Öğretmenime aşığım

shy18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
28
0
28
Merhaba ablalarım.
Akıl danışmaktan çok, öyle derdimi anlatıp rahatlamak istiyorum.
Konu başlığı her şeyi anlatıyor aslında.

Lise son sınıf öğrencisiyim, bu eylülde yeni mezun bir öğretmen atandı okuluma, onu geldiği ilk günden beri seviyorum sanırım. öğretmenler odasında ya da derste olmadığı zamanlar eğer erkek öğrenciler olmazsa hep benim gıcık olduğum kızlarla vakit geçirir, test çözerdi. Aylarca ağladım, onu görünce yüzüm asılır, gözlerim yaşarırdı. sınıf öğretmenimiz olduğu halde birinci dönem sonlarına kadar adımı bile öğrenemedi, hep "kızım" dedi.

Sonra bizim sınıfdaki erkeklerden birine "bu kızın problemi ne?" demiş. Anlatmayınca geldi bi de bana sordu. "Anlatamam" dedim, "çok güzel yazıyorsun, yazarak ver madem" dedi. gene kabul etmedim ama akşam oturup üç sayfa yazdım. sadece "hep başkalarıyla vakit geçirmesi, adımı öğrenememesi, dışlanma hissi..." gibi şeylerden bahsettim.

Ertesi gün bi test kitabı hediye etti bana, düzenli olarak çözüp yapamadıklarımı ona götürecekmişim.
Bir aydır aramız hayal edemediğim kadar iyi, hiç yanından ayrılmıyorum, tenefüslerde bahçede oturup sohbet ediyoruz, derslerde bazem sadece benim anlayacağım espriler yapıyor. Geçen hafta okulda fenalaştım, götürüp lavaboda saçlarımı toplayıp elleriyle yüzümü yıkadı arabasıyla hastahaneye götürmeyi teklif etti, babam gelip beni alana kadar yanımda oturdu, beni bırakıp dersine gitmedi. ve böyle bir sürü şey.

Ona olan ilgimin farkındadır her halde. yani o kadar salak olamaz. "Hocam size bişi anlatmak istiyorum" diyip dört beş kez caydım. Anlatsam ne olur acaba? Yani o kadar yaş farkı yok aramızda, ben 96'lıyım, o ise 92'li. hem buralı, ailesini tanıyorum. hislerimi ortaya dökünce aramızdaki yakınlığı da kaybetmekten korkuyorum. Diğer yandan "artık bir şeyler olmalı" diyorum...
Çok kararsızım.

Son düzenleme:
O nasıl bir öğretmenmiş öyle... Bize de bu kadar "düşüncelisi" denk gelmedi. Kusura bakmayın ama bana çok tuhaf geldi anlattığınız. Ya da siz hoşlandığınız için her şeyi böyle abartılı görüyorsunuz. Yazıyı okurken de sanki öğretmen değil de, normal bir arkadaşınızdan hoşlanıyormuşsunuz, ondan bahsediyormuşsunuz gibi hissettim. Geçer diyelim artık.

Ya bikmadiniz mi bacim yalan konudan? Ne hayal gucu var diyecegim ama ucuz senaryolar bunlar. 19 yasinda lise sondasin o 22 sinde mezun. Hemen atanmis vs vs. Geciceksiniz hocam bu isleri

öğretmenin sana öğretmen-öğrenci ilişkisi içinde yaklaşmış bence sen görmek istediğin gibi görmüşsüni gen öğretmenler hep arkadaş gibi yaklaşmazmı zaten?. her heyecanlı genç kız yaşamıştır benzer şeyi, aranızda yaş farkı olsada statü olarak sen öğrencisin o öğretmen, derslerine yoğunlaş, okulu bitir, ve hiç bi arkadaşınla paylaşma durumu başını yakma durduk yere..

genç meslektaşım daha aday öğretmen. henüz çok genç olduğu için gençlerle arasına olması gerektiği gibi mesafe koymakta bocalıyor belli ki. "kızım" diyerek abartılı bir şekilde hitap ederken götürüp karşı cinsten bir öğrencinin yüzünü yıkaması vs gibi tutarsız hareketleri senden hoşlanmasından değil, henüz öğrencilerle mesafelerini nasıl ayarlayacağını bilememesinden, mesleki toyluğundan kaynaklanıyor. lütfen adaylığını yakacak bir şey yapmasına sebep olma.

bu yaşlarda öğretmenine aşık olmayan çok azdır sanırım,hatta biz tüm sınıfın kızları öğretmenimiz evlendi diye küsmüştük ona

yalnız dikkatimi çeken şey lavabo olayı oldu nedense öğretmenin o anki davranışını doğru bulmadım.onun dışında yaş farkınız az olsa bile sana kızım diyen ve belli ki öğrencisi olarak gören bir adam var.zaten başka türlü görmesi de çok rahatsız edici olurdu.

ben bir öğretmen olarak,yaşları kaç olursa olsun öğrencilerimizin kız-erkek olarak değil çocuk olarak görülmesinden yanayım.

Herkese arkadaş gibi yaklaştığı doğru, ama ne bileyim...
Zaten hocalarımızın hemen hemen hepsi 30+

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…