Oğlum'la ilgili lutfen bi bakar mısınız?

berhann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
632
1.573
Merhaba . Benim üç buçuk yaşında oğlum var .Bu yıl kreşe verdim . Sakin, ılımlı, çok güzel kaplı,merhametli bir çocuk .Ama okula verdiğim günden bu yana bazı sıkıntılar var . Alışma süreci çok kolay geçti. İlk götürdüğüm gün hiç itiraz etmedi hemen adapte oldu bi sıkıntı çıkarmadı. Yarim gün olarak verdim. Sınıfı üç yas grubu ve 10 kişiler. Öğretmeni ve birde yardimci stajyer var .

Sormak istediğim konuya gelirsek , öğretmeni günlük olarak yaptıkları etkinleri ,oyunları vs WhatsApp grubundan gönderiyor. Videolara baktığımda oğlum çok pasif hiç içlerine karismiyor kendi kendine takılıyor falan öğretmen ismiyle seslenip çağırıyor geliyor ama yine gidiyor. Birde çiş problemi de yaşadık. Çişini okulda tutuyor söylemiyor ben okuldan alınca koştur koştur eve geliyorum bana çiş diyor . İki kez altına yaptı okulda bunu öğretmenle konuşup hallettik . Saat on bir gibi direk çişe gönderiyor.

Ve bugün öğretmeniyle durumu hakkında konuştuk. Dikkat eksikliği olduğunu, konuşmasının çok geride olduğu söyledi. Evet konuşması basit cümleler kuruyor ama tam kendini ifade edemiyor . Ama dikkat eksikliği var demesi beni çok endişelendirdi. Kitap okuyun ,tv telefon tablet vermeyin dedi . Ben zaten kitap okuyorum ona hep tv telefon falan daha hiç bir kez bile eline vermedim oyalansin diye. Kendi kendine oynamayı çok seviyor. Parka çıktığımızda falan kimseyle işi olmadan kendi kendine bisiklete biner kimseyi takmayan bi çocuk ,okulda da bu şekilde davranıyor. Ben bunu karakteri öyle diye düşünüp değerlendirdim ama sizce bu bi problem mi ? Birde dikkat eksikliği bu yas için normal mi ,zamanla açılır mı? Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Çok uzun oldu biliyorum ama bisey daha sormak istiyorum . Oğlum gece uykudan uyanıp parkeye yere yatiyor . Hani soğuk sonuçta parke, halıya da değil direk parkenın üzerine uzanıyor. Gece üç defa alarm kuruyorumm uyanıp onu tekrar yatağına yatiriyorum . Anlatıyorum bak burası senin yatağın ne güzel yumuşacık burda yat falan ama yok yine aynısı yapıyor, bunun içinde ne yapabilirim?

Bence bir doktora gitmekte fayda var sonuçta dikkat dağınıklığı veya başka bir sorunu varsa bunu ancak doktor anlayabilir. Bir de her tecrübenin kendine has olduğunu düşünüyorum ben o yüzden en iyisi doktora gitmek umarım miniğin bir sıkıntısı yoktur 🌸
Teşekkür ederim yorumunuz için ☺️ aynen doktora götüreceğim

En güzel cevabı çocuk psikiyatristi verecektir.
Bu kadar erken dikkat eksikliği teşhisi konur mu bilmiyorum, ama şu an dikkat süresinin az olması çok normal.
Ögretmen aktivitelere katılmadığı için mi yaptı dikkat eksikliği yorumunu?
Genel olarak odaklanamadigini ilgisini veremediğini verse bile hemen dağıldığını söyledi teşekkür ederim yorumunuz için 😊 çocuk psikiyatristinden randevu aldım az önce

Benim de kızım 3 yasinda ve yaşıtlarından biraz geri konuşması ama son zamanlarda bayağı açıldı her çocuğun gelişimi aynı olmuyor sizin farkettiginiz başka birşey var mı cocugunuzda kızımda yaz boyunca sıcak oluyorum diye hep yerde yatıyordu bir kere hastalandı yerde yatarsan hasta olursun dedim havalar soğuyunca bıraktı hatta bir yaşından beri yazın yerde yatmak istiyor sıcağı hiç sevmiyor taşınma olmuştu geçen sene bizim bu zamanlar bırakmıştı bir farklilikla biraktirabilirsiniz

Çocuğum yok ama yeğenlerimle çok uzun zaman geçirdim, o yaşlardaki çocukların dikkatleri zaten çok dağınık olmuyor mu? Dikkatlerini çekmek ve canlı tutmak için çok çabalardım. Bana da bir problem gibi gözükmezdi;ama öğretmeni bu konuda böyle düşünüyorsa üzerine eğilin derim, endişelenmeyin, bir uzmanla görüşün. Üç üç buçuk yaş grubunda çocuklarda konuşma sıkıntısı da oluyor. Küçük yeğenimde vardı o yaşlarda, şimdi ilkokulda ve düzelmiş duruyordu en son.

Merhaba . Benim üç buçuk yaşında oğlum var .Bu yıl kreşe verdim . Sakin, ılımlı, çok güzel kaplı,merhametli bir çocuk .Ama okula verdiğim günden bu yana bazı sıkıntılar var . Alışma süreci çok kolay geçti. İlk götürdüğüm gün hiç itiraz etmedi hemen adapte oldu bi sıkıntı çıkarmadı. Yarim gün olarak verdim. Sınıfı üç yas grubu ve 10 kişiler. Öğretmeni ve birde yardimci stajyer var .

Sormak istediğim konuya gelirsek , öğretmeni günlük olarak yaptıkları etkinleri ,oyunları vs WhatsApp grubundan gönderiyor. Videolara baktığımda oğlum çok pasif hiç içlerine karismiyor kendi kendine takılıyor falan öğretmen ismiyle seslenip çağırıyor geliyor ama yine gidiyor. Birde çiş problemi de yaşadık. Çişini okulda tutuyor söylemiyor ben okuldan alınca koştur koştur eve geliyorum bana çiş diyor . İki kez altına yaptı okulda bunu öğretmenle konuşup hallettik . Saat on bir gibi direk çişe gönderiyor.

Ve bugün öğretmeniyle durumu hakkında konuştuk. Dikkat eksikliği olduğunu, konuşmasının çok geride olduğu söyledi. Evet konuşması basit cümleler kuruyor ama tam kendini ifade edemiyor . Ama dikkat eksikliği var demesi beni çok endişelendirdi. Kitap okuyun ,tv telefon tablet vermeyin dedi . Ben zaten kitap okuyorum ona hep tv telefon falan daha hiç bir kez bile eline vermedim oyalansin diye. Kendi kendine oynamayı çok seviyor. Parka çıktığımızda falan kimseyle işi olmadan kendi kendine bisiklete biner kimseyi takmayan bi çocuk ,okulda da bu şekilde davranıyor. Ben bunu karakteri öyle diye düşünüp değerlendirdim ama sizce bu bi problem mi ? Birde dikkat eksikliği bu yas için normal mi ,zamanla açılır mı? Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Çok uzun oldu biliyorum ama bisey daha sormak istiyorum . Oğlum gece uykudan uyanıp parkeye yere yatiyor . Hani soğuk sonuçta parke, halıya da değil direk parkenın üzerine uzanıyor. Gece üç defa alarm kuruyorumm uyanıp onu tekrar yatağına yatiriyorum . Anlatıyorum bak burası senin yatağın ne güzel yumuşacık burda yat falan ama yok yine aynısı yapıyor, bunun içinde ne yapabilirim?
Kreşteki öğretmenler pedagog değil ki hemen teşhis koymuş.

Hayatında ilk defa okul görmüş çocuğun dikkatinin dağınık olması normal değil mi… hani sekiz ay eğitim almış da daha hala öğrenememiş gibi olmuş ve bu mantıklı değil

Genel olarak odaklanamadigini ilgisini veremediğini verse bile hemen dağıldığını söyledi teşekkür ederim yorumunuz için 😊 çocuk psikiyatristinden randevu aldım az önce
3 yaşında çocuktan kaç dk odaklanmasını bekliyor acaba?
Şuan bile benimkiler(6 ve 5 yaş) deli gömleği giydirme kıvamını geçmedi, illa bir yerleri oynar, bir şey bulur eşeleyecek.

Yatak konusunda ise soğuk yer istiyor ya da yatağı aşırı yumuşak olabilir. Sıcaklık dengesi ve sertliği kontrol ettikten sonra devam edecek mi, deneyin derim.

Özelden mi devletten mi aldınız randevuyu

Bilemiyorum, çok küçük, şu an için çok normal hemen dağılması.
Ama ben de oğlumda şüpheleniyordum, dikkat eksikliği var gerçekten.
Erken teşhis ediliyorsa ve varsa ona yönelik çalışmalar yaparsınız, iyi olmuş randevu almanız.

Bende oğlumu yerlerden topluyorum uykuya antrede dalıyordu o derece. Gündüz de üstünü çıkarıyor bu soğukta atletle gezmek istiyor. Bunun için bende doktora gitmedim henüz ama genel testlerde birşey çıkmamıştı.
Konuşmasına gelince o yaşta öğretmenin bu teşhisi için çok erken değil mi

Çocuğun çok kelimesi var mı yoksa çok az sayıda kelimesi mi var?Takıntıları var mı?

Bugun bir makalede okudum ama tekrar bulabilir miyim bakayim. Bebegin odaklanma suresi yasinin 2 ila 3 kati kadarmis. Bir basina oyun oynarken de bu sure gecerliymis. Bu durumda 7,5 ila 10,5 dk arasi dikkatini vermesi gayet normal. Bir de bu hesaba gore degerlendirir misiniz?

Benim kızım 5 bucuk yasinda o da tek oynuyor ben tek buyumesine bağlıyorum hem tek çocuk hem de hiç akranlariyla vakit gecirmedi okul disinda
Bizimkinde de konuşurken göz teması az biz de dedik dikkati ki eksik acaba ogretmeni sanmıyorum gozlemleyelim dedi
Sizin ogretmeniniz nasil hemen teşhis koymuş? Belki cocuk yasitlariyla oynamayı bilmiyordur daha oyun oynamak dahi öğretiliyor cocuga

cok kücük ama emin olmak icin bir doktora gidebilirsiniz. Daha yeni baslamis cis problemi falanda gayet normal. Benim buyuk oglum kakasini yapmiyordi kreste gelince tutuyordu sonra ilacla cikariyordu tuttugu icin. Iciniz rahat eder bi goturun ama cok üstüne dusmeyin.

benim kızimın sınıfiňda da boyle kendi takilmak isteyen, grup oyunlarina pek ilgi gostermeyen ayni zamanda konusma olarakda diger cocuklardan biraz daha nasil diyeyim anlasilamaz sekilde konusuyordu cocuk.
annesi drama dersine yazdirdi 1 ay önce cocukda bir ayda bile çok şey farketti.
dikkat süresi o yaşta zaten çok fazla olmuyor ki.
sınıfda tüm ögrenciler kımıl kımıl videolarda etkinlik disinda hic bir cocugun oyle sakin sakin oturup ogretmeni dinleyeyim anina denk gelmedim ben.
ama ögretmeninde eminim bir gözlemi vardir sonucta cocukla o zaman geciriyor bir uzmanla gorusun iciniz rahatlamis olur.
birde kizim 5 yasinda ilk okula basladigi donemlerde oda bir kac kez altina kacirdi oyunu birakip gitmedigi icin

Dikkat eksikliği kısmını bilmiyorum ama okulda tuvaletini yapmıyorsa henüz orada güvende hissetmediğini alışmadığını gösterebilir. Oyun terapisi yapan iyi bir psikolog bulsanız belki iyi gelebilir diye düşündüm. Tabi dikkat eksikliği ve konuşma için ya da farklı bir durym var mı önce pskiyatra gidebilirsiniz ama oyun terapisini de bir araştırın derim

Bende oğlumu yerlerden topluyorum uykuya antrede dalıyordu o derece. Gündüz de üstünü çıkarıyor bu soğukta atletle gezmek istiyor. Bunun için bende doktora gitmedim henüz ama genel testlerde birşey çıkmamıştı.
Konuşmasına gelince o yaşta öğretmenin bu teşhisi için çok erken değil mi
Evet bende öyle düşünüyorum çok erken daha ,hatta kendisine de sordum yardım alalım mı diye yok suanlik gerek yok dedi ama benim içime kurt düştü bi kere . Birde o yerde yatma konusunu bi türlü asamiyoruz biz havalarda soğudu hasta oluyor

X