kızlar merhaba. ben şuan 25 yaşındayım. 2008 yılında 4 yıllık bir bölümden mezun oldum (mühendislik ). 2 sene iş aramamdan sonra 2010 yılında mesleğimle ilgili olmayan bir iş buldum ve iki senedir bu işte çalışıyorum. Allaha şkür işimden memnunum ama çalışma saatlerimiz çok fazla. çıkış saatlerimiz hiç belli değil. geçen sene evlendim. eşim öğretmen çalışma saatlerimiz biribiryle alakasız benim 4'te birim kadar çalışmıyor diyebilirim. sabahları ben ondan önce evden çıkorum ve ondan geç eve geliyorum. hatta eşim ben çıkıyorum evde canım sıkıldığı için dışarda dolanıyorum yinede çok geç geliyorsun falan diyor. birde bizim 15 atil ve yaz tatilimiz olmadığı için ilerde evlilikte sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.
şuanda 6 aylık hamileyim yakında inş. bebeğim olacak onla birlikteykende bu yoğunlukta çalışması çok zor olacak. zaten bu işten ayrılırsam başka bir iş bulmam biraz zor çünkü mesleğimin sıkıntıları var devlette hiç almıyor.
geçen sene üniversite sınavına girdim ve düşük bi puan aldım. yazabileceğim yerler sınırlı sadece oturduğumuz ildeki üni yazdım bikaç bölüm öğretmenlik. sonra açıköğretim yazıyım en azından onu okurum die. 2009 yılında açılan edebiayt bölümünde öğretmen olma hakkı yazıyordu. ona aldandım son gün tercihimi yaptım. öğretmen olabilmek için formasyon almak gerektiği, ortalamanın kaç olacağı, kaç kişi alacakları formasyon aldıktan sonra ne olacağı bunları hiç düşünmedim. bana geldi aöf edebiyat bölümü. ama sonradan pişman oldum neyin ne olacağı daha hiç belli değildi. kaç kişi alınacak beninm notum yenecekmi o notu almak için nasıl çalışıcam kimbilir. ki zaten bölümde mezunda olmadığı içşn sonunu kestiremiyorum. önümde örnekler yok yani.
bu yıl kredili sisteme geçildi. 1 ay önce vizeler girdim. şuanda işte çalıştığım için çok bakamadım derslere ancak akşam ve hafta sonları bakabildim. ve sonuçlarım pek ii gelmedi. haftaya finaller var onlarda pek çalıştığım söylenemez. en azından şimdi evde akşam ve haftasonları çalışabiliyorum. yazın bebeğim olduktan sonra hiç çalışamıycamı biliyorum..bu bölümü bırakmak istiyorum..
eşime geçen söylediğimde klarşı çıktı. ben sana yazma dedim die. alay etti neredeyse kendi öğretmen olduğu için onu kıskandığımı düşünüyor.
ama ben bebeğim olunca bu bölümü pek okuaybileceğimi sanmıyorum en azından dersleri geçecek kadar çalışsam bile yüksek derece yapamam ve 4 senenin sonunda formasyon alamayacağım için boşuna kendimi heba etmiş olurum.
bu sene öss'ye giremiyorum puan kırıldığı için. seneye 2013 yılında girsem hayata çok mu geç kalmış olurum. keşke hiç tercih yapmasaydım bu sene tekrar girerdim. edebiyatı bırakayım mı yokse devam mı edeyim. yeniden mi sınava gireyim.hangi bölüm tavsiye edersiniz. aklımda pdr, zihin engelliler öğr. ve aöf ingilizce öğretmenliği var sizce yapabilrimiyim bebeğimle birlikte. yada herşey için çok mu geç..tavsiyelerinizi bekliyorum..bir akıl verin ne olur eşimle paylaşamıyorum yardımcı olmuyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?