Öğretmene hediye rusvet midir. Ogrermen arkadaslar bakabilir misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ask933

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
1.333
1.044
63
Arkadaslar iyi aksamlar. Ozellikle siz sevgili ogretmenlerimiz cevaplarsa sevinirim.

Kizim anasinifina gidiyor.
Ogretmenimiz cook ama cok tatli ve cocuklara herseyi ogreten bir ogretmen .
Oyle oyun alaninda oynatmakla kalmiyor harfleri rakamlari görgü kurallarini vs vs herseyi dort dortluk ogreten bir ogretmen ayni zamanda cocuklarimiza gercek bir anne sevgisiyle yaklasan saygideger birisi. Yani ne desem bilemiyorum boyle anlayisli ve cocuklar uzerinde tatli tatli otorite kuran muhtesem bir kadin. Ayninzamanda sınıfımızın velileri ve cocuklari da cok iyi anlasiyor pek zitlastigimiz bir konu yok.

Yani kisaca butun sinif velileri olarak ogrermenimizi cook icten seviyoruz. Ve herseyin en iyisini hak ettigini dusunuyoruz.
Bu nedenle ogretmenler gununde cicek cikolata vs alıp ta bis yere para vermektense 30 kisilik bir sinif herkes 20 ser lira katip 600 tl ediyor soyle guzel hafif ama kullanisli bir kolye hediye etmeyi ve guzel bir pasta alip hep birlikte kesmeyi dusunduk.
Neyse iste siniftan bazi arkadaslar altin kolyenin rusvet kabul edilebilecegini ve ogretmenimizi zor durumda birakabilecegimizi söylüyor. Ogretmenimizin zor durumda kalmasini hic istemem.
Hoş kabul edermi altin kolye onu da bilemiyorum cok naif bir insan.

Neyse bazi arkadaslar da toplu olarak kolye alirsak oyle rusvet falan olayi olmaz kisisel olursa oyle algilanir diyor.

Bende el emegi igne oyalari lifler vs vs hediyelik seyler yapiyorum.
Bir yandan evet kullanabilecegi ve kullandikca bizi hatirlayabilecegi bisey olsun istiyorum.
Bir yandan yanlis anlar mi kolye alirsak hani yada zor durumda kalirmi acaba diyorum.

Bir yandan da kizimla guzel bir mektup yazip bir de guzel bir resim cizip bide el emegi oyalarimdan bitane koyup klsik ama hos bir hediye mi hazirlasam diyorum.

Ogretmen arkadaslarim lutfen fikir verirmisiniz

Kolye hos bir hediye bence , sizin kisisel hediyeniz de hos.
Gonulden geldikten sonra ogretmen hepsine sevinir bence. Ama ortak hediyelerde gonulsuz olan tek bir kisi bile olsa ogretmenin icine sinmez tabi.
Gonulsuz olanlar da ogretmenimiz zor durumda kalirsa yada yanlis anlarsa diye gonulsuz.
Cok kararsizim

Ben de öğretmenim ben de hediye kabul edemeyecegimi belirtiyorum gerektiginde.kolye sinifca alindiginda guzel kalici bir hediye olur baktikca sizi sinifini hatirlar ama ben yine de el emegi göznuru gönlünüzden kopan hediyelerinizden koyun derim illa bir hediye vereyim diyorsanız hatta çocuğunuzun cizecegi resim onun duygularini dile gtirecegi bir mektup cok daha hos olur. Kolyeye donecek olursak rusvet olmaz bence neden olsun ki not beklentiniz yok zaten bir de topluca alacaksiniz. Ne diyelim siz bilirsiniz

Eğer bireysel olarak Ayşe'nin annesi olarak hediye verirseniz ve bundan da sebeple sempatisini kazanir-ozel ilgi (ilerleyen yıllarda fazla not) olarak geri bildirim alırsanız rüşvet olur tabii ki.
Ben ortaokuldayken bir kız matematik hocasına hep hediye alırdi. Normalde çalışkan bir kız değildi ama o hoca ona çok iyi davranır , herkesten de çok puan verirdi.
Bence bu bir çeşit rüşvet.
Ama sizin olay tüm sınıfın dahil olacağı bir hediye. Özellikle isim isim katılanları yazmazsaniz (ki yirmi lira herkes katılır) direkt çiçekler sınıfının hediyesi diye verirseniz rüşvet falan olmaz.

Ben de öğretmenim ben de hediye kabul edemeyecegimi belirtiyorum gerektiginde.kolye sinifca alindiginda guzel kalici bir hediye olur baktikca sizi sinifini hatirlar ama ben yine de el emegi göznuru gönlünüzden kopan hediyelerinizden koyun derim illa bir hediye vereyim diyorsanız hatta çocuğunuzun cizecegi resim onun duygularini dile gtirecegi bir mektup cok daha hos olur. Kolyeye donecek olursak rusvet olmaz bence neden olsun ki not beklentiniz yok zaten bir de topluca alacaksiniz. Ne diyelim siz bilirsiniz
Evet anasinifinda zaten not beklentisi yada ogrenciye tolerans olayi olamayacagina gore kolye almamiz da bir yanlislik olmaz dimi hocam.
Tek bir kisi altin kolye alsa yanlis olabilir ama topluca alıp taktikca bizi hatirlamasi adina almak mantikli gekiyor.
Ben yine kendisi icin oya işledim zaten onu cok seviyorum :) kizimla birde mektup yazicam

Gonulsuz olanlar da ogretmenimiz zor durumda kalirsa yada yanlis anlarsa diye gonulsuz.
Cok kararsizim

Cok dogru dusunmusler.
Altin kolye maddi olarak yuklu bir hediye.Ogretmeni zor durumda birakmayin.
Ben kabul etmem sahsen.Uyarimi da yaparim kesinlikle maddi degeri fazla birsey alinmayacak diye.Cogu ozel okul artik yasak koydu cicek disinda maddi degeri olan bisey alinmayacaktir diye.

Bizim brans ogretmenleriyle birlikte 11 ogretmenimiz var, kendi aramizda para topladik her öğretmene bir kitap aldik (Mustafa Kemal) Tema'dan her birinin adina ayri ayri fidan bagisi yaptik ve kalanla da cikolata yaptirdik,
Bana maddi degeri olan hediyelerden cok manevi degeri yuksek olan hediyeler anlamli geliyor. öğretmenlik yapabilseydim beni kolyeden cok cikolata mutlu ederdi :)

Cok dogru dusunmusler.
Altin kolye maddi olarak yuklu bir hediye.Ogretmeni zor durumda birakmayin.
Ben kabul etmem sahsen.Uyarimi da yaparim kesinlikle maddi degeri fazla birsey alinmayacak diye.Cogu ozel okul artik yasak koydu cicek disinda maddi degeri olan bisey alinmayacaktir diye.
Peki altincidan yada lux bir giyim magazasindan hedi ceki versek yani bu da yanlis anlasilirmi. Bizi. Icin onemli olan ogretmenimizin kullanabilmesi isine yarar bisi olmasi yada kullandikca bizi anmasi

Bende öğretmenim ve abartılmadığı müddetçe öyle güzel olur ki çok güzel düşünmüşsünüz el emeği.. Ben öğrencilerimin verdiği bir şiiri bile atmam mutlaka bi anlamı olur ilk yılımda yani geçen sene küçücük bi nohut küpe hediye etmişti bi öğrencim inanın tüm küpelerimin içinde en kıymetlisi o küpedir. Tereddüt etmeden verin. Bazı müdürler hediye almayın diyor yada pahalı hediyeler oluyor bazen bunlar ayrı konu tabiki

Peki altincidan yada lux bir giyim magazasindan hedi ceki versek yani bu da yanlis anlasilirmi. Bizi. Icin onemli olan ogretmenimizin kullanabilmesi isine yarar bisi olmasi yada kullandikca bizi anmasi
Kesinlikle anlaşılır bi bakıma rüşvet bile sayılabilir

Hayatım boyunca öğretmenler gününden nefret etmişimdir.
İlkokul 2.sınıfım o zamanlar babamın işi sallantıda durum çok kötü, maddi imkanımız hiç yok, tabi öğretmenler gününde herkes hediye alırdı öğretmenlere. Ben de hediyesiz nasıl gideyim dedim.
Komşumuzun tuhafiye dükkanı vardı. Oraya gittik Annem durumu anlattı belliydi, mahcuptu, borç olarak ince bir çorap almıştık, nasıl mahcup bir şekilde vermiştim. Anneme de ayrı bir üzülmüştüm.
O gün bugündür öğretmenler gününden nefret ederim.
Kutlansın ama hediye falan alınmasın lütfen, sizin o önemsemediğiniz 20 lirayı bulamayanlar da var! Hiçbir çocuğun boynu bükük kalmasın!
Altın kolyeler bilmem neler! Ne gerek var ki?

6 senedir okullu cocugum var.4.sınıfa gidiyor suanda. Bu toplu hediyeleri cocuklar vermiyor haz alamıyorlar
Oglum bu sene sınıf ogretmenı ne seramik kupa boyadı, seramik boya ile.
Baska bir ogretmenımız daha var ona fincan yaptık yine seramik boyası ıle

Bende öğretmenim ve abartılmadığı müddetçe öyle güzel olur ki çok güzel düşünmüşsünüz el emeği.. Ben öğrencilerimin verdiği bir şiiri bile atmam mutlaka bi anlamı olur ilk yılımda yani geçen sene küçücük bi nohut küpe hediye etmişti bi öğrencim inanın tüm küpelerimin içinde en kıymetlisi o küpedir. Tereddüt etmeden verin. Bazı müdürler hediye almayın diyor yada pahalı hediyeler oluyor bazen bunlar ayrı konu tabiki
Ben yine gruba kolye icin katkida bulundum ogretmenim ama kesni adima ve kizimin adina el emegi hediyemi takdim edicem.. Cunku öğretmenimiz mukemmel kelimesinin tam karşılığı gercekten :) hani kusan cocuklari kendisi ustunu degistirir ope koklaya terlediniz mi diye herbirinw tek tek bakar. Bazi gunler sirtinda havluyla geliyor kizi. Ogretmenim terledigim icin yapti anne diyor.
Eminim sizde dort dortluksunuz. Boyle guzel ogretmenler gordukce nasil mutlu oluyorum bir bilseniz

600 liralık hediye çok fazla
Ben kabul etmezdim mesela.
Güzel bi orkide falan alsanız ya da yemek organizasyonu vs

Öğretmen hediye kabul edemez hakeza öğrenciye de bireysel olarak maddi yardımda bulunamaz. Hele altın kolye hiç olmaz. Niyetiniz çok güzel ama ziynet olayına maddi değeri yüksek şeylere hiç girmeyin. Çiçek pasta belki el emeği küçük bir şey olabilir.

Ben yine gruba kolye icin katkida bulundum ogretmenim ama kesni adima ve kizimin adina el emegi hediyemi takdim edicem.. Cunku öğretmenimiz mukemmel kelimesinin tam karşılığı gercekten :) hani kusan cocuklari kendisi ustunu degistirir ope koklaya terlediniz mi diye herbirinw tek tek bakar. Bazi gunler sirtinda havluyla geliyor kizi. Ogretmenim terledigim icin yapti anne diyor.
Eminim sizde dort dortluksunuz. Boyle guzel ogretmenler gordukce nasil mutlu oluyorum bir bilseniz
Teşekkür ediyorum ama dediğim gibi el emeği hediye her zaman ön plandadır kızınız da bi şiir yazarsa en kıymetli hediye olur bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X