Öğrenciler okul dışında el ele tutuştu diye bunu kurulda dile getirmek... çok saçma geldi bana, çok işgüzarmış o öğretmen.
Hadi o öyle de bir de bundan ötürü ceza vermek nasıl bir aklın ürünüdür anlayamadım.
Dışarda sigara içen onlarca öğrencimizi görüyoruz o zaman onlara da tek tek ceza verelim
Çocuğun ailesi nerede ki. Okul dışı bir olay için nasıl ceza verilebiliyor. Böyle bir şey yasal değil.Arkadaşlar içime öküz gibi oturan bir konu bu. Belki konum kapanacak ama yine de açtım.
Dün okul kurul toplantısı yapıldı ve öğrencilerin disiplin cezaları oylanarak kaldırıldı ya da sisteme işlendi.
Okulda sigara içenler affedildi.
Arkadaşını yaralayanlar affedildi.
Küfür edenler affedildi.
Okul eşyasına zarar verenler affedildi.
Tabi her öğrenci değil. Bu fiili işleyenlerden bazılarının cezası kalkmadı.
Ama konu bir öğrencime geldi ki, dünya tatlısı bir çocuk. Böyle havuç kafa çok neşeli bıcır bıcır biri. Genel olarak bütün öğrencilerime çok aşık bir öğretmenim. Hepsini çok severim. O çocuk da onlardan bir tanesi.
Bir gün halk otobüsünde, okuldaki bir kız öğrenciyle elele tutuşmuşlar. Okuldaki hocalardan biri görmüş ve bakışlarıyla uyarmış. Çocuklar da otobüsün en arkasına geçmişler belli ki öğretmenlerinin bakış açısından çıkmak istemişler. Ama kız, çocuğun koluna girmiş ve çok uygunsuz bir şekilde yolculuk yapmışlar. 200 kişilik öğretmen kadrosunun önünde, bir hocamız "kıza tıpkı karısı, kız kardeşi gibi davrandı " diyerek çocuğu rencide edici sözler söyledi. Okulda 20 kişi falan itiraz ettik. Okul dışı bizi ilgilendirmiyor, çocuğun özel hayatı bizi hiç ilgilendirmiyor diyerek.
Ben de söz aldım ve dedim ki " geçen sene öğretmenlik yaptığım okulda , okul müdürümüz kız ve erkek öğrencilerin yanyana oturmasını ve koridorda sohbet etmesini yasakladığı için 15 tane 9,10 ve 11. Sınıf öğrencisi okulu bırakıp ailelerinin onayıyla evlendiler, bu tutum öğrencileri okuldan uzaklaştırır "
Bu sözüm 200 kişilik öğretmen kadrosunda o kadar yanlış anlaşıldı ki. Sanki ben öğrencilerin evlenmesini istiyormuşum gibi bir algı oluştu beni susturdular gürültü yaparak ve müdür oylamaya geçti. Sadece 10 kişi çocuğun disiplin cezasının kalkmasını istedi. Kurulun Yarısından çoğu da disiplin cezasını onayladı.
Dün oldu bu olay. Kendime gelemedim hala. Inanın ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok huzursuzum
Açıkçası soracaktım imam hatip mi diye ama tepki gösterenler olur diye ses çıkarmadım, haklıymışım.Okul imamhatip lisesi bu arada. Önemli bir ayrıntı. Imamhatip liseliler böyle davranamazmış.
Karısı ve kız kardeşine erkekler aynı mı davranıyormuş?"kıza tıpkı karısı, kız kardeşi gibi davrandı
Çocuğun ailesi nerede ki. Okul dışı bir olay için nasıl ceza verilebiliyor. Böyle bir şey yasal değil.
Karısı ve kız kardeşine erkekler aynı mı davranıyormuş?
Adamın beynindeki pislikler dökülmüş resmen.
Savaşmak , küfür etmek hakaret etmek serbest, sevmek yasak.
Zihniyetine s.çtığımın adisi.
Şikayet edebileceğiniz bir üst kurul varsa lütfen edin.
Elimizden geleni biz de yapalım, size ve kendi geleceğimize destek adına.
Sigara yaralama kufur affedildi oyle mi? Mudurunuzun yuzune tukurmek isterdim ! Sikayet ederdim ben olsam asla bu duruma susmazdim. Hele ki sigarayi affeden bir kurulsa onlari mahvederdim.
Çocuğunu o okula göndermiş ise, haksız görebilir doğru.Okullar açılınca öğrencimle ve ailesiyle konuşmak istiyorum. Ama inan ki korkuyorum da beni haksız yere aforoz ederler diye. Çocuğun ailesinin duruma tepkisini de bilmeden açıkçası bir hamlede bulunamam. Çünkü okula hak verebilir aile. Çocuğunu haksız görmüş olabilir.
Saka mi bu???
Elele tutustu diye disiplin cezasi mi aldi cocuk?
Nasil ya
Ailesinin yerinde olsam.mebe yazarim , twitterda yazarim , gazetelere yazarim
Heryerde haykiririm
Daha neler gorup duyacagiz
office gel bacim , benim sinirim bozuldu seninki de bozulsun
Bunu yapamam canım. Çünkü direk hedef ben olurum. Çünkü bu konuya en çok itiraz eden ve toplantıda kendini rezil eden öğretmen benimLorentz bana ozelden okulun adini yazsana
Ben yazicam twitterda
Cildiriyorum ya gercektrn cildiriyorum
Lutfen duysun bu rezilligi tum ulke