Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Başvuru No : 376308 Cevap Metni : Bilindiği gibi, 5223 sayılı Kanunla yapılan değişiklikle 657 sayılı Kanunun 104?üncü maddesine göre doğum sonrası mazeret iznine sadece doğum öncesi mazeret izni içerisinde çalışılarak geçirilen süreler eklenmektedir. Aynı Kanununun 103?üncü maddesinde yer alan ? ? öğretmenler yaz tatili ve dinlenme tatilinde izinli sayılırlar ?? ifadesi karşısında yaz tatili ve dinlenme tatilinde izinli sayılan öğretmenlerin izinli oldukları dönemle çakışan doğum öncesi mazeret izinlerinin sonradan kullandırılması mümkün bulunmamaktadır. Ayrıca, bu husus
http://personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanan ?
İzinler? konulu Bültenin
25-27inci sayfalarında ayrıntılı olarak örneklerle açıklanmıştır. İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir
Canım sen bunu nerden buldun?Ben hiç böyle bişeye rastlamadım...Ama doğru olabilir direk kanun ve madde numaraları vermiş,incelemek lazım.Bu gerçek yüzüme tokat gibi indi şimdi bak..Ben bu konuda umudumu hiç kaybetmemiştim.:1closedeyes:
Ben bugün okuluma gittim doğum öncesi 37. haftada aldığım raporumu izine çevirmişler aynen şu ibareler var orda.
İzine ayrılış sebebi: Doğum öncesi izni
İzine ayrılış tasrihi: 18.08.2008
İzinin bitiş tarihi: 09.09.2008
toplam izin süresi: 21 gün yazıyor
Yani benim 9 eylüle kadar doğum yapmam lazım yoksa doğum sonrası iznimden gidermiş:roflol:
ben görünce şaşırdım bu ne 9 eylülde göreve mi başlicam nasıl yani dedim,yok doğumdan sonra doğum sonrası iznini kullanacaksın yeni bir rapor getireceksin onu doğum sonrası izini olarak düzenlicez dediler. Ben yinede doğumdan sonra aslı gibi 13 haftalık doğum sonrası izni kullanabilir diye rapor alacam ve izine çevireceğim,kabul olursa ne ala olmazsa da şans artık,zorlamanın anlamı yok.Her iki türlü de uygulamanın örnekleri var çünkü.