• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öğrenciyken yurtdışı konusu

merhabalar. gelecek yaz tatil için 3 farklı seçeneğim var ve çevremden bu konuda hiç yardım alamadığım için size danışmak istedim. 5- 10 bin tl kadar bütçem var.

ilk seçeneğim bir aylık interrail yapmak, aslında en çok bunu istiyorum ama bana diğer seçeneklerime göre getirisinin daha az olacağı kanaatindeyim. bilmeyenler için 1 ay boyunca avrupa'da gezeceğim.
ikinci seçeneğim work and travel. 3 ay boyunca amerika'da çalışıp 1 ay boyunca orada gezeceğim. bu hem diğerlerine göre daha masraflı olacak hem de daha önce hiç çalışma tecrübem olmadığı için yapabilir miyim, cesaret edebilir miyim diye korkularım var, kendimden emin olamıyorum. koskoca 4 ay yabancı ülkede çalışmaktan bahsediyoruz ben daha 1 gece ailemden ayrı bir evde kalmadım. ters bir durum olursa ne yaparım bilmiyorum. ama bana getirisi en büyük olan bu olacak diye düşünüyorum. cv ye de ekleme şansım olacak iş tecrübesi sonuçta.
3. seçeneğim ise 2 haftalık yurtdışında bir dil kursu. bu ingiltere veya ispanya olabilir ama 2 haftanın çok bi yararı olmayacağı görüşündeyim açıkçası yine de seçeneklerime ekledim.

burada çoğunuz okumuş, eğitimli, bir yerlere gelmiş, yaşamış insanlarsınız. bana ne yapmamı önerirsiniz? veya başka bir öneriniz varsa da açığım. teşekkürler şimdiden:dua:
travel daha mantıklı

merhabalar. gelecek yaz tatil için 3 farklı seçeneğim var ve çevremden bu konuda hiç yardım alamadığım için size danışmak istedim. 5- 10 bin tl kadar bütçem var.

ilk seçeneğim bir aylık interrail yapmak, aslında en çok bunu istiyorum ama bana diğer seçeneklerime göre getirisinin daha az olacağı kanaatindeyim. bilmeyenler için 1 ay boyunca avrupa'da gezeceğim.
ikinci seçeneğim work and travel. 3 ay boyunca amerika'da çalışıp 1 ay boyunca orada gezeceğim. bu hem diğerlerine göre daha masraflı olacak hem de daha önce hiç çalışma tecrübem olmadığı için yapabilir miyim, cesaret edebilir miyim diye korkularım var, kendimden emin olamıyorum. koskoca 4 ay yabancı ülkede çalışmaktan bahsediyoruz ben daha 1 gece ailemden ayrı bir evde kalmadım. ters bir durum olursa ne yaparım bilmiyorum. ama bana getirisi en büyük olan bu olacak diye düşünüyorum. cv ye de ekleme şansım olacak iş tecrübesi sonuçta.
3. seçeneğim ise 2 haftalık yurtdışında bir dil kursu. bu ingiltere veya ispanya olabilir ama 2 haftanın çok bi yararı olmayacağı görüşündeyim açıkçası yine de seçeneklerime ekledim.

burada çoğunuz okumuş, eğitimli, bir yerlere gelmiş, yaşamış insanlarsınız. bana ne yapmamı önerirsiniz? veya başka bir öneriniz varsa da açığım. teşekkürler şimdiden:dua:

Wat yapmış biri olarak 3. Seçenek dil kursu diyorum ama iyi seçin en az Türk nerdeyse oraya :)

Ben Interrail değil de Interbus yaptım, çok eğlenmiştim tavsiye ederim. Erasmus'a gidememek içimde kalmıştı o yüzden mezun olur olmaz Interbus yaptım. Bir sürü de ülke geziyorsun. Work and Travel'ı önermem çok kötü örneklerini duyduğum için önyargıyla yaklaşıyor olabilirim belki. Dil bilmiyorsan dil kursu da güzel ancak masraflı olur.

work and travel da hiç güvenli değil ki aslında. işten atılması var becerememek var tuvalet temizlemesi var. bilmiyorum sırt çantasını alıp gezmek daha kolay gibi :KK43: hem sadece uçak parası 2 bin.interrail toplamını bu kadara yapan var :KK43: benim gönlğm interrailden yana ama manyıklı olan wat sanırım haklısınız

Mantıklı olan wat değil bana güvenin ;)

Ben Interrail değil de Interbus yaptım, çok eğlenmiştim tavsiye ederim. Erasmus'a gidememek içimde kalmıştı o yüzden mezun olur olmaz Interbus yaptım. Bir sürü de ülke geziyorsun. Work and Travel'ı önermem çok kötü örneklerini duyduğum için önyargıyla yaklaşıyor olabilirim belki. Dil bilmiyorsan dil kursu da güzel ancak masraflı olur.
şimdi interbus'a da bir göz attım. güzel gibi aslında ama interrail biraz daha sosyalleşmeme yardımcı, yeni insanlar tanımama, sorumluluk almama yardımcı olur diye düşünüyorum. otobüsle gezerken aynı insanlar sürekli tur gibi olur gibi sanki? otobüs dışında yeni insanlarla tanışma, sosyalleşme olanağınız olmuş muydu interbus süresince?

şimdi interbus'a da bir göz attım. güzel gibi aslında ama interrail biraz daha sosyalleşmeme yardımcı, yeni insanlar tanımama, sorumluluk almama yardımcı olur diye düşünüyorum. otobüsle gezerken aynı insanlar sürekli tur gibi olur gibi sanki? otobüs dışında yeni insanlarla tanışma, sosyalleşme olanağınız olmuş muydu interbus süresince?

Otobüste evet aynı insanlarla yolculuk ediyorsun ama otobüsten tanıştığım birkaç kişi oldu, onlarla grup oldum, gezerken beraber gezdik ettik falan. Grup halindeyken de gezdiğimiz ülkelerden başka kişilerle tanıştık, sohbet ettik, mail adresi aldık verdik. Sosyalleşme konusunda bir sıkıntım olmadı öyle, bir sosyal kelebek olmasam da hatrı sayılır miktar kişiyle tanıştım.

Ben inter raili terxih ederdim , 2 hafta dil kursu icin cok az bir sure , eger sadece deneyim olsun diyorsan belki derim ama dil konusunda pek bi faydasi olmaz
Ailenden hic ayri kalmadiysan amerika da cok uzak senin icin
Seceneklerin arasinda en mantiklisi interrail , bu arada ilk defa yurtdisina 12 yasimda yanliz olarak ciktim ve o yasimda tek basima basarbildiysem aen bu yasimda hayli hayli basarirsin diyorum , inan avrupa cok cok rahat ve guvenli.. korkacak hicbirsey yok

Böyle bir soruya cevap vermeden önce bizim bazı şeyleri bilmemiz gerek bence :

1. İngilizce seviyen ne ? Konuşmaları rahatça anlıyorum( ortalama seviye ingilizce oluyor bu ) , konuşuyorum ama kekeliyorum diyorsan kesinlikle wat derim . Bu seviyedeysen ve ben sosyal bir insanım konuşurum insanlarla diyorsan kesinlikle bu secenek .

Wat a gidip çok güzel ingilizce ile dönen insanlar gördüm ben . Ancak , iyi bir aracı şirket bulman gerek . Zamanında araştırmistim. United towers en iyisi idi bu alanda. Ben olsam WAT ' i tercih ederdim .

2. Amacım gezmek eğlenmek diyorsan interrail ve interbus diyorum . Ancak başka bir getiri bekleme .

3. Dil okulu en az 2 ay olmalı . Dil okulunu ele seçeneklerden .

Zamanında yutdisina cikmak isteyip de maddi sebeplerle gidemeyen, ama bu konuda fazlasiyla bilgili biri olarak söylüyorum bunu . Sorularını çekinmeden sorabilirsin :)

Böyle bir soruya cevap vermeden önce bizim bazı şeyleri bilmemiz gerek bence :

1. İngilizce seviyen ne ? Konuşmaları rahatça anlıyorum( ortalama seviye ingilizce oluyor bu ) , konuşuyorum ama kekeliyorum diyorsan kesinlikle wat derim . Bu seviyedeysen ve ben sosyal bir insanım konuşurum insanlarla diyorsan kesinlikle bu secenek .

Wat a gidip çok güzel ingilizce ile dönen insanlar gördüm ben . Ancak , iyi bir aracı şirket bulman gerek . Zamanında araştırmistim. United towers en iyisi idi bu alanda. Ben olsam WAT ' i tercih ederdim .

2. Amacım gezmek eğlenmek diyorsan interrail ve interbus diyorum . Ancak başka bir getiri bekleme .

3. Dil okulu en az 2 ay olmalı . Dil okulunu ele seçeneklerden .

Zamanında yutdisina cikmak isteyip de maddi sebeplerle gidemeyen, ama bu konuda fazlasiyla bilgili biri olarak söylüyorum bunu . Sorularını çekinmeden sorabilirsin :)
dil ve sosyalleşme konusunda interrail ve interbus'ın faydası olmaz mı dersiniz? ingilizcem şu seviyede bir filmi altyazı olmadan izlesem bile en az %70'ini çok rahat anlayabiliyorum hazırlık okudum zaten ama konuşmaya gelince adımı sorsalar bile heyecan yapıp cevaplayamıyorum :(

Bence interrail.
Work and travel bana cesaret işi gibi geliyor. Ben yapmadım ama gidip orda is yeriyle ve kalacak yerler anlasamayip gunlerce sokakta ya da orda burda yatan arkadaslarim olmustu :KK64: tabii ne sıklıkta böyle sorunlar yasaniyor bilmiyorum.
Dil kursu en kötü secenek bence :ukala:

Bence interrail.
Work and travel bana cesaret işi gibi geliyor. Ben yapmadım ama gidip orda is yeriyle ve kalacak yerler anlasamayip gunlerce sokakta ya da orda burda yatan arkadaslarim olmustu :KK64: tabii ne sıklıkta böyle sorunlar yasaniyor bilmiyorum.
Dil kursu en kötü secenek bence :ukala:
eveet work and travel bana da çok korknç geliyor az para da değil riske atmaya değer mi bilmiyorum. konudan sonra interrail kesin gibi düşünmeye başladım daha mantıklo dediğiniz gibi

merhaba, wat ve interrail'ı bilemem açıkçası ama 2 hafta dil okuluna gitmek boş yere para dökmek olur.
inan ben 2 aylığına ayarladım, ona bile çok azmış keşke daha çok kalabilsen diyorlar

Wat yaptım, kesinlikle 5-10 bin liralık bütçeyle çıkılacak yol değil.
Dolar kuru böyle iken hele elinizdeki para kuş kadar...
geçen konunuzdan hatırladım sizi, öyle çokta bir aile desteğinizde olmayacak anladığım kadarıyla, bütçeyi arttırmak mümkün olur mu diye soracaktım...
İnterrail düşünebilirsiniz.
Ama ben olsam kaçıncı sınıf bilmiyorum ama,
Biraz daha para biriktirir okul sonrası 6 aylık falan dil kursu düşünürdüm.
Amerika olursa 6 ayda gerekli araştırmayı yapar, yüksek lisansa bile devam edebilirsiniz...hem çalışıp hem okuyor olmanın yolları var. Legal yada az illegal :)

2 hafta için hiçbir yere o kadar para harcamayın ben 6 ay ingilterede dil kursuna gitmiş biri olarak söylüyorum ılk hafta ne olduğunu zaten anlamiyosunuz ikinci hafta da dönüş haftaniz olacak gerçekten hiç mantıklı değil. Work and Travel arkadaşım cankurtaran olarak yapmıştı ve çok memnun kaldı hiç sıkıntı yaşamadı. Amerikada yapmıştı. Bu kesinlikle daha mantıklı bir seçim olur.

dil ve sosyalleşme konusunda interrail ve interbus'ın faydası olmaz mı dersiniz? ingilizcem şu seviyede bir filmi altyazı olmadan izlesem bile en az %70'ini çok rahat anlayabiliyorum hazırlık okudum zaten ama konuşmaya gelince adımı sorsalar bile heyecan yapıp cevaplayamıyorum :KK43:

Sosyallesme olabilir ama dil acisindan olmaz .

Sizin yerinizde olsam biraz konuşma kursuna gidip dilimi belli bir seviyeye getirip sonra dil okulu veya WAT yapardım.

WAT için ise iyi bir aracı şirketle hiçbir problem olmaz merak etmeyin tabi dolar kuru ne olur bilemem .

Back
X