• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen ,veli ve öğrenci üçgeni

Bu veli sigaraya para verir ama eğitime gelince ne gerek var o yapsın bu yapsın kafasinda.
Ya gücü olmayana zaten okullarda bir sekilde para toplanıyor.
Biz her ay para topluyoruz durumu olmayan çocuklara yardım ediyoruz
Bu velinin utanmazligi.
Ben ağlamasına dayanamazdim aşırı duygusalim bu konularda bir şekilde çocuğu mağdur etmezdim.
Çocuğun suçu ne?
Bu çocuk evde ağlamıyor mu ben de onu merak ettim.

Böyle görgüsüz ve üç kuruşçulara her yerde rastlayabilirsiniz. Asla gelemiyorum bu tiplere. Asla hiçbir şeyini almayın bu başkasının sırtından geçinen insancıkların. Meslek liseleri ve proje okulları hariç devlet yalnızca suyu, elektiriği öder, hizmetli için işkurdan eleman sağlar. Muhattap dahi olmayın. Whatsapp gruplarını yalnızca yönetici olarak ayarlayın, mümkünse 2. Hat alın. Veli tacizleri özellikle ilkokulda aşırı bir boyutta. Sizi çocuğunuzun bakıcısı olarak görüyorlar. Soğuk, mesafeli ve otoriter olmalısınız. Çok üzülerek söylüyorumki o ilk yıllardaki sevecen, idealist halinizden eser kalmayacak.

Çocuk için çok üzüldüm bu yaşta arkadaşları arasında kim bilir nasıl utanıyordur yıllarca bu ezikliği çekecek. Aileler bakamıyorsanız yada sorumluluk almak istemiyorsanız çocuk yapmayın sağlıklı bireyler yetişmiyor sayenizde. Babayı bir nebze anlarım ama anne nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyor çocuğun diğer arkadaşlarının yanında mahcup olabileceğini hiç mi aklına getirmiyor.

(QUOTE=)"girlinred, post: 69512097, member: 416236"]
Bu çocuk evde ağlamıyor mu ben de onu merak ettim.
[/QUOTE]
Ağlasa da takan yoktur bence.
Bazı aileler gamsiz.

açıkçası benim de düşünceme göre devlet sadece binayı yapıp vermekle yükümlü değildir. en temel eğitim ihtiyaçlarını da karşılamak zorundadır. aksi halde devlet okulunda okumak da ücretli okumaya giriyor bir yerden sonra.
sağlık, eğitim gibi en temel konular için devletin imkan sağlama zorunluluğu olduğuna inanıyorum.

fakat ne yazık ki bizim ülkemizde çarklar farklı dönüyor.
elbette her öğretmen de, veli de çocuk daha iyi eğitim alabilsin; fırsat eşitsizliği yaşamasın istiyor. aslında vergi ödediği devletin yapmadıklarını yapmak durumunda kalıyor.

bu sisteme her ne kadar kızsam da veliyi çok haksız buldum.
çevresinde hiç görmemiş olabilir, ilk kez çocuğunu okula gönderip yeni öğrenmiş olabilir, şaşırmış ve devlete kızmış olabilir ama insan, evladının eğitimi için elinden geleni de yapar. hele de gücü varsa.
hani olmasa çok haklı.
ama varken bu inat sadece çocuğa haksızlık.

keşke insan ana babasını seçebilse ama olmuyor işte.

Ben artık o kadar yoruldum ki velilerden
İnanın hiç laf anlatasım gelmiyor
Yardım konusunda da eğer maddi durumlar yoksa zaten hepimiz bir şeyler ayarlıyoruz
Ama gamsız ailelerin çocuklarını da onlardan fazla düşünmemeye çalışıyorum artık
Eğer çocuk gayretli ama ailesi gamsızsa yine yardım ediyorum
Diğer türlü veriyorum fotokopiyi ve geçiyorum valla
Yoksa tüm maaşı yardımlara gömmem lazım
Yine de bitmez ihtiyacı olan öğrenci sayısı

Ayrıca 20 tl altı üstü
İnsan lafını etmeye bile utanır bunun bence

O velinin ahlakı duruşu değişmeyecek.sinifta kendini hep mahcup hissedecektir.
Rehber öğretmen veli ile görüşüp konuşması uygun olur mu?belki anlar dile getirmediği her neyse konuşur.
Öğretmen olmak çok zor ve güzel.

Zor durum gerçekten.
Sınıfın işleyişi bozulmasın diye müdürle konuşup, okul bütçesinden karşılanmasını sağlayın.
Bu şekilde ailesi yüzünden çocuk cezalandırılıyor.
Sonuçta ailesini o seçmedi, ve bir şekilde ihtiyacı olan karşılanmalı. Bunu yapmak ailenin sorumluluğu ama yerine getirmiyorlarsa bana kalırsa okulun.
Burada ben öğretmeni olarak yükü sizin almanızı beklemem. Ama bir sınıf cocugun ebeveynleri fazladan 2-3 cocugu idare edebilir.
Ailenin yüzsüzlüğü yanına kar kalmasın istiyorsunuz, sizi de anlıyorum ama öncelik cocugun faydası olmalı.
Aile cezalandırılmıyor şu an.
Uykusuz kalan siz, ağlayan çocuk…

Bence kendinizi çekin, imkanı olmasa yardım edilir ,belki diğer velilerden toplananla o cocuğa da alınır ama 20 lirayı imkanı varken vermeyen birine de ne yapsanız yaranamazsınız.
İnsan 20 liraya 1 karton bardakta niteliksiz kahve alabiliyor artık. Büyük bir para değil yani bu kadar sorun edilecek.
Çocuğa yansitmayın ama kaynak kitap almıyorsa zorunlu tutmayın ödev vs alan yapsın. Almayan elindeki kitaptan ödev,konu tekrarı devam etsin. Her gun aglayan çocuğu için 20 lirayı vermekten imtina edene bence bu hak.

Zor durum gerçekten.
Sınıfın işleyişi bozulmasın diye müdürle konuşup, okul bütçesinden karşılanmasını sağlayın.
Bu şekilde ailesi yüzünden çocuk cezalandırılıyor.
Sonuçta ailesini o seçmedi, ve bir şekilde ihtiyacı olan karşılanmalı. Bunu yapmak ailenin sorumluluğu ama yerine getirmiyorlarsa bana kalırsa okulun.
Burada ben öğretmeni olarak yükü sizin almanızı beklemem. Ama bir sınıf cocugun ebeveynleri fazladan 2-3 cocugu idare edebilir.
Ailenin yüzsüzlüğü yanına kar kalmasın istiyorsunuz, sizi de anlıyorum ama öncelik cocugun faydası olmalı.
Aile cezalandırılmıyor şu an.
Uykusuz kalan siz, ağlayan çocuk…
Bir yandan size katılıyorum
Bir yandan katılamıyorum ne yazık ki
Evet çocuğun mağduriyeti olmamalı
Ama ilkokul 4 yıl
Bu 4 yılda ne kadar ailesinin yapmadıkları tamamlansa da 5. Yıl tekrar mağdur kalacak
12 yıl boyunca her gittiği okulun da yardım edeceğini sanmıyorum

Hocam biraz da karakter ile alakalı.Tek üzüldüğüm o çocuk.Benim de bir zamanlar durumum yoktu evimiz dahi yoktu.Ailemle yaşıyor ufak tefek destek görüyor olduğumuz halde, her etkinliğe katılmaya ,kitaplarını almaya hatta dolap için destek bile vermiştim.Yapmak isteyen bir insan yapmaya çalışır.Evladini diğer öğrenciler içinde küçük düşürmeye çalışmaz.Kermeste bile durumum olmadığı için illa bir şey yapacağım diye söyleyip mısır patlatmistim.Ayrica ,benden çok iyi durumda olup ,evi ve arabaları olan bir yakınım sürekli ağlar kendisine yardım isterdi.Ben gerçekten durumu olmayıp yapamayan insanlar için asla bu şekilde düşünmem ama yapabilecek olup da yapmamak işte o biraz gözü açıklığa giriyor.Baska durumu olmayan öğrenci hakkına giriyor.

Çocukları velilere teslim ederken aslında böyle bir şey yapabilirim.Gruptan beklemelerini isteyebilirim.Belki kendisi de olur,beni görmeden çocuklarını almalarını istemesem de çocuğu alıp hemen uzaklaşıyor gerçi.
Toplantı yapmanız daha iyi olur. Hoş toplantı da alınan kararlara uyan sayısı da çok olmuyor 😑

Ay bizim sınıfta da vardı böylesi .Bende yardımcı oldum ayıptır söylemesi ama dediğiniz gibi bunu adet haline getirdi grupta falan yazıyor ben şunu almadım,almıycam mecbur mu falan diye .Gerçekten bazılarının iyi niyetleri su istimal ettiğini ve gerçekte ihtiyacını olanın böyle tavırlar sergileyemeyeceğimi düşünüyorum bende.İnsan kendi ihtiyacından geçer çocuğuna alır o kitabı ne bileyim okul masrafını herşeyden önce tutarım.

Evde ağlasa ne ki? Çocuğunun sınıfta ağlayıp arkadaşlarına karşı rencide olmasını düşünen bir velisi yok ki evde ağlaması umrunda olsun😕
Evde darlanan kendisi olsa harekete geçer . Bazıları öyle oluyor. Çocuk utanmış mı rencide mi olmuş öğretmeni işi gücü bırakmış bu konuyla mı ilgileniyormuş hiç önemsemez. Ama kafası şişen, olaydan etkilenen kendisi olunca jet hızıyla çözer sorunu

Sınıfta ders işleyişinde ihtiyacı olan şeyleri çocuğa temin etmek lazım. Sınıfta çocuğun rencide olmaması için en azından. 4 yıl boyunca da sizin bunu yapacağınızı düşünüyorum. Maalesef çocuğun anne babası bu. Sizin de o çocuğun da yapabileceği bir şey yok. Siz sizden çıkana kadar destek olun. İnanın o küçük yavru bunu asla unutmayacak ve sizi de minnetle hatırlayacaktır. Bazı aileler böyle sevgisiz ve vicdansız.

of alsın o zaman baba çocuğunu okuldan. annem hem benim hem de kardeşimin sınıf annesiydi. her sene yeni perde, öğrenci minderi, sıra örtüsü dikilirdi, her hafta bir veli bunları yıkardı.

bir de devletin verdiği kitapların içi boş zaten. ta o zamanlarda özgün, tudem vs dergiler aldırırdı öğretmenimiz ondan ders işlerdik. çok fark ediyordu dersin kalitesi.

bu tür velilere, aşı karşıtlarına, çıkıntılara bir şey anlatamazsın hocam. çok yüz göz olma yönetimle konuşsunlar, çocuğu alsınlar.

minik yavrucağa üzüldüm, çomar bir ailenin elinde heba olacak..

Off çok sıkıntılı bir durum. Durumu da varmış 20 lira birşey değil ki verilebilir bir tutar
Bizim okul da da 1 yıllık 70 lira istendi ama durumu olanlar ,vermek isteyenler verecek. Fotokopi kagidini da herkes kendi bir paket alıp yolladi. Para toplamak hep sıkıntıdır. Sizde böyle yapabilirsiniz.gerci onu da almazlar da .

Hocam böyle veliler sigarasından kahvesinden gezmesinden geri kalmaz ama kendi çocuğu için 10 lirayı çok görür. Devlet yapsın tamam da sen çocuğunun eğitimi için 10-20 tl'yi çok görüyorsan doğurmayacaksın o zaman. Ben artık cebimden beş kuruş harcamıyorum. Hem harcıyorsun hem de bu tiplere yaranamıyorsun. O yüzden kendinizi yıpratmayın. Bunlara laf anlatamazsınız.

Back