Oğlum'la ilgili lutfen bi bakar mısınız?

benim kızimın sınıfiňda da boyle kendi takilmak isteyen, grup oyunlarina pek ilgi gostermeyen ayni zamanda konusma olarakda diger cocuklardan biraz daha nasil diyeyim anlasilamaz sekilde konusuyordu cocuk.
annesi drama dersine yazdirdi 1 ay önce cocukda bir ayda bile çok şey farketti.
dikkat süresi o yaşta zaten çok fazla olmuyor ki.
sınıfda tüm ögrenciler kımıl kımıl videolarda etkinlik disinda hic bir cocugun oyle sakin sakin oturup ogretmeni dinleyeyim anina denk gelmedim ben.
ama ögretmeninde eminim bir gözlemi vardir sonucta cocukla o zaman geciriyor bir uzmanla gorusun iciniz rahatlamis olur.
birde kizim 5 yasinda ilk okula basladigi donemlerde oda bir kac kez altina kacirdi oyunu birakip gitmedigi icin
Cevabınız için çok teşekkür ederim gerçekten ,ben randevu aldım bakalım doktor yönlendirir drama dersi de çok güzel olabilir çok teşekkürler

cok kücük ama emin olmak icin bir doktora gidebilirsiniz. Daha yeni baslamis cis problemi falanda gayet normal. Benim buyuk oglum kakasini yapmiyordi kreste gelince tutuyordu sonra ilacla cikariyordu tuttugu icin. Iciniz rahat eder bi goturun ama cok üstüne dusmeyin.
Tesekkur ederim yorumunuz için 😊 söz konusu evlat olunca insan istemese de kafaya takıyor

Dikkat eksikliği kısmını bilmiyorum ama okulda tuvaletini yapmıyorsa henüz orada güvende hissetmediğini alışmadığını gösterebilir. Oyun terapisi yapan iyi bir psikolog bulsanız belki iyi gelebilir diye düşündüm. Tabi dikkat eksikliği ve konuşma için ya da farklı bir durym var mı önce pskiyatra gidebilirsiniz ama oyun terapisini de bir araştırın derim
Teşekkür ederim yorumunuz için, evet haklısınız guven problemi konusunda . Oyun terapisi de iyi gelebilir ben önce psiyatra götüreyim bakalım ona göre yol alacağız artık

Yani ogretmenler cocuklarla birlikte oldugu icin farkliliklari kolaylikla tespit ediyolar bize hirmal gelen seyler aslinda normal olmayabikiyor parkta ve okulda kendi kendine takilmasi benim oglumunda bir sure once yaptigi davranislardandi ki biz ozel egitimle falan duzelttik cocuk psikiyatristi zaten sizi yonlendirir

Benim kızım 5 bucuk yasinda o da tek oynuyor ben tek buyumesine bağlıyorum hem tek çocuk hem de hiç akranlariyla vakit gecirmedi okul disinda
Bizimkinde de konuşurken göz teması az biz de dedik dikkati ki eksik acaba ogretmeni sanmıyorum gozlemleyelim dedi
Sizin ogretmeniniz nasil hemen teşhis koymuş? Belki cocuk yasitlariyla oynamayı bilmiyordur daha oyun oynamak dahi öğretiliyor cocuga
Teşekkür ederim yorumunuz için, evet benim oğlum da öyle tek büyüdü şuan altı aylık kardesi var ama o daha bebek . Ben kafam rahat olması için randevu aldım

Yani ogretmenler cocuklarla birlikte oldugu icin farkliliklari kolaylikla tespit ediyolar bize hirmal gelen seyler aslinda normal olmayabikiyor parkta ve okulda kendi kendine takilmasi benim oglumunda bir sure once yaptigi davranislardandi ki biz ozel egitimle falan duzelttik cocuk psikiyatristi zaten sizi yonlendirir

Evet o kadar haklısınız ki mesela bana göre konuşması gayet normaldi ta ki okulda ki yaşıtları görene kadar, teşekkür ederim yorumunuz için

Dikkat eksikliği konusuna bir şey diyemem fakat tek olmayı tercih etmesi ve az konuşması nedeniye doktorun görmesinde fayda var.

Tesekkur ederim yorumunuz için 😊 söz konusu evlat olunca insan istemese de kafaya takıyor
üstüne düsmeyin derken düsünmeyini kastetmedim. Hani oglum neden boyle neden şöyle gibi.. neden oynamiyorsun kreşte sevmiyormusun istemiyormusun gibi seyler. Cocuklar cok uyanik herseyi kullanabiliyorlar🤣

Tabi ki uzman değilim ama hemen nasıl da dikkat eksikliği teşhisi koymus? Bambaşka bir ortam bambaşka insanlar anne özlemi vs. Bunlar çocuklar için kolay şeyler mi? Bilmiyorum bana abartmış geliyor. Bir iki ay sonra bambaşka olacaktır. Kaldi ki karakteri de öyle olabilir.

benim iki oğlumda geç konuştu dr a götürdüm büyüğü normal dedi . 4 yaşına kadar ilerleme olmazsa sıkıntı dedi. her ay gelişme oluoyordu .

benim iki oğlumda geç konuştu dr a götürdüm büyüğü normal dedi . 4 yaşına kadar ilerleme olmazsa sıkıntı dedi. her ay gelişme oluoyordu .
Teşekkür ederim yorumunuz için, evet benim oglumda da günden güne gelisme var konuşma konusunda Allaha şükür , peki dört yaşında tam olarak konuşmaya başladı mı? Mesela benim ki k,l,s,f,g,p,t bu harfleri söylemiyor birde net cümle kuramıyor basit şekilde kurabiliyor

Merhaba . Benim üç buçuk yaşında oğlum var .Bu yıl kreşe verdim . Sakin, ılımlı, çok güzel kaplı,merhametli bir çocuk .Ama okula verdiğim günden bu yana bazı sıkıntılar var . Alışma süreci çok kolay geçti. İlk götürdüğüm gün hiç itiraz etmedi hemen adapte oldu bi sıkıntı çıkarmadı. Yarim gün olarak verdim. Sınıfı üç yas grubu ve 10 kişiler. Öğretmeni ve birde yardimci stajyer var .

Sormak istediğim konuya gelirsek , öğretmeni günlük olarak yaptıkları etkinleri ,oyunları vs WhatsApp grubundan gönderiyor. Videolara baktığımda oğlum çok pasif hiç içlerine karismiyor kendi kendine takılıyor falan öğretmen ismiyle seslenip çağırıyor geliyor ama yine gidiyor. Birde çiş problemi de yaşadık. Çişini okulda tutuyor söylemiyor ben okuldan alınca koştur koştur eve geliyorum bana çiş diyor . İki kez altına yaptı okulda bunu öğretmenle konuşup hallettik . Saat on bir gibi direk çişe gönderiyor.

Ve bugün öğretmeniyle durumu hakkında konuştuk. Dikkat eksikliği olduğunu, konuşmasının çok geride olduğu söyledi. Evet konuşması basit cümleler kuruyor ama tam kendini ifade edemiyor . Ama dikkat eksikliği var demesi beni çok endişelendirdi. Kitap okuyun ,tv telefon tablet vermeyin dedi . Ben zaten kitap okuyorum ona hep tv telefon falan daha hiç bir kez bile eline vermedim oyalansin diye. Kendi kendine oynamayı çok seviyor. Parka çıktığımızda falan kimseyle işi olmadan kendi kendine bisiklete biner kimseyi takmayan bi çocuk ,okulda da bu şekilde davranıyor. Ben bunu karakteri öyle diye düşünüp değerlendirdim ama sizce bu bi problem mi ? Birde dikkat eksikliği bu yas için normal mi ,zamanla açılır mı? Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

Çok uzun oldu biliyorum ama bisey daha sormak istiyorum . Oğlum gece uykudan uyanıp parkeye yere yatiyor . Hani soğuk sonuçta parke, halıya da değil direk parkenın üzerine uzanıyor. Gece üç defa alarm kuruyorumm uyanıp onu tekrar yatağına yatiriyorum . Anlatıyorum bak burası senin yatağın ne güzel yumuşacık burda yat falan ama yok yine aynısı yapıyor, bunun içinde ne yapabilirim?
Normal yaşı küçük diyenler olmuş ama sonuçta öğretmenin bütün öğrencileri aynı yaşta sizinle bu durumu paylaştığına göre diğerlerinden farklı dikkat süresi ,dikkate almanız gerekir öğretmenin yorumunu.Zaten randevu da almışsınız.Çok yalnız büyüyen bir çocuk mu?Mesela abimin kızı pandemi dönemi falan derken iki yaşına kadar anne babası dışında ne yetişkin gördü ne çocuk.Sonrasında parka çıktığında çocuklar onunla oynamak istediğinde suratını direk başka yöne çeviriyordu insanlarla iletişim kurmayı sevmiyordu falan ama zamanla aile sosyalleştikçe çocukta sosyalleşti.Böyle bir şey olabilir. Dikkat eksikliği de varsa da canınızı sıkmanıza değecek bir şey değil teşhisi bu yaşta almanız büyük avantaj olur.Oyunlar öneriyorlar bu yaş grubu için . Okul yaşı gelene kadar halolmuş olur dikkat sorunu.

Kreşe gittiği halde sosyalleşememesi ve sürekli kendi başına oynaması dikkat eksikliğinin nedenleri arasında ama tek başına bir neden değil tabii. Benzer çok öğrencim oldu sınıf ortamında az çok anlaşılıyor bu nedenle öğretmenin gözlemi önemli doktora aynen aktarırsanız önerilerini dikkate alarak zamanla düzelecektir.

Özel eğitim için Ram'a mı gittiniz veya özel bir merkeze mi gittiniz bize de tavsiye ettiler ama nasıl bir yer acaba

Normal yaşı küçük diyenler olmuş ama sonuçta öğretmenin bütün öğrencileri aynı yaşta sizinle bu durumu paylaştığına göre diğerlerinden farklı dikkat süresi ,dikkate almanız gerekir öğretmenin yorumunu.Zaten randevu da almışsınız.Çok yalnız büyüyen bir çocuk mu?Mesela abimin kızı pandemi dönemi falan derken iki yaşına kadar anne babası dışında ne yetişkin gördü ne çocuk.Sonrasında parka çıktığında çocuklar onunla oynamak istediğinde suratını direk başka yöne çeviriyordu insanlarla iletişim kurmayı sevmiyordu falan ama zamanla aile sosyalleştikçe çocukta sosyalleşti.Böyle bir şey olabilir. Dikkat eksikliği de varsa da canınızı sıkmanıza değecek bir şey değil teşhisi bu yaşta almanız büyük avantaj olur.Oyunlar öneriyorlar bu yaş grubu için . Okul yaşı gelene kadar halolmuş olur dikkat sorunu.
Çok yanlız büyüyen bi çocuk değil arkadaşları var oturduğumuz binamızda var yaşıtları hep gidip geliyoruz falan ama o kendi başına takılmayı coo seviyor kimse umurunda değil, yorumunuz için teşekkür ederim ,umarım herhangi bisey varsa bilse erkenden teşhis edilmiş olur

Bugün 3 yaşında yeğenim bana geldi 2-3 saat vakit geçirdik. Birlikte oyun oynayalım diyorum hayır diyor. Söylediklerinin çoğunu anlayamıyorum 🥴 kızımı hiç istemiyor onun oyuncaklarını saklıyor. Ben annesine kreşe vermesi gerektiğini söylemiştim. Hani orda sosyalleşir hem paylaşmayı öğrenir hem konuşmayı hem de yaşıtlarıyla oyunlar kurmayı. Pandemi bebeleri insan göremediler ki bebekliklerinde anne babadan başka 🥴

Özel eğitim için Ram'a mı gittiniz veya özel bir merkeze mi gittiniz bize de tavsiye ettiler ama nasıl bir yer acaba
Yok rama gitmedik rapor falanda cikarmadik ozel rehabilitasyon merkezleri var birini arastirip sectik gittik ordada cpcuk psikologu var oda degerlendirdi biz psikeatrist haftada iki ders alsin demisti o sekilde ders aldik bir yil kadar su anda biraktik ayni zamanda kresede gitti yasitlarini yakaladi sorunlarimizdan kurtulduk. Orda birebir cocukla ogretmen ders yapiyor cocukta ne sikinti varsa ogretmenler ona gore ders yapiyolar iste aktivite falan o sekilde

Bugün 3 yaşında yeğenim bana geldi 2-3 saat vakit geçirdik. Birlikte oyun oynayalım diyorum hayır diyor. Söylediklerinin çoğunu anlayamıyorum 🥴 kızımı hiç istemiyor onun oyuncaklarını saklıyor. Ben annesine kreşe vermesi gerektiğini söylemiştim. Hani orda sosyalleşir hem paylaşmayı öğrenir hem konuşmayı hem de yaşıtlarıyla oyunlar kurmayı. Pandemi bebeleri insan göremediler ki bebekliklerinde anne babadan başka 🥴
Teşekkür ederim yorumunuz için, evet pandemk bebekleri bununda etkisi vardır 😊 birde kız çocukları erkeklere göre daha erken konuşuyorlar ben o yüzden de pek ciddiye almamıştım tam olarak konuşamamasini

X