- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.872
- 498
- Konu Sahibi pembeflora
Geciktirmedim beyaz eşya fiyatı üzerinden faiz uygulanıyor öğrenim kredilerine.Borcunu geciktirdiniz mu o yüzden mi faiz işledi yoksa herkese böyle mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geciktirmedim beyaz eşya fiyatı üzerinden faiz uygulanıyor öğrenim kredilerine.Borcunu geciktirdiniz mu o yüzden mi faiz işledi yoksa herkese böyle mi?
Ailenizin ilk evi olacaksa ve bunu çok istiyorlarsa alın krediyi ne olacak ki? Bölümünüzde benim okumak istediğim, dgs ile hazırlandığım bölüm :) Çok rahat ödeyebilirsiniz.Hukuk okuyorum.18 ay gibi bir ödeme olduğunda üstüne daha fazla para oduyorsunuz di mi ben ne kadar az taksit o kadar az ödeme diye biliyorum da , sağolun bu arada :)
Ailenizin ilk evi olacaksa ve bunu çok istiyorlarsa alın krediyi ne olacak ki? Bölümünüzde benim okumak istediğim, dgs ile hazırlandığım bölüm :) Çok rahat ödeyebilirsiniz. Okul bittikten sonraki ilk 2 yıl faiz falan koymuyorlar. O süreci iş bulabilmeniz için veriyorlar. 2 yıl dolduktan sonra faiz binmeye başlıyor. Beyaz eşyaya gelen faiz oranında faiz koyuyorlar.
Canım ben de öğrenim kredisi kulladım 4 yıl boyunca mezun olduktan 2 yıl sonra ödemesi başlıyor.2011 de mzun oldum 2013 te ödeme bildirgesi geldi.2014 te başladım ben ödemeye 11.500,00 tl borç geldi 1.500,00 tl si harç geri kalan öğrenim kredimdi.Abartı bir faiz işlemiyor banka kredisi gibi değil aylık alıyosunuz.Ben 5 aylık -6 aylık birden ödüyorum.az kaldı benimde.Ailem ev almak istiyor. Bunun için de ablamla bana kredi alın seneye diyorlar. Faiz işlemez öğrencide diyorlar. Sorum şu ödeme kredi aldığın senenin yarısı kadar zaman sonra ve 2 sene sonra odenmeliymis. Tam aldığım miktarı mı oduyorum yoksa üzerine faiz biniyor mu? Binerse ne kadar biner, tam zamanında odersem ödemem gereken miktar ne kadar olur ? Veya geciktirirsem ne kadar olur? Kredi alanlar örnek verirse sevinirim:) ailem ileride biz öderiz diyor ama guvenemiyorum. Şimdiden her şeye borcları var . Bir de üzerine ev kredisi olacak. Ödeyebilirler mi onu da bilmiyorum.
Canım sana bir tavsiye benden. eğer 2 sene sonra hemen ödemeye başlarım diyorsan al ama yok ödeyemem diyorsan alma. benim babamda al sen öderiz dedi ama ödeyemedik 2012 den beri ödeyememiştim sonra evlendim ben borcum borç ödeyeceğim ama biraz rahatlayınca diye düşündüm hep ama 3 ay önce bir şok yaşadım maaş hesabıma e haciz konulmuş. eşim kredi çekip ödedi allah razı olsun şimdi ailemin kredi miktarını bize ödemesini bekliyor yani huzurum kalmadı eşim aileme cephe aldı. Yaşadığım olaylardan sonra kim önüme gelirse gelsin öğrenim kredisiyle ilgili alma diyeceğim diye söz verdim kendime. bu arada 3.550 TL borç 2 yılda 5.500 TL ye çıkmış benden söylemesi
Bir kısmını odeyecegiz bir kısmı da ailem bankadan borç alacakÖğrenim kredisiyle nasıl ev alacaksınız,o 15 bini geçmez bir de ayda 330tl veya 300tl olarak veriliyor. bu şekilde ev nasıl olcak.
babam borç ödemedigi için neler çektik yıllarca sürekli her şeye borç bazıları odenmiyor o yüzden kararsız kaldım okulu bitirince zaten bir sene staj yarım senede işe girmem gerekecek hesaplara göre. o da zor biraz . O yüzden kararsız kaldimAilenizin ilk evi olacaksa ve bunu çok istiyorlarsa alın krediyi ne olacak ki? Bölümünüzde benim okumak istediğim, dgs ile hazırlandığım bölüm :) Çok rahat ödeyebilirsiniz.
Mantıklı geliyor böyle aslında bazı yerlerde iki katına çıkıyor diyorlardı korktum o yüzdenCanım ben de öğrenim kredisi kulladım 4 yıl boyunca mezun olduktan 2 yıl sonra ödemesi başlıyor.2011 de mzun oldum 2013 te ödeme bildirgesi geldi.2014 te başladım ben ödemeye 11.500,00 tl borç geldi 1.500,00 tl si harç geri kalan öğrenim kredimdi.Abartı bir faiz işlemiyor banka kredisi gibi değil aylık alıyosunuz.Ben 5 aylık -6 aylık birden ödüyorum.az kaldı benimde.
sakın girme o işe, 2003-2007 yılları arasında aldım, aylık veriyorlar toplu değil 2003 yılında 4085 tl ye imza attım 2007 de mezun oldum. iki yıl sonra ödemeler başladı şok oldum 7500 tl geri ödedim öderkende canım çıktı hiç gecikmede yok bu söylediğim sadece devletin faizi, aldığıma alacağıma bin pişmanım. eşimle aynı okuldan mezunuz 7+7 14 bin ödedik araba alırdık o paraya
sadece 800 tl si harç geri kalanı kredi canımHarç parası var mı içinde sadece kredi mi yoksa