Merhaba . Benim üç buçuk yaşında oğlum var .Bu yıl kreşe verdim . Sakin, ılımlı, çok güzel kaplı,merhametli bir çocuk .Ama okula verdiğim günden bu yana bazı sıkıntılar var . Alışma süreci çok kolay geçti. İlk götürdüğüm gün hiç itiraz etmedi hemen adapte oldu bi sıkıntı çıkarmadı. Yarim gün olarak verdim. Sınıfı üç yas grubu ve 10 kişiler. Öğretmeni ve birde yardimci stajyer var .
Sormak istediğim konuya gelirsek , öğretmeni günlük olarak yaptıkları etkinleri ,oyunları vs WhatsApp grubundan gönderiyor. Videolara baktığımda oğlum çok pasif hiç içlerine karismiyor kendi kendine takılıyor falan öğretmen ismiyle seslenip çağırıyor geliyor ama yine gidiyor. Birde çiş problemi de yaşadık. Çişini okulda tutuyor söylemiyor ben okuldan alınca koştur koştur eve geliyorum bana çiş diyor . İki kez altına yaptı okulda bunu öğretmenle konuşup hallettik . Saat on bir gibi direk çişe gönderiyor.
Ve bugün öğretmeniyle durumu hakkında konuştuk. Dikkat eksikliği olduğunu, konuşmasının çok geride olduğu söyledi. Evet konuşması basit cümleler kuruyor ama tam kendini ifade edemiyor . Ama dikkat eksikliği var demesi beni çok endişelendirdi. Kitap okuyun ,tv telefon tablet vermeyin dedi . Ben zaten kitap okuyorum ona hep tv telefon falan daha hiç bir kez bile eline vermedim oyalansin diye. Kendi kendine oynamayı çok seviyor. Parka çıktığımızda falan kimseyle işi olmadan kendi kendine bisiklete biner kimseyi takmayan bi çocuk ,okulda da bu şekilde davranıyor. Ben bunu karakteri öyle diye düşünüp değerlendirdim ama sizce bu bi problem mi ? Birde dikkat eksikliği bu yas için normal mi ,zamanla açılır mı? Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.
Çok uzun oldu biliyorum ama bisey daha sormak istiyorum . Oğlum gece uykudan uyanıp parkeye yere yatiyor . Hani soğuk sonuçta parke, halıya da değil direk parkenın üzerine uzanıyor. Gece üç defa alarm kuruyorumm uyanıp onu tekrar yatağına yatiriyorum . Anlatıyorum bak burası senin yatağın ne güzel yumuşacık burda yat falan ama yok yine aynısı yapıyor, bunun içinde ne yapabilirim?