• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun hareketlerini otizmle ilişkilendirmeli miyim,?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genelde online ders calisiyorum ben. Dogal olarak sık sık bilgisayarla ilgilendigimi goruyor. İlgisiz biraktigim zamanlar oluyor. Egitici faaliyetlerde bulunamiyoruz ama hoplamali ziplamali kudurmali oyunlar oynuyoruz, oglum da bunu istiyor.

Kendi sirketimizi kurduk, su sira calismamam zor gorunuyor.

Belki de dediginiz gibi yogun bir ilgi ile oglumda iyilesme olacak, ben ona yetemiyorum sanirim :KK43:
Bu tur konularda annenin bilincli olmasi cok onemli, bir sorun varsa onun ustune gidilmeli. Gormezden geldikce cok sey kaciriyoruz dediginiz gibi.

Bence yüzleşmek istemiyorsunuz . Eğer ilgilenir de gerçekten bi problem olduğunu daha net görürsem korkusu oluşmuş sizde bilinçsiz.
Yanlış anlamayın eleştirmiyorum . Ama bu dediğimi bir düşünün ve beni haklı bulursanız bu konu ile net yuzlesin diye söylüyorum.
Bence sizde bi psikoterapi desteği alin.
Çocuğunuz tamamen sağlıklı da olabilir başka tanılarda olabilir her ne olursa olsun sizinde yardim almanız ve net yuzlesmeniz bu sorunu daha az sorun haline getirebilir .
Ayrıca ben yetemiyorum diye kendinizi suçlamayın .
Tek sıfatınız anne olmak degil anneler superman de degil . Kendini suçlu hissedip üzülen bir anne zaten çocuğuna faydalı olamaz. Işte bunun için psikoterapi .
Bu arada şirketiniz için bol bereket diliyorum.

Bence yüzleşmek istemiyorsunuz . Eğer ilgilenir de gerçekten bi problem olduğunu daha net görürsem korkusu oluşmuş sizde bilinçsiz.
Yanlış anlamayın eleştirmiyorum . Ama bu dediğimi bir düşünün ve beni haklı bulursanız bu konu ile net yuzlesin diye söylüyorum.
Bence sizde bi psikoterapi desteği alin.
Çocuğunuz tamamen sağlıklı da olabilir başka tanılarda olabilir her ne olursa olsun sizinde yardim almanız ve net yuzlesmeniz bu sorunu daha az sorun haline getirebilir .
Ayrıca ben yetemiyorum diye kendinizi suçlamayın .
Tek sıfatınız anne olmak degil anneler superman de degil . Kendini suçlu hissedip üzülen bir anne zaten çocuğuna faydalı olamaz. Işte bunun için psikoterapi .
Bu arada şirketiniz için bol bereket diliyorum.

Yuzlesme korkusu konusunda o kadar haklisiniz ki... Bunun net olarak ben de farkindayim. Bi ara oglumda bir seyler fark edecegim diye isten eve gelmek istemiyordum, oglumla yalniz kalmaktan ödüm kopuyordu... simdi soyleyince de cok korkunc geliyor. Benim de terapiye ihtiyacim var, haklisiniz :(

Cok tesekkur ederim...

Yuzlesme korkusu konusunda o kadar haklisiniz ki... Bunun net olarak ben de farkindayim. Bi ara oglumda bir seyler fark edecegim diye isten eve gelmek istemiyordum, oglumla yalniz kalmaktan ödüm kopuyordu... simdi soyleyince de cok korkunc geliyor. Benim de terapiye ihtiyacim var, haklisiniz :KK43:

Cok tesekkur ederim...
Negatif şeylerle yüzleşince bile caniniz en fazla bir gün acır 2 gün acır . 3gun inanın alışır çözüm odaklı olursunuz
Ama siz bunu erteleyerek daha acı içinde bir süreç yaratıyorsunuz .

Bence otizm ile alakalı birşey değil.

Benim oğlum 2,5 yasına kadar hiç konuşmadı anne baba dede mama dışında.

3 yaşını doldurduktan sonra tuvaletini söylemeye başladı ve 10 kelime olmuştu söyleyebildikleri .
Tehlikeli şeylerle oynamayı severdi o yaşlarda ,priz kablo Vs. Çok enerjikti.

4 yaşında kreşe verdim şımarıklığından şikayet oluyordu zamanla kalabalıkta öyle yapmaması gerektiğini farketti öğrendi.

Şu an 11 yaşında not ortalaması 90 ve iftahar belgesi aldı maşallah..

O şımarık oğlan bumu diyenler var o dönemde onu görenler.

İçinizi biraz sakinleştirmek için yazdım bunları. Sizin çocuğunuz çok zeki bence.

Yuzlesme korkusu konusunda o kadar haklisiniz ki... Bunun net olarak ben de farkindayim. Bi ara oglumda bir seyler fark edecegim diye isten eve gelmek istemiyordum, oglumla yalniz kalmaktan ödüm kopuyordu... simdi soyleyince de cok korkunc geliyor. Benim de terapiye ihtiyacim var, haklisiniz :KK43:

Cok tesekkur ederim...
Ayrıca çocuk bunu eminim hissediyor , anlamlandiramasa bile hissediyordur.
Dışlanmış hissediyor olma olasılığı çok yüksek bence.

Bana normal geldi cocugun hareketleri. Su an zaten basit haliyle konusur cumleleri. 2 kelimelik cumleler ancak kurar hatta en once konusan bebekler en erken 24 aylikken 2kelimelik cumle ancak kurabilirmis diye okumustum biyerde. Bir de basit cumleler ve hep 3.tekil sahis di li gecmis zaman seklinde oldugunu okumustm. Herkese her sahsa yapti etti demesi normal geldi.
Bence cocuk zeki. Zekasindan bakmiuor etmiyordur. Elinizde bi cikolata cips bisey tutun da adini soyleyin bakalim bakiyor mu bakmiyor mu.. :) benimkinin adini 40 kere soylesem bakmiyo. Ay cikolata yiyim bari diyip hisirdatinca kagidini birden bakip yanima gelmeye calisiyor. 18 aylik kizim o da mesela tam yuruyemiyor daha. Bu ay icinde kendi kendne ilk defa adim atti. Elden tutup yuruyor. Ben de bunj cok takmistim kafama :/

Ayrıca çocuk bunu eminim hissediyor , anlamlandiramasa bile hissediyordur.
Dışlanmış hissediyor olma olasılığı çok yüksek bence.

Cok haklisiniz. Ben bu psikolojiyle ogluma gercekten hicbir sey veremiyorum, farkindayim. Oglum da ilgisiz, tedirgin, surekli sinayan bir anneyle basbasa. Muhakkak farkediyordur. Destek almayi uzun suredir dusunuyorum. Sanirim ertelemeden yapmam gerekiyor. En azindan oglum icin.

Otizmin çok farklı türleri olduğunu duymuştum.. kimileri konuşabiliyor.. normal liselerde bile okuyanlar var..tabiki devam edin araştırmaya...camasir makinesini çalışırken cok severlermis..yada tekrarlayan hareketleri..anlamsiz seylere asik olabiliyorlar..gibi..durumlar var...iletisim eksikliği oluyor genelde bu cocuklarda..

Doktor takibindeyiz. Uyaran eksikligi deniyor.

kreşe verseniz iyi olur bence.
ilk çocuk mu?
benim büyük oğlan cümle kurmaya 4 yaşında başladı. kreş oldukça etkili oldu konuşmasında. anne olarak endişeleniyorsunuz elbet ama evde sizin çabalarınız pek sonuç vermeyebilir. bende evde debelenip debelenip baktım tık yok doktora götürmüştüm dil bağı var bu çocukta diye. adam yok diyor vardır vardır iyi bakın modundaydım ben.
kreşle beraber etkileşim sağlayarak açılıyorlar hemen.

Çocuğunuz hiçte otizmli değil bence..her bebek aynı oranda gelişim gosteremeyebiliyor.kimi 10 aylıkken yürürken kimisi18 aylık yürüyor.ikiside normal kabul ediliyor.sizin çocuğunuza geç konuşacak belliki.ayni sizin çocuğunuza benzer kuzenim vardı şimdi okul birincisi.goz temasını canı isteyince kurardı,uzulurdum bi sorunmu var diye.akıl küpüymüş meğer:)

Otizmin çok farklı türleri olduğunu duymuştum.. kimileri konuşabiliyor.. normal liselerde bile okuyanlar var..tabiki devam edin araştırmaya...camasir makinesini çalışırken cok severlermis..yada tekrarlayan hareketleri..anlamsiz seylere asik olabiliyorlar..gibi..durumlar var...iletisim eksikliği oluyor genelde bu cocuklarda..

Oglumun herhangi bir takintisi yok... Camasir makinesine falan bakmiyor.

Belli seylere takintilari oluyor..egitimciyim..ve bu tarz cocuklarlarlada calistim.Mesela biri vantilatörün başından ayrılmıyordu..

3 yaş çocugu icin çok anormal gelmedi bana dedikleriniz. Erkek çocukları geç konuşabiliyor. Ama sizde anksiyete gelişmiş o kesin. Sürekli olumsuz bir şey olacak beklentisi kaygı endişe bunun altında yatan bir sebep olmalı.

kreşe verseniz iyi olur bence.
ilk çocuk mu?
benim büyük oğlan cümle kurmaya 4 yaşında başladı. kreş oldukça etkili oldu konuşmasında. anne olarak endişeleniyorsunuz elbet ama evde sizin çabalarınız pek sonuç vermeyebilir. bende evde debelenip debelenip baktım tık yok doktora götürmüştüm dil bağı var bu çocukta diye. adam yok diyor vardır vardır iyi bakın modundaydım ben.
kreşle beraber etkileşim sağlayarak açılıyorlar hemen.

Tuvalet egitimini henuz ogrenmedigi icin krese vermiyorum. Calistigim icin tuvalet egitimine de baslayamadik...

3 yaş çocugu icin çok anormal gelmedi bana dedikleriniz. Erkek çocukları geç konuşabiliyor. Ama sizde anksiyete gelişmiş o kesin. Sürekli olumsuz bir şey olacak beklentisi kaygı endişe bunun altında yatan bir sebep olmalı.
Benim oğlumda geç konuştu.. 3 yaşında falan..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back