- 8 Ocak 2014
- 578
- 415
-
- Konu Sahibi BenAyKizim
Oyledir sagolsun.akli sira beni deniyor.kaldigim yeri hatirliyor muyum diye.ben deli gibi neredeydim diye hayiflanirken o kis kis guler.Ben farklı biyere takıldım,kızmayın ama,eşinizin şaka anlayışı benim çok komiğime gitti..Kimin aklına gelir şu yaptığı
Aslinda maasi da eline gecemiyor.kayinpederimin bakimi son zamanlarinda cok masrafli oldu.akabinde kayinvalidemin omurga kemigi kirildi ameliyat oldu.birsuru borc birikti.onlar odeniyor.Ev ev üstüne olmazzzz, maaşı varsa evi varsa azıcık aşım ağrımaz başım diye oturacak evinde. Kv de bu annen gibi olması imkansız, sizin yanınızda kalarak para harcamadan oturduğu için , maaşı varsa birikiyor param diye hoşuna gidip ağlaya ağlayada olsa oturacak , gelin herşeyi yapıyor diye bacakları kireçlenip kıpırdayamaz iş göremez hale gelecek, Allah yardımcınız olsun ne diyim. Benim 90yaşında babamın babaannesi kendi başına yaşıyor ve her işini kendi yaptığı için de taş gibi duruyor ama çevreme dönüp bakıyorum oğlunun yanında yaşayanlar 70yaşında kötürüm kalmış...
Esimin haberi var.sabretcez diyor.isin garip yani su anda kv bana trip atiyor.
Eh orasi dogru.en azindan esimi doldurmuyor.yesinler tribini :)
Bosver, bak 78 yasinda.
Surda ne omru kalmis kadinin.
Zaten yasliliktan beli bukulmus kendine bile hali kalmamistir.
En azindan sana hakaret kufur etmiyor.
Seytan gibi planlar kurup oglunu doldurup burnundan getirmiyor hayati.
Bu kadarini da gormemezlikten gel.
evet onun eşiyle ilişkisi hiç öyle olmamış.aslında çok boş vakti yok.namazdı Kuranıydı örgüsü çocuklar derken günü dolu geçiyor ama gene de bana sarıyor işte.
selam arkadaşlar,
Bugün yaşanan bir olay hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Daha önce bir konu acmıştım kayınvalidem bizimle yasamaya başladı.özetle,kayınpederim altı ay önce vefat etti.kv dem de 78 yaşında.gecmişte yaşanan onca şeye rağmen yanımıza almayı ben teklif ettim.yaşlı hasta vs diye.neyse.
aşşağı yukarı beş aydır bizimle.başlarda iyiydi.saygı sevgi gemiyi yürütüyorduk.ama son zamanlarda tavırları konuşmaları değişmeye başladı.
eşimle en ufak bir tartışmamızda hatta daha tartışmaya başlamadan müdahele ediyor.bir kaç kez oldu en sonunda dayanamadım.söylendim biraz.
çocuklara birşey desem kızsam yıne müdahele.
ekonomik durumumuz bir hayli sıkıntılı.hiçbir fuzuli masraf yapmıyoruz.bu halde bile aman harcamayın etmeyin birşey almayın.kaç kez oldu bu konu.en sonunda yine cevap vermek durumunda kaldım.
tatsızlık olmasın diye ben çaba sarfederken o hep üstüme gelmeye başladı.
bugün ise şöyle,eşim biraz şakacıdır.bazen suyunu çıkarsa da.eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim.oooo sen nasıl benim oğluma hain dersin diye ağlamaya başladı.şaşırdım kaldım.ne dedim ben şimdi diye.ağladı zırladı.sen oğlumun düşmanı mısın dedi.ben de dedim ki anne sen haklı haksız hep oğlunun tarafını tutuyorsun.xxxx bana kac kez dedi hain kadın kötü kadın o zaman neredeydin.(eşim bana öyle diyor ama atıyorum güzel bir yemeğin sonunu ona ayırmadan yediysem felan)dedi ki ben duymadım etmedim.sustum sabır diledim içeri geçtim.
şimdi evde sessizlik ve soğukluk var.ben çok kırıldım.ona sorsan beni kızından ayırmaz etmez.ama davranışları onu göstermiyor.tamam yeri gelince bizden razı olduğunu felan söylüyor dua ediyor ama bu sözleri....
şimdi napim ben.hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım.onu yapmak da istemiyorum.sürekli taviz taviz yetti gari.küslük de olmaz hap kadar evin içinde.offf.......
Esim ne diyebilir ki.yaslidir,bunalimdadir sabret vs.Eşiniz ne tepki verdi??
Bizim ailemizde huzur evi gibi bir kavram yoktur.gecmiste ne olursa olsun birakamazdim ki.esimin annesi,muhtac ve yasli bir insan.Açıkçası ben sadece yazım şeklinizden bile sizin kötü birisi olmadığınızı düşünüyorum, eminim siz zaten elinizden geldiğince yapıcı oluyorsunuzdur. Hali hazırda rahatsız olduğunuz şey de aynı evin içinde küs durmak, o küslükten kaynaklanan huzursuzluk. Yok tavır al, yok yerini bilsin bunlar bence 78 yaşındaki bir insana yapılabilecek şeyler değil. Zaten öyle şeyleri yapacak bir insan olsanız tutup da evinize getirmezsiniz. Allah size sabır versin, umarım o da davranışlarını az da olsa kontrol eder zamanla. Yoksa öyle sürekli huzursuzluk yaşayarak zaman geçmez.
çocuklaşıyor tabi ama daha önce bu tarz konuşmalarım hep olmuştu eşimin de öyle.o zamanlar alınmadı da şimdi mi.....İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşıyor da aynı zamanda.
Kesin ciddiye almıştır.
Sen yüz göz olma eşin açıklasın.