• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen Olan Anneler Bilginiz Var mı?

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
süt izni hakkında bilginiz var mı?
müdür ders programını bizim istediğimiz şekilde ayarlamak zorunda mı?
yönetmelikte böle bişi var mı acaba?
yani 15 saat ders alıp 3 güne sığdırmak istiyorum,müdür yapamam diyebilir, ama yönetmelikte böle bişi varsa yapmak zorunda kalır...
herhangi bir bilginiz var mı?

canım 15 saat için dilekçe verirsin ama öğretmen yetersizse müdür fazla ders verebilir o zaman da girmek zorundasın ders programı da yine onun inisiyatifinde bildiğim kadarıyla 1.5 saat günlük süt izni 1,5 saat geç gidebilirsin,1.5 saat geç çıkabilirsin ya da arada 1.5 saat boşun olur bunun birleştirileceğini sanmam

peki sınıf öğretmenleri için nasıl oluyor bileniniz var mı?yani sınıfını bırakıp çıkamazsın,erken çıkmak ya da geç gitmek gibi bi şey olabiliyor mu?branş öğretmenlerinin ders programı ayarlanabilir ma bizim nasıl olacak bilmiyorum...

sınıfçılar için okul ikili öğretimse sabah veya öğleci olma seçeneği birde 4-5. sınıfsa eğer branş derslerinde süt izni kullanabilme hakkı kullanılır diye okumuştum.megilara dediğin konuyu tam hatırlamamakla birlikte ben yönetmelikte derslerin saatleri konusunda önceliğin var diye hatırlatıyorum memurlar netten arattır geçmiş forumlarda böyle bir konu vardı.

geçen sene bizim müdür süt izni konusunda gıcıklık yaptı sınıfçılara.erkn çıkma veya geç gelme söz konusu olamadı malesf.branşçıların girdiği saatlerde kullanın dedi.ben de derslerimi 3 veya 4 güne sığdırırım veya öğleden sonra derslere girmem diye düşünüyorum ama müdür ne der bilimiyorum.

müdür branşçıların süt iznini kullanmasının daha kolay olduğunu söylüyor.bakalım bana nasıl bi kolaylık sağlıcak.

ben de köy öğretmeniyim ve geliş gidiş sorunu var.otobüs sabah götürüyor okul çıkışı getiriyor.ama ben arabayla gitmeyi düşünüyorum eğer ders saatlerim istediğim gibi ayarlanmazsa.sadece 18 saat dersim var ve rahatlıkla 3-4 güne sığar ama okul akadaşları da bazen programa itiraz edebiliyor.

bu konuda bakanlık tarafından yayınlanan genelgede şu açıklamalara yer verilmiştir.

- "Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır."

- "Eğitim-öğretim gibi son derece önemli görevi ifa eden öğretmenlerimizin de kanunla verilen bu haklardan; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi kaydıyla "süt izni" haklarını da kullanacaklardır.
Bu itibarla, okullarımızda görevli süt izni kullanan branş öğretmenlerinin ders programları, öğretmenlerin istekleri de göz önünde bulundurularak düzenlenmeli, sınıf öğretmenlerinin ise ikili öğretimde; sınıflarını hangi dönemde istediği göz önünde bulundurularak belirlenmeli, tekli öğretimde ise; mümkünse öğle arası, bunun mümkün olmaması halinde müzik, din-kültürü ve ahlâk bilgisi, beden eğitimi ve İngilizce gibi diğer branş öğretmenlerinin sınıfa girdiği zamanlarda yararlandırılarak eğitim-öğretimin aksatılmadan öğretmen-yönetim işbirliği içinde yapılması gerekmektedir.
Bu nedenle, konuya gereken özenin gösterilerek, ilgi (a) Kanunun ruhuna uygun bir şekilde hiçbir taraf mağdur edilmeden bu işlemin sürdürülmesi konusunda süt izni kullanan öğretmenlerimiz ile okul yöneticilerimizin gerekli hassasiyeti karşılıklı olarak göstermeleri gerekmektedir."

hükümleri yer almaktadır. Ders programları yapılırken bu izinlerin karşılıklı anlayışla düzenlenmesi yerinde olacaktır.

valla inşallah 1 günüm boş olur da , 2 gun eşimin boş zaten inş. 2 gun baskası bakar.

Arkadaşlar branş öğretmenlerinin ders programları ayarlanıyo.Ama sınıf öğretmenleri için zor.Tekli öğretimde öğle tatilini sayıyo müdürler.Bu yüzden branş derslerinde izin vermiyorlar.İkili öğretimde ise dönem seçme hakkı var.İster sabahçı ister öğlenci.Yine branş derslerinde izin yok.Çünkü ek dersinizi alıyosunuz okulda kalmalısınız diyolar.Bence doğru.Çünkü o zaman 1-2-3-. sınıfı okutan bir anne ile 4-5.sınıfı okutan arasında haksızlık olur.

e biz naaapalım ben teknik öğretmenim ve haftada 47 saat dersimiz oluyor geçen sene 11 saat dersim vardı 1 günde , gerçi ben aylıksız izin alacağım ama bu konuda hiç bir okul müdürünün gıcıklık yapabileceğini sanmam göz göre göre okuldaki tüm öğretmenler biliyor bebeğinizin olduunu sonuçta

arkdaşlar bu konu araştırdığım kadarıyla müdürlerin insafına kalıyor,müdür istemezse bu izni kullanamayanlar bile varmış,şikayet etsek de milli eğt. genelde müdüelerin tarafında oluyormuş...
branş öğretmenine dersleri ayarlamada kolaylık sağlanabiliyormuş ama sınıf öğretmeni ve anasınıfı öğretmenleri sadece sabahçı-öğlenci devre seçebiliyorlarmış,sınıfı bırakmak gibi bi lüksümüz yok,4-5 okutanlar branş derslerinde izinli sayılabiliyorlarmış ki burda 1-2-3 okutanlara ve anasınıfı öğretmenlerine haksızlık oluyor...tam gün çalışıyorsak da öğle tatilinde izin kullanıyor sayılıyormuşuz....
bunun dışında kullananlar varsa müdürlerinin insiyatifinden kullanabilmişlerdir,yoksa müdür gıcıklık yaparsa pek bi şey elde edemeyiz...
yönetmelikde eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde deniyor,yani müdür o saatlerde eğt.-öğrt. aksadığını söyleyip kullandırtmayabilirmiş...
Allah insaflı müdürlerle karşılaştırsın ne diyeyim...benim tayinim çıktı yeni okula daha başlamadım inşallah iyi bi müdüre düşerim

arkadaşlar eğer tam gün 1-2-3 . sınıf öğretmenliği yapıyorsanız da yine müdür size izin vermek zorunda dersinize de o gün nöbetçi olup dersi olmayan bir öğretmenin girmesini sağlayarak da eğitim öğretimi aksatmamış olur malumunuz nöbet normalde boş güne ya da en az ders olan güne yazılır

canım ben memurlar nette okumuştum 1 yaşına kadar süt izni hakkımız var branş öğretmenleri müdürle karşılıklı olarak annenin istediği saatlere göre ayarlama yapar diyordu sınıf öğretmenleri içnde din resim gibi kendilerinin girmedii dersleri istedikleri saate koyabilirler diyordu

Bu itibarla, okullarımızda görevli süt izni kullanan branş öğretmenlerinin ders programları, öğretmenlerin istekleri de göz önünde bulundurularak düzenlenmeli, sınıf öğretmenlerinin ise ikili öğretimde; sınıflarını hangi dönemde istediği göz önünde bulundurularak belirlenmeli, tekli öğretimde ise; mümkünse öğle arası, bunun mümkün olmaması halinde müzik, dinkültürü ve ahlâk bilgisi, beden eğitimi ve İngilizce gibi diğer branş öğretmenlerinin sınıfa girdiği zamanlarda yararlandırılarak eğitim-öğretimin aksatılmadan öğretmenyönetim işbirliği içinde yapılması gerekmektedir.

Mevzuattan da anlaşılacağı üzere,yalnızca,tekli [ tüm gün] öğretim yapıp öğle tatilini kullanmanın mümkün olmadığı durumlarda sınıf öğretmenleri branş derslerinde süt izni kullanabiliyor.Yani ikili öğretim yapan sınıf öğretmenlerine branş derslerinde izin yok.Ayrıca tekli öğretim yapıp öğle tatlini kullanabilen öğretmenlere de branş derslerinde izin yok.Ben bunu anladım arkadaşlar.

evet canım aynen öyle...ben pek bi şey beklemiyorum zaten...sadece devremi öğlene ayarlatmaya çalışıcam,bi de okulum eve çok yakın,annem bi sefer okula getirirse,müsait bi yerde emzirmeyi düşünüyorum,onu için izin alabilirim galiba...bu sene tayinim evime çok yakın bi okula çıktı,4 senedir 2 vesait gidip geliyodum,oğlumun şansına yakına geldim çok şükür,en azından o avantaj olacak

Bizim md. yrd. gıcıklık yapıyor.Adam seçmeli ders seçmiş ingilizce 2 hoca 28er saat ders.Süt izni de sabah bir ara gidecekmişim sınıfım boş kalacakmış,ya sınıfcı girecekmiş,ya kendisi vs.Öğleden sonra olmazmış,çocuyklar okula gelmezmiş.Milli eğt. yetkili biriyle konustum,olur mu öyle saçma şey dedi,sen dilekçeni ver o ayarlamak zorunda,ya hoca isteyecek,ya kendisi girer...

Back