- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.172
- 798
Köy okulundayım ben.. 3000 almadım cidden hiç..etrafımda 3000in altında alan çok az hoca var. sizin ders sayınız çok az herhalde. ev arkadaşım kurslarla beraber 3700 civarı alıyor mesela. tam ek ders ve kursla 4 bini buluyor maaşlar.
ülkede mutlu olan var mı?
Var, Erdoğanistler...
Ya yeter valla baydi su ogretmen 3000 aliyor muhabbeti.Maas bordromuzu cikartmayin lutfen.Cizredeki ogretmenlere ustu kapali kacin caninizi kurtarin mesaji atildi dun ogle saatlerinde.Kacinizin haberi var bundan? 1 bavulla arkalarina bakmadan memleketlerine dondu bu 3000 lira maas alan ogretmenler.
aslında bakma onlar da mutlu değil de, miş gibi yaşamayı kabul ediyorlar bence.. bir paket bezin 35tl, bir kutu mamanın 40 tl ve asgari ücretin 1000tl olup, her aileye 3 çocuk önerildiği bir ülkede mutlu olmak imkansız..
Ben şahsım adına zaten ek dersli halini söylüyorum ve 3000 lira etmiyor o halde.. Ben şükürsüzlük asla etmiyorum, benim derdim milletin gözünün maaşımizda olması..Öğretmenlerin kendini acındırması daha çok baydı bence.
Biraz şükredin.
Salt maaşınızı değil ek ders ve kurslarla beraber size gelen paraya bakın.
Gitmişlerse ne olmuş? Zaten mesleği elinde. Hak kazanmış. Onca insan içinden sıyrılıp işine kavuşmuş insanlar bunlar.
Tehlikeli bir durumda tabii ki önlem alınacak. Gitmesi gereken gidecek kendi güvenliği için.
Geçici bir süre bu. Dram yaratmayın.
Nesin sen ya nasıl bunları normalleştirebiliyorsunÖğretmenlerin kendini acındırması daha çok baydı bence.
Biraz şükredin.
Salt maaşınızı değil ek ders ve kurslarla beraber size gelen paraya bakın.
Gitmişlerse ne olmuş? Zaten mesleği elinde. Hak kazanmış. Onca insan içinden sıyrılıp işine kavuşmuş insanlar bunlar.
Tehlikeli bir durumda tabii ki önlem alınacak. Gitmesi gereken gidecek kendi güvenliği için.
Geçici bir süre bu. Dram yaratmayın.
Nesin sen ya nasıl bunları normalleştirebiliyorsun
Bakkala gittim iki ekmek aldım laylay lom bumu yani
hayır yani herkes iyi ücretler alsın neden az çok alıyorsunuz muhabbetine giriyorsunuz anlamıyorum
ben geçen sene anaokulundan çalıştım çocuklardan çok o istedikleri belgeler şu bu daha çok yoruyor okulda bırakıp gelemiyorsunuz sürekli aktif olmak zorundasınız sürekli düşünmek zorundasınız ki
ilkokul lise öğretmenleri için daha zordur diye düşünüyorum
birazda herkes ayağını yorganına göre uzatsın ohhh elindeki kartları bedava gibi harca lüksün dibine vur
çok var böyle etrafımda biz tek maaşla geçiniyoz o kadar borca rağmen (mecburi bi borc şükürki az kaldı )
çok daha iyi olmalımı evet
sadece öğretmenlerin değil tüm çalışanların ama durum bu napak ölek mi ?
Bence konuda kimse öğretmenler çok alıyor demedi Elif. Alınganlık yapıyor öğretmen arkadaşlar..
Ağlanıyorsunuz ama iyi kötü 2500 civarı alıyorsunuz, ek derslerle 3 bini buluyor ki buda ülke koşullarında iyidir dedi.
Ayrıca konu öğretmenler ve maaşlarının yetmemesi arkadaşlar, ne konuşalım, ayıların çiftleşme mevsimini mi?
banane çiftleşmeden
hayır kıyas yapılması
farkında değilmisiniz kıyasa girilmiş bizden çok-az diye
özel sektör her mesleğe kan ağlatıyor mesela özelde çalışan arkadaşlarım var 1300 alanda var 700 alanda 500 alandaBen de girdim, hatta ilk mesajımda tamam çok almıyorlar dedim ama asgari ücretin 1000 tl olduğu bir ülkede tüm maaşlar zaten trajikomik.
Ama yinede öğretmen ve polisler ve çoğu memur ülke koşullarında iyi alıyor. Bunu kabul etmek gerek. Kötünün iyisi.
Gerçekten özel sektör kan ağlatıyor işçiye...
eveeet öğretmenleri taşlayalım başlıklı bir konuya daha hoş geldiniz
bu ülkede üst düzey bürokratlar ve siyasiler dışında kim hak ettiği maaşı alabiliyor ki?
bana göre maaşımız şükür yetiyor bunun için ağlayacak değilim ancak şurada öğretmen maaşına atıfta bulunan arkadaşlar, milletvekilleri oturduğu yerden hiç bir şey yapmayarak öğretmenin kaç katı maaş alıyor sizlerin ki de cidden çok değilmiş demek yerine nişe coşuyor anlamıyorum?
dediğim gibi ben maaşımdan şikayetçi değilim ancak hiç bir işe yaramayan bir milletvekili ile kıyaslayıp arada ki farkı görünce de cidden üzülüyorum.sadece kendi mesleğim adına da değil tüm meslekler adına üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?