• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun bu davranışlarına karşı nasıl bir tutum izlemeliyim?

emine9000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2023
25
7
1
43
Hepinize hayırlı günler diliyorum, 42 yaşındayım nispeten hır gürsüz bir evlilik geçiriyorum, 4 çocuğum var 3 kız evladımız olduğu için eşimle zamanında dua ettik bir de erkek evladımız olsun istedik ve Allah şükürler olsun ki nasip etti, küçüklüğünde gayet usluydu lisede dahi notları yüksekti çok sevecendi hatta eve kitaplar getirirdi yarışmalardan kitap kazanırdı felsefe okurdu lise zamanı boyunca düzgünce devam etti ama son sene üniversite sınavında bocaladı ve duygularını kontrol edememeye başladı her sinirlendiğinde spor yapmaya başladı, elini yumruk yapıp duvarlara vurdu biz de ona bir kere daha deneyebileceğini onu zorlamayacağımızı söyledik tekrar çalıştı ama çok daha iyi bir sonuç yapamadı daha sonra kendini tüm çevresinden soyutladı dışarı çıkmamaya başladı odasından çıkmadı yemek çok az yiyor kilosu 45lere indi ve hiç sakin olmuyor. Babasıyla bu durumu konuştular ve anlaştılar kendisi işe gireceğini para biriktireceğini söyledi ve bu sene de girip olmazsa okumayacağım dedi ama hala tüm yaptıkları aynı, bilgisayardan oyun açıyor oyuna sinirleniyor küfürler ediyor internetteki insanlara da küfürler yiyor bazen eli ayağı titriyor çok kez durdurmaya çalıştık iyi laftan anlamadı kötü laftan anlamadı nasıl geri dönüş yapmam gerektiğini bilmiyorum, telefonuna baktık tüm arkadaşlarına küfür etmiş hakaret etmiş gruplarda engellenmiş bazen dışarı çıkıyor arıyorum akşama kadar gelmiyor ama çoğu zaman evden de çıkmıyor hep sakinleştiriyorum sarılıyor iyi oluyor 1 gün sonra gene aynı dünyanın dersten ibaret olmadığını anlatıyorum ama anlamıyor bir kere götürdük ilaç verdiler mükemmelliyetçilik yapıyormuş eşimle de her sene onlar köye gider iş yaparlar babasıyla arası iş yaptıklarında iyi olur ama şehire geri döndüğümüzde hiç sakin gün geçirmiyor her gün kıpkırmızı napacağım

Allah yardımcınız olsun ama sizde piskolojik destek alın inanın su zamanda çocukları anlamak zor. Onu anlamak içinde piskolojilerini bilmek lazjm ne zaman sinirleniyorum niçin sinirleniyor sinirlenince ne yapıyor altta yatan neden nedir evde tek erkek olunca belki farkına varmadan biraz fazla mi ilgi oldu. Bumlar sadece varsayım cevabı sizde. Eşinizle konuşun ikimizde piskolog ile bir kaç terapi alın oğlunuzda gidebilir ama herzaman değişim bizden başlar. Boşuna dememişler tatlı dil.yilani bile deliginden çıkarır bakalım napmaniz lazm.evde baba anneye hiç küfür etti mi. Şiddet oldu mu bağırış cagiris oldu mu

Sinir hastası olmuş çocuk. Sağlam bi terapiye götürün
Zor zoruna ikna ettik, 17 yaşındayken gitti ancak o zamanlar bu zamanki kadar fazla hayata koyu değildi ve gayet de hayatını yaşıyordu bunu okul kazanamamasına bağladım ama artık bundan daha fazla sebep arıyorum çünkü bir anda değişti, aşırı ilgi vermedik her zaman tüm çocuklarımıza eşit ilgi gösterdik ve oğlan çocuğu diye üstüne düşmedik okula giderken her şey normaldi ne olduysa coronadan sonra oldu okula gidemedi işe gitmek istedi işten yorgun gelir çalışamam dedi bir kere daha şans tanıdık ama önemli olan kesinlikle sağlığı, her şeyin mükemmel olmasını istiyor ama hayat mükemmel değil anlatamadık

Hepinize hayırlı günler diliyorum, 42 yaşındayım nispeten hır gürsüz bir evlilik geçiriyorum, 4 çocuğum var 3 kız evladımız olduğu için eşimle zamanında dua ettik bir de erkek evladımız olsun istedik ve Allah şükürler olsun ki nasip etti, küçüklüğünde gayet usluydu lisede dahi notları yüksekti çok sevecendi hatta eve kitaplar getirirdi yarışmalardan kitap kazanırdı felsefe okurdu lise zamanı boyunca düzgünce devam etti ama son sene üniversite sınavında bocaladı ve duygularını kontrol edememeye başladı her sinirlendiğinde spor yapmaya başladı, elini yumruk yapıp duvarlara vurdu biz de ona bir kere daha deneyebileceğini onu zorlamayacağımızı söyledik tekrar çalıştı ama çok daha iyi bir sonuç yapamadı daha sonra kendini tüm çevresinden soyutladı dışarı çıkmamaya başladı odasından çıkmadı yemek çok az yiyor kilosu 45lere indi ve hiç sakin olmuyor. Babasıyla bu durumu konuştular ve anlaştılar kendisi işe gireceğini para biriktireceğini söyledi ve bu sene de girip olmazsa okumayacağım dedi ama hala tüm yaptıkları aynı, bilgisayardan oyun açıyor oyuna sinirleniyor küfürler ediyor internetteki insanlara da küfürler yiyor bazen eli ayağı titriyor çok kez durdurmaya çalıştık iyi laftan anlamadı kötü laftan anlamadı nasıl geri dönüş yapmam gerektiğini bilmiyorum, telefonuna baktık tüm arkadaşlarına küfür etmiş hakaret etmiş gruplarda engellenmiş bazen dışarı çıkıyor arıyorum akşama kadar gelmiyor ama çoğu zaman evden de çıkmıyor hep sakinleştiriyorum sarılıyor iyi oluyor 1 gün sonra gene aynı dünyanın dersten ibaret olmadığını anlatıyorum ama anlamıyor bir kere götürdük ilaç verdiler mükemmelliyetçilik yapıyormuş eşimle de her sene onlar köye gider iş yaparlar babasıyla arası iş yaptıklarında iyi olur ama şehire geri döndüğümüzde hiç sakin gün geçirmiyor her gün kıpkırmızı napacağım
Belli ki profesyonel desteğe ihtiyacı var uzman bir psikiyatriste götürdünüz mü?

Allah yardımcınız olsun ama sizde piskolojik destek alın inanın su zamanda çocukları anlamak zor. Onu anlamak içinde piskolojilerini bilmek lazjm ne zaman sinirleniyorum niçin sinirleniyor sinirlenince ne yapıyor altta yatan neden nedir evde tek erkek olunca belki farkına varmadan biraz fazla mi ilgi oldu. Bumlar sadece varsayım cevabı sizde. Eşinizle konuşun ikimizde piskolog ile bir kaç terapi alın oğlunuzda gidebilir ama herzaman değişim bizden başlar. Boşuna dememişler tatlı dil.yilani bile deliginden çıkarır bakalım napmaniz lazm.evde baba anneye hiç küfür etti mi. Şiddet oldu mu bağırış cagiris oldu mu
Eşim de çok sakin bir kişiliğe sahip değil ama ikisi aralarında anlaşabiliyorlar ama şehirdeyken eşim genelde işte olduğu için ben onunla muhatap oluyorum ve onun tam ne olduğunu bilmiyor. Belirli bir saate kadar sinirliyken bir anda yumuşuyor gülmeye başlıyor kullanmış olduğu ilaçlardan mı bilmiyorum. Gündemi çok okuyor, bunalıyor. Küfürbaz bir dili var milliyetime kimse karışamaz diyor türk bayrağını göğsüne yapıştırmaya çalışıyor inanın bunları söylerken size komik geliyor olabilir ama bunlar yaşandı ve ben artık düşünemez duruma geldim.

Belli ki profesyonel desteğe ihtiyacı var uzman bir psikiyatriste götürdünüz mü?
Uzman desteğine götüremedik yalnızca psikoloğa götürdük, zaman geçtikçe kendine baktı, çevre edindi ve her şeyi iyi oldu 2021 ile birlikte ipin ucu kaçtı ve reşit oldu artık tutamıyoruz benim sözümü çoğu zaman dinliyor, ara sıra gelir özür diler elimi öpüyor

Ben beceriksizim yapamadım hayata geç kaldım diyip bazen ağladığı oluyor sonra coşkulu iyi bir dönem geçiriyor ve yine başa dönüyor

Öncelikle psikolojik yardım alması gerekiyor ama ikna yoluyla ama zorla. Kendi kendine veya sizin söylemenizle düzelecek bir şey değil. Bence depresyonda. Ama istediği olmadı diye küsüp saklanamayacağını hayatta sorumluluklar alması gerektiğini anlatmanız lazım. Çocuk değil artık yine de size güveniyor. Geçim derdi olsa tüm gün bilgisayar oynayabilir mi? Siz çocuğunuz diye aman kırılır aman üzülür derseniz sorumluluk almaz kendi yolunu bulamaz.

Bu zamanda her sokak başında üniversite varken hala kazanamıyorsa demek ki kazanamıyordur. Bir işte çalışabilir gerekirse açık öğretim okur. Dediğim gibi büyümesi ve size güvenmekten vazgeçmesi lazım.

Öncelikle psikolojik yardım alması gerekiyor ama ikna yoluyla ama zorla. Kendi kendine veya sizin söylemenizle düzelecek bir şey değil. Bence depresyonda. Ama istediği olmadı diye küsüp saklanamayacağını hayatta sorumluluklar alması gerektiğini anlatmanız lazım. Çocuk değil artık yine de size güveniyor. Geçim derdi olsa tüm gün bilgisayar oynayabilir mi? Siz çocuğunuz diye aman kırılır aman üzülür derseniz sorumluluk almaz kendi yolunu bulamaz.

Bu zamanda her sokak başında üniversite varken hala kazanamıyorsa demek ki kazanamıyordur. Bir işte çalışabilir gerekirse açık öğretim okur. Dediğim gibi büyümesi ve size güvenmekten vazgeçmesi lazım.
Sizin söylediklerinizi eşim o 18'e girerken söyledi ve buna göre davrandık, şımarık büyütmemek için gerekli telkinlerde bulunduk. Uğraşı olduğu vakit bir problem yoktu, hatta arkadaşları evimize gelir sokakta buluşur gezerlerdi herkes birbirine saygılıydı. Bir sürü konularla uğraşırlardı sadece ders yapmazlardı çoğu şeye hevesliydi ve öğreniyordu ancak herkes bir yer kazanınca ne oldu bilmiyorum içine kapandı, üstüne gitsek ayrı tepki üstüne gitmesek ayrı tepki verdi. Bu sorumluluk mevzusuna özellikle dikkat ettik, toplum içinde sorumluluk alması gerektiğini üsteledik, insanlara davranırken başka yüz ile tek başına kalınca başka yüz ile yaşıyor. Toplumda sorun yaratmadı, çıraklığa gitti, markette reyon görevliliği yaptı ama hırs yaptı ben böyle kalmayacam dedi hala böyle devam ediyor zorla göndermeye çalışacağım eşimi daha çok dinler

Oğlunuzun ağır ruhsal sorunları var. Dersleri dışında başka işe de girse çevresiyle uyumu olmadığı için başarısız olur. Tek çaresi doktora götürmeniz
Gurur yapıyor, hiçbir şiddet olayı yaşanmadı eşimle aksine düzgünce konuştuk istikrar problemi var birkaç gün iyice ilerliyor motivasyonu ve konsantrasyonu yüksek bir bocalandığında akan sular duruyor kazandığı parayı harcamıyor bu sene de adam akıllı kimseyle iletişim kurmuyor :(

Karşı cinsle arası nasıl? Kız arkadaşı oluyor mu mesela, 45 kilo demişsiniz biraz zayıf reddediliyor beğenilmiyor olabilir mi ? Akran ilişkileri de bozulmuş, gruplardan atılmış bu çok önemli bi nokta bu yaşlarda en önemli şey arkadaşlık.

Gurur yapıyor, hiçbir şiddet olayı yaşanmadı eşimle aksine düzgünce konuştuk istikrar problemi var birkaç gün iyice ilerliyor motivasyonu ve konsantrasyonu yüksek bir bocalandığında akan sular duruyor kazandığı parayı harcamıyor bu sene de adam akıllı kimseyle iletişim kurmuyor :KK43:

Şuana kadar hiç bir şiddet olayına karışmamış olabilir ama bu karışmayacağı anlamına gelmez. Ayrıca siz anne baba olarak huyuna gittiğiniz için şiddet başvurmuyor. Siz biraz sert çıkarsanız o zaman tepkisini görürsünüz. Farkında değilsiniz oğlunuz bu anlatıklarınıza göre iki uçta yaşıyor. Piskiyatrik tedavi şart.

Ben beceriksizim yapamadım hayata geç kaldım diyip bazen ağladığı oluyor sonra coşkulu iyi bir dönem geçiriyor ve yine başa dönüyor
İyi dönemlere manik dönem deniyor, oğlunuz da duygu durum bozukluğu denen bir rahatsızlık var sanırım. Tekrar ama bu sefer psikiyatri uzmanına götürmeniz çok iyi olacak gibi gözüküyor.

Psikiyatriste ikna edeceksiniz. Büyük ihtimal ilaç kullanması ve terapi alması gerekiyor. çocukta üstün zeka olduğundan şüphelenmiş miydiniz küçükken?
3.sınıf öğretmen bunu söylemişti, 2 sene ayrı bir sınıf bölümünde eğitim gördü, sonrasında taşındık. Okuma yazmayı çok erken söktü, 1.sınıftan önce yazılan bir metni üç aşağı beş yukarı harflerini düzgün telaffuz ediyordu yalnızca yazmıyordu. Yabancı kelimeler hemen öğreniyordu ve bir sürü okuyordu bu yüzden hep sınavlardan yüksek alırdı lisede de felsefe tartışması olurmuş münazaraya okullar katılıyordu onlara gidiyordu başka ilçelere, ödül olarak kitaplar alıyordu lise 2 çağında ingilizce konuşabilir duruma gelmişti ve internette konuşuyordu zaten dediğim gibi eskiden gelen bir problem yoktu arkadaşları da çoktu büyüdü ve ergenliğe geldi o zaman her şey kopmaya başladı bir anda da kopmadı ama 2021de sınavı kazanamayınca hiçbir gününü sakin geçirmedi

Back