öğretmen olma hayalim :(

bır kere calısma saatlerınız cok uygun neden kendı evınızde kalmıyorsunuz , esınız evde sız annenızde bu cok sacma olmus....
ıkıncısı ıs aslanın agzında ıken yenısını bulmadan asla elınızdekını bırakmayın derim..
ucuncusu ıkıncı ogretım yazarsanız gunduz calısır gece derse gırersınız, böylelıkle ısı de bırakmamıs olursunuz...
son olarak bunları yapmanız olsa bıle en az 5 yıllık bır surec hadı okul bıttı desek kpss yı kazanabılır mısınız, özellere de gırmek bıraz sans ısı, ee okumakta parayla harcı-kırtasıye masrafı-ulasım vs... yanı sız bırde ısı bırakırsanız ustune cocukta var tek maaşla gecınemezsınız gıbıme gelıyor...
ama gercekten ıstıyorsanız deneyın...

Bir İngilizce öğretmeni olarak yorum yapma ihtiyacı duydum :) Eğer ki gerçekten seviyor ve istiyorsanız bu yola girin, çünkü bitirip atanmakla da kalmıyor bu iş. Okurken de çalışırken de işi eve taşıyacaksınız bunu bilmenizi isterim. Gönülden istiyorsanız eminim başarırsınız. Üniversitedeyken sınıfımızda bir ablamız vardı, yaşı 40 üstüydü. Bölümü bitirdi ve şu an Gaziantep'e atandı. Eşini ve çocuklarını ardında bırakıp gitti. Üniversitedeyken belki diğer işlerini bırakıp sunumlara hazırlandı, başarılı biriydi. Eminim bizlerden daha çok zorlanmıştır. Ben ailemle yaşıyordum rahattım ama başardı çünkü gerçekten istiyordu.

hangi bölümden mezun oldunuz?

Ben sizin yerinizde olsam bu kadar hengamenin içine girmezdim.

Öğretmenlik harika bir meslek evet, manevi olarak doyurur insanı, ama şu an şartları o kadar zor ki. Hem özel ingilizce dersleri vermeniz mümkün. Bu kadar uğraşın içine girmeden de bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz.

Fransızca biliyormuşsunuz hem, tercümanlık, şirketlerin yazışma işleri, kitap çevirisi yapıp ek olarak ingilizce özel ders vermek hem maddi hem manevi sizi tatmin eder.

Ben şu an kara kara düşünüyorum nasıl devlete atanacağım diye. Şartlar o kadar ağır ve zor ki.

HErseyde hayir var derler ya ben bunu diyorum
Evli olarak hatta cocugunuzla annenizde kalmaniz cok yanlis ne siz evinizi nede esiniz evliligi benimsemeyecktir ileride bunu hissedersiniz bunun garantisini veriyorum size
cocugunuz desen kendi evinizi hic kendi evi degilde misafirlikte hisseder

aile demek kari koca coluk cocuk yasamaktir
ayni yastiga bas koymaktir
ayni seyleri paylasmaktir

siz bu sekilde aile olamazsiniz hic bizaman
Sizin nsl icinize siniyo boyle ayri sekilde kari koca olmak

haa bu ayri bi noktaydi
hayalinizin pesinden gidin ama bi taraflari eksik birakip hayalinize eristikden sonra icinize sinmez ...
ama oyle ama boyle sizin yuvaniz var evlisiniz cocugunuz var zar yada zor sartlari zorlayip kendi evinizde devam etmelisiniz yola

Fransizca tercumanlikmi?
Yani biz Turkiyede bi tercuman aradimizda hic bizaman bulamadik geldik kagitlarimizi burada tercume ettik
national calisan veya konsolosluk gibi yerlere girseniz

Nasil is cikmiyo yaa
benimi kandiriyo ozaman millet
Ben Belcikadan gitsem yerim hazirmis anadilim gibi fransizca konusuyormusum mis mis mis
demekki yalan soylemisler iyiki dinlememisim

Işte insanlar böyle seve seve ne hayallerle emeklerle öğretmen olur.
Sonra olduğuna pişman olur.
Ben şahsen bu mesleği tavsiye etmiyorum artık.
30 dan sonra benim meslek değiştirme düşüncem başladı.
Eskilerin kutsal meslegiydi öğretmenlik.
Bugün herkesin içinde at kosturdugu basit görülen meslek.
Çoğu veli için çoban bakıcı falanız.
Çok iyi düşün öyle emek ver derim.

engellenen üye demek birisini mi engelledin yada birisi mi seni engelledi.
ben 3 kısıyı engellemısım ama farkında olmadan zaten ben uye nasıl engellenır bılmıyorum :)
engellerını kaldırdım o kısılerın ama benı kım engellemıstır orasını bılmem
bunu da bılmıyordum :)

Soylediklerimden sonra karamsar olmani istemem ama soyleyeyim. Kpss belli bataji gecmen lazim en son 70 ti sanirim ingilizcede. Alan sinavi var ondan da belli baraji gecmen lazim arkadindan mulakat var (mulakatin oldugu her yerde torpil olduguna inanirim) ilk yil aday ogretmen oluyorsun es durumu dahil hic bir sekilde tayin isteyemiyorsun (adaylik sureciyld ilgili cok sık degisiklik oluyor o da degisebilir) ama adayligin kalkmasi icin sinav kesinlikle var. Adaylik kalktiktan sonra da es durumundan tayin istiyorsun ve cikarsa MUTLU SON.. Evet ingilizcenin atamasi bu aralar normal seviyede (az degil ama cok da sayilmaz) ama sen mezun olana kadar ne olacagi belli olmaz. (Sana soyledim ama ben daha karamsarim sanirim) Ben bir ogretmen olarak mezun olduktan sonra yasayacaklarini anlattim sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…