- 27 Kasım 2016
- 4.385
- 18.343
- 208
Ben bayağı bi uğraştım eski mesajlarımı okuyabilirsiniz otizm konusunda da farklı arkadaşlar yaptıklarını anlatıyor size cevap verenlerden şişmaniye mesela onun da geçmiş mesajlarını okuyun insanlar neler yapmış çocuklarını nereye götürmüşler otizmli ya da değil eğitimin hiçbir zararı olmaz hem içinizde de kalmazMerhaba.
Oglumun bu sekilde takintilari yok. Yapmasini istemedigim bir seye engel olabiliyorum. Belki biraz mizildaniyor ancak cok buyuk problem yaratacak bir cocuk degil. Mesela akrani olan kuzeniyle oyuncak paylasiminda sikinti yasaniyor bazen. benim oglum kuzeninin oyuncagini alsa kuzen daha cok agliyor, oyuncagi elde etmeden susmuyor. oglum ise bu konularda daha uyumlu, kolay ikna oluyor.
Tek dilegim o. İnsallah. Atipik otizm denilen seyin gerekli egitimle ileride bir karakter ozelligine donusebilecegine dair bircok makale var. Tek korkum o egitimi kacirmak, gec kalmak...
Ben oğlum için elimden geleni yapıyorum ve iyi tarafından bakıyorum hem görme hem zihinsel hem fiziksel engelliler bile var çok şükür gözü görüyor kulağı duyuyor dedijlerimizi anlıyorlar acaba bi şey var mı yok mu yerine yapabildiklerine odaklanın ve siz de eğitim anlamında elinizden geleni yapın. Bu arada benim de şahsi kanaatim sizin oğlumuzun anlattığınız kadarıyla otizme benzemediği yönünde bi de otizm 3 yaşından önce ortaya çıkıyor ve bildiği kelimeleri unutması da karakteristik bi özellik söylemeyi unuttum kusura bakmayın konu uzmanlık alanım olunca çok konuştum