oğluna hain dedim diye.....

Yani bunlar tamamen karşılıklı olacak şeyler. O yaşı gibi davranmasını beklerken senin de yaşın gibi davranman lazım.

Artı ben her zaman iyiliğin, güler yüzün hep kapılar açtığına inanırım. Bu kendini aptal yerine koymak ya da kullandırmakla yakından uzaktan alakası yok. Her insanın bir kırılma noktası vardır. O noktaya gelene kadar milyon tane tabak kırmak yerine birkaç gül uzatmak insana bir şey kaybettirmez. Ama çok şey kazandırır.

Ne zaman ölüp gideceğimizin belli olmadığı fani hayatta bunlar çok ucuz meseleler bence.
iyilik tek taraflı olmuyor işte
arkadasım ben anladım senı ben bırden yazınca anlatamıyorum

benım kv dede bır odada esımı doldurup üstüme salıyordu ondan sonra bız kavga ederken kendı gecıp odaya fiti fiti kuran okuyup hatım ındırıyordu
namazında nıyazında etlıye sutluye karısmaz ton ton dedıgımız nıneler bunlar ıste nınecıkler
bunlar melek mı?
Herkes yasantisina yasadiklarina gore yorum yapiyor iste...
İcim ciz etti su mesaja.
Ama sen gene de genelleme, iyisi de vardir de gec.

Bir hikaye geldi aklıma..

Kadının biri kvalidesini çok severmiş ama kvalidesinin gözleri görmezmiş. Bizim gelin de son derece vicdanlı, ahlak sahibi bir kadınmış. Kvalidesine çok iyi davranır, kendi ne yerse ayırmazmış.

Yalnız tuhaf bir şey varmış. Bir gün kvalidesine demiş ki: anne ben senin tabağına et koyuyorum, o et kurbağa oluyor. Alıyorum başka et koyuyorum yine kurbağa oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Kvalide demiş ki: getir kızım getir yiyeceğim onu. Ben zamanında kvalidemin önüne kurbağa koyardım.

Bence önemli bir ders var burada.
kayınvalidemin kayınvalidesi çok geçimsiz biriymiş.kp imle ayırmaya felan kalkmış.onun yüzünden defalarca boşanmanın eşiğinden dönmüşler.neticede kp im annesini huzur evine bırakmak zorunda kalmış.orada sefalet içinde ölmüş.
şimdi ben diyorum ki e be kadıncık,gelinin seni istemiş ,oğlunla torunlarınla ahir ömrünü bir elin yağda bir elin balda yaşıyorsun.şu ağzına bir fermuar tak daha.

Yani bunlar tamamen karşılıklı olacak şeyler. O yaşı gibi davranmasını beklerken senin de yaşın gibi davranman lazım.

Artı ben her zaman iyiliğin, güler yüzün hep kapılar açtığına inanırım. Bu kendini aptal yerine koymak ya da kullandırmakla yakından uzaktan alakası yok. Her insanın bir kırılma noktası vardır. O noktaya gelene kadar milyon tane tabak kırmak yerine birkaç gül uzatmak insana bir şey kaybettirmez. Ama çok şey kazandırır.

Ne zaman ölüp gideceğimizin belli olmadığı fani hayatta bunlar çok ucuz meseleler bence.
Bazen bazi insanları cevresel faktörler canavara donusturebilir. İşte bu tipleri gül uzatarak değiştirebilirsiniz. Ama ruhu kotuyse kötüdür. Istediginiz kadar yoluna guller serin değiştiremezsiniz.
Eger oyle olsaydı,burda ne konular okuyoruz. Eslerine yapmadiklari fedakarlik kalmamis hatunlar var. Sonuc ne? Ya aldatiliyorum ya da siddet görüyorum...

Eşim hep şunu der huysuz olan yaşlıya laf eden evlat gelin için siz küçükken sizi attı mı bakmam dedi mi vs. Düşününce haklı bi anne 10 evladabakar da 10 evlat bi anneye bakamazmış. Belki de o kadar huysuz kv rastlamadığım içindir böyle düşünmem

Eşim hep şunu der huysuz olan yaşlıya laf eden evlat gelin için siz küçükken sizi attı mı bakmam dedi mi vs. Düşününce haklı bi anne 10 evladabakar da 10 evlat bi anneye bakamazmış. Belki de o kadar huysuz kv rastlamadığım içindir böyle düşünmem
bu cevapla ne gibi bir mesaj vermeye çalıştınız anlamadım.kv mi yanımıza ben istedim.hiçbir işe el sürdürmeden misler gibi yaşıyor evde.

Kadın 80 yaşında , yani çocuk gibi oluyor o yaşta ki insanlar. Küs kalmayıın siz genede, keşke ne kadar şanslı olduğunu bilse. Sizin yaptığınızı kimse yapmıyor artık kolay kolay...

Anneannem huysuzun önde gideniydi. Yengeme çektirmediği kalmadı. Beraber yaşarlardı, ev anneannemin eviydi o yğzden dili pek uzundu. Yengem 19 yaşında gencecikti haliyle bazı şeyleri bilmeyebilirdi ama anneannem asla yol göstermedi. Hırsızlıkla mı suçlamadı, dövmeye mi kalkmadı. Dedem yaşarken çok kollardı da vefat edince anneannem daha kötü oldu. Dayım da asla anneanneme laf söyletmezdi. Annem her şeyi görürü anneanneme kızar sonra da üzülürdü ama anneannem konuşmaktan anlayan bir kadın değildi. Gel biraz bizde kal derdik gelmezdi, geldiğinde uyuyamaz ertesi gün döner, burası benim evim onlar gitsin derdi. Kadıncağız çok ağladı ve gerçekten çok sıkıntı çekti. Ama sonunda ne oldu anneannem yatalak olunca da yengem baktı ve anneannem evi onlara tapu etti. Canım gelinim diye diye vefat etti, bilmiyorum helal etti mi hakkını ama sussaydı da herkes huzurla yaşasaydı ne olurdu? Şimdi yok yere evleri oldu ama geçen 20 yıla da yazık oldu...Bir yerden sonra güleryüz falan hikaye.

Son düzenleme:
Anneannem huysuzun önde gideniydi. Yengeme çektirmediği kalmadı. Beraber yaşarlardı, ev anneannemin eviydi o yğzden dili pek uzundu. Yengem 19 yaşında gencecikti haliyle bazı şeyleri bilmeyebilirdi ama anneannem asla yol göstermedi. Hırsızlıkla mı suçlamadı, dövmeye mi kalkmadı. Dedem yaşarken çok kollardı da vefat edince anneannem daha kötü oldu. Dayım da asla anneanneme laf söyletmezdi. Annem her şeyi görürü anneanneme kızar sonra da üzülürdü ama anneannem konuşmaktan anlayan bir kadın değildi. Gel biraz bizde kal derdik gelmezdi, geldiğinde uyuyamaz ertesi gün döner, burası benim evim onlar gitsin derdi. Kadıncağız çok ağladı ve gerçekten çok sıkıntı çekti. Ama sonunda ne oldu anneannem yatalak olunca da yengem baktı ve anneannem evi onlara tapu etti. Canım gelinim diye diye vefat etti, bilmiyorum helal etti mi hakkını ama sussaydı da herkes huzurla yaşasaydı ne olurdu? Şimdi yok yere evleri oldu ama geçen 20 yıla da yazık oldu...Bir yerden sonra güleryüz falan hikaye.
Yuksek ihtimal anneanneniz gencken de gecimsizmis. Cunku ben hayatimda hic sonradan kotuleseni gormedim.
Annemin 50 yildir tanidigi akrabalarimiz var gelinlerine zulmeden. Annem gencliklerinin de boyle olduğunu söyler hep.
Etrafımda gördüklerim de bu sekilde.

Yuksek ihtimal anneanneniz gencken de gecimsizmis. Cunku ben hayatimda hic sonradan kotuleseni gormedim.
Annemin 50 yildir tanidigi akrabalarimiz var gelinlerine zulmeden. Annem gencliklerinin de boyle olduğunu söyler hep.
Etrafımda gördüklerim de bu sekilde.
Aynen... anneme de kök söktürürmüş anneannem ama yaşlandıkça aetmış tabi... annem en geç evlenen olduğu için daha çok biliyor anneannemin huylarını o yüzden dişer kardeşleri gibi masum bakmadı olaya. Yeri geldi ben bilirim annemi yalan da söyler, iftira da atar diye gerçekleri söyledi...
yaşlılar da çok masum değil yani neden dillerini tutamıyorlar diye karı-koca arası bozulsun?

Artık çocuk gibi oluyorlar maleseff bi yaştan sonra ..
78 de az bir yaş değil hanii..
Sabır edicen napıcan başka :KK14:

bu cevapla ne gibi bir mesaj vermeye çalıştınız anlamadım.kv mi yanımıza ben istedim.hiçbir işe el sürdürmeden misler gibi yaşıyor evde.
Ay lafım size değildi genel olarak yazdım. Bu aralar etrafımda da yaşlılar için atıp tutanlar var. Bazen halamlardan bile duyuyorum anneleri için ölse diye

Eşiniz Konuşsun anne böyle.olmaz diye.Cizginizi belli edin ama kirmayin sabredin bir 78 sene daha yaşayacak değil hareketleri.de.cocuklasmistir
kendinizi ezdirmeden kadinin kalbini de.kirmadan esinizle konusturun

Canim yasi oldukca buyuk kvdenin madem bir iyilik yapiyorsun tam yap fakat esine durumu bilmiyorsa anlat cunku yarin oburgun kadini oyle aglarken gorurse bir sey yapiyorsun diye zan altinda birakmasin seni..
Esimin haberi var.sabretcez diyor.isin garip yani su anda kv bana trip atiyor.

Ev ev üstüne olmazzzz, maaşı varsa evi varsa azıcık aşım ağrımaz başım diye oturacak evinde. Kv de bu annen gibi olması imkansız, sizin yanınızda kalarak para harcamadan oturduğu için , maaşı varsa birikiyor param diye hoşuna gidip ağlaya ağlayada olsa oturacak , gelin herşeyi yapıyor diye bacakları kireçlenip kıpırdayamaz iş göremez hale gelecek, Allah yardımcınız olsun ne diyim. Benim 90yaşında babamın babaannesi kendi başına yaşıyor ve her işini kendi yaptığı için de taş gibi duruyor ama çevreme dönüp bakıyorum oğlunun yanında yaşayanlar 70yaşında kötürüm kalmış...

78 yaşındaki yaşlı kadın artık iyice çocuklaşmıştır ve epey çocukluk hareket gösterecektir sürekli sen onu idare edeceksin ve ne derse desin kaale almayacaksın ama o ortalığı dağatacak ,tartışma ortamı yaratacak çok sabırlı olman gerek ,allah yardımcın olsun
selam arkadaşlar,
Bugün yaşanan bir olay hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Daha önce bir konu acmıştım kayınvalidem bizimle yasamaya başladı.özetle,kayınpederim altı ay önce vefat etti.kv dem de 78 yaşında.gecmişte yaşanan onca şeye rağmen yanımıza almayı ben teklif ettim.yaşlı hasta vs diye.neyse.
aşşağı yukarı beş aydır bizimle.başlarda iyiydi.saygı sevgi gemiyi yürütüyorduk.ama son zamanlarda tavırları konuşmaları değişmeye başladı.
eşimle en ufak bir tartışmamızda hatta daha tartışmaya başlamadan müdahele ediyor.bir kaç kez oldu en sonunda dayanamadım.söylendim biraz.
çocuklara birşey desem kızsam yıne müdahele.
ekonomik durumumuz bir hayli sıkıntılı.hiçbir fuzuli masraf yapmıyoruz.bu halde bile aman harcamayın etmeyin birşey almayın.kaç kez oldu bu konu.en sonunda yine cevap vermek durumunda kaldım.
tatsızlık olmasın diye ben çaba sarfederken o hep üstüme gelmeye başladı.
bugün ise şöyle,eşim biraz şakacıdır.bazen suyunu çıkarsa da.eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim.oooo sen nasıl benim oğluma hain dersin diye ağlamaya başladı.şaşırdım kaldım.ne dedim ben şimdi diye.ağladı zırladı.sen oğlumun düşmanı mısın dedi.ben de dedim ki anne sen haklı haksız hep oğlunun tarafını tutuyorsun.xxxx bana kac kez dedi hain kadın kötü kadın o zaman neredeydin.(eşim bana öyle diyor ama atıyorum güzel bir yemeğin sonunu ona ayırmadan yediysem felan)dedi ki ben duymadım etmedim.sustum sabır diledim içeri geçtim.
şimdi evde sessizlik ve soğukluk var.ben çok kırıldım.ona sorsan beni kızından ayırmaz etmez.ama davranışları onu göstermiyor.tamam yeri gelince bizden razı olduğunu felan söylüyor dua ediyor ama bu sözleri....
şimdi napim ben.hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım.onu yapmak da istemiyorum.sürekli taviz taviz yetti gari.küslük de olmaz hap kadar evin içinde.offf.......

X