- 12 Şubat 2012
- 2.959
- 3.465
-
- Konu Sahibi nebilimben
off böle laflar duyunca da çok korkuyorumÜcretli öğretmenlik konusunda kesinlikle haklısın. Resmen hamallık. Sen herkesten çok çalışıp en az maaşı alıyorsun. Ben fazla idealisttim onu yaparken. Aklına koymuşsun besbelli. Eşin de gönüllü olmasa da destek olmuş. O halde oku. Ama bana vazgeçtiklerinden pişman olursun gibi geliyor.
Emin miyiz? Okuduğunuz dilden dolayı yanına başka diller ekleyemediğinizden dolayı bölüme şey atmayın şimdi ben de biliyorum dil bölümlerinitercumanlıktan da bırsey olmuyor acıkcası
off böle laflar duyunca da çok korkuyorum
ama hep iyi yorumlar da olsun dıye degıl tabı sız de haklı olabılırısnız
eşim istemiyor ama yapma da demez
hadı sııznkı bır saat uzaklık bıse olmaz ama benım basbaya baska sehır bana uymuyor ıste yuksek lısansBenim de yüksek lisans yapmak istediğim üniversite farklı şehirde. Yaşadığım yere 1 saat mesafede. Eşim de aynı durumda. Hayır demez ama gönüllü de değil. Ben şimdi bana araba almasını bekliyorum. Alır almaz arkadan bunu patlatıcamSeni çok iyi anlıyorum, Fransızcanın ne kadar geçerli olduğunu, İngilizce mezunu olup işimizi yapamamayı, evliliği, iş durumunu... O yüzden hayallerde de biraz gerçekçi olunmalı kanaatindeyim. İçinde kalmasın yapabilirsen yap. ama ne kadar az şeyden vazgeçersen o kadar az hayal kırıklığına uğrama ihtimalin var.
neyse bölüme şey atmıyorum bölüme bir şey atmaya açmadım ben bu konuyuEmin miyiz? Okuduğunuz dilden dolayı yanına başka diller ekleyemediğinizden dolayı bölüme şey atmayın şimdi ben de biliyorum dil bölümlerini
o da var korktugumE hadi kazandın diyelim 5sene de okudun kpss için hazırlandın. Çocuğun büyüdü okula başladı. Sen de cok alakasız bir yere atanırsan ne olacak?
Kızmayın ama tercümanlık öğretmenliğe göre mükemmel bir bölüm sizin hatanız fransızcasına gitmeniz ingilizcesine muhtemelen puan yetmemiş ama almancası olurdu ingilizcem iyi diyorsunuz almancada yanında üstüne de bir dil daha koy olmaz mı yani ben mi ütopya yaratıyorum şu an?neyse bölüme şey atmıyorum bölüme bir şey atmaya açmadım ben bu konuyu
öle olsun diyebilrsiniz kendini geliştirmemiş başka dil öğrenmemiş falan ...
doğrudur olabilir
benım konum farklı
o da var korktugum
bu konuda da bılgım yok bılenler yazarsa ıyı olur
evlı ogretmenın atanmasında hıc mı kolaylık yok tamam bır ıkı sene cekebılırım farklı sehır ama 5 6 yıl surer mı
bılgım yok
1 2 yılı nasıl çekeceksin ki?o da var korktugum
bu konuda da bılgım yok bılenler yazarsa ıyı olur
evlı ogretmenın atanmasında hıc mı kolaylık yok tamam bır ıkı sene cekebılırım farklı sehır ama 5 6 yıl surer mı
bılgım yok
hayır memur degıl tabıkı gaz ıstemıyorum demıstımEşin memur mu? Bir arkadasım var karı koca öğretmenler. Kız urfanın bir köyüne atandı, 1sene sonra eş durumundan döndü geri. Öyle 5 6senelik bir durum yok ama yine de 25 yasındaki bekar, cocuksuz bir insanla 35 yasında evli cocuklu bir insanın katlanabileceği şeyler aynı olmaz.
Gercekçi yorumlar istiyorum dediğiniz için yazıyorum bunları moralinizi bozmak olarak düşünmeyin.
yooo konumun başında gaz istemiyorum demiştim tabi ki düşündüğünüzü yazın diye actım zaten konuyuYazmayayim heves kirmayayim dedim, sevmem hevesli insanların motivasyonunu düşürmeyi ama yazacağım.
İçinizde ukde kalmış ama mantıksız bir hamle planlıyorsunuz. Mezun olduğunuzda yaşınız 35-36 olacak. Kpss kazanıp da atanmak ayrı dert. Hadi atandınız diyelim kim bilir nereye olacak. Geri dönüşü ayrı dert. Bir de çocuk var ortada. Tum bunlari da yaş kırk olmadan yapmış olmanız gerekiyor.
Elinizde güzel bir mesleğiniz var, iki yabancı diliniz var. Akıllı hamlelerle bu yaşa gelene kadar özel sektörde sağlam bir yer edinmiş olabilirdiniz. Geç kalmış değilsiniz, eşiniz haklı. Şimdi bile bir adım atsanız o okulu okuyup atanmayı bekleyeceginiz sürede çok rahat kendinize yeni bir kariyer yaratabilirsiniz.
tabı bu da var belkı de kazanamamÖnce bir sınava girip durumunu görsen? Yaşadığın şehirde üniversite kazanabilecek misin?
Önce sınava gir bir durumuna bak. Kazanamazsan zaten boşa düşündüğünle kalacaksın...tabı bu da var belkı de kazanamam
ama kazanırsam her seyı dusunmelıyım
ve yapacagım gıdıp okuyacagım dıye emın bır sekılde karar almadan da hıc bırseyı oturtamıyorum kafamda
daldan dala atlıyorum zaman gecıyor
sınava calısıyorum ama kesın ne karar verdıgımı bılmeden bu da olmıyor
eşimle şu şekilde anlaştım ,Önce sınava gir bir durumuna bak. Kazanamazsan zaten boşa düşündüğünle kalacaksın...