• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglumun hareketlerini otizmle ilişkilendirmeli miyim,?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba.

Oglumun bu sekilde takintilari yok. Yapmasini istemedigim bir seye engel olabiliyorum. Belki biraz mizildaniyor ancak cok buyuk problem yaratacak bir cocuk degil. Mesela akrani olan kuzeniyle oyuncak paylasiminda sikinti yasaniyor bazen. benim oglum kuzeninin oyuncagini alsa kuzen daha cok agliyor, oyuncagi elde etmeden susmuyor. oglum ise bu konularda daha uyumlu, kolay ikna oluyor.

Tek dilegim o. İnsallah. Atipik otizm denilen seyin gerekli egitimle ileride bir karakter ozelligine donusebilecegine dair bircok makale var. Tek korkum o egitimi kacirmak, gec kalmak...
Ben bayağı bi uğraştım eski mesajlarımı okuyabilirsiniz otizm konusunda da farklı arkadaşlar yaptıklarını anlatıyor size cevap verenlerden şişmaniye mesela onun da geçmiş mesajlarını okuyun insanlar neler yapmış çocuklarını nereye götürmüşler otizmli ya da değil eğitimin hiçbir zararı olmaz hem içinizde de kalmaz
Ben oğlum için elimden geleni yapıyorum ve iyi tarafından bakıyorum hem görme hem zihinsel hem fiziksel engelliler bile var çok şükür gözü görüyor kulağı duyuyor dedijlerimizi anlıyorlar acaba bi şey var mı yok mu yerine yapabildiklerine odaklanın ve siz de eğitim anlamında elinizden geleni yapın. Bu arada benim de şahsi kanaatim sizin oğlumuzun anlattığınız kadarıyla otizme benzemediği yönünde bi de otizm 3 yaşından önce ortaya çıkıyor ve bildiği kelimeleri unutması da karakteristik bi özellik söylemeyi unuttum kusura bakmayın konu uzmanlık alanım olunca çok konuştum
 
Buradan böyle okuyunca bana çocugunuz otizmli gelmiyor. Ama icinizden gecenleri anliyorum. Benim oglum 3,5 olacak ve konuşmayı geç öğrendi ve hala öğreniyor yani bilmiyorum nezaman tam anlamı ile düzgün konuşacağını başka şeylerde vardı beni bu şüpheye iten.
Bence her çocuğun gelişimi farklı ve her doktora da inanmamak lazım yirmi sene önce daha az otizmli cocuklar vardi. Açıkaması da çok kolay bu son senelerde “standartlara” uymayan bir çocuğa otizmli yada herhangi başka bir isim buluyorlar ve ben çok çocuklarının yalnış bir tanıya maruz kaldığını düşünüyorum
 
Yani rutin i değiştiğinde çok tepki veriyor.
Göz teması. Az diyorsunuz.
Yanından hiç ayirmadigi bir nesne var mı
Dönen şeylere uzun süre dalıp gider mi
Çamaşır makinesi gibi.
Yani dil.gelişimi normal.gibi ama su rutin yaptığı şeyleri. Değiştirneyi deneyin otizm cok tepki verir
Bide çok çeşidi var asperger vs gibi

Rutini degistiginde tepki vermiyor ancak goz temasi az. Takintili oldugu bir nesne yok. Hangi arac nasil ses cikarir hepsini biliyor, hangisiyle oynuyorsa onun sesini cikariyor; ambulans, polis araci, itfaiye...
 
Lütfen bu söyleyeceğimi yanlış anlamayın.

Siz yoğun çalışıyorsunuz, çocuğa yaşlı babaannesi bakıyor. Birlikte geçirilen kaliteli vakit az. Önceki konunuzda da sık televizyon izlediğinden bahsetmiştiniz. Yavrunuz ilgiye daha çok ihtiyaç duyuyor gibi geldi bana.

Tuvalet eğitimini bir an önce halledip kreşe verirseniz akşamları da geçirdiğiniz kaliteli vakitle sorunların umut verici ölçüde azalacağına inanıyorum.

Hicbirimiz ogluma yetemiyoruz. Babaannesi eline tv tablet verip kendi isine bakiyor. O da yasli, bir sey diyemiyorum. Karsiliksiz bakiyor. Ben oglumun ilgiye ihtiyaci oldugunu biliyorum ancak ona ihtiyac duydugu ilgiyi veremiyorum. Cozum uretmek yok sadece sorun var. O kadar haklisiniz ki...
 
Kopek havhav diyorsa ben sorun yok diyorum :KK66:

Bir sure her isi birakin sadece onunla ilgilenin. Ama oyunlar kurarak, ilgiyi hic kesmeden. Eline tablet, telefon vermeyin. Siz yaninda kullanmayin. Cocuga sadece ismiyle hitap edin bu surede. Canim, bebeğim gb isimlerle degil.
Dikkat gerektiren oyunlar var. Pek cok kitapcida satilan setler. Yas grubuna uygun birini alin. Programli calisin birlikte.
Eger mumkun degilse boyle bir set almak aile büyüklerinin, tanidigi herkesin fotoğraflarının oldugu kartlar hazirlayin. Odanin farkli yerlerine koyun. Biri sehpa, biri hali ustu, biri masa ustu gibi yerlerde olsun. Hepsini tek tek isteyin isimleriyle. Bazen kisinin bazen uzerinde oldugu esyanin adinin soyleyin. Getirdiginde kule yapin ya da buyuk bir kartona yapistirin birlikte. Bu oyunu bir kac gunde bir tekrarlayin. Bu tur kartlari araba modelleri, ev esyalari ile de yapabilirsiniz.
Renkli coraplari yayin yatagin ustune eşleyin birlikte. 6-7 cift corap icinden 4 tanesini onun eslemesini isteyin.

Beni doktorumuz benzeri bir supheye dustugumuzde bu sekilde yönlendirip cocugun tepkilerini, oyuna katılımını incelememi istemisti. Deneyin isterseniz, iciniz rahat eder. Bunlardan birini dahi yapıyorsa sizinle sorun edecek bir sey yok demektir.

Bunlari deneyecegim, tesekkur ederim.
 
Konuşma süreci birazcık geride ama fena değil. Çocuklar zaman eklerini hemen kullanamazlar yani kapanıyor kapanacak kapandı gibi.3 kelimelik basit cümleler kurabiliyor anladığım kadarıyla. İşaret parmağını aktif olarak kullanabiliyor mu?Bu önemli bir ayrıntı. Bazı zamanlar çocuklar umursamaz olduğunda ismine bakmazlar.Su da çok önemli bir durum oğlunuzun hep ismi ile mi çağırıyorsun yoksa bazı zamanlar tatlım balım yada ismi Ali olsun Aliş diye mi .Kavram karmaşası oluşabilir. Onunla konuşurken göz seviyesine inin.dişlerinizi üstüne inip o şekilde konuşun gözleriniz birbirine baksın. 3 yaş için çok eğlenceli kavram nesne öğrenme kitapları var onlardan edinip çalışın. En basitinden market broşürleri ile çalışabilirsiniz. Ve en önemlisi ayranı çocuk ile arkadaşlık etmesi. Mümkünse her gün dışarıdayız çıkıp parka gitsin.En kolay yasitlarindan öğrenir.

Maalesef isaret parmagini hala aktif bir sekilde kullanamiyor :( nadiren kullaniyor... O da sanirim bilincsiz.


Sevgi belirten hitaplari da kullaniyorum, ismiyle de sesleniyorum. Umursamiyor cogu zaman. Kendisinden bir ay kucuk kuzeni var. Firsat buldukca ona goturuyorum oynamalari icin.
 
Arkadaslar merhaba. Biraz uzun olacak ama lutfen konuyu okuyun :KK43: @Mune senden de konumu bir sure tasimamani rica ediyorum, cok tedirginim. Yardima ihtiyacim var...

Bundan 1 sene once oglumun hareketlerine dair suphelerimle alakali bir konu acmistim. Aradan gecen sure zarfinda oglumda net iyilesmeler oldu, ancak anlamlandiramadigim detaylar malesef ki yeniden ortaya cikmaya basladi...

Oglum iki ay sonra 3 yaşına basacak. Konusmasi belli belirsiz. Ailedeki herkese nasil hitap etmesi gerektigini biliyor. Anne, baba, dede, banne, teze, annene, abi, eda... Bircok nesnenin ismini biliyor, olaylari nasil tanimlamasi gerektigini biliyor ancak cekimi beceremiyor... Mesela "kapatmak" fiiline yerine gore "kapat" yerine gore "kapandi" ya da "kapaniyor" demesi gerekiyor ya; oğlum her durumu "kapatti" olarak tanimliyor. "Kapi kapatti", "telefon kapatti"... Fiilleri genelde boyle basmakalip kullaniyor.

Cumle genelde kurmuyor. Zaman zaman "baba tefon şaliyo", , "anne nama napalim", "anne kapi şaliyo" "dede gitti" gibi silik cumleler kurabiliyor...


Goz temasi onceden iyiydi, maalesef su siralar insanlardan gozlerini kacirdigini fark ediyorum. Seslendiginde bakmama ve umursamama yeniden basladi :KK43:((

Onun disinda bazen beni trolluyor gibi geliyor... Mesela surekli banyoya girip sifonla suyla oynamak istiyor. Benim geldigimi gorunce banyodaki kopege yonelip "hav hav kopek" diyor. Yani aklinca "ben kopekle oynuyorum, suyla alakam yok. Lutfen bana mudahalede bulunma" diyor. Beni kandiriyor. Otizmli bir cocuk bunu hesap edebilir mi arkadaslar? Lutfen bir sey soyleyin. Ya da mesela yapmasini istemedigim bir davranista bulunacaksa bulundugum odanin kapisini kapatiyor ve yapacagini oyle yapiyor. Yani benimle akil oyunlari oynuyor...


Bu kadar hesapli kitapli hareket edebilen bir cocukta otizm dusunmeli miyim? Dusunmemem gerekiyorsa neden bu kadar basina buyruk davraniyor? Neden benim telkinlerime kulak asmiyor? Bir sey ogretmek istedigimde neden benden uzak duruyor?

Yeri geldiginde cok kivrak dusunebiliyor ama ayni zamanda tutuk bir cocuk. Doktor gorusmelerimiz devam ediyor. Bir tani almadik hala, uyaran eksikligi deniyor. Bu konuyu dusununce ciddi anlamda kendimi kaybettigim icin uzun suredir kaygilarimi gormezden geliyordum. Amcasi baska bir alanda uzman doktor, bir sorunu olmadigini dusunuyor, ben de sozde kendimi ona inandiriyordum. Ancak korkularim her gun artiyor. Gec kalmaktan cok korkuyorum. Lutfen yardimci olun bana :KK43:(
Çocukta bi sıkıntı yok büyüme evresinde hareketler degıseblr . Kendini ifade ediyor zamanla oturacak
 
Bu aslinda iyi birsey degil mesela,
Benim oglum da otizmli ve biz ona oyuncagina sahip cikmayi ogretmeye calisiyoruz.
Normal cocuklar paylasmak istemez, aglar bagirir , benim oglumsa kim ne isterse verir kendi icin icin uZulur.
Yeni yeni hayir benim, bana ver demeye basladi cocuklara biz cok seviniyoruz.
Kendi istedigi bir oyunu pesinden kosma vs saatlerce oynayabilir. Bizim istedigimizi ise denemek bile istemez. Ben zorla denetip sevdiririm ancak oyle oynar.
Konusmasindan cok konusmalarini anlamasi onemli, mesela disari cikmak istiyorsan montunu ve ayakkabilarini getir gibi uzun bi cumleyi vurgu yapmadan kurarsaniz anlar ve uygular mi?
Gidene bay bay gelene merhaba denmesi gerektigini bilir mi, yasitlariyla karsilikli oynar mi?
Doktordan sac kesiminden korkma, maske takmama, yuz boyama, kuma veya oyun hamuruna dokunma gibi seylerden hoslanmama durumlari var mi?
Taniniz PDD-NOS yani zaten otizm semsiyesi altina girmissiniz. Alismaniz ve harekete gecmeniz sizin ve cocugunuzun yarariniza olur. Zaten agir seyreden bir durumda degil,iyi bi egitimle ileride ufak tefek karakteristik hareketlee ve sosyallesmede bazi problemler harici bir sorun yasayacagini sanmam.

Hayir, oglum oyuncak paylasmayi zaten istemiyor, ancak kolay ikna olabiliyor. Mesela oyuncagin birini oglumdan alip kuzenine verdigimde once kiziyor, küsüyor, belki bacaklarini yere vuruyor. Ama o an ilgisini cabucak dagitabiliyorum, ofkesi cok uzun surmuyor.


Yakalamaca gibi oyunlari seviyor, dediginiz gibi genelde kendi istedigi oyunlari oynamak istiyor. Ancak ben mesela kutu kutu pense oynatmak icin elimi uzatsam kosar gelir, bana katilir...

"Vurgulamadan" derken ne kastettiginizi anlayamadim ancak montunu ve ayakkabini getir disariya cikalim, yemek yiyelim, bici bici yapalim, sunu babana ver, hadi Eda'ya gidelim gibi cumleleri anliyor.

Herhangi bir korkusu yok. Ben "x'e merhaba de/bay bay de" dedigim zaman uyguluyor.

İnsallah dediginiz gibi olur...
 
Konuşması için teşvik ediyor musunuz. Mesala elle gösterdiği zaman hemen anlıyor musunuz. İsteklerini anlatınca konuşma gereksinimi duymuyorlar. İki günde bir parka gidip en azından kendi yaşıtrlarıyla oynasın sosyalleşsin
Evet ediyorum. Mesela su istediginde "su icecek misin?" diye tekrar bi soru yoneltiyorum, "işicem" diyor sonra veriyorum :)
 
Hayir, oglum oyuncak paylasmayi zaten istemiyor, ancak kolay ikna olabiliyor. Mesela oyuncagin birini oglumdan alip kuzenine verdigimde once kiziyor, küsüyor, belki bacaklarini yere vuruyor. Ama o an ilgisini cabucak dagitabiliyorum, ofkesi cok uzun surmuyor.


Yakalamaca gibi oyunlari seviyor, dediginiz gibi genelde kendi istedigi oyunlari oynamak istiyor. Ancak ben mesela kutu kutu pense oynatmak icin elimi uzatsam kosar gelir, bana katilir...

"Vurgulamadan" derken ne kastettiginizi anlayamadim ancak montunu ve ayakkabini getir disariya cikalim, yemek yiyelim, bici bici yapalim, sunu babana ver, hadi Eda'ya gidelim gibi cumleleri anliyor.

Herhangi bir korkusu yok. Ben "x'e merhaba de/bay bay de" dedigim zaman uyguluyor.

İnsallah dediginiz gibi olur...
otizmin en belirgin ozelliklerini tasimiyor oglunuz. ha tabii ki ilgi egitim sart ama oyle depresyonlara girecek bir durumunuz yok.
 
Arkadaslar merhaba. Biraz uzun olacak ama lutfen konuyu okuyun :KK43: @Mune senden de konumu bir sure tasimamani rica ediyorum, cok tedirginim. Yardima ihtiyacim var...

Bundan 1 sene once oglumun hareketlerine dair suphelerimle alakali bir konu acmistim. Aradan gecen sure zarfinda oglumda net iyilesmeler oldu, ancak anlamlandiramadigim detaylar malesef ki yeniden ortaya cikmaya basladi...

Oglum iki ay sonra 3 yaşına basacak. Konusmasi belli belirsiz. Ailedeki herkese nasil hitap etmesi gerektigini biliyor. Anne, baba, dede, banne, teze, annene, abi, eda... Bircok nesnenin ismini biliyor, olaylari nasil tanimlamasi gerektigini biliyor ancak cekimi beceremiyor... Mesela "kapatmak" fiiline yerine gore "kapat" yerine gore "kapandi" ya da "kapaniyor" demesi gerekiyor ya; oğlum her durumu "kapatti" olarak tanimliyor. "Kapi kapatti", "telefon kapatti"... Fiilleri genelde boyle basmakalip kullaniyor.

Cumle genelde kurmuyor. Zaman zaman "baba tefon şaliyo", , "anne nama napalim", "anne kapi şaliyo" "dede gitti" gibi silik cumleler kurabiliyor...


Goz temasi onceden iyiydi, maalesef su siralar insanlardan gozlerini kacirdigini fark ediyorum. Seslendiginde bakmama ve umursamama yeniden basladi :KK43:((

Onun disinda bazen beni trolluyor gibi geliyor... Mesela surekli banyoya girip sifonla suyla oynamak istiyor. Benim geldigimi gorunce banyodaki kopege yonelip "hav hav kopek" diyor. Yani aklinca "ben kopekle oynuyorum, suyla alakam yok. Lutfen bana mudahalede bulunma" diyor. Beni kandiriyor. Otizmli bir cocuk bunu hesap edebilir mi arkadaslar? Lutfen bir sey soyleyin. Ya da mesela yapmasini istemedigim bir davranista bulunacaksa bulundugum odanin kapisini kapatiyor ve yapacagini oyle yapiyor. Yani benimle akil oyunlari oynuyor...


Bu kadar hesapli kitapli hareket edebilen bir cocukta otizm dusunmeli miyim? Dusunmemem gerekiyorsa neden bu kadar basina buyruk davraniyor? Neden benim telkinlerime kulak asmiyor? Bir sey ogretmek istedigimde neden benden uzak duruyor?

Yeri geldiginde cok kivrak dusunebiliyor ama ayni zamanda tutuk bir cocuk. Doktor gorusmelerimiz devam ediyor. Bir tani almadik hala, uyaran eksikligi deniyor. Bu konuyu dusununce ciddi anlamda kendimi kaybettigim icin uzun suredir kaygilarimi gormezden geliyordum. Amcasi baska bir alanda uzman doktor, bir sorunu olmadigini dusunuyor, ben de sozde kendimi ona inandiriyordum. Ancak korkularim her gun artiyor. Gec kalmaktan cok korkuyorum. Lutfen yardimci olun bana :KK43:(
Benim kuzenim 4 5 yasina kdar konusmamisti simdi cok basarili 15 yasinda bi ogremci.cumle lurmasiyla zekasini bukadar iliskilendirmeyin bence.o donemdede islerine gelmeyince bilerek goz temasi kurmuyor cocuklar.boyle durumlarda var.bu anlattiklarinizla bi anormallik goremedim ben cocukta
 
Hayir, oglum oyuncak paylasmayi zaten istemiyor, ancak kolay ikna olabiliyor. Mesela oyuncagin birini oglumdan alip kuzenine verdigimde once kiziyor, küsüyor, belki bacaklarini yere vuruyor. Ama o an ilgisini cabucak dagitabiliyorum, ofkesi cok uzun surmuyor.


Yakalamaca gibi oyunlari seviyor, dediginiz gibi genelde kendi istedigi oyunlari oynamak istiyor. Ancak ben mesela kutu kutu pense oynatmak icin elimi uzatsam kosar gelir, bana katilir...

"Vurgulamadan" derken ne kastettiginizi anlayamadim ancak montunu ve ayakkabini getir disariya cikalim, yemek yiyelim, bici bici yapalim, sunu babana ver, hadi Eda'ya gidelim gibi cumleleri anliyor.

Herhangi bir korkusu yok. Ben "x'e merhaba de/bay bay de" dedigim zaman uyguluyor.

İnsallah dediginiz gibi olur...


Yani sizin şu yazdıklarını yapması içim 2,5-3 yıla yakın zamandır özel eğitim ,oyun terapisi, duyu bütünleme, spor, uğraşıyoruz 40 bin tl maddi anlatamayacağım kadar manevi olarak göçtük.
Oğlunuz yalnız kalmış, babaannesi eline tablet verip tv izletmiş hepsi bu. Kreşe verin , siz de biraz daha fazla ilgilenin. Sapasağlıklı çocuğunuz için şükredin , eğitimini , kontrollerini ihmal etmeyin. Otizmin binde birinden az şey için kendinizi odanıza kapatıp ağlamaktan falan vazgeçin. Gerçek otizmli çocuğu olan ben Bile sizin kadar negatif karamsar kötü değilim. Kendiniz bir psikoloğa gidin herşeyden önce o size daha çok yardımcı olur.
 
Arkadasimin kizina benzettim oglunuzu..O da belli belirsiz anlamsiz konusuyor ama bizi bazen oyle bir sasirtiyordu ki numara falan yaptigini saniyorduk.Ama otizm teshisi konuldu kendisine.Doktor iyilesecegini ozel egitimle sevgi ve sabirla asilabilecegini soylemisti.
Ayrica bazen ustun,fazla zekanin kisiye fazla gelip bu tip durumlara yol acabilecegini okumustum.
Arkadasimin kizi suan fiziki psikolojik anlamda gayet saglikli.Kelimeleri cok iyi kullaniyor,anliyor okul hayati gayet basarili.
Sadece fazla hareketli,hiperaktif :) Kurban olsun teyzesi ona..
Rabbim butun meleklerimize saglik,sifa güzel,mutlu ömürler nasip etsin insallah..
 
Oglum iki ay sonra 3 yaşına basacak. Konusmasi belli belirsiz. Ailedeki herkese nasil hitap etmesi gerektigini biliyor. Anne, baba, dede, banne, teze, annene, abi, eda... Bircok nesnenin ismini biliyor, olaylari nasil tanimlamasi gerektigini biliyor ancak cekimi beceremiyor... Mesela "kapatmak" fiiline yerine gore "kapat" yerine gore "kapandi" ya da "kapaniyor" demesi gerekiyor ya; oğlum her durumu "kapatti" olarak tanimliyor. "Kapi kapatti", "telefon kapatti"... Fiilleri genelde boyle basmakalip kullaniyor.

Cumle genelde kurmuyor. Zaman zaman "baba tefon şaliyo", , "anne nama napalim", "anne kapi şaliyo" "dede gitti" gibi silik cumleler kurabiliyor...


:KK43:(

şunun için 3 yaşında bir bebeği damgalamayın
sürekli birşeyler öğretmek yerine parka yada çocuk bol olan yerlere gidin iletişimini takip edin bu şekilde bence yol alamazsınız (ben uzaman değilim ama yanlış
bu dedikleriniz 3 yaş için normal erkek çocuğu için anormal gelmedi
3 yaşı geçerken cümle kurmaya başlayıp 4 ünden sonra susmayan bir çocuk tanıyorum ki annesi ağlıyordu konuşmuyor diye çocuk 3 yaşında derdini anlatamaz tek kelime ya da göstererek konuşurdu sonuç çocuk şimdi 9 yaşında gayet sağlıklı maşallah
 
Arkadaslar merhaba. Biraz uzun olacak ama lutfen konuyu okuyun :KK43: @Mune senden de konumu bir sure tasimamani rica ediyorum, cok tedirginim. Yardima ihtiyacim var...

Bundan 1 sene once oglumun hareketlerine dair suphelerimle alakali bir konu acmistim. Aradan gecen sure zarfinda oglumda net iyilesmeler oldu, ancak anlamlandiramadigim detaylar malesef ki yeniden ortaya cikmaya basladi...

Oglum iki ay sonra 3 yaşına basacak. Konusmasi belli belirsiz. Ailedeki herkese nasil hitap etmesi gerektigini biliyor. Anne, baba, dede, banne, teze, annene, abi, eda... Bircok nesnenin ismini biliyor, olaylari nasil tanimlamasi gerektigini biliyor ancak cekimi beceremiyor... Mesela "kapatmak" fiiline yerine gore "kapat" yerine gore "kapandi" ya da "kapaniyor" demesi gerekiyor ya; oğlum her durumu "kapatti" olarak tanimliyor. "Kapi kapatti", "telefon kapatti"... Fiilleri genelde boyle basmakalip kullaniyor.

Cumle genelde kurmuyor. Zaman zaman "baba tefon şaliyo", , "anne nama napalim", "anne kapi şaliyo" "dede gitti" gibi silik cumleler kurabiliyor...


Goz temasi onceden iyiydi, maalesef su siralar insanlardan gozlerini kacirdigini fark ediyorum. Seslendiginde bakmama ve umursamama yeniden basladi :KK43:((

Onun disinda bazen beni trolluyor gibi geliyor... Mesela surekli banyoya girip sifonla suyla oynamak istiyor. Benim geldigimi gorunce banyodaki kopege yonelip "hav hav kopek" diyor. Yani aklinca "ben kopekle oynuyorum, suyla alakam yok. Lutfen bana mudahalede bulunma" diyor. Beni kandiriyor. Otizmli bir cocuk bunu hesap edebilir mi arkadaslar? Lutfen bir sey soyleyin. Ya da mesela yapmasini istemedigim bir davranista bulunacaksa bulundugum odanin kapisini kapatiyor ve yapacagini oyle yapiyor. Yani benimle akil oyunlari oynuyor...


Bu kadar hesapli kitapli hareket edebilen bir cocukta otizm dusunmeli miyim? Dusunmemem gerekiyorsa neden bu kadar basina buyruk davraniyor? Neden benim telkinlerime kulak asmiyor? Bir sey ogretmek istedigimde neden benden uzak duruyor?

Yeri geldiginde cok kivrak dusunebiliyor ama ayni zamanda tutuk bir cocuk. Doktor gorusmelerimiz devam ediyor. Bir tani almadik hala, uyaran eksikligi deniyor. Bu konuyu dusununce ciddi anlamda kendimi kaybettigim icin uzun suredir kaygilarimi gormezden geliyordum. Amcasi baska bir alanda uzman doktor, bir sorunu olmadigini dusunuyor, ben de sozde kendimi ona inandiriyordum. Ancak korkularim her gun artiyor. Gec kalmaktan cok korkuyorum. Lutfen yardimci olun bana :KK43:(
Size özelden yazdım bir kontrol edermisiniz. Mesajım ulastımı acaba
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back