yok o konuda içim çok rahat çok şükür. Gelen bir kaç ergen oldu aynen kibarca red edildi. Çok şükür "gerçek bir öğretmenle" beraberim. Ahlaki değerleri var. Yani sen bile öğrencim olsan olmazdı der. Bu tip dedikodusu çıkanı bile çok kınar. Hassas olunması gerek bu meslek özel bir meslek çünkü.
Ha meslekler alındıktan belli bir yaşın üstündeki kurslar da yaşananlar hariç ama liseli öğrencisine bakabilen bir öğretmen gözümde ahlaksızdır.
Siz yaşlanmışsınız.
şimdiki lise son sınıflar 18 yaşının sonunda oluyor.
annem de anlatırdı bir ara 16 yaşında devlet memuru, 18 yaşında öğretmen olurlarmış.
Tabi zaman geçtikçe eğitim süresi artıyor.
O konuda sana aynen katılıyorum. Öğretmen ve öğrenci ilişkisini bende etik bulmuyorum. İnsanlar çocuklarını onlara emanet ediyor.
O zaman Daha fazla tartışmanın manası yok.görüyorum ki size bunu anlatmanın imkanı yok. Buraya fikir almaya değil cesaret almaya gelmişsiniz. Mesleği bir ergenin geçici hevesine kurban gitmek üzere olduğu için öğretmeninize acıdım, umarım rehber öğretmeni onu öğrenciyle ilişkileri konusunda uyarır.
Şu 18 yaşında mimarlık 3. sınıf öğrencisi değil mi?Yaşlanmakla alakası ne? Şu an arkadaşımın kardeşi seninle yaşıt en iyi üniversite de okuyor. Yaşlanmışsınız dediğin kişi senden sadece 5 yaş büyük.
Tmm kabul, en süper sizin sevgiliniz, En mükemmeli o.yok o konuda içim çok rahat çok şükür. Gelen bir kaç ergen oldu aynen kibarca red edildi. Çok şükür "gerçek bir öğretmenle" beraberim. Ahlaki değerleri var. Yani sen bile öğrencim olsan olmazdı der. Bu tip dedikodusu çıkanı bile çok kınar. Hassas olunması gerek bu meslek özel bir meslek çünkü.
Ha meslekler alındıktan belli bir yaşın üstündeki kurslar da yaşananlar hariç ama liseli öğrencisine bakabilen bir öğretmen gözümde ahlaksızdır.
O zaman Daha fazla tartışmanın manası yok.
Şu 18 yaşında mimarlık 3. sınıf öğrencisi değil mi?
Benim 96'lı hocamın ise 92'li olmasını mantıksız bulan biri için çok mantıklı iddalar gerçekten.
ki olabilir, itirazım yok.
Tmm kabul, en süper sizin sevgiliniz, En mükemmeli o.
İnsan bilinç altındaki korkuları ancak böyle açık edebilir...
Meslek kursunda, ya da kpss dershanesinde tanıştınız sanırm?
Evet anne babaların yerine düşününce iyice deliriyorum şu duruma ya.
Hani kpss kursu olsa, ne bileyim üniversiteden sonra gidilen şu sertifika kurslarından olsa ona bir şey demem. O çok öğrenci öğretmenlik gibi değil statüler yakın.
Ama ergenlikte veya daha yeni yeni çıkan kızların öğretmenlerine hissettiği hayranlığı kullanan insanlar sinirlerimi bozuyor. Öğretmen bile diyemiyorum. Çok özel, saygın bir meslek resmen hak etmeyenlerce kullanılıyor.
Hele bu genç kızlar nasıl güvenir bilmem. Bugün öğrencisine o gözle bakan on sene sonra karısından sıkılınca da yine bakar öğrencilerine!! Zihniyeti bozuk neticede
ek olarak "kurs" yorumunuzu yanlıs anlayabilecek kişiler olabilir,
kendi görüsümü de sizinkine ek olarak belirteyim : )
liseye giden biriyle üniversite okumus, meslegini eline almış bir yetiskin arasındaki yaş farkına yıllardan ziyade tecrubeyle ilgili olarak vurgu yapılıyor.
konu sahibi,
dershanedeki ogretmeniniz bile olsa herhangi bir ilişki icin umitlenmemenizi tavsiye ederim.
okuldaki ogretmenin kadrosu vs statüsü ne olursa olsun korkup bakmasa dahi dershanede ogrencileriyle gereginden fazla samimi olan bircok kisi var,
şahsen güvenilmezler listesi hazırlasam baş sıraya isimlerini yazarım,
velileri olsam o ogretmenleri de şikayet ederdim.
Yazılan yorumları görünce 21 yaşında İzmit merkeze atanarak kendimi ya "dahi" ilan etmem lazım ya da "fake".
Konuya gelecek olursak, her yeni mezun öğretmen idealist olur ve öğrencilerine nasıl yaklaşması gerektiğini bilmez. Benden bir yaş küçük öğrencime yavrum demişliğim de oldu oğlum kızım da. Zamanla öğrenilen şeyler bunlar. Öğretmeninizin ilgisini özel olarak algılamayın. Belli ki bir derdiniz olduğunu düşünüp yardım etmek istemiş.
Benim de bir erkek öğrencim kötü durumda olsa o an erkek öğretmen arama çabasına girmem, kapıyı açık bırakarak o tuvalete girerdim. Amacım öğrencime yardım etmek olurdu.
Öğrencisiyle ilişki yaşayan öğretmenler yok mu tabi ki var. Yengem dayımın öğrencisiydi ve olayı daha da kötü yapan yengemin o sırada orta okul öğrencisi olmasıydı. Aralarındaki 11 yaşa rağmen kızı mezun ettikten sonra evlendi. Şimdi üç çocukları var ama bana hala iğrenç gelir. Dayımı sildim bu yüzden.
Daha 19 yaşında bir genç kızsın ve bu duyguları taşıman normal. Bu kişi öğretmenin olsun veya olmasın, 27 yaşında bir ablan olarak tavsiyem önce hayata atılmandır. Gez, eğlen, kendini geliştir, yeni şeyler öğren, ne yap et üniversiteye git. Önceliğin bir "erkek" olmasın.
Sizdeki bu "STATÜ" takıntısına anlam veremiyorum.Lisede okuyan yada yeni mezun olmuş biriyle üniversite bitirmiş kocaman adamların arasında deneyim ve statü farklılıkları varken sağlıklı ilişkiler kurulamaz bence de.
Adam üniversite ve sonrasında zaten o dört yıl farkı on yıla çeviriyor bizim genç pembe hayalleri olan öğrencilerimiz de bu adamlara aşık oldum sanıyor.
O zaman artık aşkımı itiraf etsem ne değişecek?anamm 92 liler öğretmenmi olmuş, cidden yaşlanmışım ya...
sen liseden bi mezun bi üniversiteye git herşey değişir merak etme.. ozaman aşkını itiraf etsende sıkıntı olmaz üstelik.
Malum seviyeye indiğinize göre, tartışmayı noktalayabiliriz artık.Dil de papuç kadar maşallah...
Sizdeki bu "STATÜ" takıntısına anlam veremiyorum.
Nedir yani bu? Kast sistemi var da haberimiz mi yok?
Hem Ben 96 doğumlu olarak çocuk değilim(arkadaşın dediği gibi bu yaşta anne olanlar var), o da 92'li olarak kocaman! adam değil(aslında sınıf arkadaşlarımın bazıları daha yaşlı gösteriyor. özellikle okul dışında gördüğümde).
Ona bakarsak siz 88'li olarak ne oluyorsunuz?
O zaman artık aşkımı itiraf etsem ne değişecek?
Uzun yıllar üniversite okumak gibi bir niyetim yok. lise ya da iki yıılık bitirip sağlık memuru olmak daha kola. Burada sağlık meslek okumuş ablalar varsa bana katılacaklardır. Biraz çalışma ve biraz da şansla seneye kamuda çalışmaya başlayabilirim.
Malum seviyeye indiğinize göre, tartışmayı noktalayabiliriz artık.
Sizdeki bu "STATÜ" takıntısına anlam veremiyorum.
Nedir yani bu? Kast sistemi var da haberimiz mi yok?
Hem Ben 96 doğumlu olarak çocuk değilim(arkadaşın dediği gibi bu yaşta anne olanlar var), o da 92'li olarak kocaman! adam değil(aslında sınıf arkadaşlarımın bazıları daha yaşlı gösteriyor. özellikle okul dışında gördüğümde).
Ona bakarsak siz 88'li olarak ne oluyorsunuz?
O zaman artık aşkımı itiraf etsem ne değişecek?
Uzun yıllar üniversite okumak gibi bir niyetim yok. lise ya da iki yıılık bitirip sağlık memuru olmak daha kola. Burada sağlık meslek okumuş ablalar varsa bana katılacaklardır. Biraz çalışma ve biraz da şansla seneye kamuda çalışmaya başlayabilirim.
Malum seviyeye indiğinize göre, tartışmayı noktalayabiliriz artık.
Gerçekten dilin papuç kadar senin... Her şeyin bir adabı var. Madem verilen tavsiyeleri umursamayacaksın, madem her şeye verilecek cevabın var, madem seviyen!!! bizden çok yüksek ne diye gelip buraya konu açtın? Amacın ne? Seni pohpohlayacağımızı, gaza getireceği izi mi düşündün? Burası öyle bir platform değil. İnsanın yüzüne söylüyoruz gerçekleri. Ağır geldi dimi?
Evet canım bu ülkede görünmez bir kast sistemi var. Sen bazı büyüklerimizin dediği gibi olsan olsan ara eleman olursun sağlık memuru olarak. Hemşireler doktorlar tepene çıktığında görürsün kastı... Devlet memuru olunca ne olunuyor sanki.. Amaç para kazanmaksa amenna, eğitim alıp kendini geliştirmek, üniversite kültürü almak senin neyine zaten. Ama okumakla kültürlü olunmuyor dimi, böyle savunursun sen şimdi kendini. Yazık, ülkenin gençliği ne halde.
Tavrınız çok rahatsız edici olduğu için bu üslubum.Ay ben 88li olarak neyim bilmiyorum da şu buram buram çocukluk kokan agresif msjından sonra muhatap almam. Ben lisedeyken nasılsa okumayacağım okumak zor iki yıllıktan mezun olur, öğretmenimi kafalar evlenirim oh demiyordum. Ders çalışıyordum ki idealimdeki mesleği yapayım diye. Çok şükür istediğim eğitimimi aldım. Benden on yaş büyüklerle de hiç bir zaman böyle agresif konuşup suratına çanta vuran smileyler göndermedim. O yaşta anne olanlar vardır mutlaka da onlar daha olgundurlar yazdıklarından belli her şey.
Allah akıl fikir versin, annene babana da sabır versin. Evladım olursa da saygısız olmaz inşallah böyle. Yazık valla... Ben de lisedeki öğrenciyi yanlıştan döndüreyim dedim ama üsluba gel. Sana saygıyla yazan terbiyesizleşmeyenlere şu terbiyesizlikle yazıyorsun. Hatalar yap al ağzının payını bana ne.
Ayrıca bir kitap açıp okumamak için daha kolay yollara sapıp ilk karşına çıkan sana göre kariyerli insanlara göz koymakla da olgun olunmuyor ne yazık ki. Kendini geliştirmen lazım, öğretmenin de bu açığını görmüş test vermiş. İnşallah bir kaçkitap da verir de gelişimini destekler. Yoksa bu üslupla bu kolaycılıkla bu saldırganlıkla işin zor...
Yok, hiç normal kitap vermiyor. Hatta Bizim bütün sınıfa aşk/meşk/roman/grinin elli tonu... benzeri kitapları okumayı yasakladı. Yazın bol bol okurmuşuz, şimdi test çözme zamanıymış.Kendini geliştirmen lazım, öğretmenin de bu açığını görmüş test vermiş. İnşallah bir kaçkitap da verir de gelişimini destekler. Yoksa bu üslupla bu kolaycılıkla bu saldırganlıkla işin zor...
dogru, 25yasindayim, cok yasliyimSiz yaşlanmışsınız.
şimdiki lise son sınıflar 18 yaşının sonunda oluyor.
annem de anlatırdı bir ara 16 yaşında devlet memuru, 18 yaşında öğretmen olurlarmış.
Tabi zaman geçtikçe eğitim süresi artıyor.
Tavrınız çok rahatsız edici olduğu için bu üslubum.
Statü manyağı ablalar gibi "kafalamak, göz koymak" gibi bir amacım yok, bir sefer aklıma gelen şeyler değil.. Zaten ben ergenim unuttunuz mu? daha paniğe kapılıp o avcılığa soyunmama yıllar var.
Benim kafam hesaplarla, kitaplarla, tuzaklarla değil; daha basit güdülerle çalışıyor, duygular gibi mesela.
Yok, hiç normal kitap vermiyor. Hatta Bizim bütün sınıfa aşk/meşk/roman/grinin elli tonu... benzeri kitapları okumayı yasakladı. Yazın bol bol okurmuşuz, şimdi test çözme zamanıymış.
Bak ta en başta yazdım amacımı; "Akıl danışmaktan çok, öyle derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum."Gerçekten dilin papuç kadar senin... Her şeyin bir adabı var. Madem verilen tavsiyeleri umursamayacaksın, madem her şeye verilecek cevabın var, madem seviyen!!! bizden çok yüksek ne diye gelip buraya konu açtın? Amacın ne? Seni pohpohlayacağımızı, gaza getireceğimizi mi düşündün? Burası öyle bir platform değil. İnsanın yüzüne söylüyoruz gerçekleri. Ağır geldi dimi?
Evet canım bu ülkede görünmez bir kast sistemi var. Sen bazı büyüklerimizin dediği gibi olsan olsan ara eleman olursun sağlık memuru olarak. Hemşireler doktorlar tepene çıktığında görürsün kastı... Devlet memuru olunca ne olunuyor sanki.. Amaç para kazanmaksa amenna, eğitim alıp kendini geliştirmek, üniversite kültürü almak senin neyine zaten. Ama okumakla kültürlü olunmuyor dimi, böyle savunursun sen şimdi kendini. Yazık, ülkenin gençliği ne halde.