öğretmen olma hayalim :(

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.465
konum uzun olacak baştan söyleyim

ben 30 yaşındayım, senelerdir içimde olan ve hatırladıkça demeyeceğim çünkü hiç aklımdan çıkmayan ve bu yüzden bana acı veren bir derdim var .

ingilizce öğretmeni olmak istiyorum.

lisede yabancı dil çıkışlıyım fakat üniversitede başka bir dilden tercih yaptım ( yaptım işte yanlış yönlendirme cahillik işte neyse ) ama hiç mutlu olmadım

bu zamana kadar aklın nerdeydi derseniz işte evlendim çocuk oldu falan önceliği bunlara verdin demeyin işte öle gelişti ne yapayım

sonra kpss denemelerım oldu zaten cıftlı yıllarda bılıyorsunuz

ya benım okudugum bolumde alım cok az hatta bazen 0 kadro oluyor yok yanı

duz memurluk ıcın ugrastım olmayacagını anladım cunku 90 alacak kapasıtem de yok

ama ingilizce öğretmenlirinin kpss ataması kolay oluyor diye düşünüyorum

yani içimdeki boşlugu doldurmaya calıstım ama artık bastırılamaz hale geldım

yasım gecıyor ...

ben bu sene ygs ye gırmeye kadar verdım

yasadıgım sehırde unıversıte kazanmam gerekır baska yere gıdemem

şuan çalışıyorum 6 yasında cocugum var

yasantım su sekılde;

iş yerim evime uzak anneme yakın

cocuguma annem bakıyor, dolayıısyla coocuk annmede oldugundan ben de annemde kalıyorum eşim evde kalıyor
hafta sonu calısmıyorum

pazar günü aksamdan cocugumla hazırlanıp anneme gelıyorum arada sali ve persembe gunlerı kendı evıme gıdıyorum (bazen bır sey oluyor gıdemedıgım de oluyor ) cuma iş çıkısı cocugu da alıp yıne kendı evıme gıdıyorum tabı basta dedıgım gıbı pazar aksamı toplanıp yıne anneme cunku ertesı gun ıs okul var

cocugum krese gıdıyor ıkı senedır ben de ıkı senedır calısıyorum krese annemden gıdıyor servısle

işimden bahsedersem;

9-4 çalışıyorum hafta sonu yok ofisteyim işim agır degıl ( hatta gecmıs konum bıle var ben ofıste bos bos oturuyorum dıye) bazı gunler hıc bıse yapmadıgım da oluyor

onun dısında cocukla ılgılı bırsey bır hastalık işim falan olsa izin almam sorun olmuyor

1500 tl maas alıyorum

iş yeri anneme yakın olması da çok iyi benim için

öle ahım şahım maaşlı degil ama şimdilik idare ediyorum sartları guzel ve bana uyuyor

yaşadıgım sehırde üniversitede hem de ingilizce öğretmenlik bölümünde benim tanıdıgım bir hocam var, onu aradım konustum hatta basta cekındım hanı sen sankı kazandın da mı konsuyorsun der mı acaba dıye ?

benı de cok severdı kendısı cok olumlu guzel konustu neden olmasın dedı

ben bırde sızlere sormak ıstedım

esımle de cekınerek konuyu actım , çok düşündüm çok arastırdım baska hıc bır yolu yok ( acıkogretım olsa ne yapıp edıp okurum ama yok ) ben dedım böle böle sınava gırmek ıstıyorum eger kazanırsam da işi bırakıp 4 sene okuyacagım

eşim çok da desteklememekle birlikte kabul etti

ama bana bir laf etti ki korkmadım da değil , '' sen bu işlerle uğraşırken ( kpss, açıköğretim , okul bir sürü ) özelde de bir yere gelme kendini geliştirme şansını yitireceksin ( kendisi bu işten cıkıp maaşı daha iyi bir yere gitmemi istiyor bunu yapabileceğimi düşünüyor ama ben kendime guvenmıyorum iş bulamam gibi geliyor ) ve yaşında geçecek en sonunda elinde hiçbir şey kalmayacak '' dedi

böyle söyleyince de korktum

eşim ikinci cocuk istiyor ben istemiyorum ( ben hayallerimden bahsettıgım zaman dolar 3,40 oldu ülke batıyor diyor ama doların 3.40 olduğu dünyaya ikinci çocuk neden getirelim dediğimde cevap yok! )

aman işimi kaybetmeyim diyeceğim bir işim yok aldıgım para ahım şahım degıl ama şartları bana gore ıyı ıste rahat yanı mutsuz da olsam rahatım

seneye cocuk okula baslayacak bır suru ılgılenmek zorundayım

bırde ben okula gıtmek ıstıyorum bu durumda

annem babam hıc hos karsılamaz bılıyorum cevremde

şimdi ben sizlerden akıl istiyorum ama gaz değil

yanı okumanın yaşı yok yaparsın edersın falan degıl de ben hayalcı mıyım degıl mıyım bunlar olur mu olmaz mı gibi şeyler duymak istiyorum

okumanın yaşı yok ama meslek sahıbı olmanın yası var

ben ıcımde kaldı aman okuyayım dıye degıl ogretmen olmak için okuyacagım

eşime söz verdim bu sene az kaldı zaten sınava gırecegım olmazsa seneye de tekrar gırecegım yıne olmazsa kpss açıköğretim , üniversite ne varsa hepsini bu işleri bırakacagım kitapları atacagım ve bir daha agzıma almayacagım

kısmet değilmiş diyerek kabulleneceğim

ne dersiniz ? çok mu zor ve hayal ürünü bunlar ??

Benimde hayalim öğretmen olmak..
Dilerim oluruz
Pes etmeyin,Zor ama imkansız değil Bu kadar çaba sarfetmişsin eminim bundan sonrasınıda halledersin..

Ben de 28 yaşında ve Fransızca Öğretmenliği mezunuyum. Anlıcağın durumumuz aynı. Hayaller ve hayatlar... Ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum açıkçası. Hem daha kısa sürede hem de çalışırken yapılabilir. Belki üniversitede öğretmenliği zorlarsın. 4 yıl okuyup bir daha KPSS çilesi çekeceksin. Belki çok uzağa atanacaksın. Eşin evde, çocuğun annende, sen kim bilir nerede. Hayallerde makul olmak önemlidir bence. Çalışmaya imkanın da varmış iş yerinde. YDS+ALES öğretmenlik hayallerine kavuşturur seni.

Neden olmasın? Ben de ikinci üniversite okuyorum bölümüm ingilizce öğretmenliği. Bizim sınıfta 35 yaşında 2 çocuklu abla var gayet de güzel okuyor. Kararlı ve azimli biri. Takdir ediyorum şahsen.

ben ama fransızca tercumanlık mezunuyum

ben fransızca tercumnalık mezunuyum formasyonum yok
tercumanlıktan da bırsey olmuyor acıkcası
kpss cılesı derken ıgılızce ogretmenlerı cile çekmiyor ki kolayca atanıyor
atama işlerinde ama bilgim yok hanı okul bıtse de ne bıleyım es durumundan eşimle beraber olamaz myıım falan nasıl olur
tabı onu da düşünüyorum

okuyup mezun olduğunda yaşın 35 olacak.
kpss atamalarında sınır yok mu öğretmenlerde?
açıkcası kolay olacağını sanmıyorum.
yapılamaz mı yapılır elbet.
ancak ailenin ve eşinin sana çok destek olmaları gerekir.
evinle ve çocuğunla yaşayacağın her sıkıntıda başına da kakabileceklerdir.
sonuçta az bir süreç değil.
4 sene okuyacaksın.

ben ama fransızca tercumanlık mezunuyum
Üniversitede hoca tanıdığın varsa seni asistanı olarak da alabilir. Formasyon alabilirsin. Ya da kendi bölümünde yüksek lisans yapabilirsin. Üniversite hazırlık sınıflarında öğretmenlik yapabilirsin formasyon aldıktan sonra. Yanlış anlama sakın, okuma zaman kaybedersin demek değil amacım. Okuyabilirsen ne ala. Hayallerine kavuşsan ne mutlu derim. Ama düşünmen gereken bir çocuğun ve eşin var. Hayaller de önemli elbet. Bence bugün yüksek lisans şartlarını ve neler yapabileceğini araştır. Ben aklına yatacağından eminim.

Bence atama durumlarını araştır. Arkadaşım Fransızcayı bırakıp açık öğretim İngilizce Öğretmenliği okudu. Şırnak'a atandı.Evet KPSS çileleri bizim gibi değil ama her istedikleri de hemen olmuyor. 1 yıl ücretli İngilizce Öğretmenliğini dene bence önce. Sonra hayatını ona göre yönlendir. Ben yaptım. Çok kutsal meslek,keşke yapabilsek ama ama ama... Yüksek lisansı o yüzden gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

atama yaşı 40
tabı bu dedıklerınız dogru ancak benim ömrüm boşa geçiyor gibi geliyor bana
yani bana verilmiş bir kerelik bir ömrü sanki ziyan ettim çarçur ettim gibi geliyor

Öğretmenlikte yaş sınırı

Öğretmenliğe “ilk defa atanacaklar” bakımından, başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak şartı vardır.
Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (B) bendi kapsamında; sözleşmeli öğretmen pozisyonunda hâlen görev yapanlar ile daha önce bu kapsamda; en az bir yıl fiilen görev yaptıktan sonra, mesleki eğitimde başarılı olup da ayrılmış olanların kadrolu öğretmenliğe başvurularında “40 yaşından gün almamış olmak şartı” aranmaz.

http://www.kamunews.net/memur-ve-ogretmen-olmak-icin-alt-ve-ust-yas-siniri-kactir/

yaş sınırı yok ama sınav+mülakat geldi.

atama yaşı 40
tabı bu dedıklerınız dogru ancak benim ömrüm boşa geçiyor gibi geliyor bana
yani bana verilmiş bir kerelik bir ömrü sanki ziyan ettim çarçur ettim gibi geliyor
o zaman herşeyi göze alacaksın.okuyacaksın.
mücadele edeceksin ancak bu süreçte.
zorlandığın zamanalr olacak.
mezun olduğun yaş ta az olmayacak ne dersek diyelim gerçekçi olmak lazım.
ee atandın nereye atandığın sorun ollacak.
belki tek gitmek zorunda kalacaksın ilk etapta.
ve de ilerideki şartları da bilemeyiz şimdiden.
kpss vs nasıl olur alımlar?

artık ingilizce öğretmneliğinde açıköğretim yok başka öğretmenlik bölümlerinde de yok kalktı
ikinci öğretim olarak da yok
yanı örgünden başka yolu yok
ben şuan zaten çalıyorum ama ücretli öğretmenlik düşünmem hiç geçici mevsimlik işçi gibi geliyor bana
yüksek lisans da yaşadıgım sehırde yok zaten yıne yapamam baska yere gıdemem

Ücretli öğretmenlik konusunda kesinlikle haklısın. Resmen hamallık. Sen herkesten çok çalışıp en az maaşı alıyorsun. Ben fazla idealisttim onu yaparken. Aklına koymuşsun besbelli. Eşin de gönüllü olmasa da destek olmuş. O halde oku. Ama bana vazgeçtiklerinden pişman olursun gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…