oğlumun hali beni çok üzüyor:(

JANİKİNG, belkide konuyu açtığın için pişmansındır.... ama şunu bilmelisinki çocuğa karşı parmağını kaldırıp sert konuşup azarlamak bile çocuk için paramparça olmakla eş değer... unutmamız gereken anne olarak kendimizide yetiştirme gereğidir... inan bana çocuğunla doğru iletişim içinde değilsin... çocuğun yaş dönemlerine ait gelişim bilgilerini araştırıp değerlendirirsen olaya daha farklı gözle bakacaksın... eskidenmiş o poposuna vurmak falan... ninelerimiz vurduda boylarımı uzadı???????? kendin ve meleğin için lütfen öncelikle sabiha paktuna'nın doğru iletişim kitabını edin... onun faceteki grubuna üye ol... içinde nekadar pişmanlıklar uyanacak tahmin bile edemezsin... doğru bildiğimiz okadar çok yanlış var ki..... okumalıyız, araştırmalıyız, öğrenmeliyiz... hem kendimiz için hem meleklerimiz için.... sevgiler..............

Son düzenleme:
kızlar bana bir akıl verin lütfen,oğlum 2,5 yaşında,çalıştığım için görümcem bekıyor öğlene kadar,parka çıkarıyor amakalabalıktan uzak yerlerde tek başına oynatıyor,arkadaşı yok zaten apartmanda,iyice alıştı kendisi de istemiyor,eve bugün arkadaşım geeldi,2yaşında oğlu var,onunla oynamak şöyle dursun oyuncaklarını vermiyor,dayak da yiyor sonra da ağlamaya başlıyor,susturamıyorum,bana günü zehiretti,sana vurana sen de vurdiyorum çocuk ısrarla "Ben vuramam anne" diyor,çocuğu dövdüm şimdi uyuyor,oturdum ağlıyorum bu çocuğu kreşe vereyim eylülde diyorum ama orda da dayak yer durursa gitmem derse ne yapaıcam bilmiyorum,aynı durumu yaşayanlar ne olur bir akıl verin bana.

durumunuza uzuldum cocugunuza vurana sende vur demek yerıne beraber oynamaya tesvık edın gerekırse 15dk. arkdasınızın cocugu kendı cocugunuz ıle oynayın baktınız kendı kendılerıne oynuyorlar sessızce ayrılın ben kızıma oyle yapıyorum gercı benım kı 1.5 yasında ama ıse yarıyor bazende bırakıyorum kavga edıyorlar daha sonra kendı kendılerıne oynuyorlar yanı cok dusmemek gerek tabı bırbırlerını ısırmak ıtmek fızıksel zararlar harıc nıyetım sıze akıl vermek degıl ama cocugunuza vurmamaya calısın hem cocugunuz ıcın hemde kendı vıcdanınız ıcın bırde kres yazmıssınız 4 yasından once kres onerılmıyor.gerekırse bir uzmandan yardım alın.

bir çocuk en güvendiği varlıktan annesinden dayak yiyorsa eğer, ona başkalarından dayak yemesinin yanlış olduğunu ve buna izin vermemesi gerektiğini aslaaaaaaaaaaaa anlatamazsınız..çünkü artık onun için dayak yemek sıradan bir olgudur..zaten anneside yaptığına göre kötü bişi değildir..kötü olsa annesi onu neden dövsün ki?????

tıpkı babası annesini döven birinin ileride karısını dövmesi gibi..en değer verdiği kadın bile annesi bile dayak yiyorsa kocasından,diğer kadınlarda pekala yiyebilir bu normaldir..

ne diyeyim bence üzülmeyi bırakıp bişiler yapmaya çalışın.sosyalleştirmek yerine (o da önemli ama daha erken) ona çok değerli olduğunu hissettirmelisiniz dayak ona kötü bişi gibi gözükmeli..annesininde yaptığı normal bişi gibi değil..

zor zanaatmıs annelik,ne sizi ne de baska bir anneyi elestirmeye hakkim yok,bunu kendim de anne olunca anladim.Cocuklar hayat gibi,surprizlerle dolu...kime ne nasil cikacagi belli degil.Bazi cocuklar kresteki arkadaslarini surekli dover,eve gelir niye dovdun diye bir de evden azar yer,bazisi dayak yer elini bile kaldirmaz,niye kaldirmadin diye azar yer.Bazi anneler sabirlidir,cocuk ne yaparsa yapsin sesini bile yuksletmez,bazisi en ufak olayda tokadi basar.Her anne baba farklidir,her cocuk da oyle.Anne ve babalarin cocuklari dovmesi dogru degil,hem hic bir yaptirimi yok,hem cocugun psikolojisini derinden etkiler.Daha bebegim kucuk,beni cileden cikartacak kadar yaramazlik etmeyi henuz bilmiyor ama o gunler de gelecek ve benim anneligim de elbet sinanacak.Allahim yardimcimiz olsun.
Akranlari ile kavga etme cok farkli bir durum,orda sartlar hemen hemen esittir ve hemen hemen her cocuk akranlari ile zaman zaman kavgaya tutusur.Bence cocuklarimiza kavgadan kacinmayi,gerekirse kacmayi ogretmeliyiz.Akillari biraz baslarina gelince guzelce kavga durumunda neler yapabilirler,nasil kacinabilirler,ne soyleyebilirler ogretmeliyiz.Bunun en buyuk sebebi de su;cocuklar her zaman kime gucu yeter kime yetmez kestiremez ve kaavgaci durum ergenlikte basina buyuk dert acabilir.Disarida hr turlu insan var,Allah muhafaza okullara silahla,bicakla gelen ogrenciler bile var,kucuk bir kavga Allah korusun cok kotu de sonuclanabilir.O yuzden kavgadan nasil siyrilirsin,nasil kurtulursun bunu ogretmeliyiz cocuklarimiza.

çocuğunuzu dayak yediği içinmi kızıp dövdünüz?lütfen yapmayın yazık günah değilmi daha 2.5yaşındaki çocuğun üstüne bu kadar gitmeyin..

arkadaşlarının üstüne bide sizmi dövdünüz.....
sonrada yardım istiyosunuz
yazık o minik bebeğe gerçekten...
dayak atılan bi çoçuktan ne bekliyosunuz ki...
anne döverse başkaları hayli hayli döver

eğer çocuğunuzu döversenız kendını bu hayatta onemsız hisseder

dayakla herşeyın çozüme ulaşacağını zanneder

okul hayatında basarısız olur bıldığı soruyu cevaplayamaz yanlış olursa yıne azarlanacağını düşünür

evlılık hayatında ezilir

kısacası çocuğunuzu sindirirsinizz...

ve en buyuk kotuluk sizin tarafınızdan çocuğunuza yapılmıs olur..

hem dayak yemesının sebebıde çok komıkmıs neden arkadasına vurmamıs mıs....

sorun senın çocuğunda değilki vuran kısıde sorun annesının onu düzeltmesı lazım sen doğru davranan çocuğunu bozmaya çalışıyorsun...

o çocukla gorusturme bır donem duzelene kadar olsun bıtsın.. hiçbirsey senın çocuğundan önemlı olmamalı....

belki de haddim olmayarak, yazdıklarınızı okuyunca sizin çocuk eğitimi konusunda inanın eksik buldum .şu seni döveni sen de döv mantığıyla olayı çözümlemez,yeni problemleri yanında getirirsiniz .çocuğunuzu döverek ona ne kadar değersiz olduğu hissini yaşatıyorsunuz.geleceğin özgüvensiz bireyleri emin olun sizin mantığınızdaki insanların ellerinden çıkıyor.onu aşağılamayın, değerlisin mesajı verin sarın, :emir_bebek:sevin o daha bir bebek sayılabilir...kendize ve ona iyi bakın manevi anlamda...:KK55::80:

bu nasıl bir rahatlıktır böyle?cocuğu dövdüm,şimdi uyuyor...ne kadar benimsemişsiniz siz bu olayı böyle?karnını doyurdum şimdi uyuyor der gibi yazmışsınız:KK4:
bebeğinizin kafası ne kadar da karışmıştır kim bilir....yazık....

Son düzenleyen: Moderatör:
çocuğum olmadan önce ben de böyle derdim ama olduktan sonra o dayak yedikçe sizin içiniz sızlıyor,belki ynlış ama bu ağzınızdan bir çırpıda çıkıveriyor,bu öyle zor birdurum ki elinkolun bağlı kalıyorsun

abartıyosunuz bence iki cocugun kavgası ne olabılırkı helede yanlarında ebeveynler varsa ufak bı tokat tekme ıskalayan :) bir gun vururlar bır gun o vurur ama merak etmeyın su yoruma katılıyorum 2.5 yasındakı cocugu döven bı annenın cocugu ilerde mutlaka döven taraf olur :44: istediğiniz de bu sanırım sorgulamadan anlamadan dövsün sizin yaptığınız gıbı 2 3 yaş krıktık dönemdır bbır cok sey için eğitimizi bilmiyorum ama yanlış yapıorsunuz. cocugunuzu asla okulda bu amacla yollamayın cunku okulda cocugunuz agladıgı zamn sız kavgaya gıdersınız bole velilerimiz var cunku bır turlu anlatamıyoruz cocugun kavgasının pesıne dusmeyın dıye neyse uzatmıyım

Öncelikle belirtmek isterim ki çocuğu terbiye ederken dayak asla çözüm olmamalı. Çocuga sinirlendiğinizde ki ben kızım küçükken bunu yapardım elinizi sertçe duvara vurun ve canınızın yandığını bir güzel hisedin, ne alaka demeyin bunu yaptığınızda duyacagınız acı çocugunuza vurdugunuzda duyacagı acıdır. Bu sanırım ona vurmanızı engeller deneyin iyi bir yöntemdir.

Yazınızı okuduğumda çocuğunuza sana vurana sende vur dediginizi okudum ki bu hatadır. Herkes çocuğuna bu tarzda yaklaşırsa ortalık bir birine vuran çocuktan geçilmez. Allahtan yavrunuz aklı başındada ben vuramam demekteymiş kendisini tarafımdan bir güzel öpün.

Sorunun çözümüne gelince... İşten geldiğinizde yavrunuza sadece ilk 20 dakikayı ayırmanız. Onunla oynıyacagınız bu 20 dakika hem onu rahatlatacak hemde oyuncakları dahil herşeyi paylaşmayı öğretecektir. Son olarak görümcenize çocugu sevip sevmediğini sorun eminim sevdiğini söyleyecektir. Tam bu noktada madem onu seviyorsun gelişimi ve paylaşmayı öğrenmesi adına çocugu parka götürdüğünde diğer çocuklarla oynamasını sağla lütfen diye rica edin. Ve göreceksiniz ki görümceniz onu ne kadar sevdiğini size göstermek adına parkın uzak noktalarından kalabalıklara karışacak.. Saygılar...

kızlar bana bir akıl verin lütfen,oğlum 2,5 yaşında,çalıştığım için görümcem bekıyor öğlene kadar,parka çıkarıyor amakalabalıktan uzak yerlerde tek başına oynatıyor,arkadaşı yok zaten apartmanda,iyice alıştı kendisi de istemiyor,eve bugün arkadaşım geeldi,2yaşında oğlu var,onunla oynamak şöyle dursun oyuncaklarını vermiyor,dayak da yiyor sonra da ağlamaya başlıyor,susturamıyorum,bana günü zehiretti,sana vurana sen de vurdiyorum çocuk ısrarla "ben vuramam anne" diyor,çocuğu dövdüm şimdi uyuyor,oturdum ağlıyorum bu çocuğu kreşe vereyim eylülde diyorum ama orda da dayak yer durursa gitmem derse ne yapaıcam bilmiyorum,aynı durumu yaşayanlar ne olur bir akıl verin bana.

merhaba ben sizi eleştirmeyeceğim yalnız neden tek başına parkta oynuyor onu anlamadım sosyalleşmesi için diğer çocukların arasına katmak gerekir yavaş yavaş bu arada eylülde iyi bir kreşe vermeniz daha iyi olur sanırım çocuğunuz için selamlar

görümceniz baktığı için tabiki kendi yetiştirme tarzıyla büyütüyor
malesefki sizin gözünüzle(annelik) bakamayabilir.
çocuklarla oynayabileceği kalabalık bir park tercih edebilir.
oyun grubları var haftada 2-3 gün gönderebilirsiniz.
tek çocuk olması hayatta tek başına olması gerektiğini göstermez
hafta sonlarınızı değerlendirebilirsiniz

oğlumda arkadaşlarıyla oynarken tokat yediği oluyor
tabiki içim gidiyor ben koklamaya kıyamazken biri canını acıtıyor.
çocuklar ne yaptıklarının pek farkında değiller.
zaten anneler müdahale ettiği için unutuluyor sonra
amaaaa biraz daha büyüdüğünde ve herşeyi bildiklerinde kesinlikle bendeee sana vurana canını acıtana karşılık ver derim.bu konuda hemfikirim sizinle.

kısacası çocuğunuzun sosyal olması için elinizden geleni yapın derim.

X