• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ,veli ve öğrenci üçgeni

Çocuğa çok üzüldüm.
Ailenin maddi durumu olmaz anlarım ama banane yaaa devlet versin kafasını anlayamam anlamakta istemem. Devletemi sordun yaparken.
Eminim sosyal medyada gezip, tozup yer içerken nekadar ilgili anne olduğunu anlatıyordur sürekli. Çok sinirleniyorum böyle insanlara.
Yıl içinde 3-4 kitap vs almak sorun değil halledilir ama kim bu çocuğa eğitim hayatı boyunca kol kanat gerecek. Böyle bilinçsiz, vurdumduymaz anne-baba nın elinde ziyan olacak çocuk.

eşimde sınıf öğretmeni, velilerinin durumunun cok iyi olduğunu
ev ziyaretlerinde güzel evlerde oturudğunu ama 10-15 tl vermekten aciz olduklarını sürekli dile getiriyor
geçen sene sadece eşimin cebinden deli gibi paralar gitti, ama bu sene katı davranıyor

afilli bi mesaj attı, sizin düşünmediğiniz cocukların geleceğini benim gibi bir yabancının eline bıraktınız diye başladı,
peki anladılar mı , hayır vermeyen yine vermedi, o da artık bu tür bir yardımda bulunmayacağınız söyledi, ama yapıyormudur bilmem.

Tamam kaynak kitap vs. yasak ama özellerde yasak değil. Eğer devlet okulunda da belli bir seviyeyi hedefliyorsanız belli bir desteğe ihtiyaç duyuluyor. Benim görev yerim nedeniyle kaynak kitap vs. aldırmak zor. Fotokopiler, ekstra ders notları ile vs. idare ediyoruz. Sadece ders kitabı ile yetinmek imkânsız. O yüzden hocam sizi haklı buldum. Konuyu pekiştirmek, konu sonlarında değerlendirme yapılması isteniyorsa yani kalıcı bir öğrenme isteniyorsa mecburen ek materyale ihtiyaç duyuluyor. Ancak öyle ozellerle fırsat eşitliği sağlanıyor.

Hocam böyle veliler sigarasından kahvesinden gezmesinden geri kalmaz ama kendi çocuğu için 10 lirayı çok görür. Devlet yapsın tamam da sen çocuğunun eğitimi için 10-20 tl'yi çok görüyorsan doğurmayacaksın o zaman. Ben artık cebimden beş kuruş harcamıyorum. Hem harcıyorsun hem de bu tiplere yaranamıyorsun. O yüzden kendinizi yıpratmayın. Bunlara laf anlatamazsınız.
Bu arada anne dördüncüyü doğurdu henüz.

Tamam kaynak kitap vs. yasak ama özellerde yasak değil. Eğer devlet okulunda da belli bir seviyeyi hedefliyorsanız belli bir desteğe ihtiyaç duyuluyor. Benim görev yerim nedeniyle kaynak kitap vs. aldırmak zor. Fotokopiler, ekstra ders notları ile vs. idare ediyoruz. Sadece ders kitabı ile yetinmek imkânsız. O yüzden hocam sizi haklı buldum. Konuyu pekiştirmek, konu sonlarında değerlendirme yapılması isteniyorsa yani kalıcı bir öğrenme isteniyorsa mecburen ek materyale ihtiyaç duyuluyor. Ancak öyle ozellerle fırsat eşitliği sağlanıyor.
Geçenlerde kaynak kitabı haberi yapmışlar.Veliler şikayetçiymiş bu durumdan.
Başka bir okulda da kaynak kitap aldırmayan öğretmeni şikayet etmişler.
İnsanların şamaroğlanına döndük resmen.
Bu seneki ygs ve lgs sorularını gördünüz mü bilmem?samimiyetimle söylüyorum lgs sorularını ben yapamadım,Bu çocuklar bu kitaplarla o sınavlarda yapamazlar.Şimdiden yeni nesil sorulara hazırlayacaksınız ki ilerde rahat etsinler.

Hocam siz o veliye destek olmayı bırakın. Alışkanlık haline dönmüş onda. Siz de zaten bu konu da hem fikirsiniz.
Bir de öğrenci karşınız da ağlasa da ona fotokopi imkanı da sunmayın bir kaç ders. Bakalım bu sefer velinin tepkisi ne olacak. Belki çocuğu istedigi için temin etmeye çalışır.
İmkanı olduğu halde yapmaya direnmesi ayrı bir olay.

Hocam siz o veliye destek olmayı bırakın. Alışkanlık haline dönmüş onda. Siz de zaten bu konu da hem fikirsiniz.
Bir de öğrenci karşınız da ağlasa da ona fotokopi imkanı da sunmayın bir kaç ders. Bakalım bu sefer velinin tepkisi ne olacak. Belki çocuğu istedigi için temin etmeye çalışır.
İmkanı olduğu halde yapmaya direnmesi ayrı bir olay.
Fotokopi imkanı sunmamak eğitimde çocuğa ayrımcılık yapmış durumuna düşürür konu sahibini

Ahh hocam güzel kalbinize göre versin rabbim. Siz elinizden geldiğince bu çocuklara kol kanat germeyi günahsız yavruların hatrına bırakmayın nolur.
Şu an göz yaşları içinde yazıyorum bu mesajı, benim babamda böyle bi insandı, olmadığından değil. Babam öğretmen olduğu halde böyle bi insandı. Çok ezildik biz, çok mağdur olduk. O günler o yerin dibine girmeler inanın çok üzücü çok. Ve hiç bir suçumuz yokken çok üzüntüler yaşadık. Siz o çocukların üzülmesine izin vermeyin, çünkü hiç bir suçları günahları yok.

Cimere sezde şikayette bulunun hocam.evine sosyal hizmetlerden görevliler geldiğinde o zaman anlıyacaklardır.evlat bu bakamıyaçaksan ihtiyaçlarını karşılayamıyacaksan doğurmıyacaksın.verin hoçam yazılı dilekçe şekilde sunun cimere hatta onlar sizi kesinlikle şikayet etmişlerdir. Sizde edin

Fotokopi imkanı sunmamak eğitimde çocuğa ayrımcılık yapmış durumuna düşürür konu sahibini
Derste o kitaptan işlenmez ve o kitabı alanlara ekstra ödev olarak verme gibi alternatifler sunulabilir. Bu şekilde ayrımcılık olmaz. Çocuğun konuyu pekiştirmesini istiyorsa veli de taşın altına elini koymalı.

Geçenlerde kaynak kitabı haberi yapmışlar.Veliler şikayetçiymiş bu durumdan.
Başka bir okulda da kaynak kitap aldırmayan öğretmeni şikayet etmişler.
İnsanların şamaroğlanına döndük resmen.
Bu seneki ygs ve lgs sorularını gördünüz mü bilmem?samimiyetimle söylüyorum lgs sorularını ben yapamadım,Bu çocuklar bu kitaplarla o sınavlarda yapamazlar.Şimdiden yeni nesil sorulara hazırlayacaksınız ki ilerde rahat etsinler.
İşte diyorum ya, eğer çocuğun nitelikli bir eğitim almasını istiyorlarsa takviyeye ihtiyacın olduğunu kabul etmeliler. Devlet karsilasa evet, iyi olur. Ama yoksa çözüm üretmek gerekiyor.

veliye açıkça soyleyin bu gune kadar yok diye ben yardimlari cebimden yaptım bundan sonra yapmiyorum ister al ister alma cocuk senin cocugun diyeveksin yuz yuze ve bir sure elini cekeceksin.

Kitap aldirirsin şikayet ederler. Aldirmazsın öğretmen ilgisiz kaynak bile aldırmıyor derler. Ne yapsak suç ne yapsak yalnız bırakılıyoruz. Sonra ne şekilde o koltuğa oturduğu belli olmayan dallamanın biri gelip herkesin önünde seni rezil eder. Bizim meslekte/memlekette dertler bitmez

Cimere sezde şikayette bulunun hocam.evine sosyal hizmetlerden görevliler geldiğinde o zaman anlıyacaklardır.evlat bu bakamıyaçaksan ihtiyaçlarını karşılayamıyacaksan doğurmıyacaksın.verin hoçam yazılı dilekçe şekilde sunun cimere hatta onlar sizi kesinlikle şikayet etmişlerdir. Sizde edin
Kaynak kitap aldırmak zaten çok da yasal değil
Bununla ilgili cimere şikayette bulunması kendi ayağına sıkmak gibi olur konu sahibi açısından
Derste o kitaptan işlenmez ve o kitabı alanlara ekstra ödev olarak verme gibi alternatifler sunulabilir. Bu şekilde ayrımcılık olmaz. Çocuğun konuyu pekiştirmesini istiyorsa veli de taşın altına elini koymalı.
Kaynak kitap gereksinimi ders kitabından verimli ders işlenemediği için zaten 🙄
O kitaplar sayesinde hem öğretmen konuyu daha verimli anlatıyor hem çocuk daha iyi kavrıyor
Çoğu genelde daha ilgi çekici ve daha hayata dair oluyor
En azından İngilizce kaynaklar öyle
Sadece test kitapları değil yani
Kitaptan ben fayda göremeyecek olduktan sonra zaten isteyen istediğini alsın
En fazla yayınevi tavsiye ederim
Sınıfça aldırma gibi kendimi de riske atacak işlere girmem

Kaynak kitap aldırmak zaten çok da yasal değil
Bununla ilgili cimere şikayette bulunması kendi ayağına sıkmak gibi olur konu sahibi açısından

Kaynak kitap gereksinimi ders kitabından verimli ders işlenemediği için zaten 🙄
O kitaplar sayesinde hem öğretmen konuyu daha verimli anlatıyor hem çocuk daha iyi kavrıyor
Çoğu genelde daha ilgi çekici ve daha hayata dair oluyor
En azından İngilizce kaynaklar öyle
Sadece test kitapları değil yani
Kitaptan ben fayda göremeyecek olduktan sonra zaten isteyen istediğini alsın
En fazla yayınevi tavsiye ederim
Sınıfça aldırma gibi kendimi de riske atacak işlere girmem
Sınıfça aldırmama degil belli süre bu şekilde devam gibi. Veliyi caydırana kadar mesela.
Ben kendi sınıfımda daha önce uygulamıştım. Yaş aralıgı bu kadar küçük değildi sekizinci sınıftı ve özel okuldu. Konuyu anlattım notumu tutturdum. Tahtadan örnek sorularımı çözdüm. Sonrasında da alınan ek kitaba geçiş yaptık. Almayan veya evde unutana imkan sağlamadım. Dinleyerek durmak zorunda kaldılar. Sonralar da bu sayı giderek düştü ve temin edildi. Hatta diğer öğretmen arkadaşlarda da uygulayanlar olmuştu. Tabi bunu müdürümün desteğiyle yaptım. Kimse de şikayetçi olamadı.

Sınıfça aldırmama degil belli süre bu şekilde devam gibi. Veliyi caydırana kadar mesela.
Ben kendi sınıfımda daha önce uygulamıştım. Yaş aralıgı bu kadar küçük değildi sekizinci sınıftı ve özel okuldu. Konuyu anlattım notumu tutturdum. Tahtadan örnek sorularımı çözdüm. Sonrasında da alınan ek kitaba geçiş yaptık. Almayan veya evde unutana imkan sağlamadım. Dinleyerek durmak zorunda kaldılar. Sonralar da bu sayı giderek düştü ve temin edildi. Hatta diğer öğretmen arkadaşlarda da uygulayanlar olmuştu. Tabi bunu müdürümün desteğiyle yaptım. Kimse de şikayetçi olamadı.
Devlet okullarında müdürler kaynak kitap konusunda pek destekçi olmazlar işte
Özel okullar bambaşka bir ortam

Çocukları velilere teslim ederken aslında böyle bir şey yapabilirim.Gruptan beklemelerini isteyebilirim.Belki kendisi de olur,beni görmeden çocuklarını almalarını istemesem de çocuğu alıp hemen uzaklaşıyor gerçi.
Toplantı konusunu wp grubunda belirtmezsiniz.Genel bir konuşma yapacağınızı ve herkesin katılması gerektiğini belirtirsiniz.Zaten çoğunluk onay veriyor demissiniz.Gereken para toplanmadigi sürece hiç bir şey yapılamayacağını belirtirsiniz.Cogunluk baskı kuracağı için sorunlu 2-3 veli katılım için mecbur kalacaktır.Siz sıkıntıyı kimseyle paylaşmadan,kendiniz çözüm yolu bulduğunuz için durum bu hale gelmiş.Hani 1 kez olur 2 kez olur.Siz de ev gecindiriyorsunuz.Diger türlü baş edemezsiniz.İnsanlarla uğraşmak çok zor.Allah,yardımcınız olsun.Umarim işe yarar.

Bir çoğumuz çocuğumuz geri kalmasın üzülmesin diye saçma sapan etkinliklere bile bazen imkanları zorlayarak dahil ediyoruz . Kadın artık arsız olmuş çocuğun duygusu hisleri umrunda değil belli ki bence siz geri çekilin müdürle konusacakmis ya konuşsun yüzsüz.

Back