ben en başta,okul başlarken 9bucuk milyara imza atmıştm noterde.(sadece öğrenim kredisi için) iki yıl sonra o zamanın enflasyonuna göre tekrar hesaplanp 10bini geçkin geri ödeme çıkardılar. ama endişelenmede o iki yıl içinde erteletmedeki gibi faiz olmuyor. ödedğin yılın tüfe oranı üstünden hesaplanıyor.O ilk 2 sene için de faiz biniyor mu buna yoksa erteleme yaptırdığınız zaman mı biniyor? Ben de öğrenim kredisi alıyorum ama şu an son senemdeyim, henüz okul bitmedi ama bitince benim de en büyük dertlerimden birisi bu olacak. Hani mezun olduktan 2 sene sonra geri ödemesi başlıyor ya, o 2 sene içinde de faiz biniyor mu ben de o sorunun cevabını alamıyorum, bulamadım internette. Size ilk 2 yıl için faiz bindi mi konu sahibi?
bu af sadece ertelettiğiniz için olan faizleri mi kapsıyor?Ziraat bankasına o ayin son is gününe kadar odeyebilirsiniz. Ben okulu bitireli 9 yıl oldu bir kaç kez aftan yararlandim falan yeni bitiyor borcum
Aynen. Borcunuz asla silinmez ama faizleri indiriyorlar ya da almıyorlar af kapsamına göre. Af ile yapılandırmaya giderseniz 1 gun dahi gecikme olsa af kapsamindan çıkarsiniz. Ama af kapsamında değil zamanında ödeme yaparsanız odemediginiz gün kadar faiz ödersinizbu af sadece ertelettiğiniz için olan faizleri mi kapsıyor?
bir de hiç geciktirdiniz mi ödemeleri? gecikince ne oluyor aylık faiz mi?
ziraate mi ödüyoruz?
o 2 yıl için faiz biniyor mu bilmiyorum ama zaten faizli ödüyoruz borcu.O ilk 2 sene için de faiz biniyor mu buna yoksa erteleme yaptırdığınız zaman mı biniyor? Ben de öğrenim kredisi alıyorum ama şu an son senemdeyim, henüz okul bitmedi ama bitince benim de en büyük dertlerimden birisi bu olacak. Hani mezun olduktan 2 sene sonra geri ödemesi başlıyor ya, o 2 sene içinde de faiz biniyor mu ben de o sorunun cevabını alamıyorum, bulamadım internette. Size ilk 2 yıl için faiz bindi mi konu sahibi?
Ben de 2012'de başladım, 2016'da bitecek okul, 11,700 müydü 11,400 müydü neydi valla. 15,000'i gözden çıkardım çünkü kesin o kadar olur. Eğer burs çıksaydı bedavaya okumuş olacaktım ama, yurt ucuz, okul harçsız. Ben ödemeler geciktiği zaman çok fazla bindiriyorlar diye biliyorum.o 2 yıl için faiz biniyor mu bilmiyorum ama zaten faizli ödüyoruz borcu.
Ben 6000 tl senet imzaladım ama 8000 tl ödedim
2018 de ödemeye başlaman gerekir. iş bulamazsan dilekçe veriyosun 1 yıl erteliyolar ama ona da faiz koyuyolarmışBen de 2012'de başladım, 2016'da bitecek okul, 11,700 müydü 11,400 müydü neydi valla. 15,000'i gözden çıkardım çünkü kesin o kadar olur. Eğer burs çıksaydı bedavaya okumuş olacaktım ama, yurt ucuz, okul harçsız. Ben ödemeler geciktiği zaman çok fazla bindiriyorlar diye biliyorum.
Bir de şey olayı var diyelim ki işi bulduk, başladık çalışmaya her şey gayet güzel, ödemeye de başladık. Ama bişey oldu ve işsiz kaldık. Diyelim ki 5 ay işsiz kaldım, bu 5 ay içinde ödeyememiş olacağım yani o zaman ne oluyor? O işsiz olduğumuzu bildirince falan bi güzellik yaparlar mı acaba gecikme zammı eklemeyerek falan gibi, bi bilginiz var mı?
Yapmıyorlar sanırım. O 5 ay faizler birikir.Ben de 2012'de başladım, 2016'da bitecek okul, 11,700 müydü 11,400 müydü neydi valla. 15,000'i gözden çıkardım çünkü kesin o kadar olur. Eğer burs çıksaydı bedavaya okumuş olacaktım ama, yurt ucuz, okul harçsız. Ben ödemeler geciktiği zaman çok fazla bindiriyorlar diye biliyorum.
Bir de şey olayı var diyelim ki işi bulduk, başladık çalışmaya her şey gayet güzel, ödemeye de başladık. Ama bişey oldu ve işsiz kaldık. Diyelim ki 5 ay işsiz kaldım, bu 5 ay içinde ödeyememiş olacağım yani o zaman ne oluyor? O işsiz olduğumuzu bildirince falan bi güzellik yaparlar mı acaba gecikme zammı eklemeyerek falan gibi, bi bilginiz var mı?