• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenim kredisi

Ben almistim kredi. Snra okul bittikten 2 sene snra ödemeye basliyorsn. yani 2 sene faiz binmiyor. Ama ödemezsen faiz biniyor da cok uç rakamlar degil. Ne kadar senet imzalaraa o kadariji oduyorsun fazlasini degil.

Hukuk okuyorum.18 ay gibi bir ödeme olduğunda üstüne daha fazla para oduyorsunuz di mi ben ne kadar az taksit o kadar az ödeme diye biliyorum da , sağolun bu arada :)
Ailenizin ilk evi olacaksa ve bunu çok istiyorlarsa alın krediyi ne olacak ki? Bölümünüzde benim okumak istediğim, dgs ile hazırlandığım bölüm :) Çok rahat ödeyebilirsiniz.

Ailenizin ilk evi olacaksa ve bunu çok istiyorlarsa alın krediyi ne olacak ki? Bölümünüzde benim okumak istediğim, dgs ile hazırlandığım bölüm :) Çok rahat ödeyebilirsiniz. Okul bittikten sonraki ilk 2 yıl faiz falan koymuyorlar. O süreci iş bulabilmeniz için veriyorlar. 2 yıl dolduktan sonra faiz binmeye başlıyor. Beyaz eşyaya gelen faiz oranında faiz koyuyorlar.

Benim bölümüm 5 yıl olduğu için yaklaşık harç+öğrenim 16 bin liraya imza atmıştım. Düşün 2010 yılında ayda 453 lira ödemem gerekiyordu ki yapılandırdılar 5 yıla böldüler ödeme süresini. Hala ödüyorum bitmedi bir araba alırdım o parayla. Ki o olmasa okuyamazdım zorunlu olduğum için almıştım. Eğer kredi alacaksan ileride ödemesini düşünmelisin annem babam öder diye düşünüp şimdiden kendini şartlama. Eğer sana şimdi yardım etmezsen ileride ev alırsın gibi bir dayatma varsa, şimdiden kredi çekmen daha mantıklı. 100 bin liralık bir ev almak istersen mezun olunca, yaklaşık 80 bin lira için bin küsür lira kredi ödemen daha zor olacaktır, ki zaten 80 bine de ev kredisi çekmek için 20 bin peşinatın olması gerekiyor.

Öğrenim kredisiyle nasıl ev alacaksınız,o 15 bini geçmez bir de ayda 330tl veya 300tl olarak veriliyor. bu şekilde ev nasıl olcak.

Ailem ev almak istiyor. Bunun için de ablamla bana kredi alın seneye diyorlar. Faiz işlemez öğrencide diyorlar. Sorum şu ödeme kredi aldığın senenin yarısı kadar zaman sonra ve 2 sene sonra odenmeliymis. Tam aldığım miktarı mı oduyorum yoksa üzerine faiz biniyor mu? Binerse ne kadar biner, tam zamanında odersem ödemem gereken miktar ne kadar olur ? Veya geciktirirsem ne kadar olur? Kredi alanlar örnek verirse sevinirim:) ailem ileride biz öderiz diyor ama guvenemiyorum. Şimdiden her şeye borcları var . Bir de üzerine ev kredisi olacak. Ödeyebilirler mi onu da bilmiyorum. :KK43:
Canım ben de öğrenim kredisi kulladım 4 yıl boyunca mezun olduktan 2 yıl sonra ödemesi başlıyor.2011 de mzun oldum 2013 te ödeme bildirgesi geldi.2014 te başladım ben ödemeye 11.500,00 tl borç geldi 1.500,00 tl si harç geri kalan öğrenim kredimdi.Abartı bir faiz işlemiyor banka kredisi gibi değil aylık alıyosunuz.Ben 5 aylık -6 aylık birden ödüyorum.az kaldı benimde.

Son düzenleme:
Canım sana bir tavsiye benden. eğer 2 sene sonra hemen ödemeye başlarım diyorsan al ama yok ödeyemem diyorsan alma. benim babamda al sen öderiz dedi ama ödeyemedik 2012 den beri ödeyememiştim sonra evlendim ben borcum borç ödeyeceğim ama biraz rahatlayınca diye düşündüm hep ama 3 ay önce bir şok yaşadım maaş hesabıma e haciz konulmuş. eşim kredi çekip ödedi allah razı olsun şimdi ailemin kredi miktarını bize ödemesini bekliyor yani huzurum kalmadı eşim aileme cephe aldı. Yaşadığım olaylardan sonra kim önüme gelirse gelsin öğrenim kredisiyle ilgili alma diyeceğim diye söz verdim kendime. bu arada 3.550 TL borç 2 yılda 5.500 TL ye çıkmış benden söylemesi

Ben de almam heralde ama ailem öyle deyince de insan kararsız kalıyor. Sanki hep onlardan geciniyorum gibi...

Ailenizin ilk evi olacaksa ve bunu çok istiyorlarsa alın krediyi ne olacak ki? Bölümünüzde benim okumak istediğim, dgs ile hazırlandığım bölüm :) Çok rahat ödeyebilirsiniz.
babam borç ödemedigi için neler çektik yıllarca sürekli her şeye borç bazıları odenmiyor o yüzden kararsız kaldım okulu bitirince zaten bir sene staj yarım senede işe girmem gerekecek hesaplara göre. o da zor biraz . O yüzden kararsız kaldim

Canım ben de öğrenim kredisi kulladım 4 yıl boyunca mezun olduktan 2 yıl sonra ödemesi başlıyor.2011 de mzun oldum 2013 te ödeme bildirgesi geldi.2014 te başladım ben ödemeye 11.500,00 tl borç geldi 1.500,00 tl si harç geri kalan öğrenim kredimdi.Abartı bir faiz işlemiyor banka kredisi gibi değil aylık alıyosunuz.Ben 5 aylık -6 aylık birden ödüyorum.az kaldı benimde.
Mantıklı geliyor böyle aslında bazı yerlerde iki katına çıkıyor diyorlardı korktum o yüzden

sakın girme o işe, 2003-2007 yılları arasında aldım, aylık veriyorlar toplu değil 2003 yılında 4085 tl ye imza attım 2007 de mezun oldum. iki yıl sonra ödemeler başladı şok oldum 7500 tl geri ödedim öderkende canım çıktı hiç gecikmede yok bu söylediğim sadece devletin faizi, aldığıma alacağıma bin pişmanım. eşimle aynı okuldan mezunuz 7+7 14 bin ödedik araba alırdık o paraya :KK43:

Harç parası var mı içinde sadece kredi mi yoksa

Bende gecikmeli başlayanlardanım :)
2013 Kasımda başlamam gerekirken geçen ay başladım ödemeye.
Önden 600 TL yapılandırma için ücret aldılar. Sonra 18 ay taksit yaptılar.
5600 TL borcum. Gecikme faizi olmasa 600 TL cebime kalacaktı :D

Ben de aldım öğrenim kredisi bu sene ayda 400 lira olarak ödemeye başladım. Eşimin de var bizim borç 25 bin yani. Ben aldığına pişman değilim öğrencilik hayatımın tadını çıkardım çatır çatır yedim o parayı geri ödemeyi düzenli yapabilirsen sorun yok bence gözünü korkutmasın. Ayrıca ödeme mezun olduktan 2 yıl sonra başlıyor ama sigortan olmazsa bir yıl daha erteletebilirsin. Ancak ailem ödeyecek diye güvenme kendin odeyebileceksen al derim

Sizin kredi almanızla ailenizin ev alması arasındaki bağlantıyı kuramadım. Açıklar mısınız? Öğrenim kredisi toplu para şeklinde verilmiyor, aylık 330 TL şu anda. 4 yıllık okuyorum, 3. yılımdayım, 3 yıldır alıyorum ben. Burs çıkmasını dilerdim ama kredi çıktı, almasaydım okuyamazdım mesela, ne yapayım. Öğrencide faiz işlemez diye birşey yok, kesinlikle işler. Bu paranın değeri her yıl nominal olarak artarken reel anlamda değişen birşey hissetmezsiniz, alım gücünde bir değişiklik olmaz yani. Temel ihtiyaçları karşılamaya yeter ancak, hayat pahalı çünkü. Her yıl burs ve kredilere zam yaparlar ama yurt ücretine falan da zam gelir mesela, yani aslında 4 yıl boyunca aynı parayı almış olursunuz reel anlamda.

Krediyi ödeme konusunda ailenize kesinlikle güvenmeyin. Düzgün bir işi olsun diye üniversiteye başlıyor insan, dolayısıyle bu parayı da ileride çalışıp ödemeyi göze alıyorsanız almalısınız. Aksi takdirde ödeyemezseniz iyi sonuçlar doğurmaz.

Dediğim gibi ben de kredi alıyorum ve okuyor olmamı, istediğimi satın alabiliyor olmamı buna borçluyum, istediğim zaman evime gidip-gelecek parayı falan böylelikle karşılıyorum. Pişman olacağımı da sanmıyorum aldığım için açıkçası.

Ayrıca aileniz, öğrenciliğiniz döneminde herhangi birşey için herhangi bankadan kredi çekmenizi falan isterse de (ki verilmez bence) sakın böyle birşey yapmayın. Okulunuz bittiğinde kendinize göre borca harca girip eşya sahibi falan olmak isteyebilirsiniz, temiz başlarsanız sizin için iyi olur.

Bende 2011 de mezun oldum suan iki yildir oduyorum yani ilk sene 200 du son yilda 260 di kredi yaz kis yatti suan 235 lira oduyorum egee is bulabilecek bi bolumsrn al ailene yardimci olmus olursun ben sadece o para bi yerden 150 lira bursum vardi onunla okudum halada annemler biz okuttuk diyolar valla

Cnm okuduğunuz şehir buyuk ise part time işte çalışın ama o krediyi kesinlikle almayın bende oduyorum maaşımdan aama bitmiyor neeeden aldım pismanim

Ya kardeşim bilmeyenler niye yazıyo konuya öğrenim kredisini bilmiyosanız niye kalabalık yapıp kafa karıştırıyorsunuz .- tüm aldığın tutara ek olarak toplam 2 bin oluyo yani 13.000 kredi aldıysan 15.000 olarak ödüyosun ister her ay taksit taksit ister toplu yatırabilirsin okuldan mezun olunca bi işe başlayana kadar 2 sene ödememe hakkı tanıyolar ödemeyi eğer sigortalı bi işe başlamazsan 2 sene geciktirebiliyorsun bence al ailene yük olma kendin ödersin çalışıp

Öğrenim kredisi ailenizin durumuna göre çıkan bir şey. Beyan ettiğiniz aile durumunu iyi bulurlarsa vermeyebilirler. Yaz ayları da dahil olmak üzere her ay 200 TL gibi bir ücret ödenecek size. Kaç yıl alacaksanız ona göre hesabınızı kendiniz yapabilirsiniz, faizi tabiki va ama korkulacak bir rakam değil ben 2000 TL için 400 lira ödemiştim.
Geri ödeme okul bittikten iki yıl sonra başlıyor be 3 ayda bir ödüyorsunuz. Korkmanıza gerek yok, ama bence bunu almanıza gerek bırakmadan part time iş bulabilirseniz daha iyi olur hem ilerisi içinde deneyim olur.

Back
X