Öğrenim ve Katkı Kredisi Geri ödeyen var mı?

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.480
33
Kızlar merhaba. okul biteli 3 yıl oldu. geçen yıl işsizlik sebebiyle erteledim borcu bu yıla. atanacağınımı düşünüyordum olmadı
özel ders vs. ile az da olsa ek gelir elde ediyorum. artık ertelemiyim dedim çünkü 1500e yakın faiz geliyor her yıllık erteleme için. geçen yıl "ödeme ertleme talebiniz kabul edildi" şeklinde gelen bir kağıt vardı. taksitlendirmeler de yazıyor orda. ekimde başlıyor kağıda göre. ama tarih yok başı mı sonu mu? eki ayı içinde her hangi bir tarih oluyor mu?
konu yanlış yerde olabilir ama lütfen taşımayın çünkü interneti aradım taradım bununla ilgili bilgi yok. çağrı merkezi sürekli meşgul çalıyor kyknın. nadiren düşürdüm dün, 28. sıradasınız dedi 15 dakika bekledim sıra ilermedi. ben de kapattım. bilgi alamadım ordan. belki burda ödeyen ve usülünü bilen vardır.
EDİT: sevgili ev hanımları, gelir testi yaptırdınız mı? yarın son günmüş. 1 buçuk yıldır çalışmıyorum. eşimden sigortam var mı bilmiyorum çok şükür hastanelik bir işim de olmadı,öğrenemedim. e devletten bak dediler. şifrem de yokmuş. yarın almaya gideceğim. ama kaymakamlığa da gitmeli miyim gelir testi için?
yardımcı olun kızlar, nasıl yapıyoruz?

Son düzenleme:
Ben o ay içinde herhangi bir gün ödenebilir kesin bir gün yok diye biliyorum Ancak yanılıyor da olabilirim

O ilk 2 sene için de faiz biniyor mu buna yoksa erteleme yaptırdığınız zaman mı biniyor? Ben de öğrenim kredisi alıyorum ama şu an son senemdeyim, henüz okul bitmedi ama bitince benim de en büyük dertlerimden birisi bu olacak. Hani mezun olduktan 2 sene sonra geri ödemesi başlıyor ya, o 2 sene içinde de faiz biniyor mu ben de o sorunun cevabını alamıyorum, bulamadım internette. Size ilk 2 yıl için faiz bindi mi konu sahibi?

Ziraat bankasına o ayin son is gününe kadar odeyebilirsiniz. Ben okulu bitireli 9 yıl oldu bir kaç kez aftan yararlandim falan yeni bitiyor borcum

ben en başta,okul başlarken 9bucuk milyara imza atmıştm noterde.(sadece öğrenim kredisi için) iki yıl sonra o zamanın enflasyonuna göre tekrar hesaplanp 10bini geçkin geri ödeme çıkardılar. ama endişelenmede o iki yıl içinde erteletmedeki gibi faiz olmuyor. ödedğin yılın tüfe oranı üstünden hesaplanıyor.

Ziraat bankasına o ayin son is gününe kadar odeyebilirsiniz. Ben okulu bitireli 9 yıl oldu bir kaç kez aftan yararlandim falan yeni bitiyor borcum
bu af sadece ertelettiğiniz için olan faizleri mi kapsıyor?
bir de hiç geciktirdiniz mi ödemeleri? gecikince ne oluyor aylık faiz mi?

Her ayin son gunune kadar ziraata odeyebiliyorsun. Benim de 2100 tl kaldi bitecek insallah. Gerci ben 250 250 yatiriyorum her ay. Sen de eline gectikce yatirabilirsin tas catlasa 2 tl faiz ekliyolar. Ben bazen bir ay 500 diger aylar 100 falan yatiriyorum o ayki duruma gore.

bu af sadece ertelettiğiniz için olan faizleri mi kapsıyor?
bir de hiç geciktirdiniz mi ödemeleri? gecikince ne oluyor aylık faiz mi?
Aynen. Borcunuz asla silinmez ama faizleri indiriyorlar ya da almıyorlar af kapsamına göre. Af ile yapılandırmaya giderseniz 1 gun dahi gecikme olsa af kapsamindan çıkarsiniz. Ama af kapsamında değil zamanında ödeme yaparsanız odemediginiz gün kadar faiz ödersiniz

ziraate mi ödüyoruz?

kyk nın sitesinden bakmalısınız. ben hep ziraate yatırdım. eşim bir taksiti geç yatırınca onunkini maliyeye göndermişler.
ondan sonraki tüm taksitlerini vergi dairesine gidip ödemek zorunda kaldı

ben af kapsamında ödeme yaptım. taksitlendirmeden yararlanmıştım.
benim ki her ay değil de, sanırım 3er aylıktı taksitlerim.
ayın son iş gününe kadar ödeme yapılabiliyor.
Ziraat bankası atm.lerinden yatırıyordum ben.2 sene doldu.
şimdi internetten ödeme imkanı var mı bilmiyorum.

o 2 yıl için faiz biniyor mu bilmiyorum ama zaten faizli ödüyoruz borcu.
Ben 6000 tl senet imzaladım ama 8000 tl ödedim

o 2 yıl için faiz biniyor mu bilmiyorum ama zaten faizli ödüyoruz borcu.
Ben 6000 tl senet imzaladım ama 8000 tl ödedim
Ben de 2012'de başladım, 2016'da bitecek okul, 11,700 müydü 11,400 müydü neydi valla. 15,000'i gözden çıkardım çünkü kesin o kadar olur. Eğer burs çıksaydı bedavaya okumuş olacaktım ama, yurt ucuz, okul harçsız. Ben ödemeler geciktiği zaman çok fazla bindiriyorlar diye biliyorum.
Bir de şey olayı var diyelim ki işi bulduk, başladık çalışmaya her şey gayet güzel, ödemeye de başladık. Ama bişey oldu ve işsiz kaldık. Diyelim ki 5 ay işsiz kaldım, bu 5 ay içinde ödeyememiş olacağım yani o zaman ne oluyor? O işsiz olduğumuzu bildirince falan bi güzellik yaparlar mı acaba gecikme zammı eklemeyerek falan gibi, bi bilginiz var mı?

2018 de ödemeye başlaman gerekir. iş bulamazsan dilekçe veriyosun 1 yıl erteliyolar ama ona da faiz koyuyolarmış

Yapmıyorlar sanırım. O 5 ay faizler birikir.
Ama yine de kyk ya bi sormak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…