- Konu Sahibi pembeflora
Burada yanlış bilgi var, düzeltmek istiyorum.Öğrenim kredisi ailenizin durumuna göre çıkan bir şey. Beyan ettiğiniz aile durumunu iyi bulurlarsa vermeyebilirler. Yaz ayları da dahil olmak üzere her ay 200 TL gibi bir ücret ödenecek size. Kaç yıl alacaksanız ona göre hesabınızı kendiniz yapabilirsiniz, faizi tabiki va ama korkulacak bir rakam değil ben 2000 TL için 400 lira ödemiştim.
Geri ödeme okul bittikten iki yıl sonra başlıyor be 3 ayda bir ödüyorsunuz. Korkmanıza gerek yok, ama bence bunu almanıza gerek bırakmadan part time iş bulabilirseniz daha iyi olur hem ilerisi içinde deneyim olur.
Öncelikle 200 TL falan değil, 2015 itibariyle 330 TL veriliyor. Yaz kış demeden her ay, 4 yıl boyunca (4 yıllık okuduğunu varsayarak söylüyorum) bu para hesabına yatar her ay.
İkincisi ise, ailenin maddi durumuna göre değil, hükümetin keyfine göre burs ve krediler dağıtılıyor. Kimse inkar etmesin bence. Durumu iyi olduğu halde burs alıp da durumu kötü olan öğrenciye kredi çıkarma durumları çok olur, o yüzden maddi durumunuza göre bunu değerlendirmeyin, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Malı mülkü olana burs veriyorlar yani, keyiflerine göre. Hatta bir yıl burs çıkardıkları öğrenci sayısı daha çokken ertesi yıl kredi çıkardıkları öğrenci sayısı daha çok olabiliyor.
Ayrıca ek bilgi, kimin işine yarar bilmiyorum ama burs çıkarsa ve derslerin belli bir kısmında başarısız olursanız bursunuz krediye dönüşüyor. Sanırım 3-4 ders falan alttan kalınca oluyor ama okuluna göre değişiyor da olabilir.