• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun bu davranışlarına karşı nasıl bir tutum izlemeliyim?

Karşı cinsle arası nasıl? Kız arkadaşı oluyor mu mesela, 45 kilo demişsiniz biraz zayıf reddediliyor beğenilmiyor olabilir mi ? Akran ilişkileri de bozulmuş, gruplardan atılmış bu çok önemli bi nokta bu yaşlarda en önemli şey arkadaşlık.
Bu dönemden önce yazıştıkları olmuş (ara sıra telefonuna baktım) çok şey gizlemiyor bazen söylüyordu ama gerçek hayatta hiçbir kız arkadaşı olmamıştır. Televizyon izliyorken mesela evlilik problemi gördüğünde evlenenlere küfrediyor, aldatılmalarda aldatana küfrediyor, öyle hale geliyor ki burnu bile titriyor sinirlendiğinde eşim şehir dışında işte, bu zamana kadar fark etmiyor olsa sebebim evde çok yalnız kalmıyor olmamızmış. Evde yalnız kalınca gerçekten şahit oldum

3.sınıf öğretmen bunu söylemişti, 2 sene ayrı bir sınıf bölümünde eğitim gördü, sonrasında taşındık. Okuma yazmayı çok erken söktü, 1.sınıftan önce yazılan bir metni üç aşağı beş yukarı harflerini düzgün telaffuz ediyordu yalnızca yazmıyordu. Yabancı kelimeler hemen öğreniyordu ve bir sürü okuyordu bu yüzden hep sınavlardan yüksek alırdı lisede de felsefe tartışması olurmuş münazaraya okullar katılıyordu onlara gidiyordu başka ilçelere, ödül olarak kitaplar alıyordu lise 2 çağında ingilizce konuşabilir duruma gelmişti ve internette konuşuyordu zaten dediğim gibi eskiden gelen bir problem yoktu arkadaşları da çoktu büyüdü ve ergenliğe geldi o zaman her şey kopmaya başladı bir anda da kopmadı ama 2021de sınavı kazanamayınca hiçbir gününü sakin geçirmedi
Üstün zekanın laneti gibi duruyor. Zor çocuklar oluyor eğer yeterince potansiyellerini kullanamazlarsa yeterince oyalanamazlarsa yanlış şeyler yapma, hayatınıniçine etmede daha riskli gruptalar. Muhakkak Bi psikiyatri görsün ilaç versin hala yaşı küçük belki dikkat dağınıklığı gelmiştir üzle birlikte ilaçları içince belki daha başarılı olur. Allah kolaylık versin. Çocuk büyütmek zor her yaşta. 😑

Şuana kadar hiç bir şiddet olayına karışmamış olabilir ama bu karışmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca siz anne baba olarak huyuna gittiğiniz için şiddet başvurmuyor. Siz biraz sert çıkarsanız o zaman tepkisini görürsünüz. Farkında değilsiniz oğlunuz bu anlatıklarınıza göre iki uçta yaşıyor. Piskiyatrik tedavi şart.
Dışarıda da vakit geçiriliyor, iş ortamında da zaman geçirdi kimseye bir zarar vermedi bu yüzden söylemiştim onu

Üstün zekanın laneti gibi duruyor. Zor çocuklar oluyor eğer yeterince potansiyellerini kullanamazlarsa yeterince oyalanamazlarsa yanlış şeyler yapma, hayatınıniçine etmede daha riskli gruptalar. Muhakkak Bi psikiyatri görsün ilaç versin hala yaşı küçük belki dikkat dağınıklığı gelmiştir üzle birlikte ilaçları içince belki daha başarılı olur. Allah kolaylık versin. Çocuk büyütmek zor her yaşta. 😑
Çevreme söyleyemedim bu siteyi gördüm hesap açtım biraz olsun rahatladım başka anneler de çocuklarıyla böyle şeyler yaşıyor mu? Benim de kardeşlerim vardı ama bu internet çağı yokken herkes aza tamah ediyordu umut vardı şimdi bir şey olmayınca hemen umutsuzluk

Taktı ''geç kaldım,geç kaldım'' nereye yetişiyoruz herkes kendi zamanının kişisi değil midir? :/

ben kızlarınızı merak ettim onlar kazandılar mı üniyi diğer kardeşlerin okuyup meslek sahibi olması üzerinde baskı yaratmış olabilir gibi geldi.
bunun dışında da diğer arkadaşlara katılıyorum destek alması lazım oğlunuzun sadece ilaç değil düzenli terapiste gitmesi lazım bence.

Çevreme söyleyemedim bu siteyi gördüm hesap açtım biraz olsun rahatladım başka anneler de çocuklarıyla böyle şeyler yaşıyor mu? Benim de kardeşlerim vardı ama bu internet çağı yokken herkes aza tamah ediyordu umut vardı şimdi bir şey olmayınca hemen umutsuzluk
Taktı ''geç kaldım,geç kaldım'' nereye yetişiyoruz herkes kendi zamanının kişisi değil midir? :/
Ben ünideyken 55 yaşında üni okuyan teyzemiz vardı başka bölümde, okulda popülerdi. 😂😂 Daha yaşı neymiş de geç kalmış burada evli barklı çocuklu insanlar yeniden bölüm bitiriyor. Bu şekilde anlatın çocuğunuza. Hayat devam ettiği müddetçe ümit hep vardır. Ama doktoru gerçekten ihmal etmeyin. Bence çocuğunuz zeki Bi çocuk ama o değilse bile sebep destek alması gereken Bi konu var. Doktora ikna edin ve ne yapılması gerekiyorsa şimdiden yapın ki geç kalınmasın.

Dışarıda da vakit geçiriliyor, iş ortamında da zaman geçirdi kimseye bir zarar vermedi bu yüzden söylemiştim onu

Zarar vermesi sadece kalkıp birini dövmek değildir. Arkadaşlarına küfür etmesi, sizin sürekli onun bu halini düşünüp çare aramanız size zihinsel ve piskolojik zarar vermek değil midir.

ben kızlarınızı merak ettim onlar kazandılar mı üniyi diğer kardeşlerin okuyup meslek sahibi olması üzerinde baskı yaratmış olabilir gibi geldi.
bunun dışında da diğer arkadaşlara katılıyorum destek alması lazım oğlunuzun sadece ilaç değil düzenli terapiste gitmesi lazım bence.
Bir kızım mali müşavir oldu diğer kızlarım da ameliyathane görevlisi ve çevre teknikeri dediğiniz büyük ihtimal doğrudur

Madde kullanmadığından eminim küçüklükten beri aynı kilo alamıyor hiç, çok yese de alamıyor
Psikolojik sorunlarin yani sira hala ergenlik problemleriyle de mucadele ediyor belli ki. Kendisiyle barışık degil. Kilosu da bunda bir etken olabilir, hep cok zayif olduysa kendisini begenmiyor da olabilir. Spora tesvik edin belki kilo almasini da saglar, ruhuna da iyi gelir

Zarar vermesi sadece kalkıp birini dövmek değildir. Arkadaşlarına küfür etmesi, sizin sürekli onun bu halini düşünüp çare aramanız size zihinsel ve piskolojik zarar vermek değil midir.
Gerçek hayatta bunu asla yapmadı aksine aile içinde bize çok saygılı davranıyor yalnız zaman geçirince değişiyor, hayata karşı çok katı bir tutum haline bürünmeye başladı. ''Her şey bana karşı, dünya bana karşı, hepsinin üstesinden gelmeliyim'' gibi bir ruh halinde, bazı şeyleri de kendisinden değil evdeki bilgisayardan buldum oradan gördüm

Ben ünideyken 55 yaşında üni okuyan teyzemiz vardı başka bölümde, okulda popülerdi. 😂😂 Daha yaşı neymiş de geç kalmış burada evli barklı çocuklu insanlar yeniden bölüm bitiriyor. Bu şekilde anlatın çocuğunuza. Hayat devam ettiği müddetçe ümit hep vardır. Ama doktoru gerçekten ihmal etmeyin. Bence çocuğunuz zeki Bi çocuk ama o değilse bile sebep destek alması gereken Bi konu var. Doktora ikna edin ve ne yapılması gerekiyorsa şimdiden yapın ki geç kalınmasın.
Bunu sağlamak zorundayım yoksa ben de yavaş yavaş çözüleceğim...

Ya bu üniversite işi olmuyorsa olmuyor daha deşmenin anlamı yok. Bence siz oturun yazılımla ilgili alanları araştırın alın oğlunuzu karşınıza, diyin ki geleceğin mesleği bu. Üniversite okuyacagin zamanı şuna ayır 2 3 sene, ömür boyu rahat eder. Belki kapasitesi yüksek olduğu için markette falan çalışmak istemiyordur. Benim çalıştığım yerde bu şekilde alaylı yazılım yapan çok insan var. Otursun seçsin kendisine uyan bir alan, bir sürü coursera, YouTube, udemy eğitimi var cüzi paralara. Başlasın birisine. Yeni nesil bilgisayar kurdu zaten, 2 3 senede başlangıç seviyesi bir işe girmeye yetecek kadar öğrenir zaten.

Eşim de çok sakin bir kişiliğe sahip değil ama ikisi aralarında anlaşabiliyorlar ama şehirdeyken eşim genelde işte olduğu için ben onunla muhatap oluyorum ve onun tam ne olduğunu bilmiyor. Belirli bir saate kadar sinirliyken bir anda yumuşuyor gülmeye başlıyor kullanmış olduğu ilaçlardan mı bilmiyorum. Gündemi çok okuyor, bunalıyor. Küfürbaz bir dili var milliyetime kimse karışamaz diyor türk bayrağını göğsüne yapıştırmaya çalışıyor inanın bunları söylerken size komik geliyor olabilir ama bunlar yaşandı ve ben artık düşünemez duruma geldim.
İşte illaki birilerinden etkileniyor gençler küçük yaşlarda anne babaları rol model alıyor. Bu bir gerçek evde siyaset. Türkçülük çok mu konusuldu blmyrz ki. Dediğim gibi Allah yardımcınz olsun piskiloga gidin derim

3 kızdan sonra erkek olsun diye dua ettik cümleniz ilginç geldi. Erkek evlat olsundşye değil hayırlı evlat olsun diye dua edilir. Yoksa o Çok istediğiniz erkek evladı verir size imtihan vesilesi yapar. Buna benzer bir hikaye daha var çevremde. Dördüncü erkek çocuk dşye aşırı şımartılan kontrolsüz sorumsuz sınırsız yetişmiş sorunlu bir genç.

O çocuk o halde olduğuna göre anne baba olarak başta sizin, sonra çocuğun profesyonel destek alması lazım. İlerisi daha kötü olmasın

Burdan bunu söylemek yanlış ama bipolar bile olablr piskolog a gitmenizi tavsiye ederm ben

bipolar olabilir diyecektim. kızlar demiş. uzman bilir tabi ki biz bilmeyiz. başka kişilik bozukluğu alt kümesinden olabilir. epilepsi gibi şeyler var mı tam check-up yapıldı mı? herkesin ona düşman olduğunu düşünüyorsa takip edilidiğini vs düşünüyorsa şizofreni başlangıcı olabilir. hepsini uzman bilir. en iyi hekimlere götürün hem bedensel hem de ruhsal kontrolü şart.

Bence mutlaka bir doktora gösterin bana da buhranda gibi geldi ... yukarda bipolar yazmışlar o da pekala olabilir.

Ünv kendi istediği yer olmadıysa başka bölüm olsun , herkese uygun bir bölüm var sonuçta :KK51: Tıp olmuyorsa eczacılık var msela, başka sağlık alanları var. Bu şekilde kendini heba etmeye değer mi:KK51:

Back