Vah vah vahYok sadece elini tutmamış. Elini kızın beline de koymuş otobüse binerken. Çok önemli bu ayrıntı
Sanmiyorum oglanin ailesinin bu cezayi destekleyecegini. Erkek ailelerinin cogu ben horozumu saldim, tavugu olan dusunsun diyor, en muhafazakar(!)i bile. Cocuga yazik olmus. Adam yaralayani affedip bu cocuga ceza vermek ulkenin su anki adalet sisteminin aynasi olmus. Cok yazik gercekten
Offf yazdiktan sonra dusundum zaten ucunun sana dokunabileceginiBunu yapamam canım. Çünkü direk hedef ben olurum. Çünkü bu konuya en çok itiraz eden ve toplantıda kendini rezil eden öğretmen benim
bende ogretmenim sizi iyi anliyorum.keske daha fazla tepki verseydiniz.boyle konularda genelde dayanamiyorum cok tepki veriyorum.mudur bey hep bu durumdan sikayetci ama haksizliga gelemem.sacma sapan seylerden neden ceza alsin ki cocuklar.
Öğretmen misiniz bilmiyorum iki ay önce bakanlık müfettişleri geldi okuluma disiplin cezalarını incelediler ceza sayısını çok buldular sigaradan ceza vermeyin dediler.sigaranın cezası yokmuş artık. hatta okul içinde kız erkek iliskilerinde abartı bir durum olmadığı müddetçe bu konuları ve sigara mevzularını disiplin kuruluna getirmeyin dediler.müdürü de fırçaladılar.yukarıdakiler böyle alttakiler napsın? Ve cezaların çoğu zaten mezun olurlarken kaldırılıyor sicili kötü olmasın diye.bakanlıkta herşey Ögrenci lehine.eski düzen bitti artık.herkesin eli kolu bağlı.Sigara yaralama kufur affedildi oyle mi? Mudurunuzun yuzune tukurmek isterdim ! Sikayet ederdim ben olsam asla bu duruma susmazdim. Hele ki sigarayi affeden bir kurulsa onlari mahvederdim.
O okuldaki baskıların nelerle sonuçlandığını hiç anlatmıyım. Okuldaki baskı yetmiyor bir de zavallıların ailesinin baskısı da var. Sokakta top oynamak isteyen çocuğu nevresim takımına dolayıp gezdirirsen sonuçları pek içaçıcı olmaz zaten.Okul imamhatip lisesi bu arada. Önemli bir ayrıntı. Imamhatip liseliler böyle davranamazmış.
O okuldaki baskıların nelerle sonuçlandığını hiç anlatmıyım. Okuldaki baskı yetmiyor bir de zavallıların ailesinin baskısı da var. Sokakta top oynamak isteyen çocuğu nevresim takımına dolayıp gezdirirsen sonuçları pek içaçıcı olmaz zaten.
7.sınıfta siyah kazağımın üzerinde minik bir kuş dokuması vardı diye sınıfa sokmadı lanet olasıca. Bir sürü hakaret eşliğinde tabi ki...
O gün yaşadığım utancı asla unutmadım. Kim kimi topluluk içinde utandırıyorsa,Allah da onu toplum içinde en korkunç şekilde utandırsın inşaallah.
Boyle bir nedenden lise 2 de okuldan atıldım bende imam hatip lisesindeydim ve hala hocalarima kinliyim hakkımı helal etmiyorum onlara allahtan ailem evlendirme gibi durum yapmadı çok kızıldılar kavga dövüş oldu ama ben açıktan liseyi bitirip üniversiteye gittim bazılarının boyle şansı olmuyor lütfen peşini bırakmayın bu işinOkul imamhatip lisesi bu arada. Önemli bir ayrıntı. Imamhatip liseliler böyle davranamazmış.
Bizim zamanımızda yan yana da oturuyorduk,kardeş gibiydik.Kimse kimseye de yan gözle bakmazdı.Dışardan asılan birisi olursa da ilk onlar yola çıkardı.Ben hala lise,ünv arkadaşlarımla görüşürüm.Biz böyle yobaz bir toplum değildik
anlamadım okul dışındaki hareketi için disiplin cezası aldı öyle mi ,şaka mı sizin okulunuz,Allahım daha ne kadar mantık dışı olay göreceğim diyordum ,eğitimcilere bak ,kesin torpille kpss yi kazanıp öğretmen olmuşlardır.Arkadaşlar içime öküz gibi oturan bir konu bu. Belki konum kapanacak ama yine de açtım.
Dün okul kurul toplantısı yapıldı ve öğrencilerin disiplin cezaları oylanarak kaldırıldı ya da sisteme işlendi.
Okulda sigara içenler affedildi.
Arkadaşını yaralayanlar affedildi.
Küfür edenler affedildi.
Okul eşyasına zarar verenler affedildi.
Tabi her öğrenci değil. Bu fiili işleyenlerden bazılarının cezası kalkmadı.
Ama konu bir öğrencime geldi ki, dünya tatlısı bir çocuk. Böyle havuç kafa çok neşeli bıcır bıcır biri. Genel olarak bütün öğrencilerime çok aşık bir öğretmenim. Hepsini çok severim. O çocuk da onlardan bir tanesi.
Bir gün halk otobüsünde, okuldaki bir kız öğrenciyle elele tutuşmuşlar. Okuldaki hocalardan biri görmüş ve bakışlarıyla uyarmış. Çocuklar da otobüsün en arkasına geçmişler belli ki öğretmenlerinin bakış açısından çıkmak istemişler. Ama kız, çocuğun koluna girmiş ve çok uygunsuz bir şekilde yolculuk yapmışlar. 200 kişilik öğretmen kadrosunun önünde, bir hocamız "kıza tıpkı karısı, kız kardeşi gibi davrandı " diyerek çocuğu rencide edici sözler söyledi. Okulda 20 kişi falan itiraz ettik. Okul dışı bizi ilgilendirmiyor, çocuğun özel hayatı bizi hiç ilgilendirmiyor diyerek.
Ben de söz aldım ve dedim ki " geçen sene öğretmenlik yaptığım okulda , okul müdürümüz kız ve erkek öğrencilerin yanyana oturmasını ve koridorda sohbet etmesini yasakladığı için 15 tane 9,10 ve 11. Sınıf öğrencisi okulu bırakıp ailelerinin onayıyla evlendiler, bu tutum öğrencileri okuldan uzaklaştırır "
Bu sözüm 200 kişilik öğretmen kadrosunda o kadar yanlış anlaşıldı ki. Sanki ben öğrencilerin evlenmesini istiyormuşum gibi bir algı oluştu beni susturdular gürültü yaparak ve müdür oylamaya geçti. Sadece 10 kişi çocuğun disiplin cezasının kalkmasını istedi. Kurulun Yarısından çoğu da disiplin cezasını onayladı.
Dün oldu bu olay. Kendime gelemedim hala. Inanın ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok huzursuzum
Öncelikle disiplin cezaları öyle hemen kurul toplanarak ve bir seferde verilmez önce aile çağrılır uyarı yapılır bilgilendirilir eğer tekrarlanırsa kurul önünde görüşülür eğer çok ağır bir suç ise yine aile bilgilendirilir ve ceza alacağı konusunda bilgilendirilir böyle bir konuya aile rahatlıkla itiraz edebilir nasıl hemen ceza kesebiliyorlar kaldı ki okul dışında olan herşey disiplin cezaları dışındadır asla okul içerisinde olmayan bir olaydan uzaklaştırma disiplin cezası verilemez yaralama öldürmeye teşebbüs kaçırma vs hariç.
O yüzden çok ilginç geldi bana. Ayrıca sırf müdür kızlı erkekli oturmalarına izin vermiyor, aynı sıralarda oturamıyorlar diye önceki okulunuzda daha o seviyede çocukların aile rızasıyla evlenmesi nedir yahu işin enteresanı da tam 15 çocuk ve 15 ailenin de buna razı gelmiş olması inanılası değil kusura balmayın artık o çocuklar aile rıxzasıyla bile evlenemiyor aaa tamam madem sırada yan yana oturamıyorsunuz hadi evlendirelim mi diyor bu aileler ve siz bu disiplin cezalarına itiraz ederken bu evliliklere nasıl göz yumabildiniz bana anlattıklarnzı gerçekten çok uç geldi
Detay vermedim. Okulumuzda bu yasak olduktan sonra, disiplin cezaları başladı. Aileler çocuklarına şiddet ve baski uyguladı. Ve bu çocuk okumaz diye kız çocuklarını okuldan aldılar. Zaten küçük ilçeler böyle. En ufak bir problemde çocuğu okuldan almakla tehdit ediyorlar. Çocuklar önce ailelerinden habersiz kaçıyorlar. Polis falan devreye giriyor. Neyse sonra aile evlenmelerine ya da nisanlanmalrina karar veriyor. 9. Sınıf öğrencim, okuldan ayrıldı ve 1 sene sonra hamile kaldı.
Olay cidden içler acısı. Bu büyük bir toplumsal sorun.