Bir kere 78 yasindaki bir anneye " zirladi " kelimesini, senin de anne oldugun halde söylemeni, sana hic yakistiramadim BenAyKizim.
Bir insan 78 yasinda oldugu zaman, beyin fonksiyonlari degisir, tüm vücutta oldugu gibi yaslanir. Yani beyinde degismeler oluyor ve bunu o yaslilar fark etmiyor ama cevre fark edebiliyor.
Bazi insanlar o yaslarda Alzheimer oluyor ve hic kimseyi taniyamayabiliyor. Veya bazilari yaslilik demansi yasiyor.
Diyecegim oki, sen utanmadan gelmis, 78 yasindaki dul kayinvalideni burada sikayet edip, agladi zirladi yazip, ondan sonrada ben ne yapayim diye sormussun ?
Cok ayip,kalbu merhametli bir insan kendisini 78 yasindaki bir yasli ile bir tutmaz, madem annesin senden daha cok merhamet ve sevgi beklerdim dogrusu.
Buraya girip yazma imkanin var ise, o zaman internette " Demans " hakkindada bilgiler edinebilirsin. Yaslilar, hepsi degil tabi ama cogunlugu, nerdeyse 90% yaslandikca sevgi, ilgi ister ayni bir cocuk gibi. Onlarda sevilmek, övülmek, yeri geldiginde bir ise yaramak ister. Yaslilarda demans, insani hasaslastirir.
Nickinde " ben anneyim " yazmakla iyi bir anne olunmuyor maalesef, Ayni hassasiyeti 78 yasindaki kayinvalidenede göstermeni dilerim.
Gercekten cok yadirgadim, ama Hayat öyle birseyki hepimizde 78 yasinda olacagiz, dilerim o Zaman kayinvalideni hatirlarsin.
Dua et bari kayinvaliden, tuvaletine gidebiliyor sana yük degil o anlamda. Allah insani kimsenin eline birakmasin Ya Rabbim, özelliklede senin gibi gelinlerin.
Sanki kadin ne yapmis gibide zirladi diyor, 78 yasindaki kadina...