öğretmen olma hayalim :(

( çok düşünüyorum
ya bu atama meselesi de var bitse d e
ne güzel siz istemeyrek de olsa avukat olmussunuz
ama ben hıc bır seyım hıc bır sey olamadım
hiçbir şey olamadım deyince anımsadım.
böyle bir konun da vardı değil mi senin.?
aslen içinde ukte kalan öğretmenlik mi yoksa adı sanı belli bir meslek olması derdimi tam anlayamadım ama ikincisi konusunda fiktim ağır basıyor benim.
bilemiyorum gerçekçi olunduğunda şartlarına bakılarak okuyup öğretmen olarak atanman vs büyük zorluklar.
özellikle de bu zorunlu hizmet vs.

evet konum vardı
ingilizce öğretmeni olmak cok isterdim ya da bılmıyorum ıkısı de ıste
ömrümü kötü kullandım kullanamadım carcur ettım gibi geliyor yanı öle işte basbaya

evet konum vardı
ingilizce öğretmeni olmak cok isterdim ya da bılmıyorum ıkısı de ıste
ömrümü kötü kullandım kullanamadım carcur ettım gibi geliyor yanı öle işte basbaya
sanırım o konunda da pek çok yazılan edilen oldu.
benzerlerini yazmanın bir anlamı yok.
bakış açınla ilgili bir problem var.
dediğim gibi ama bir adı sanı belli meslek olsun atanayım diyorsun gibi düşünüyorum.
ama malesef kolayca yapılır birşey değil bu işte.

En son olan atamada sözleşmeli-çakılı-6 yıl sistemi geldi ve mülakat da cabası..Ve atananlar hep doğu ya da güneydoğuya gitti.

Eskiden yazdığınız gibiydi durum..Giden 1 senede geliyordu,artık 6 yıl kalınıyor..

Sen sınava gir önce bir kazan. Sonrasini ona göre bir şekil planlarsin. Bu arada annende kalmanı çok yanlış buldum. Anne baba ayrı çocuk büyüyor gibi olmuş. Bu çocuk okula nerede gidecek. Okul başladıktan sonra çocuğun okulunu başka yere almanız zor olur. Normali anneniz size gelir hafta içi çocuğa bakar. Zaten kreşe gidiyor okula başlayacak büyük çocuk. İleride eve bir oyun ablası gelebilir. 1500 lira için çektiğiniz ve çocuğunuzun çektiği sıkıntı kötü. 1500 lirayı kucumswmiyorum ihtiyacınız varsa bu şartlarda çalışmak ok. Ama ihtiyacınız ne kadar var sorgulamak lazım. İşi bırakıp okula giderim dediğinize göre çok yok. İşi bırakıp okula gidin+çocuğunuza kendi evinizde bakın + okurken 2. Çocuğu yapmanıza hiçbir şey bence mani değil. Doğumu yaz tatiline denk getirirseniz iyi olur.

İngilizce öğretmenine devlette veya dışarda her zaman iş var rahat olun bence. Diğer yandan Anadolu Üniversitesi ingilizce öğretmenliği açık öğretim bölümü var. Ama ilk 2 yıl okula gitmeniz lazım. Zaten babadan ayrı bir hayat yaşıyorsanız çocuğunuzu 2 yıl Eskişehir'de okutup siz okula giderken çocuk da okulda olacak şekilde bir hayat kurabilirsiniz.

Atama bekleyen öğretmenim
400bin küsür atama bekleyen öğretmen var

Evet İngilizce alımı güzel Bi bölüm

Ama 4 5 sene sonra ne olacak bilemeyiz
Ayrıca eş durumu tayini kalktı

Yine bilmeyenler yanlış yönlendiriyor

İlk 6 yıl kıpırdayamazsın bir yere(6. sene eş durumu olabiliyor ama)

Sözleşmeli olacaksın

Her sene yenilenecek

Veli çocuklar falan not verecek

İlerleyen zamanlarda staj notunda atamada etkili olacak

mülakat.....

Ahh mülakat...

Neyse içini mi kararttım bilmiyorum ama çok riskli

Eskisi gibi değil artık

Çok iyi düşün

İşinden de olma

Yüksek lisans yapıp sonra akademik kariyer düşünün bence. Kpss ve devlette öğretmen olmak çok sıkıntılı. Alacağın maaş ne olacak taş çatlasa 3000 o da ömür boyu aynı.
Ya da formasyon alıp özel liselerde iş arayabilirsin bence. Tr çok çok sayıda ozel fransız lisesi var.

anadolu üniv de artık bu kalktı
artık bu durum yok
hiçbir şekilde hiç bir öğretmenlik bölümü içn acıkögretım ve dahı ıkıncı öğretim yok
malesef

Ben de atanmayı bekleyen öğretmenlerdenim ve yaş 33..İstiyorsan sen de yapabilirsin,sınava gir,bak bakalım ne olacak,ona göre yönünü çizersin..Her ne kadar artık atamalar çoook zorlaşsa da,denemeye-okumaya değer..Hiç olmazsa denedim ama olmadı dersin,başarılar..

ne öğretmenisiniz ?evli misiniz ?

e din kültürü öğretmenleri de son zamnalarda patlama yaptı aslında
kpss den falan mı cok dusuk alıyorsunuz ?
atanmanız kolay dıye duymustum
Geçen sene sınava girdiğimde bebeğim 1 aylıktı,hamileliğin son zamanlarında çok çalışamadım,evet din kültürü-sınıf-ingilizce-okul öncesi bölümlerinde atamalar şimdilik iyi..Çalışırsam yapacağıma inanıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…