Ben anne değilim ama bu işten biraz anlıyorsam çocuğunuza "sana vurana sen de vur" diye bir öğüt vermek çok yanlış, bu nasıl bir yaklaşım, çocuğu şiddete teşvik ediyorsunuz çok yanlış. Ayrıca "Çocuğu dövdüm, şimdi uyuyor" demişsiniz. Şiddete bu kadar kolay maruz kalıyorsa çocuğunuz o da ilerde sizin de istediğiniz gibi çok kolay bir şekilde uygular merak etmeyin.
pardon ama daha 2,5 yaşında.... hangi sosyallikten bahsediyoruz... arkadaşlar, 3 yaşından önce beklememeliyiz ondan sosyallik... oğlunuzun tutumu çok doğalmış... ona sımsıkı sarılın şiddeti uzak tutun.... çalışan bir bayansınız, Sabiha paktuna'yı takip etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum... ne demek istediğimi anlayacaksınız.. lütfen çocuğunuza şimdi sımsıkı sarılın.. sevgiler..
çocuğum olmadan önce ben de böyle derdim ama olduktan sonra o dayak yedikçe sizin içiniz sızlıyor,belki ynlış ama bu ağzınızdan bir çırpıda çıkıveriyor,bu öyle zor birdurum ki elinkolun bağlı kalıyorsun
kızlar bana bir akıl verin lütfen,oğlum 2,5 yaşında,çalıştığım için görümcem bekıyor öğlene kadar,parka çıkarıyor amakalabalıktan uzak yerlerde tek başına oynatıyor,arkadaşı yok zaten apartmanda,iyice alıştı kendisi de istemiyor,eve bugün arkadaşım geeldi,2yaşında oğlu var,onunla oynamak şöyle dursun oyuncaklarını vermiyor,dayak da yiyor sonra da ağlamaya başlıyor,susturamıyorum,bana günü zehiretti,sana vurana sen de vurdiyorum çocuk ısrarla "Ben vuramam anne" diyor,çocuğu dövdüm şimdi uyuyor,oturdum ağlıyorum bu çocuğu kreşe vereyim eylülde diyorum ama orda da dayak yer durursa gitmem derse ne yapaıcam bilmiyorum,aynı durumu yaşayanlar ne olur bir akıl verin bana.
kızlar bana bir akıl verin lütfen,oğlum 2,5 yaşında,çalıştığım için görümcem bekıyor öğlene kadar,parka çıkarıyor amakalabalıktan uzak yerlerde tek başına oynatıyor,arkadaşı yok zaten apartmanda,iyice alıştı kendisi de istemiyor,eve bugün arkadaşım geeldi,2yaşında oğlu var,onunla oynamak şöyle dursun oyuncaklarını vermiyor,dayak da yiyor sonra da ağlamaya başlıyor,susturamıyorum,bana günü zehiretti,sana vurana sen de vurdiyorum çocuk ısrarla "Ben vuramam anne" diyor,çocuğu dövdüm şimdi uyuyor,oturdum ağlıyorum bu çocuğu kreşe vereyim eylülde diyorum ama orda da dayak yer durursa gitmem derse ne yapaıcam bilmiyorum,aynı durumu yaşayanlar ne olur bir akıl verin bana.
janiking internetten 2-2.5 yaş sendromu diye aratırsan sana oğlunun yaş dönemi ile ilgili bilgiler verecektir.2-3yaş dönemi çocuklarda "2.5 yaş sendromu"denilen çocuğun herşeye itiraz ettiği,hayır dediği ve agresif davrandığı bir dönemdir.kişilik gelişimi devam eden çocuğun kendi kimliği bulma çalışmaları,hayır diyerek birey olduğunu kanıtlamaya çalışması ,öfke nöbetleri ..çocuklar için zor bir dönem..psikolojide "ön ergenlik "bile denir bu döneme...tuvalet eğitiminin de aşağı yukarı bu döneme denk gelmesi vs derken anne babalar içn zorlu bir süreç başlıyor..dayak konuusnda birşey söylemem gerek yok.bir yerde dur demezseniz devamı gelir..ve dayağı kanıksayan oğlunuza daha çok sinirleirsiniz.bu bir kısırdöngü..her annenin yaşayabileceği sıkıntılar..
arkadaşları ile kavgaya teşvik etmek bir gün karşınıza ters tepki olarak çıkacaktır.bu seferde oğlum neden kavga ettin diye bunu düzeltmeye çalışacaksınız..kolaylıklar ve sabırlar ....
benim oğlumu dövdüm dememde kastettiğim şey poposuna vurduğum iki tokat,ki bunu sabrı taşan her anne yapar,bu sabrın son noktasıdır,yorumları okuyunca vahşi bir anne olduğumu zannettim,tam tersine oğlumla olan iletişimim çok iyidir,dövülme meselesine gelince bu durumu yaşayanlar anlayabilr ancak bunu,çocuğuma dövüş dersleri aldırmıyorum sadece kendini koruması gerektiğini söylüyorum ki bu çok doğal,şu yorumlara bakınca sabahtan akşama kadar dayak atan psikopat bir insan olduğumu zannedicem ama öyle değil malesef