Öğrencilerin "ilişkileri "

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
Arkadaşlar içime öküz gibi oturan bir konu bu. Belki konum kapanacak ama yine de açtım.

Dün okul kurul toplantısı yapıldı ve öğrencilerin disiplin cezaları oylanarak kaldırıldı ya da sisteme işlendi.

Okulda sigara içenler affedildi.

Arkadaşını yaralayanlar affedildi.

Küfür edenler affedildi.

Okul eşyasına zarar verenler affedildi.

Tabi her öğrenci değil. Bu fiili işleyenlerden bazılarının cezası kalkmadı.

Ama konu bir öğrencime geldi ki, dünya tatlısı bir çocuk. Böyle havuç kafa çok neşeli bıcır bıcır biri. Genel olarak bütün öğrencilerime çok aşık bir öğretmenim. Hepsini çok severim. O çocuk da onlardan bir tanesi.

Bir gün halk otobüsünde, okuldaki bir kız öğrenciyle elele tutuşmuşlar. Okuldaki hocalardan biri görmüş ve bakışlarıyla uyarmış. Çocuklar da otobüsün en arkasına geçmişler belli ki öğretmenlerinin bakış açısından çıkmak istemişler. Ama kız, çocuğun koluna girmiş ve çok uygunsuz bir şekilde yolculuk yapmışlar. 200 kişilik öğretmen kadrosunun önünde, bir hocamız "kıza tıpkı karısı, kız kardeşi gibi davrandı " diyerek çocuğu rencide edici sözler söyledi. Okulda 20 kişi falan itiraz ettik. Okul dışı bizi ilgilendirmiyor, çocuğun özel hayatı bizi hiç ilgilendirmiyor diyerek.

Ben de söz aldım ve dedim ki " geçen sene öğretmenlik yaptığım okulda , okul müdürümüz kız ve erkek öğrencilerin yanyana oturmasını ve koridorda sohbet etmesini yasakladığı için 15 tane 9,10 ve 11. Sınıf öğrencisi okulu bırakıp ailelerinin onayıyla evlendiler, bu tutum öğrencileri okuldan uzaklaştırır "

Bu sözüm 200 kişilik öğretmen kadrosunda o kadar yanlış anlaşıldı ki. Sanki ben öğrencilerin evlenmesini istiyormuşum gibi bir algı oluştu beni susturdular gürültü yaparak ve müdür oylamaya geçti. Sadece 10 kişi çocuğun disiplin cezasının kalkmasını istedi. Kurulun Yarısından çoğu da disiplin cezasını onayladı.

Dün oldu bu olay. Kendime gelemedim hala. Inanın ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok huzursuzum

Dipnot : hiçbir şekilde imamhatip liselerini karalamak için açmadım ben bu konuyu. Beni şikayet etmek isteyen edebilir. Burası sosyal demokratik bir platform. Bir uygulama yanlışlığı var ve paylaşmak istiyorum. Hepimiz müslümanız hepimiz namuslu insanlarız. Hepimiz namaz kılıyoruz Allahtan korkuyoruz. Neden toplumu kutuplastirmak için uğraşayım ki ?

Dediğim gibi okullar açılsın olay netlessin ben by konuyu irdeleyecegim. Konu imamhatip meselesi değil konu bir öğrencime yapılan haksızlık. Geçen sene meslek lisesinde yaşadığım sorunu da anlattım. Meslek liselerine karşı bir tepki mi olusturdum.

Tuvalette çocuk düşüren kız öğrenciler, uygunsuz durumlarda yakalanan öğrenciler vb. Konularla bu konunun ne ilgisi var?

Son düzenleme:
Öğrenciler okul dışında el ele tutuştu diye bunu kurulda dile getirmek... çok saçma geldi bana, çok işgüzarmış o öğretmen.
Hadi o öyle de bir de bundan ötürü ceza vermek nasıl bir aklın ürünüdür anlayamadım.
Dışarda sigara içen onlarca öğrencimizi görüyoruz o zaman onlara da tek tek ceza verelim

Okul imamhatip lisesi bu arada. Önemli bir ayrıntı. Imamhatip liseliler böyle davranamazmış.

Çocuğun ailesi nerede ki. Okul dışı bir olay için nasıl ceza verilebiliyor. Böyle bir şey yasal değil.

Sigara yaralama kufur affedildi oyle mi? Mudurunuzun yuzune tukurmek isterdim ! Sikayet ederdim ben olsam asla bu duruma susmazdim. Hele ki sigarayi affeden bir kurulsa onlari mahvederdim.

Okul imamhatip lisesi bu arada. Önemli bir ayrıntı. Imamhatip liseliler böyle davranamazmış.
Açıkçası soracaktım imam hatip mi diye ama tepki gösterenler olur diye ses çıkarmadım, haklıymışım.
İmam hatip lisesi, meslek lisesi fark etmez. Bu karışılabilecek bir şey değil. Kendince yanlıştır uyarırsın ama bunu kurula kadar taşımak çok ama çok saçma

"kıza tıpkı karısı, kız kardeşi gibi davrandı
Karısı ve kız kardeşine erkekler aynı mı davranıyormuş?
Adamın beynindeki pislikler dökülmüş resmen.
Savaşmak , küfür etmek hakaret etmek serbest, sevmek yasak.
Zihniyetine s.çtığımın adisi.
Şikayet edebileceğiniz bir üst kurul varsa lütfen edin.
Elimizden geleni biz de yapalım, size ve kendi geleceğimize destek adına.

Çocuğun ailesi nerede ki. Okul dışı bir olay için nasıl ceza verilebiliyor. Böyle bir şey yasal değil.

Açıkçası nen de anlamadım. Geçen sene meslek lisesinde çalıştım. Nöbetçi olduğumda olay çıkmasın diye öğrencilere okul dışında hesaplasın diyordum . Ama imamhatipte otobüs sokak farketmezmis. Her yer okulmus

Çocuğun tek suçu bir öğretmen müsvettesine yakalanmak. Yani ne istiyolar ki dışarıda tüm öğrencileri gözetyemezsiniz sonuçta. O zaman adalet nerde kaldı? Şikayet edip cezayı kaldırmanın bir yolu var mıdır acaba?

Benim dönemimde de vardı böyle hayatı zindan eden hocalar. Bunlar doğru bildiklerini kafasına vura vura öğretmeye çalışanlardan. Maalesef amaçları eğitim yada doğru davranış değil, ego.

Çocuklar orada eğitim alıyorlar ve karşılaşacakları muamelenin farkındalar. Bile bile bu samimiyete girmelerini de anlamıyorum. İstediğini istediği yerde yapsın ama sonuçlarını biliyorlar ve hocaya rağmen devam ediyorlarsa, sizin yapacağınız bir şey yok.

Okullar açılınca öğrencimle ve ailesiyle konuşmak istiyorum. Ama inan ki korkuyorum da beni haksız yere aforoz ederler diye. Çocuğun ailesinin duruma tepkisini de bilmeden açıkçası bir hamlede bulunamam. Çünkü okula hak verebilir aile. Çocuğunu haksız görmüş olabilir.

Sigara yaralama kufur affedildi oyle mi? Mudurunuzun yuzune tukurmek isterdim ! Sikayet ederdim ben olsam asla bu duruma susmazdim. Hele ki sigarayi affeden bir kurulsa onlari mahvederdim.

Allah için okul müdürüne haksızlık edemem. Adam açıkca çıktı demokratik bir oylama yapacağız. Herkes birbirine saygı duysun dedi ve ne çıkarsa da onayladı. Okul müdürümü bir çok konuda adil buluyorum. Onu suçlayamam.

Çocuğunu o okula göndermiş ise, haksız görebilir doğru.
Hay zihniyeti kuruyasıcalar.

Sanmiyorum oglanin ailesinin bu cezayi destekleyecegini. Erkek ailelerinin cogu ben horozumu saldim, tavugu olan dusunsun diyor, en muhafazakar(!)i bile. Cocuga yazik olmus. Adam yaralayani affedip bu cocuga ceza vermek ulkenin su anki adalet sisteminin aynasi olmus. Cok yazik gercekten

Bu ülkedeki imam hatip lisesi ve ilahiyat bölümü hocalarındaki "Allahın yeryüzündeki gölgesi" tripleri çok gülünç olmuyor mu?

Şuna bak imam hatipte böyle şeyler olmazmış hayırdır manastır mı orası hey Allahım.

Lorentz bana ozelden okulun adini yazsana
Ben yazicam twitterda
Cildiriyorum ya gercektrn cildiriyorum
Lutfen duysun bu rezilligi tum ulke

Yok sadece elini tutmamış. Elini kızın beline de koymuş otobüse binerken. Çok önemli bu ayrıntı

Lorentz bana ozelden okulun adini yazsana
Ben yazicam twitterda
Cildiriyorum ya gercektrn cildiriyorum
Lutfen duysun bu rezilligi tum ulke
Bunu yapamam canım. Çünkü direk hedef ben olurum. Çünkü bu konuya en çok itiraz eden ve toplantıda kendini rezil eden öğretmen benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…