- 11 Haziran 2017
- 26
- 11
- 3
- 29
- Konu Sahibi LonelyTunes
-
kazanılıyor ama uçak parası bile neredeyse 2 bin civarıMerhaba, work and travel için çok masraflı demişsiniz ama gittiğinizde ne iş yaparsanız yapın güzel para kazanıyorsunuz. Gitmeden önce aracı kuruma verdiğiniz para rahat rahat çıkar, hem uzun süre gezmiş görmüş olursunuz hem de az da olsa bir iş tecrübesi. Ben kesinlikle bu seçeneği destekliyorum.
Interrail da iyi bir seçenek ama 1 ay tek başınıza yorucu olabilir, farklı ülkeler gezmek tabi ki çok güzel ama daha ailesinden 1 gece ayrı kalmamış bir insan için şimdilik bu biraz fazla macera gibi geliyor. Yerinizde olsam önce biraz yurtdışı tecrübesi kazanır öyle interrail yaparım, veya yanıma tecrübeli bir arkadaş bulup öyle giderim.
Son seçeneğiniz olan iki haftalık kurs bence mantıklı değil, ingilizce seviyeniz nasıl bilmiyorum ama work and travel yaparsanız zaten ingilizceniz o sürede çok daha iyi gelişir. Hiç ispanyolca bilmiyorsanız zaten 2 haftalık kursta pek bir şey öğrenemezsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler:)
ben de biraz öyle düşünüyorum hem interrail benim daha büyük hayalim ama 1 ay gezmek bana ileride ne katabilir onu düşünüyorum biraz. sanki wat daha riskli ama mantıklı bir karar gibi. daha uzun süre kendi ayaklarının üzerinde durma açısındaninterrail.
Çok farklı insanlarla tanışırsın .super bir deneyim olur .yabancılarla ömürlük dostluk kurabilirsin .hayatında bir iki tane İngilizce konuşan arkadaşın olsa yeter..
Work and travel da hamburgercide çalışırsın en fazla .
work and travel da hiç güvenli değil ki aslında. işten atılması var becerememek var tuvalet temizlemesi var. bilmiyorum sırt çantasını alıp gezmek daha kolay gibiCanım interrail bana her zaman için çok çılgınca gelmiştir. Yani, sırtçantanı alıp gezmek ne kadar güvenli bilmiyorum.
Dil okulu süper fikir ama 2 hafta hiçbir şeye yetmez ki...
Work and travel bence en mantıklısı. Hem iş tecrübesi olacak, hem de 4 ay kadar uzun bir süre ABD de kalmış olacaksın. Ayrıca kazandıgın parayı da yaptığın harcamalarından düşersin sonucta.
Hem ABD demek alışveriş demek. Bavulunu doldur getir oh mis. Ben bile gitmek istedim su an :)
Git insanlarla kaynaş .ben de biraz öyle düşünüyorum hem interrail benim daha büyük hayalim ama 1 ay gezmek bana ileride ne katabilir onu düşünüyorum biraz. sanki wat daha riskli ama mantıklı bir karar gibi. daha uzun süre kendi ayaklarının üzerinde durma açısından
ABD Avrupa dan daha tehlikeliCanım interrail bana her zaman için çok çılgınca gelmiştir. Yani, sırtçantanı alıp gezmek ne kadar güvenli bilmiyorum.
Dil okulu süper fikir ama 2 hafta hiçbir şeye yetmez ki...
Work and travel bence en mantıklısı. Hem iş tecrübesi olacak, hem de 4 ay kadar uzun bir süre ABD de kalmış olacaksın. Ayrıca kazandıgın parayı da yaptığın harcamalarından düşersin sonucta.
Hem ABD demek alışveriş demek. Bavulunu doldur getir oh mis. Ben bile gitmek istedim su an :)
ABDye gitmek biraz masraflı malesef. Vizeye basvurmak bile pahalı:) ucak bileti, su bu baya bir tutuyor yani en az 10bini gözden çıkarmak gerek. Ama işi becerdiginiz müddetçe sıkıntı olacagını düşünmüyorum. ABD Avrupadan daha güvenlidir ayrıca. Yani, interrail yapmadım, ama çevremden yapanlar hep çılgın tipler oldu hep. Belki de tarzım değil o yüzden ben hala work and travel diyorum.work and travel da hiç güvenli değil ki aslında. işten atılması var becerememek var tuvalet temizlemesi var. bilmiyorum sırt çantasını alıp gezmek daha kolay gibihem sadece uçak parası 2 bin.interrail toplamını bu kadara yapan var benim gönlğm interrailden yana ama manyıklı olan wat sanırım haklısınız
Haklı vallahi öyle değil böyle değil çok haklı. Bizzat eski erkek arkadaşımdan biliyorum. Tıkamışlar işe güce adam kaçtı geldi Türkiye'ye.Git insanlarla kaynaş .
Sevgili falan bul ne bileyim .arkadas vs .böyle öğreniliyor dil .Avrupalılatın çoğu bir kaç dil bilir .dönünce yazışırsın faceden vs .
Öbür türlü tıkarlar seni mutfağa köfte pişirirsin .ne öğreniceksin orda .
ABD de hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama ben güvensiz bir yerini görmedim şahsen. Aksine, avrupanın orta yerinde Türkçe konusurken Türkçe laf yemişliğim vardır.ABD Avrupa dan daha tehlikeli
Avrupada ona yardımcı olucak Türk kolay bulur hem ..
interrail daha çok ilgimi çekiyor ama 1 ay gezmenin bana ne katacağından emin değilim. çok da önüme gelenle muhabbet ediyim havasında biri de değilim aslında. yine de yararı olur mu dersiniz? bu arada au pair hakkında bilginiz var mı onun için ne düşünürsünüz?İlk kez öğrenciyken, son sınıfta yurtdışına çıktım ve "home sick" oldum. Çok kötüydü. Her akşam ağlıyordum.
Ama mesleki olarak da hayata bakışım olarak da vizyonum çok genişledi.
İlk 2 seçenek bence mantıklı. Üçüncü seçeneği ben 10,5 yaşındaki kızım için önümüzdeki yaza düşünüyorum. Sabahtan öğleye teorik ders, öğleden sonra diğer ülkelerden gelen çocuklarla oyun oynarken hem konuşma, hem sosyalleşme, hem onların kültürünü öğrenme şeklinde geçecek.
Sizin için ilk seçenekte bile çok şey öğrenirsiniz. Ben defalarca yurtdışına çıktım. Kimisi eğitim, kimisi gezi için. Ama iyi bir gözlemci iseniz çok şey öğreniyorsunuz. Sadece mesleki olarak düşünmeyin ya da yabancı dil. İnsanlar arasındaki ilişkileri gözlemlemek, markette alışveriş yapmak bile insana çok şey katıyor. Tamamen farklı biri olarak dönüyorsunuz.
Hangi seçenek olursa olsun kesinlikle birisini yapın. İnanın vizyonunuz çok genişleyecek.
ben çok atılgan sosyal birisi değilimdir yine de işime yarar mı dersinizGit insanlarla kaynaş .
Sevgili falan bul ne bileyim .arkadas vs .böyle öğreniliyor dil .Avrupalılatın çoğu bir kaç dil bilir .dönünce yazışırsın faceden vs .
Öbür türlü tıkarlar seni mutfağa köfte pişirirsin .ne öğreniceksin orda .
Hiç gitmedim am istatislikler böyle gösteriyor .ABD de hiç bulundunuz mu bilmiyorum ama ben güvensiz bir yerini görmedim şahsen. Aksine, avrupanın orta yerinde Türkçe konusurken Türkçe laf yemişliğim vardır.
Yardımcı olacak Türk demişsiniz, ben bizzat büfeci bir Türk tarafından resmen kazıklandım bşr suya3 katı para ödeyerek:) Avrupanın yerlisi de aşırı kaba, 3. Sınıf insan muamelesi yaptı çoğu yerde.
Fakat ABD de insana saygı var en azından.
Tabi bu benim başıma gelen örnek, herkes aynı şeyi yaşar diye bir kural yok.
Tabiki de konu sahibi karar verir nereye gidecegine.
Aşarsın .ben çok atılgan sosyal birisi değilimdir yine de işime yarar mı dersinizbelki aşarım bu huyumu gezerken
Şanslısınız o zaman:)Hiç gitmedim am istatislikler böyle gösteriyor .
Avrupa nın bir sürü şehrinde bulundum hiç kaba biriyle karşılaşmadım .bilmiyorum benim düşüncem bu .Avrupalılar daha kültürlü bence ortalamada.sadece daha soğuklar
Sende soğuk olursan soğuk davranırlar.biraz sıcak kanlı Güler yüzlü konuşkan olursan sıcak davranırlar .
Misal ben bir Fransa kadına nasılsınız diye sorunca çok hoşuna gitmişti .böyle ufak nüanslarla insanlarla kaynaşabilirsiniz ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?