İyi ozaman sende bütün okula söyle haberlere çıkınÖğrencisi, öğretmene aşık oldu diye memuriyeti mi yanar?
Daha bir ay evvel haberlerde vardı, adam okul müdürü, öğrencileriyle ilişkiye girmiş, sadece müdürlükten alıp tayin etmişler.
Öğrencisi, öğretmene aşık oldu diye memuriyeti mi yanar?
Merhaba ablalarım.
Akıl danışmaktan çok, öyle derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum.
Konu başlığı her şeyi anlatıyor aslında.
Lise son sınıf öğrencisiyim, bu eylülde yeni mezun bir öğretmen atandı okuluma, onu geldiği ilk günden beri seviyorum sanırım. öğretmenler odasında ya da derste olmadığı zamanlar eğer erkek öğrenciler olmazsa hep benim gıcık olduğum kızlarla vakit geçirir, test çözerdi. Aylarca ağladım, onu görünce yüzüm asılır, gözlerim yaşarırdı. sınıf öğretmenimiz olduğu halde birinci dönem sonlarına kadar adımı bile öğrenemedi, hep "kızım" dedi.
Sonra bizim sınıfdaki erkeklerden birine "bu kızın problemi ne?" demiş. Anlatmayınca geldi bi de bana sordu. "Anlatamam" dedim, "çok güzel yazıyorsun, yazarak ver madem" dedi. gene kabul etmedim ama akşam oturup üç sayfa yazdım. sadece "hep başkalarıyla vakit geçirmesi, adımı öğrenememesi, dışlanma hissi..." gibi şeylerden bahsettim.
Ertesi gün bi test kitabı hediye etti bana, düzenli olarak çözüp yapamadıklarımı ona götürecekmişim.
Bir aydır aramız hayal edemediğim kadar iyi, hiç yanından ayrılmıyorum, tenefüslerde bahçede oturup sohbet ediyoruz, derslerde bazem sadece benim anlayacağım espriler yapıyor. Geçen hafta okulda fenalaştım, götürüp lavaboda saçlarımı toplayıp elleriyle yüzümü yıkadıarabasıyla hastahaneye götürmeyi teklif etti, babam gelip beni alana kadar yanımda oturdu, beni bırakıp dersine gitmedi. ve böyle bir sürü şey.
Ona olan ilgimin farkındadır her halde. yani o kadar salak olamaz. "Hocam size bişi anlatmak istiyorum" diyip dört beş kez caydım. Anlatsam ne olur acaba? Yani o kadar yaş farkı yok aramızda, ben 96'lıyım, o ise 92'li. hem buralı, ailesini tanıyorum. hislerimi ortaya dökünce aramızdaki yakınlığı da kaybetmekten korkuyorum. Diğer yandan "artık bir şeyler olmalı" diyorum...
Çok kararsızım.
genç meslektaşım daha aday öğretmen. henüz çok genç olduğu için gençlerle arasına olması gerektiği gibi mesafe koymakta bocalıyor belli ki. "kızım" diyerek abartılı bir şekilde hitap ederken götürüp karşı cinsten bir öğrencinin yüzünü yıkaması vs gibi tutarsız hareketleri senden hoşlanmasından değil, henüz öğrencilerle mesafelerini nasıl ayarlayacağını bilememesinden, mesleki toyluğundan kaynaklanıyor. lütfen adaylığını yakacak bir şey yapmasına sebep olma.
Önceden bana çok mesafeli, başkalarıyla yakındı. Şimdi tam tersi.
Griptim, Derste gözüm kararıp başım dönmeye başladı, o gürültüde panik atak geçirir gibi oldum. tenefüste öğretmenler odasına hocamın yanına gidip anlattım, şekerle su verip yüzünü yıka dedi. ayağa kalkınca bi sendeleyip geri oturdum. kolumdan tutup, hemen oradaki kadın öğretmen wc'sine götürdü, yüzümü yıkayıp babamı aradı. Babam gelene kadar Bir saat oturduk.
Buna benzer bisey ben yasadim :) lise ogretmenimi cok seviyodum ama bi hayranlik gibi sonra okula resim ogretmeni olarak gelen canan diye bi hoca ondan sogumama sebep oldu :)) kadinla dipdibeydi..Merhaba ablalarım.
Akıl danışmaktan çok, öyle derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum.
Konu başlığı her şeyi anlatıyor aslında.
Lise son sınıf öğrencisiyim, bu eylülde yeni mezun bir öğretmen atandı okuluma, onu geldiği ilk günden beri seviyorum sanırım. öğretmenler odasında ya da derste olmadığı zamanlar eğer erkek öğrenciler olmazsa hep benim gıcık olduğum kızlarla vakit geçirir, test çözerdi. Aylarca ağladım, onu görünce yüzüm asılır, gözlerim yaşarırdı. sınıf öğretmenimiz olduğu halde birinci dönem sonlarına kadar adımı bile öğrenemedi, hep "kızım" dedi.
Sonra bizim sınıfdaki erkeklerden birine "bu kızın problemi ne?" demiş. Anlatmayınca geldi bi de bana sordu. "Anlatamam" dedim, "çok güzel yazıyorsun, yazarak ver madem" dedi. gene kabul etmedim ama akşam oturup üç sayfa yazdım. sadece "hep başkalarıyla vakit geçirmesi, adımı öğrenememesi, dışlanma hissi..." gibi şeylerden bahsettim.
Ertesi gün bi test kitabı hediye etti bana, düzenli olarak çözüp yapamadıklarımı ona götürecekmişim.
Bir aydır aramız hayal edemediğim kadar iyi, hiç yanından ayrılmıyorum, tenefüslerde bahçede oturup sohbet ediyoruz, derslerde bazem sadece benim anlayacağım espriler yapıyor. Geçen hafta okulda fenalaştım, götürüp lavaboda saçlarımı toplayıp elleriyle yüzümü yıkadıarabasıyla hastahaneye götürmeyi teklif etti, babam gelip beni alana kadar yanımda oturdu, beni bırakıp dersine gitmedi. ve böyle bir sürü şey.
Ona olan ilgimin farkındadır her halde. yani o kadar salak olamaz. "Hocam size bişi anlatmak istiyorum" diyip dört beş kez caydım. Anlatsam ne olur acaba? Yani o kadar yaş farkı yok aramızda, ben 96'lıyım, o ise 92'li. hem buralı, ailesini tanıyorum. hislerimi ortaya dökünce aramızdaki yakınlığı da kaybetmekten korkuyorum. Diğer yandan "artık bir şeyler olmalı" diyorum...
Çok kararsızım.
Buna benzer bisey ben yasadim :) lise ogretmenimi cok seviyodum ama bi hayranlik gibi sonra okula resim ogretmeni olarak gelen canan diye bi hoca ondan sogumama sebep oldu :)) kadinla dipdibeydi..
Ama benimle de ders icinde cok ilgiliydi,ozel olarak sorardi :)
Bu canan sayesinde umursamamaya basladim ve suan esim olan insanla tanistim,gorusmeye basladik ki,bigun telefonum caldi ve canan ogretmendi,sinif yoneticisinden numarami almis,bana senle biri konusmak istiyor dedi,tabii okul bitmis yaz tatiliydi,neyse telefondaki hakan hocaydi :)) megersem bu bnm okulumun bitmesini bekliyormus dedigin gibi aramizda yas farki sizinki gibiydi :) ve bana acildi,ancak ben biriyle gorustugumu ve onu cok sevdigimi soyledim :))
Komik bi o kadar guzel bi duyguydu,gecer canim.Hayranliktir,aşk degil bence.
Hic açılma derim en azindan simdilik acilma.
Hadi cnm yeme bizi hiçbir aklı başında insan ki öğretmen bir öğrencinin sorunluluğunu öyle tek başına üstlenmez. Yok tuvalete girmiş de elini yüzünü yıkamışmış. Adam lan başıma bir şey gelmesin bu ne samimiyet der yanına birilerini çağırır.
Ben de öğretmenim çocuklara bir şey olduğunda ilk iş müdür yardımcılarına haber veriyorum ihale yalnız bana kalmasın diye :)