- 23 Ağustos 2012
- 50.166
- 1
- 232.921
- 898
Bu dediğiniz bipolar bozukluğun belirtileri gibi duruyor. Psikiyatriste gitmelisiniz.
++++++++++
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu dediğiniz bipolar bozukluğun belirtileri gibi duruyor. Psikiyatriste gitmelisiniz.
Çok tehlikeli yaşlar cidden iyi bı uzmanla görüşmeniz daha sağlıklı olur. Ama tabi çocuğunda bunu isteyip kabul etmesi önemli. O istemedikçe hiç bişey düzelmez. Gözünüz üzerinde olsun ama bunu çok hissettirmeden yapın. Öfkesinden dolayı sağa sola vuruyor yön degistirme savunma türünü kullanmış oluyor sanırım. Allah yardımcınız olsunHepinize hayırlı günler diliyorum, 42 yaşındayım nispeten hır gürsüz bir evlilik geçiriyorum, 4 çocuğum var 3 kız evladımız olduğu için eşimle zamanında dua ettik bir de erkek evladımız olsun istedik ve Allah şükürler olsun ki nasip etti, küçüklüğünde gayet usluydu lisede dahi notları yüksekti çok sevecendi hatta eve kitaplar getirirdi yarışmalardan kitap kazanırdı felsefe okurdu lise zamanı boyunca düzgünce devam etti ama son sene üniversite sınavında bocaladı ve duygularını kontrol edememeye başladı her sinirlendiğinde spor yapmaya başladı, elini yumruk yapıp duvarlara vurdu biz de ona bir kere daha deneyebileceğini onu zorlamayacağımızı söyledik tekrar çalıştı ama çok daha iyi bir sonuç yapamadı daha sonra kendini tüm çevresinden soyutladı dışarı çıkmamaya başladı odasından çıkmadı yemek çok az yiyor kilosu 45lere indi ve hiç sakin olmuyor. Babasıyla bu durumu konuştular ve anlaştılar kendisi işe gireceğini para biriktireceğini söyledi ve bu sene de girip olmazsa okumayacağım dedi ama hala tüm yaptıkları aynı, bilgisayardan oyun açıyor oyuna sinirleniyor küfürler ediyor internetteki insanlara da küfürler yiyor bazen eli ayağı titriyor çok kez durdurmaya çalıştık iyi laftan anlamadı kötü laftan anlamadı nasıl geri dönüş yapmam gerektiğini bilmiyorum, telefonuna baktık tüm arkadaşlarına küfür etmiş hakaret etmiş gruplarda engellenmiş bazen dışarı çıkıyor arıyorum akşama kadar gelmiyor ama çoğu zaman evden de çıkmıyor hep sakinleştiriyorum sarılıyor iyi oluyor 1 gün sonra gene aynı dünyanın dersten ibaret olmadığını anlatıyorum ama anlamıyor bir kere götürdük ilaç verdiler mükemmelliyetçilik yapıyormuş eşimle de her sene onlar köye gider iş yaparlar babasıyla arası iş yaptıklarında iyi olur ama şehire geri döndüğümüzde hiç sakin gün geçirmiyor her gün kıpkırmızı napacağım
Hayat sadece okuldan ibaret değil şuan önemli olan kendini geliştirmek. Ama muhtemelen kendini ve çevresini kiyasliyor hiç bı öneriyi kabul etmiyordu. Bu arada ciddi kilo kaybı var kontrol altında tutmaya çalışın Allah korusun madde vs. Kullanma ihtimali olabilirBen beceriksizim yapamadım hayata geç kaldım diyip bazen ağladığı oluyor sonra coşkulu iyi bir dönem geçiriyor ve yine başa dönüyor
Güç bela götürmeyi başardım ama zaman geçecekmış. Tanının hemen koyulamayacağını ve bir süre izleneceğini söylediler psikolojik testler yapılıyormuş doktor daha iyi biliyor bunları tabi ara ara testlere gidip konuşmalar yapılacakmış. Ağladı ve yumuşuyor ağladıkça, Yüce Rabbimin imtihanı olduğunu biliyorum üstesinden geleceğizBu dediğiniz bipolar bozukluğun belirtileri gibi duruyor. Psikiyatriste gitmelisiniz.
Kabul ettirdim umudum var çünkü hatalarının farkinda olduğunu söylüyor ve yanlış yaptiğini kabulleniyor ben de bu yüzden hiç kötü bir şey demiyorum hali hazırda hasta gizliliği olduğundan 18 yaş üstü olduğu için ancak kendisi bilgi verebilirmiş, sorumluluğunu üstlendi belirli tarihler arasında gidecekmiş.Çok tehlikeli yaşlar cidden iyi bı uzmanla görüşmeniz daha sağlıklı olur. Ama tabi çocuğunda bunu isteyip kabul etmesi önemli. O istemedikçe hiç bişey düzelmez. Gözünüz üzerinde olsun ama bunu çok hissettirmeden yapın. Öfkesinden dolayı sağa sola vuruyor yön degistirme savunma türünü kullanmış oluyor sanırım. Allah yardımcınız olsun
Herkes ile kıyas ediyor herkesten gerideyim eskiden kafam çalışırdı şimdi eskisi gibi değilim diyip bazen hakaret dahi ediyor kendine burada söylenen hayat gerçeklerini anlattığımızda da o gün değişiyor sonradan nafile. Hayatın bir alandan ibaret olmadiğini, ekmek kazanmanın bir şeye bağlı olmadığını söylemekten dilimizde tüy bitti ama gelecek kaygısı çekiyorum diye kendine zulmediyor.Hayat sadece okuldan ibaret değil şuan önemli olan kendini geliştirmek. Ama muhtemelen kendini ve çevresini kiyasliyor hiç bı öneriyi kabul etmiyordu. Bu arada ciddi kilo kaybı var kontrol altında tutmaya çalışın Allah korusun madde vs. Kullanma ihtimali olabilir
Siyasetten uzak tutmaya çalışın. Ülke tımarhaneye döndü siyaset yüzünden. Gençler çok fazla dolduruşa geliyorlar. Malesef aynı vatan evlatları birbirlerine düşman oldu.Eşim de çok sakin bir kişiliğe sahip değil ama ikisi aralarında anlaşabiliyorlar ama şehirdeyken eşim genelde işte olduğu için ben onunla muhatap oluyorum ve onun tam ne olduğunu bilmiyor. Belirli bir saate kadar sinirliyken bir anda yumuşuyor gülmeye başlıyor kullanmış olduğu ilaçlardan mı bilmiyorum. Gündemi çok okuyor, bunalıyor. Küfürbaz bir dili var milliyetime kimse karışamaz diyor türk bayrağını göğsüne yapıştırmaya çalışıyor inanın bunları söylerken size komik geliyor olabilir ama bunlar yaşandı ve ben artık düşünemez duruma geldim.
Çok haklısınız doğru diyorsunuz ama telefonlari var bilgisayarı var hadi bilgisayardan uzak tuttuk sosyal hayata attık desek elinde yine telefon var devamlı her şeyden haberdar oluyorlar izliyorlar önüne geçemiyoruz. Doktor, 18 yaşı geçtiği için ondan izinsiz size bilgi veremeyeceğiz dedi ama o bunu sorun etmedi götürdüm yani testler olacakmış teşhis hemen konulmuyormuş ama bipolar ya da borderline olduğundan emin gibiyimSiyasetten uzak tutmaya çalışın. Ülke tımarhaneye döndü siyaset yüzünden. Gençler çok fazla dolduruşa geliyorlar. Malesef aynı vatan evlatları birbirlerine düşman oldu.
Ve mutlaka psikiyatriste götürün. Zorla da olsa götürün. Siz kendi başınıza çözemezsiniz gibi duruyor.
Allah yardımcınız olsun.
Çok sevindim inşallah verimli sonuç alırsınız belli ki bazı şeyleri kafasına çok takmış çok büyütmüş ama çok şanslı sizin gibi anlayışlı yol göstermeye çalışan bir annesi varKabul ettirdim umudum var çünkü hatalarının farkinda olduğunu söylüyor ve yanlış yaptiğini kabulleniyor ben de bu yüzden hiç kötü bir şey demiyorum hali hazırda hasta gizliliği olduğundan 18 yaş üstü olduğu için ancak kendisi bilgi verebilirmiş, sorumluluğunu üstlendi belirli tarihler arasında gidecekmiş.
Onu çok iyi anlıyorum benimde okurken bı dönem derslerim çok iyiydi sonra bı gerileme olmuştu ve bana çevrem tepki gösteriyordu. Artık kendime güvenim kalmamış gibi olmuştum sanki kafam hiç bişeyi bı daha almayacak bı daha yapamayacakmisim gibi geliyordu. Sonradan saldım bu fikri akışına bıraktım bı baktım takmayinca daha iyi ilerliyorum.Herkes ile kıyas ediyor herkesten gerideyim eskiden kafam çalışırdı şimdi eskisi gibi değilim diyip bazen hakaret dahi ediyor kendine burada söylenen hayat gerçeklerini anlattığımızda da o gün değişiyor sonradan nafile. Hayatın bir alandan ibaret olmadiğini, ekmek kazanmanın bir şeye bağlı olmadığını söylemekten dilimizde tüy bitti ama gelecek kaygısı çekiyorum diye kendine zulmediyor.
Psikiyatriste götürmeniz en mantıklısı…Hepinize hayırlı günler diliyorum, 42 yaşındayım nispeten hır gürsüz bir evlilik geçiriyorum, 4 çocuğum var 3 kız evladımız olduğu için eşimle zamanında dua ettik bir de erkek evladımız olsun istedik ve Allah şükürler olsun ki nasip etti, küçüklüğünde gayet usluydu lisede dahi notları yüksekti çok sevecendi hatta eve kitaplar getirirdi yarışmalardan kitap kazanırdı felsefe okurdu lise zamanı boyunca düzgünce devam etti ama son sene üniversite sınavında bocaladı ve duygularını kontrol edememeye başladı her sinirlendiğinde spor yapmaya başladı, elini yumruk yapıp duvarlara vurdu biz de ona bir kere daha deneyebileceğini onu zorlamayacağımızı söyledik tekrar çalıştı ama çok daha iyi bir sonuç yapamadı daha sonra kendini tüm çevresinden soyutladı dışarı çıkmamaya başladı odasından çıkmadı yemek çok az yiyor kilosu 45lere indi ve hiç sakin olmuyor. Babasıyla bu durumu konuştular ve anlaştılar kendisi işe gireceğini para biriktireceğini söyledi ve bu sene de girip olmazsa okumayacağım dedi ama hala tüm yaptıkları aynı, bilgisayardan oyun açıyor oyuna sinirleniyor küfürler ediyor internetteki insanlara da küfürler yiyor bazen eli ayağı titriyor çok kez durdurmaya çalıştık iyi laftan anlamadı kötü laftan anlamadı nasıl geri dönüş yapmam gerektiğini bilmiyorum, telefonuna baktık tüm arkadaşlarına küfür etmiş hakaret etmiş gruplarda engellenmiş bazen dışarı çıkıyor arıyorum akşama kadar gelmiyor ama çoğu zaman evden de çıkmıyor hep sakinleştiriyorum sarılıyor iyi oluyor 1 gün sonra gene aynı dünyanın dersten ibaret olmadığını anlatıyorum ama anlamıyor bir kere götürdük ilaç verdiler mükemmelliyetçilik yapıyormuş eşimle de her sene onlar köye gider iş yaparlar babasıyla arası iş yaptıklarında iyi olur ama şehire geri döndüğümüzde hiç sakin gün geçirmiyor her gün kıpkırmızı napacağım
Meslek edindirmeye yönelik adımlar da atın, araştırmalar yapın bu esnada. En iyi tedavi meşguliyetdir biliyorsunuz. İlgisi varsa pastacılık, hamur işleri, tatlıcılık ya da ne bileyim kahve hazırlama kursları (barista). Onun dışında elektrikçilik, kalıpçılık, marangozluk, yazılım kursları vs. aklıma bunlar geldi. İnanın okuyanlardan çok kazanıyorlar ve piyasada çok azlar. Sağlıkçı vs. olmak için de sınava hazırlanabilir. Ama mutlaka bir hedef koysun. Tanı süreçleri tamamlanınca tabi. 90'lardan sonra doğan gençlerin en büyük sıkıntısı çok donanımsız yetişmeleri. Sürekli bilgisayar başındalar. Sosyal becerileri yüksek olan 18-19 yaşından sonra biraz daha sıyrılıyor, akademik zekası yüksek olanlar elekaltı kalıyor.Çok haklısınız doğru diyorsunuz ama telefonlari var bilgisayarı var hadi bilgisayardan uzak tuttuk sosyal hayata attık desek elinde yine telefon var devamlı her şeyden haberdar oluyorlar izliyorlar önüne geçemiyoruz. Doktor, 18 yaşı geçtiği için ondan izinsiz size bilgi veremeyeceğiz dedi ama o bunu sorun etmedi götürdüm yani testler olacakmış teşhis hemen konulmuyormuş ama bipolar ya da borderline olduğundan emin gibiyim
Manik depresif gibi.Ben beceriksizim yapamadım hayata geç kaldım diyip bazen ağladığı oluyor sonra coşkulu iyi bir dönem geçiriyor ve yine başa dönüyor
Ben de internette okuduklarıma sinirleniyorum. Bir anda modum düşüyor, yüzüm asılıyor. Eve kapandığı için hep internette takılıyor olmalı, bir uğraş bulun ve kesinle psikiyatriste gitsin.Eşim de çok sakin bir kişiliğe sahip değil ama ikisi aralarında anlaşabiliyorlar ama şehirdeyken eşim genelde işte olduğu için ben onunla muhatap oluyorum ve onun tam ne olduğunu bilmiyor. Belirli bir saate kadar sinirliyken bir anda yumuşuyor gülmeye başlıyor kullanmış olduğu ilaçlardan mı bilmiyorum. Gündemi çok okuyor, bunalıyor. Küfürbaz bir dili var milliyetime kimse karışamaz diyor türk bayrağını göğsüne yapıştırmaya çalışıyor inanın bunları söylerken size komik geliyor olabilir ama bunlar yaşandı ve ben artık düşünemez duruma geldim.
Herkes yazılımcı olmaya çalışıyor ve o alan için matematik gerekiyor. Çocuğu sözelciymiş.Ya bu üniversite işi olmuyorsa olmuyor daha deşmenin anlamı yok. Bence siz oturun yazılımla ilgili alanları araştırın alın oğlunuzu karşınıza, diyin ki geleceğin mesleği bu. Üniversite okuyacagin zamanı şuna ayır 2 3 sene, ömür boyu rahat eder. Belki kapasitesi yüksek olduğu için markette falan çalışmak istemiyordur. Benim çalıştığım yerde bu şekilde alaylı yazılım yapan çok insan var. Otursun seçsin kendisine uyan bir alan, bir sürü coursera, YouTube, udemy eğitimi var cüzi paralara. Başlasın birisine. Yeni nesil bilgisayar kurdu zaten, 2 3 senede başlangıç seviyesi bir işe girmeye yetecek kadar öğrenir zaten.
Bir not belgesi kaydedilmiş ismi ''Do not root out'' İçindekiler bunlar;Meslek edindirmeye yönelik adımlar da atın, araştırmalar yapın bu esnada. En iyi tedavi meşguliyetdir biliyorsunuz. İlgisi varsa pastacılık, hamur işleri, tatlıcılık ya da ne bileyim kahve hazırlama kursları (barista). Onun dışında elektrikçilik, kalıpçılık, marangozluk, yazılım kursları vs. aklıma bunlar geldi. İnanın okuyanlardan çok kazanıyorlar ve piyasada çok azlar. Sağlıkçı vs. olmak için de sınava hazırlanabilir. Ama mutlaka bir hedef koysun. Tanı süreçleri tamamlanınca tabi. 90'lardan sonra doğan gençlerin en büyük sıkıntısı çok donanımsız yetişmeleri. Sürekli bilgisayar başındalar. Sosyal becerileri yüksek olan 18-19 yaşından sonra biraz daha sıyrılıyor, akademik zekası yüksek olanlar elekaltı kalıyor.