- 5 Kasım 2014
- 119
- 62
-
- Konu Sahibi BenAyKizim
Ne zamandan beri Kur`an-i Kerim, sakalasma unsuru oldu ?eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim
dedim zaten.aaa anne aşkolsun ne dedim ben vss.ben yaptığım iyiliği kimsenin burnundan getirecek biri değilim.zaten kendimi de iyilik yapmış.lütüfta bulunmuş biri gibi de görmüyorum.olması gerekeni yaptım sadece.orada tek başına mücadele eden yaşlı bir insan ki eşimin annesi varken evimde oturup duramazdım herhalde.Alınganlığı bırakın. Bir iyilik yapmışsınız kimsenin burnundan gelmesin. Kadın 78 yaşında ve eşini kaybetmiş. Eskiden olduğundan daha duygusaldır bu aralar. Oğlu onun herşeyi şuan.
Size böyle bir tepki verdiğinde yumuşak bir ses tonuyla annecim biz şakalaşıyoruz, böyle böyle yapmış takılıyoruz birbirimize diyin.
Yazık kadına.
ne demek istiyorsunuz anlamadım.burada mevzu o değil.ne içtiyseniz bana da verin lütfen.Ne zamandan beri Kur`an-i Kerim, sakalasma unsuru oldu ?
Baska sakalasacak birsey bulamadinizmi ?
Bu ne bicim hayat tarzi yahu, Kurani sakalasma unsuru yap, 78 yasindaki yasli kadina zirliyor de, sonrada ben nasil davranayim diye burda soru sor. Bence 78 yasindaki kayinvalideni suclayacagina, kendi hareketlerine dikkat etsen cok hayirli olur.
tek bir zırladı kelimesi yazdım diye bu kadar insafsızca eleştirilmeyi hak etmiyorum.zaten ilk mesajıma bakarsanız düzelttim de.farkında bile değilim yazdığımın.Bir kere 78 yasindaki bir anneye " zirladi " kelimesini, senin de anne oldugun halde söylemeni, sana hic yakistiramadim BenAyKizim.
Bir insan 78 yasinda oldugu zaman, beyin fonksiyonlari degisir, tüm vücutta oldugu gibi yaslanir. Yani beyinde degismeler oluyor ve bunu o yaslilar fark etmiyor ama cevre fark edebiliyor.
Bazi insanlar o yaslarda Alzheimer oluyor ve hic kimseyi taniyamayabiliyor. Veya bazilari yaslilik demansi yasiyor.
Diyecegim oki, sen utanmadan gelmis, 78 yasindaki dul kayinvalideni burada sikayet edip, agladi zirladi yazip, ondan sonrada ben ne yapayim diye sormussun ?
Cok ayip,kalbu merhametli bir insan kendisini 78 yasindaki bir yasli ile bir tutmaz, madem annesin senden daha cok merhamet ve sevgi beklerdim dogrusu.
Buraya girip yazma imkanin var ise, o zaman internette " Demans " hakkindada bilgiler edinebilirsin. Yaslilar, hepsi degil tabi ama cogunlugu, nerdeyse 90% yaslandikca sevgi, ilgi ister ayni bir cocuk gibi. Onlarda sevilmek, övülmek, yeri geldiginde bir ise yaramak ister. Yaslilarda demans, insani hasaslastirir.
Nickinde " ben anneyim " yazmakla iyi bir anne olunmuyor maalesef, Ayni hassasiyeti 78 yasindaki kayinvalidenede göstermeni dilerim.
Gercekten cok yadirgadim, ama Hayat öyle birseyki hepimizde 78 yasinda olacagiz, dilerim o Zaman kayinvalideni hatirlarsin.
Dua et bari kayinvaliden, tuvaletine gidebiliyor sana yük degil o anlamda. Allah insani kimsenin eline birakmasin Ya Rabbim, özelliklede senin gibi gelinlerin.
Sanki kadin ne yapmis gibide zirladi diyor, 78 yasindaki kadina...
şakayı başlatan ben değilim ki zaten.eşim yapmış.koskoca adam naptın diye dövecek halim yok.gerekli tepkimi de gösterdim zaten.Zaten kayinvalidenin esinden baska cocugu yokmuski, tabiki sizler bakacaksiniz. Sanki cok büyük bir marifetmis gibi anlatmana gerek yok be gülüm.
Bu arada Kuran`i Kerim le sakalar yapmanizi gercekten yadirgiyorum. baska seyler bulun sakalasacak.
Cnm yaşlandıkları çocuklaşıyorlar ..eşin senin yanındaysa sesini çıkarma ,boşverselam arkadaşlar,
Bugün yaşanan bir olay hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.
Daha önce bir konu acmıştım kayınvalidem bizimle yasamaya başladı.özetle,kayınpederim altı ay önce vefat etti.kv dem de 78 yaşında.gecmişte yaşanan onca şeye rağmen yanımıza almayı ben teklif ettim.yaşlı hasta vs diye.neyse.
aşşağı yukarı beş aydır bizimle.başlarda iyiydi.saygı sevgi gemiyi yürütüyorduk.ama son zamanlarda tavırları konuşmaları değişmeye başladı.
eşimle en ufak bir tartışmamızda hatta daha tartışmaya başlamadan müdahele ediyor.bir kaç kez oldu en sonunda dayanamadım.söylendim biraz.
çocuklara birşey desem kızsam yıne müdahele.
ekonomik durumumuz bir hayli sıkıntılı.hiçbir fuzuli masraf yapmıyoruz.bu halde bile aman harcamayın etmeyin birşey almayın.kaç kez oldu bu konu.en sonunda yine cevap vermek durumunda kaldım.
tatsızlık olmasın diye ben çaba sarfederken o hep üstüme gelmeye başladı.
bugün ise şöyle,eşim biraz şakacıdır.bazen suyunu çıkarsa da.eşim sen git benim Kuran ımda hatimimin işaretli olan yeri değiştir.ben tabi kızdım.gitti hatimim diye.şakayla karışık vay hain adam dedim.oooo sen nasıl benim oğluma hain dersin diye ağlamaya başladı.şaşırdım kaldım.ne dedim ben şimdi diye.ağladı .sen oğlumun düşmanı mısın dedi.ben de dedim ki anne sen haklı haksız hep oğlunun tarafını tutuyorsun.xxxx bana kac kez dedi hain kadın kötü kadın o zaman neredeydin.(eşim bana öyle diyor ama atıyorum güzel bir yemeğin sonunu ona ayırmadan yediysem felan)dedi ki ben duymadım etmedim.sustum sabır diledim içeri geçtim.
şimdi evde sessizlik ve soğukluk var.ben çok kırıldım.ona sorsan beni kızından ayırmaz etmez.ama davranışları onu göstermiyor.tamam yeri gelince bizden razı olduğunu felan söylüyor dua ediyor ama bu sözleri....
şimdi napim ben.hiçbirşey olmamış gibi mi davranayım.onu yapmak da istemiyorum.sürekli taviz taviz yetti gari.küslük de olmaz hap kadar evin içinde.offf.......
düzeltme:zırladı kelimesı yazmışım farkında bile değilim.kendime yakışmayacak bir kelime.düzeltiyorum.
Onca cevap yazildi bi siz olayi carpitmaktan baska bir sey yapmadiniz.herkes aptal bi siz akillisiniz oyle miEeee madem sen istemissin, daha niye olay cikariyorsun orasini anlayamadim. Neden kayinvalidene anlayisla yaklasmiyorsun? Yaptiginiz simarik hareketler benim bile zoruma gider.
Iyi kötü huyunu biliyorsun, o zaman biraz daha dikkatli olun kayinvalidenizin yaninda. Bilmiyorum konun gercekten cok ilginc, ne istedigini hic anlamadim, hele hele Kuran`i Kerim`le saka yapan ilk senle esini duydum. Tasvip ettigim seyler degil bunlar.
Yazmiyim kaale almayayim diyorum ama hala takmissiniz hala Kuran i Kerim saka malzemesi olmaz da bilmem ne.biz gerizekaliyiz di mi.adam ipin yerini degistirmis.belki saka yapti belki okuyup okuyamadigimi anlamak icin yapti.bizim hic saygimiz yok ya o yuzden hatim indiriyoruz.ikramiye felan misiniz nedir ya.Eeee madem sen istemissin, daha niye olay cikariyorsun orasini anlayamadim. Neden kayinvalidene anlayisla yaklasmiyorsun? Yaptiginiz simarik hareketler benim bile zoruma gider.
Iyi kötü huyunu biliyorsun, o zaman biraz daha dikkatli olun kayinvalidenizin yaninda. Bilmiyorum konun gercekten cok ilginc, ne istedigini hic anlamadim, hele hele Kuran`i Kerim`le saka yapan ilk senle esini duydum. Tasvip ettigim seyler degil bunlar.
he he siz dinsizsiniz kurani kerimle oyun oynuyorsunuzOnca cevap yazildi bi siz olayi carpitmaktan baska bir sey yapmadiniz.herkes aptal bi siz akillisiniz oyle mi
Yazmiyim kaale almayayim diyorum ama hala takmissiniz hala Kuran i Kerim saka malzemesi olmaz da bilmem ne.biz gerizekaliyiz di mi.adam ipin yerini degistirmis.belki saka yapti belki okuyup okuyamadigimi anlamak icin yapti.bizim hic saygimiz yok ya o yuzden hatim indiriyoruz.ikramiye felan misiniz nedir ya.
Sabrediyim diyorum artik.o banYaşlandıkça çocuklaşıyor insan.
İnsan 7sinde neyse 70inde de o.
Geçimsiz huysuz yaşlıların gençliklerinde de aynı olduklarını düşünüyorum ben.
Annem ömrünü kayınvalide kayınpederle çürüttü.
Arada sorarım nasıl sabrettin onca yıl diye
amaaann kızım tiyatro izler gibi izledim onları.
Herkes sonunda toprağa karışıyor işte. Kalp kırmaya gerek yok der.
Bana da tavsiyede bulunur. Kalbini kötü anılarla kirletme hep güzellikleri hatırla yoksa bu dünya geçmez der.
Vallahi oyle guzel anlamissiniz ki beni tebrik ediyorum.o bana takintili mesaj yazan kisinin bir kuyruk acisi var herhalde ki acayip acayip seyler yaziyor.ben anlamiyorum anlatisa gore degisiyor mu
burada daha yeni bir kisi konu acti
kayinpeder oglunu ariyor oglum biz cok sersefiliz bizi yaniniza alin sizinle beraber yasayacagz diye
konu sahibi siddetle karsi cikiyor ben ne yapayim diye yazmis
( bu arada bende yzdim o konuya konu sahibinden yanayim tabiki de )
oraya da yazilan yorumlari okudum cogu hayir kesinlikle karsi cikin olmaz falan yazmis
eee peki konu sahibinin kaynanasi kayinpederi yasli degil midir onlar aman zavalli bakima muhtac degil midir
o konuda kimsenin yasli sevgisi depresmedi
belki onlar da kendilerine bakamaycak durumdaydi
kimse yazik onlara alin yaniniza beraber yasayin yalslilar bi ayagi cukur da surada ne kadar omurleri var falan zavallilar falan yazmadi
simdi burada konu sahibi zaten bi iyilik yapmis yasiyor beraber ve kaynansinin hizmetini goruyor bunun icin de kimse onu zorlamamis kendi istemis
ama daralmis bunalmis bi derdini acmaya kalkmis
milletin yasli sevgisi depresti burda
o zaman 78 yasindaki kadina zirladi kelimesi agirsa
burada hepimizin kaynanalari yasca buyuktur burada sikayet edip dert yanmak da o zaman kaynanalara saygisizlik
yasi her buyuk olana hurmet gosterilmesi gerektigini dusunmuyorum ben yasina layik hareket edene hurmet yarasir
ben taa buradan oturdugum yerden bal gibi de anladim konu sahibinin kaynanasinin hic bi hastaligi falan yok
bal gibi de hyundan yasliliktan falan degil 78 yasindada olsa -zirlardi- 38 yasinda da olsa -zirlardi-
bazi insanlarin huyu ole
Allah razi olsun yaa...oyle guzel anlayip ozetlemissiniz ki...kuyruk acisi mi var milletin,kendi ailesinde gormedi mi nedir birlik beraberligi hasetlenerek cevap yaziyorlar...he he siz dinsizsiniz kurani kerimle oyun oynuyorsunuz
hele kayinvaldenize o 78 yasindaki o ulvi kadina zrladi kelimesi hic olmadi olur mu ole demek narince agladi demeniz lazimdi
he he deyin gecin anlatamazsiniz anlamazlar
lafi baska yerden anlamaya niyetli olunca insan anlamaz
basina gelmeyen kimse anlamaz
boyle soyleyenlerin kendi basina gelse ne yaparlar vallahi cok merak ediyorum
ha bende bircok kisinin yazdigi gibi takmayin diyorum size tavsiye olarak uymayin derim
ama ne kadar da siz istemissiniz sizinle beraber yasamasini ama insanin da bi daraldigi bunladigi zaman olur herkesin bi tahammulunun bittigi yer olur iste size de ole olmus gelmissiniz bi halinizi anlatmaya ama bole yapiyorlar
gercekten millet cok acimasiz
ayrica zaten ovunmuyorsunuz aama aslinda ovunebilirsinizde kayinvaldenize bakmak zorunda degilsiniz
sizin yaptiginiz bal gibi de lutuf
sadece evlat annesine babasina bakmak zorunda
o da erkekler anasini eve getirip karisina baktirinca anama bakiyorum oluyor
bu yorumlari yapanlarin ben kendileri kaynana oldugundan suphe ediyorumSabrediyim diyorum artik.o ban
Vallahi oyle guzel anlamissiniz ki beni tebrik ediyorum.o bana takintili mesaj yazan kisinin bir kuyruk acisi var herhalde ki acayip acayip seyler yaziyor.
Allah razi olsun yaa...oyle guzel anlayip ozetlemissiniz ki...kuyruk acisi mi var milletin,kendi ailesinde gormedi mi nedir birlik beraberligi hasetlenerek cevap yaziyorlar...