Hayır otizm değil. Otizmli çocuk bu kadar insanlarla iletişim kurmaz. Doktora götürünsenize, ne olursa olsun erken tanı önemli. Bence bir şeyi yok bana normal geldi yaptıkları siz yine de götürün
Atipik otizm mi dedi?Doktor takibindeyiz. Uyaran eksikligi deniyor.
Genelde online ders calisiyorum ben. Dogal olarak sık sık bilgisayarla ilgilendigimi goruyor. İlgisiz biraktigim zamanlar oluyor. Egitici faaliyetlerde bulunamiyoruz ama hoplamali ziplamali kudurmali oyunlar oynuyoruz, oglum da bunu istiyor.
Kendi sirketimizi kurduk, su sira calismamam zor gorunuyor.
Belki de dediginiz gibi yogun bir ilgi ile oglumda iyilesme olacak, ben ona yetemiyorum sanirim
Bu tur konularda annenin bilincli olmasi cok onemli, bir sorun varsa onun ustune gidilmeli. Gormezden geldikce cok sey kaciriyoruz dediginiz gibi.
Bence yüzleşmek istemiyorsunuz . Eğer ilgilenir de gerçekten bi problem olduğunu daha net görürsem korkusu oluşmuş sizde bilinçsiz.
Yanlış anlamayın eleştirmiyorum . Ama bu dediğimi bir düşünün ve beni haklı bulursanız bu konu ile net yuzlesin diye söylüyorum.
Bence sizde bi psikoterapi desteği alin.
Çocuğunuz tamamen sağlıklı da olabilir başka tanılarda olabilir her ne olursa olsun sizinde yardim almanız ve net yuzlesmeniz bu sorunu daha az sorun haline getirebilir .
Ayrıca ben yetemiyorum diye kendinizi suçlamayın .
Tek sıfatınız anne olmak degil anneler superman de degil . Kendini suçlu hissedip üzülen bir anne zaten çocuğuna faydalı olamaz. Işte bunun için psikoterapi .
Bu arada şirketiniz için bol bereket diliyorum.
Atipik otizm mi dedi?
Negatif şeylerle yüzleşince bile caniniz en fazla bir gün acır 2 gün acır . 3gun inanın alışır çözüm odaklı olursunuzYuzlesme korkusu konusunda o kadar haklisiniz ki... Bunun net olarak ben de farkindayim. Bi ara oglumda bir seyler fark edecegim diye isten eve gelmek istemiyordum, oglumla yalniz kalmaktan ödüm kopuyordu... simdi soyleyince de cok korkunc geliyor. Benim de terapiye ihtiyacim var, haklisiniz
Cok tesekkur ederim...
Ayrıca çocuk bunu eminim hissediyor , anlamlandiramasa bile hissediyordur.Yuzlesme korkusu konusunda o kadar haklisiniz ki... Bunun net olarak ben de farkindayim. Bi ara oglumda bir seyler fark edecegim diye isten eve gelmek istemiyordum, oglumla yalniz kalmaktan ödüm kopuyordu... simdi soyleyince de cok korkunc geliyor. Benim de terapiye ihtiyacim var, haklisiniz
Cok tesekkur ederim...
Ayrıca çocuk bunu eminim hissediyor , anlamlandiramasa bile hissediyordur.
Dışlanmış hissediyor olma olasılığı çok yüksek bence.
Doktor takibindeyiz. Uyaran eksikligi deniyor.
Otizmin çok farklı türleri olduğunu duymuştum.. kimileri konuşabiliyor.. normal liselerde bile okuyanlar var..tabiki devam edin araştırmaya...camasir makinesini çalışırken cok severlermis..yada tekrarlayan hareketleri..anlamsiz seylere asik olabiliyorlar..gibi..durumlar var...iletisim eksikliği oluyor genelde bu cocuklarda..
Ayrıca 3 yaşında nesneleri yanlış veya eksik söyleyebiliyordu oğlum.
Ayakkabı ;afafa
Mustafa ;mumaata
Dedesinin adı ile kendi adını;atti
Uzar böyle.. .
kreşe verseniz iyi olur bence.
ilk çocuk mu?
benim büyük oğlan cümle kurmaya 4 yaşında başladı. kreş oldukça etkili oldu konuşmasında. anne olarak endişeleniyorsunuz elbet ama evde sizin çabalarınız pek sonuç vermeyebilir. bende evde debelenip debelenip baktım tık yok doktora götürmüştüm dil bağı var bu çocukta diye. adam yok diyor vardır vardır iyi bakın modundaydım ben.
kreşle beraber etkileşim sağlayarak açılıyorlar hemen.
Benim oğlumda geç konuştu.. 3 yaşında falan..3 yaş çocugu icin çok anormal gelmedi bana dedikleriniz. Erkek çocukları geç konuşabiliyor. Ama sizde anksiyete gelişmiş o kesin. Sürekli olumsuz bir şey olacak beklentisi kaygı endişe bunun altında yatan bir sebep olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?