• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğrencim omzumu ısırdı ve su an kolum ağrıyor kuduz olur muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuduz yaftası yapıştırmadım okuduğunuz herşeyi neden başka yöne cekip kötü söylemlerde bulunmaya, saldırmaya meraklısınız böyle!!!
kuduz-olur-muyum.1333379/page-15#post-72400811
Siz eğitim fakültesi mezunu olduğunuza emin misiniz asıl ?
kuduz demediyseniz çocuk size neden kuduz hastalığını bulaştırsın
Alalen demişsiniz işte benim bir yere çektiğim yok lafı
Kendi söyleminiz bu

yaa pardon nickinizden anlamalıydım siz Doktorsunuz
ama yukarıda da bir arkadaşın size yazdığı gibi online Doktorluğunuzda Online Avukatlığınız gibiyse yanlış Teşhis
Doğruya doğru yanlışa yanlış demediğimiz için böyleyiz zaten
Aynı şeyi sizin otizmli çocuğunuza yapsalar
Bilmem "Anne misiniz" ama
Kuduz yaftası yapıştırsa güvenip emanet ettiğimiz öğretmeni hop oturtur hop kaldırtırsınız okulu
asıl siz bunu yapamıyorsanız siz Anne değilsiniz
Durduk yere mi demişim el kadar yavruya ve otizmli kendi öğrencisi olan çocuğa kuduz yakıştırması yapan varlığa demişim o cümleyi

Madem sordunuz cevap vereyim. Doktor değilim ama online eğitimde hepsini kaldıramam. Hem öğretmen, hem avukat, hem doktor olamam ben de insanım.

Ben gayet doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorum. Bebek ısırmasına kuduz diyen arkadaşa "daha neler" tadında bir cevap vermişim. Sanrısının yanlış olduğunu düşünerek. Bu arkadaşa "öl geber" diyen size de üslubunuzun yanlış olduğunu söylemişim. Burada sıkıntı yok bence :)

Anneyim ve öğretmenim. Otizmli bir oğlum olsaydı ve oğlumun öğretmeni panik bozukluk ve anskiyete sıkıntısı yaşasaydı, muhtemelen oğlumun öğretmeni olmasını istemezdim. Ki bunu da kendisine yazdım. Ona uygun bir meslek olmadığını belirttim. Bakın yine doğruya doğru, yanlışa yanlış demişim.

Ancak buna rağmen kendisinin ölmesini ya da gebermesini istemez bunu ona söylemezdim. Çünkü benim nazarımda, otizmli öğrencinin kuduz olduğunu sanıp panik yapan bir kişinin "tedavi" olması gerekiyor ise, bu konuyu okuyup "öl geber seni lanet olası pislik, ataşlara düşesin kurşunlara gelesin" şeklinde garip tepkiler verenler de tedavi olmalı. İki taraf da normal değil, iki tarafın da tepkileri normal değil. Doğruya doğru dediğime göre, sağlıklı bir toplum dileyerek çekiliyorum :)

Daha online kardiyoloji dersine giricem işim gücüm var.

kuduz-olur-muyum.1333379/page-15#post-72400811
Siz eğitim fakültesi mezunu olduğunuza emin misiniz asıl ?
kuduz demediyseniz çocuk size neden kuduz hastalığını bulaştırsın
Alalen demişsiniz işte benim bir yere çektiğim yok lafı
Kendi söyleminiz bu
Öğrencim kuduz bana bulaşır mı demedim hanfendi ihtimal varmı dedim öyle birşey olduğu takdirde kötü niyetli bir şekilde öğrencime neden kuduz diyeyim saçmalık ve fesat bir düsünce bu sizinki

Öğrencim kuduz bana bulaşır mı demedim hanfendi ihtimal varmı dedim öyle birşey olduğu takdirde kötü niyetli bir şekilde öğrencime neden kuduz diyeyim saçmalık ve fesat bir düsünce bu sizinki
Ne öğretmenisin tam olarak, imlan bozuk biraz.

"Varmı"
"Birşey"
"Herşey"
".."

İlk bakışta görebildiğim bunlar. Umarım Türkçe ya da edebiyat öğretmeni değilsindir.

Madem sordunuz cevap vereyim. Doktor değilim ama online eğitimde hepsini kaldıramam. Hem öğretmen, hem avukat, hem doktor olamam ben de insanım.

Ben gayet doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorum. Bebek ısırmasına kuduz diyen arkadaşa "daha neler" tadında bir cevap vermişim. Sanrısının yanlış olduğunu düşünerek. Bu arkadaşa "öl geber" diyen size de üslubunuzun yanlış olduğunu söylemişim. Burada sıkıntı yok bence :)

Anneyim ve öğretmenim. Otizmli bir oğlum olsaydı ve oğlumun öğretmeni panik bozukluk ve anskiyete sıkıntısı yaşasaydı, muhtemelen oğlumun öğretmeni olmasını istemezdim. Ki bunu da kendisine yazdım. Ona uygun bir meslek olmadığını belirttim. Bakın yine doğruya doğru, yanlışa yanlış demişim.

Ancak buna rağmen kendisinin ölmesini ya da gebermesini istemez bunu ona söylemezdim. Çünkü benim nazarımda, otizmli öğrencinin kuduz olduğunu sanıp panik yapan bir kişinin "tedavi" olması gerekiyor ise, bu konuyu okuyup "öl geber seni lanet olası pislik, ataşlara düşesin kurşunlara gelesin" şeklinde garip tepkiler verenler de tedavi olmalı. İki taraf da normal değil, iki tarafın da tepkileri normal değil. Doğruya doğru dediğime göre, sağlıklı bir toplum dileyerek çekiliyorum :)

Daha online kardiyoloji dersine giricem işim gücüm var.
şu dediklerini demedim gayet normal hatta fazla normalim
Yalnız sizde
Cem yılmazlık da var :D online stand-upçılık
o zaman sevgili öğretmen doktor avukat stand-up çı arkadaş iyi günler diliyorum

Bununla ilgili sağlıkçılar tqrafından verilen sağlık eğitiminde, insan ısırığının tehlikeli olabileceğini söylediler. Kendi başlarına gelmiş, arkadaşlarını bir kadın ısırmış ve yara uzun süre iyileşmemiş. Hala çok kötü diyorlardı. Kuduz değil elbette ama insan tükürüğünün masum olmadığını, insan ağzındaki salgının tehlikeli olduğunu, mikrobik olduğunu söylediler. Eğer yara olduysa mutlaka acile gidin. Yara olmadıysa geçicidir. Çocukta mikrop olur mu diyenlere aldırmayın, yara varsa mutlaka gidin. Ama kıyafet üstündense, yara yoksa takip edin.
O değilde çocuk niye ısırır omzunuzu o kadar şiddetli ısıracak nasıl çocuk ? Yani büyük değildir küçük çocuğun ısırığı da şiddetli olmaz. Kafamda deli sorular
Neyse, özetle yara varsa acile gidin

Kuduz yaftası yapıştırmadım okuduğunuz herşeyi neden başka yöne cekip kötü söylemlerde bulunmaya, saldırmaya meraklısınız böyle!!!
Başlıkta ne yazıyor hanımefendi. O çocuk otizmli kuduz değil. Madem bu kadar titizsiniz ne konuştuğunuza ne yazdığınıza da dikkat edin

Özel gereksinimli çocuklar ile çalışanlar için bu durum son derece normal değil mi ?
Bunu siz de biliyor olmalısınız?

Zaman zaman istenmeyen durumlar yaşanıyor, yaşanır.
Beden yaşı büyümüş çocuklarımızda daha da ağır sorunlar yaşıyoruz . Ama her zaman naiflik anlayış bizlerde olmak zorunda.

Üslup da çok önemli.
Başımiza gelen durumları izah ederken böyle aşağılayıcı kelimeler kullanırsak, kendimiz aşağılanacak duruma düşeriz.
kaçınılmaz 🤷🏻‍♀️

Bunu yaşayan ne ilk eğitimci ne de sonsunuz. Bu durumu okulunuzda ki öğretmenler ile de konuşabilirdiniz. Onların tecrübeleri daha çok olup sizi daha iyi yönlendirirdi.. gelip burada boyle durumlara aşina olmayan insanlara sormak , yanlış bir üslup kullanmak , çalıştığınız kurumu belirtmemek ... Kısaca üstün körü bir konu açmak yersiz olmuş..

Kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz.
Geçmiş olsun 🌸

Tek problem kuduz olur muyum yazmış olması. Onun yerine enfeksiyon kapar mıyım yazsaydı konu sahibi, sorun olmazdı sanırım. Ve bence enfeksiyon kapar mıyım demek istedi ama yanlış bir ifade kullanmış. Bu kadar linç yetmez mi? Evet bir hata yapmış olabilir ama sayfalarca hakaret eden kadınlarımız, annelerimiz şu an konu sahibinden daha mı iyi? Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konu sahibi konunun mesajlara kapatılmasını istemişti.

Tek problem kuduz olur muyum yazmış olması. Onun yerine enfeksiyon kapar mıyım yazsaydı konu sahibi, sorun olmazdı sanırım. Ve bence enfeksiyon kapar mıyım demek istedi ama yanlış bir ifade kullanmış. Bu kadar linç yetmez mi? Evet bir hata yapmış olabilir ama sayfalarca hakaret eden kadınlarımız, annelerimiz şu an konu sahibinden daha mı iyi? Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konu sahibi konunun mesajlara kapatılmasını istemişti.

Sizin de çocuğunuzun öğretmeni aynı cümleyi çocuğunuza kursa yanlış ifade etmiş diye geçiştirebilir miydiniz acaba?

Sizin de çocuğunuzun öğretmeni aynı cümleyi çocuğunuza kursa yanlış ifade etmiş diye geçiştirebilir miydiniz acaba?
Ya tabi ki geçiştirmem ama kuduz sensin, öl, geber de demem. Kötü niyetle söylemediğini düşünmek istiyorum. Enfeksiyon demek istedi diye düşünmek istiyorum. Muhtemelen meslekte de yenidir. Sadece yeterince linç yediğini düşündüm.

Bana sormadınız ama cevap verebilir miyim lütfen :))

Ben geçiştirirdim. Çünkü öğretmenlik bir meslek. Misal bir bankacı, müşterisi telefonda sanki banka o çalışanınmış gibi abuk subuk konuştuğunda arkasından "manyak ruh hastası" diyor. Bir satış elemanı yüz tane kıyafet deneyip almayan kadının arkasından "o kıyafetler sülalene girsin e mi" diyor. Bir doktor karşısına gelip doktorluk taslayan hastanın arkasından "böbreğini eline vericem o olacak" diyor. Örnekler çoğalır da çoğalır. Hatta inanır mısınız psikologlar bile "allam deliricem manyak kadın yüzünden" diyor. Etik kurallar gereği isim vermiyorlar o ayrı. Her meslek grubunda tahammül azalır. İnsan olduğumuz için bazen yersiz, yanlış tepkiler verebiliriz. Hata yapabiliriz. Sonra telafi ederiz. Kendimizi düzeltiriz.

Konu öğretmen olunca neden kusursuz ve mükemmel olmak zorunda ki? Yaptığı doğru mudur değildir. Ancak yapabilir, hatalar insana mahsus.

Benim çocuğumun arkasından öğretmeni neler diyordur bilemem. Ama öğretmenlerin kendi aralarında neler neler dediğini çok iyi biliyorum. Benim umurumda olmaz. Çocuğuma birebir bir zararı olmaıdğı sürece arkasından istediği gibi konuşsun bana ne. Kendi karakteri, kendi yetersizliği der geçerim. Benim evladım Allah değil, kutsal değil, dokunulmaz değil. Ben sevgimi verir iyi yetiştiririm. Diğer insanların davranışlarını, fikirlerini yönetemem.

Konu sahibi de çocuğa oşt kuduz dememiş. Arkasından demiş. Eee? Ne oldu çocuk telepati kurup travma mı yaşadı? Bir de iyi niyetle yazılmış "ama otizmli" vurgusu da otizmli çocuklara iyilik değil. Onların tek istediği herkese davranıldığı gibi davranılsın ve normal görülsünler. Otizm bir engel değil, farklılık. Otizmli ise ne olacak? Eğitimi, yaklaşımı farklı ancak en nihayetinde normal bir çocuk. Vaay otizmli çocuğun arkasından kuduz olur muyum dedi. Eee? Burada sorun olan şey bir öğretmenin bu kadar takıntılı olup da mesleğini normal şekilde ifa edemeyecek olması. Başka bir şey değil.

Son düzenleme:
Öl geber de pik oldu ha :KK70:
Biri çocuğuma kuduz derse fazlasını hak eder ben size bu kadar deyim
birde özel bir çocuksa ve bunu da diyen onun öğretmeni ise
Kuduz dememiş ki. Evet evlatlarımız kıymetli ama başkasının evladı da kıymetli. Öğretmenler çocukların arkasından konuşabilir, öğrenciler öğretmenlerin arkasından konuşabilir. Herkes herkesin arkasından konuşuyor. Keşke olmasa! Öldürelim mi ne yapalım? Lise öğrencilerinin yarısı öğretmenlerinin arkasından küfrediyor, o öğretmenler de anne evladı. O zaman o analar da o öğrencileri öldürsün. Bu nefret fazla diyorum sadece. Dünyanın ikinci sinirli ülkesiyiz bu yüzden.

Benim çocuğum da kreşe gidiyor. Öğretmenini ısırsa, o kadın şurada başlık açsa çok da umursamazdım açıkçası. Çünkü enfeksiyon yerine kuduz dediğini düşünürdüm. Çocuğumun psikolojisini bozacak psikolojik ya da fiziksel bir şiddet olmadıkça bu kadar nefret ve öfke dolu olmazdım. Yanlış yazmış, yanlış ifade etmiş ama bu kadar öfke beni rahatsız ediyor. Kontrolsüz öfke çok tehlikelidir.

Ben bu arkadaşın Özel eğitim Öğretmeni olduğuna inanmıyorum.

Yüksek ihtimal bu yaz vakti Özel bir kurumda çalışan deneyimsiz ve diplomasız ordan burdan sertifikalarla kendisini Öğretmen zanneden biri .

Eğitimli biri olsaydı, öncelikle böyle bir şey için buraya bu taraz ve üslupla konu açmaz kolunu sabunla yıkar sonra en yakın sağlık ocağına giderdi..

Her gün hikaye atan erkek, düşünülesi bir durum mu ? konusundan alıntıdır.

Sizin nezdinizde herkese yazayım.

Beğeni butonu katıldığınız yorumlarda beğendim, katılmadıklarınızda beğenmedim’e basmanız için konuldu, yalnız altını çizeyim beğeni butonunu yorumlara kullanıyorsunuz üyelere değil.

Bu şu demek, çok sevdiğiniz için bir üyenin katılsanız da katılmasanız da her mesajına bol keseden beğendim atmak da butonun doğru kullanımı değildir, sinir olduğunuz bir üyenin her mesajına beğenmedim atmak da butonun doğru kullanımı değildir.

Butonu sinir olduğumuz üyeleri cezalandırmak, bize karşı terbiye etmek vs düşüncelerle kullanmamız ve bunun tespit edilmesi halinde banlama işlemine kadar varan yaptırımları olmaktadır.

Bu sebeple lütfen beğeni butonu amacına uygun kullanılsın ve birbirimizi tehdit ve cezalandırma aracı olarak görülmesin.

odet21‘i alıntılarken kendisi banlı olduğundan açıklama ihtiyacı duydum, hanımefendi beğeni butonu meselesinden banlanmadı, başka bir site kuralını ihlal nedeniyle işlem yapıldı.

Konuda sorulan soruya cevap verdiğim mesaja dahi beğenmedim atan ulasimiz ulasimiz , ben ifadeleri yazılan mesajlara veriyorum ; şahsınıza değil.

Konuyla ilgili Mune'nin yorumunu da okuyabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back