• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğretmen Mutsuz Ve Umutsuz

Bi öğretmenin üniversiteye girmek için aldığı puan mühendislikten fazla bugün.üstüne bi de kpss gibi zor bi sınava giriyorlar.daha fazlasını hak ediyorlar kanımca

Bir öğretmen puanı mühendislikten fazla mı?

Neye göre kime göre kıyaslıyorsun?

Aynı üniversitede, mesela Hacettepe Ünv'sinde en yüksek puanlı öğrtmenlik Matematik öğretmenliğidir, Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ile kıyasla canım puanını. İkiside alanında en yüksek puanlıdır. ODTÜ ve İTÜ gibi okullarda mühendislikler fark üstüne fark atar, en dandik mühendislik bile uçuktur.

Yani bana Hacettepe Matematik Öğretmenliği bölümünü, Sütçü İmam Jeofizik Mühendisliği ile kıyaslama. Hani Türkçe, Biyoloji vs öğretmenliği puanları da yerlerdedir.

Ayrıca sana KPSS ile atanan mühendis maaşını da söyledim. Onda da KPSS var ve adam tam gün çalışıp, çok çok daha az tatille, öğretmenden taş çatlasın 700 tl fazla alıyor. Tam gün altını çizerim. Kamuyla kamuyu kıyaslıyorum sana.

Lütfen bana öğretmen mühendisten fazla alsın demeyin bu durumda.

öğretmenlerin hakkı asla değil gerçekten haklısın bu maaş canım gerçketen zor bi meslek herkes öğretmen olur ama vizyonunu geliştirecek o çocukları geleceğe hazırlayacak vicdanlı onları kendi evladı gibi kabul edecek öğretmen zor

evet yüksek değil ama fakiriz diye ağlayacakları kadarda değil

ancak tatillerine takılmanız ilginç bir öğretmenin işi okuldan çıkınca bitmiyor ne yazıkki

doldurulması gereken formlar vs. vs. vs.

saatlerce e okul ile uğraş :KK34:

Elif mühendislik yaparken ben (şu an işimi yapmıyorum) işteki sıkıntılardan uyuyamadığımı bilirim. Kalite ive üretimle ilgili bi sıkıntı olur gelir yakana yapışır müdür ya da işveren. Mesai yaparsın akşam, cumartesi tüm gün iş yetişsin diye çalışırsın, mesai parası alamazsın beyaz yakasın diye. Aldığın parada işte bir öğretmen maaşı. Hani 4-5 yıl aynı yerde kalacaksın ki artık iyi para alıyorum diyesin. Ya da çok iyi bir firmaya girersen o zaman kazanırsın ama o da çok yok.

Şu an 1000 tl maaşla yeni mezun mühendis çalıştırıyorlar hem de cumartesi dahil. Kaç yerde şahidim.

Ki bu mühendisler özel sektöre gebe, yani kamu aşırı mühendis almıyor. 100-200 tane anca o da makine ve inşaat mühendisliği en fazla alımı olan.

Atanamayan öğretmenlerin hali içler acısı ama atananlar bence iyi durumda ülke koşullarında...

Çevremde bir sürü öğretmen var, yakın olanların aldıkları maaşı biliyorum. 3 bin liranın altında kazanan öğretmen görmedim. Bu bahsettiklerim de öyle 15 yıllık falan değil 5-6 yıllık öğretmen. Yani haber biraz yanlı biraz abartılı yazılmış sanki.

İşini layıkıyla yapan öğretmenlere saygım sonsuz. Ama çoğunluğu öyle değil malesef. Ben anatırım öğrenirse öğrenir diyen sadece ders anlatan çocukların eğitimiyle ilgilenmeyen bir sürü öğretmen var.

NEDEN SADECE ÖGRETMENLER ATANAMAYAN BİRSÜRÜ ÜNİVERSİTE MEZUNU VAR SANKİ SADECE ÖRETMENLER İŞSİZ...

Çevremde bir sürü öğretmen var, yakın olanların aldıkları maaşı biliyorum. 3 bin liranın altında kazanan öğretmen görmedim. Bu bahsettiklerim de öyle 15 yıllık falan değil 5-6 yıllık öğretmen. Yani haber biraz yanlı biraz abartılı yazılmış sanki.

İşini layıkıyla yapan öğretmenlere saygım sonsuz. Ama çoğunluğu öyle değil malesef. Ben anatırım öğrenirse öğrenir diyen sadece ders anlatan çocukların eğitimiyle ilgilenmeyen bir sürü öğretmen var.
3000 mi? Ben hiç 3000 almadım. Alsak da hakediyoruz bence..

Bu arada öğretmenliği karalayanlar, gidin bir eğitim fakültesi kazanın, mezun olun, atanın o zaman.. Kimisi sırf kıskançlıktan konuşuyor. Kim engelledi sizi, başınıza kim silah dayadı öğretmen olmayın diye?

Bu arada öğretmenliği karalayanlar, gidin bir eğitim fakültesi kazanın, mezun olun, atanın o zaman.. Kimisi sırf kıskançlıktan konuşuyor. Kim engelledi sizi, başınıza kim silah dayadı öğretmen olmayın diye?

Hak etmiyorsunuz demedim. Sadece öğretmenliğin şartları kötü diye ağlamanın gereği yok bence. Maaşlar güzel, çalışma saatleri güzel... Özel sektörde 2000 lira kazanmak için canları çıkana kadar çalışıyor insanlar. Tamam öğretmenler kutsal falan filan ama abartmayın.

Öğretmenliklerin çoğunu tutuyordu benim puanım, tercih etmedim. Öğretmenlik mesleğinin bana göre olmayacağını düşünüyordum o yaşlarda. Keşke tercih etseymişim şuan piyasadaki bir çok öğretmenden daha iyi bir öğretmen olurmuşum kesinlikle.

Hak etmiyorsunuz demedim. Sadece öğretmenliğin şartları kötü diye ağlamanın gereği yok bence. Maaşlar güzel, çalışma saatleri güzel... Özel sektörde 2000 lira kazanmak için canları çıkana kadar çalışıyor insanlar. Tamam öğretmenler kutsal falan filan ama abartmayın.

Öğretmenliklerin çoğunu tutuyordu benim puanım, tercih etmedim. Öğretmenlik mesleğinin bana göre olmayacağını düşünüyordum o yaşlarda. Keşke tercih etseymişim şuan piyasadaki bir çok öğretmenden daha iyi bir öğretmen olurmuşum kesinlikle.
Etseydiniz o zaman keşke.. Hala geç değildir belki, yaşınız kaç bilmiyorum ama..

Bir öğretmen puanı mühendislikten fazla mı?

Neye göre kime göre kıyaslıyorsun?

Aynı üniversitede, mesela Hacettepe Ünv'sinde en yüksek puanlı öğrtmenlik Matematik öğretmenliğidir, Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ile kıyasla canım puanını. İkiside alanında en yüksek puanlıdır. ODTÜ ve İTÜ gibi okullarda mühendislikler fark üstüne fark atar, en dandik mühendislik bile uçuktur.

Yani bana Hacettepe Matematik Öğretmenliği bölümünü, Sütçü İmam Jeofizik Mühendisliği ile kıyaslama. Hani Türkçe, Biyoloji vs öğretmenliği puanları da yerlerdedir.

Ayrıca sana KPSS ile atanan mühendis maaşını da söyledim. Onda da KPSS var ve adam tam gün çalışıp, çok çok daha az tatille, öğretmenden taş çatlasın 700 tl fazla alıyor. Tam gün altını çizerim. Kamuyla kamuyu kıyaslıyorum sana.

Lütfen bana öğretmen mühendisten fazla alsın demeyin bu durumda.
Ne kadar da gocunmuşsunuz.evet yüksek yapacak bir şey yok...

Ne kadar da gocunmuşsunuz.evet yüksek yapacak bir şey yok...

Asıl sen gocunup ilk lafı atmışsın bebişim, İTÜ de mühendislik kazandığımda en kral üniversitenin matematik öğretmenliğini kazanabilirdim, hani gerçekler sen çarpıtınca değişmiyor.

Git İTÜde öğretmenlik oku ya da Sütçü İmam'da oku son aynı, mühendislikte okul önemli.

Ayrıca yüksek olsa ne olmasa ne, nerden konu o yüksek bu yükseğe geldi, neyle neyi kıyaslıyoruz, pöfffss...

A ne mutlu size....ama unutmayin ki sizi o beğenmediğini öğretmenler yetiştirdi.herkes emeğinin karşılığını almalı.ben öğretmen miyim bunu söylüyorum hayır...

Kimsenin şu konuda öğretmenliği karaladığını görmedim, neden bu kadar aşırı hassasiyet gösteriyorsunuz?

Maaşları haketmiyorlar diyen oldu mu Allah aşkına bir kişi gösterin bunu diyen.

Herkes ağlanacak durum yok, Tr koşullarında maaşları gayet makul dedi.

Herkes daha çok maaş almak ister ama EĞİTİM-SEN ağlanacak duruma düşürmüş öğretmeni. Buna yorum yapılıyor.

Ben istesem endüstri meslekte öğretmenlik yapabiliyorum ama tercih meselesi, bunu isteyerek yapmak gerekiyor, istemeyen adam neden öğretmen olsun. Bunu para için yazıp okuyanlara da yazıklar olsun. Ben öğretmenlik yapamam mesela...

Sizin şimdi İTÜ mezunu olarak ayda 15 bin kazanmaniz gerekir.bi prof ne kadar maaş alıyor ? Bi de onu düşünün ...para kiyaslamayla olacak bi iş değil bu...atatürk un öğretmene verdiği değeri unutmayin bu mesleği de yok tatili var,yok çok bile alıyorlar diye basitlestirmenin bi anlamı yok.

Sizin şimdi İTÜ mezunu olarak ayda 15 bin kazanmaniz gerekir.bi prof ne kadar maaş alıyor ? Bi de onu düşünün ...para kiyaslamayla olacak bi iş değil bu...atatürk un öğretmene verdiği değeri unutmayin bu mesleği de yok tatili var,yok çok bile alıyorlar diye basitlestirmenin bi anlamı yok.

Olayı çok farklı noktalara götürüyorsunuz. Demediğim şeyleri varmış gibi lanse ediyorsunuz. İTÜlü mühendis 15 bin alacak mı dedim ya da öğretmenler çok alıyor mu dedim?

Öğretmenlik kutsal olabilir ama kutsal olmayan, öğrenciye faydası olmayan, işi gücü laklak olan, rapor alıp derslere girmeyen, çocuk ayıran, öğrenci döven, çocukları okuldan nefret ettiren şahısların benim için kutsallığı yok.

Hadi ben öğretmenler sayesinde mühendis oldum, öğretmenler sayesinde bi baltaya sap olamayanlara ne diyorsunuz. Lise mezunu olup matematik bilmeyen, türkçe bilmeyen, tarih bilmeyen adamlar kimin eseri?

Öğretmenler kusura bakmasın sözüm öğretmenliğe değil ya da işini layığıyla yapanlara da değil ama öğretmenler olmasa mühendis olmaz, doktor olmaz diyenler bana bi zahmet matematik bilmeden okuldan mezun olanların kimin eseri olduğunu da söylesin...

Her meslek kutsaldır istisnasız. İşini yapan var yapamayan var. Mesela çöpçülükte çok kutsaldır.

Öğretmenler gününde cidden yapmak istemediğim yorumları yaptırıyorsunuz lütfen uzatmayın...

Olayı çok farklı noktalara götürüyorsunuz. Demediğim şeyleri varmış gibi lanse ediyorsunuz. İTÜlü mühendis 15 bin alacak mı dedim ya da öğretmenler çok alıyor mu dedim?

Öğretmenlik kutsal olabilir ama kutsal olmayan, öğrenciye faydası olmayan, işi gücü laklak olan, rapor alıp derslere girmeyen, çocuk ayıran, öğrenci döven, çocukları okuldan nefret ettiren şahısların benim için kutsallığı yok.

Hadi ben öğretmenler sayesinde mühendis oldum, öğretmenler sayesinde bi baltaya sap olamayanlara ne diyorsunuz. Lise mezunu olup matematik bilmeyen, türkçe bilmeyen, tarih bilmeyen adamlar kimin eseri?

Öğretmenler kusura bakmasın sözüm öğretmenliğe değil ya da işini layığıyla yapanlara da değil ama öğretmenler olmasa mühendis olmaz, doktor olmaz diyenler bana bi zahmet matematik bilmeden okuldan mezun olanların kimin eseri olduğunu da söylesin...

Her meslek kutsaldır istisnasız. İşini yapan var yapamayan var. Mesela çöpçülükte çok kutsaldır.

Öğretmenler gününde cidden yapmak istemediğim yorumları yaptırıyorsunuz lütfen uzatmayın...
Siz bu cümleleriniz ile zaten niyetinizi ortaya koydunuz.her öğrencinin zeka seviyesinin aynı olmadığını size öğretmem gerekiyor sanırım.siz evden surdurdunuz herhalde eğitiminizi...ya da annenin babamız deha her konuda bilgi sahibi sizi onlar yetiştirdi anlıyorum...her meslekte iyi ,kötü vardır...neyse sizin sayginiza ihtiyaçları yok zaten.... :))

Siz bu cümleleriniz ile zaten niyetinizi ortaya koydunuz.her öğrencinin zeka seviyesinin aynı olmadığını size öğretmem gerekiyor sanırım.siz evden surdurdunuz herhalde eğitiminizi...ya da annenin babamız deha her konuda bilgi sahibi sizi onlar yetiştirdi anlıyorum...her meslekte iyi ,kötü vardır...neyse sizin sayginiza ihtiyaçları yok zaten.... :))

Yahu çocuk mühendis olunca öğretmenden, aylak olunca zeka seviyesinden.

Anne babanın matematik öğretmesine gerek yok, verdiği disiplin, azim ve yön doğrultusunda çocuklar başarır ya da başaramaz. Aynı anne babanın çocuklarının hepsinin okuması ya da hepsinin okumaması tesadüf olamaz. Zaten çocuğun başarısındaki en büyük etken ebeveynin eğitime verdiği önem ve çocuğuna yönlendirmesidir. Anne ve babam sayesinde 3 kardeşiz ve hepimiz meslek erbabı olduk.

Öğretmenlik bir meslektir, bunu iyi yapanlar var yapmayanlar var. Maaşlarını da devlet belirliyor, çalışma saatine, gününe, yoğunluğuna göre. ÖSSden aldığı puana yada kutsallığına göre değil. Bu kadar basit.

Eğer maaşları azsa ve kutsal oldukları için 5 bin hakediyorlarsa hükümete gidin bi zahmet. Laflarımı kafanıza göre alıp alıp kurmayın.

bizim sınıf bayağı güzel kutladı, öğretmen mutlu, öğrenciler mutlu, güzel oldu

Öğretmenler bence bu ülkede ağlamaması gereken gruptan.

Maaşları çok yüksek değil amenna da yarım gün çalışıyorlar ve senelik 15 tatil dahil 2,5 aya yakın tatilleri var. Kar tatili bilmem ne tatili oldumu 3 ay.

Özelde tüm gün hatta haftasonu çalışan bir mühendis 1250 ila 2500 arasında alıyor (bu %80lik kısım, 1250 ile başlatıyorlar garipleri), %20 side 2500'i ancak geçiyor.

Memur mühendislerde 3500 falan ancak alıyor onlarda tüm gün çalışan ve 3 ay tatili olmayan grup.

Kıyası mühendis açısından yaptım başka mesleklerde olabilir tabi..

Özelde çalışan mühendisler kısmına katılmıyorum. Ya da hangi mühendislik olduğuna bağlı. 2500 ü geçen mühendisler için %20 baya aşağı bir rakam olduğunu düşünüyorum.

Evet tatil süreleri uzun. Günlük çalışma saatleri az. Maaş olarak orta seviyede olması doğal gelebilir. Ancak özellikle sınıf öğretmenlerinin işi çok zor. Ayrıca bizler gibi şehir de seçemiyorlar. Kiminin öğrencileri Türkçe konuşamazken okuma yazma öğretmeye çalışıyor.

Mesai saatleri içerisindeyken bizim gibi forumlara, internet sitelerine girmeyi bırakın nefes bile alamıyorlar. O yüzden o çalışmaya o kadar öğrenci ile uğraşmaya o kadar tatil normal geliyor bana.

Bir sürü öğretmen tanıdığımız var, hiç birini aç da açıkta da görmedim. Hepsinin evi, arabası, yazlığı vardı en azından, bir tane bile kötü durumda olanına rastlamadım. Onlardan çok daha fazla çalışıp çok daha az kazanan büyüüük bir kesim var Türkiye'de. Artık bu öğretmenlerin özellikle şu günümüz şartlarında bu kadar da kendilerini acındırmalarına, hep bu meslek üzerinden durum değerlendirmesi yapılmasına pes diyorum artık.

Back