Öğrenim ve Katkı Kredisi Geri ödeyen var mı?

ayın içinde herhangi bir gün ödeyebilirsin
eğer bankaya ödemeni geciktirirsen vergi dairesine aktarılır borcun
bankadayken ödemeye çalış.

Yapmıyorlar sanırım. O 5 ay faizler birikir.
Ama yine de kyk ya bi sormak lazım.
arkadaşım 1 yıl erteletmişti ama yine de onun da faizi oluyomuş sıfır faiz değilmiş diğerine göre daha azmış

Son ödeme tarihi yazması gerekmiyormu tc niz ile borç sorgulattığınızda? Bende geçen sene işsizim dedim erteledim bu ocakta başlıyor. Son ödeme tarihi ayın 20 sinden 20 sine benim öyle yazıyor . Bazı arkadaşlar ayın son gününe kadar demiş ama iyi bir araştırın derim.

Kizlar bir de gelir testi muhabbeti var biliyorsunuz. Yarin son gunmus. Benim sigortam yok,özel ders veriyorum bir iş yerinde calismiyorum. Esim ustunden faydalaniyorm sanrm ondan da emn deglm. Gidip yaptirmam gerekiyor mu
O işsiz olduğumuzu bildirince falan bi güzellik yaparlar mı acaba gecikme zammı eklemeyerek falan gibi, bi bilginiz var mı?
eğer düzenli ödediyseniz veya ödemeye başlamadıysanız faiz bindirmek şartıyla bir yıl ileri atıyorlar. dilekçe yazıp ankaraya yolluyorsunuz. zor bir işlem değil

bende tarih yazmıyo SON İŞ GÜNÜ yazıyo

2018 de ödemeye başlaman gerekir. iş bulamazsan dilekçe veriyosun 1 yıl erteliyolar ama ona da faiz koyuyolarmış
Evet Ekim 2018'de ödemeye başlamam lazım ama daha önceden de ödemeye başlanabiliyor sanırım. Sizce hangisi daha mantıklı, iş bulur bulmaz ödemeye başlamak mı yoksa ödeme zamanı geldiğinde ödemeye başlamak mı?

elinde para varsa kesinlikle başla. ödeme 4 yıl sürüyor. az bir süre değil.

E devlette bende borç gözükmüyor, bir türlü çözemedim . Bilenler aktarsa ya?

Bu arada ben 2009 da mezun oldum, mart 2015 te 6000 TL faiz ödedim. Sıkıntılardan bildiremedim, aman ihmal etmeyin.

elinde para varsa kesinlikle başla. ödeme 4 yıl sürüyor. az bir süre değil.
Hiç para yok, nerden olacak?
Ödemeye başlayınca bir an önce bitsin istiyor ya hani insan, ondan dedim. Ne kadar erken işe girersek o kadar erken ödemeye başlamak daha mı mantıklı? Zaten borç bitene kadar o borca çalışmış olacağım. Zaman kaybetmeden en kısa sürede bir işe girip çalışmak istiyorum bu sebepten dolayı ama doğru mu düşünüyorum bilmiyorum.

komple maaş gitmiyor ya o kadar karamsar olma. asgari ücretle çalışsan dahi 3de veya 4de biri gidecek. ama bir ödeme sonuçta ve insanı çok bağlıyor. benm de çok moralim bozuk. alırken hiç ama hiç almak istemedim. ailem mecbur bıraktı...

Bana da aynı şey oldu. Şu an durumumuz o zamanlara göre daha iyi ama ilk sene ben çok zorlandım maddi anlamda. Almasam okuyamazdım yani. Evet komple gitmiyor ama olsun, elin kolun bağlanıyor. Ben de hiç almak istemedim, haketmeyenler hep burs aldı, bize kredi kaldı. O krediyi de alamayacak durumda olan insanlar okuyamıyorlar demek ki. Bari faiz almasınlar, yazık günah. Yapacak bişey yok artık ne yapalım, sağlık olsun da çalışır öderiz. Kredi borcu olmasaydı benim ayrı eve çıkıp kendi hayatımı, düzenimi kurup kendi yağımda kavrulma hayalim vardı ama kredi yüzünden biraz ertelemek zorunda kalacağım. Sağlık olsun da hepsi olur bence.

Kesinlikle simdiki aklim olsa hemen odemeye baslardim. Hic issiz kalmadim ozelde 6 ay calisip devlete gectim ama odemeye baslamadim, 2 yil kaybettim resmen. 5 yil okudum ben ode ode bitmiyor azalmis olurdu ne guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…