- Konu Sahibi melihayigit
-
bence eşiniz tepki göstermekte haklı.hiçbirşey bebeğinize vurduğunuz için sizi haklı çıkarmaz.Daha melek o minicik bilerek vurmuyor heralde ama siz anne olarak karşılık veriyorsunuz.Dayanamıyorum ne demek dayanıcaksınız anne iseniz dayanıcaksınız annesiniz siz.gerçi siz bebeğe vurmaktan çok eşinizle aranızda geçen tartışmayı umursuyorsunuz.bebeğinize vurmayın lütfen ne olursa olsun.gerçekten kan beynime çıktı yumuşatarak yazmaya çalışıyorm.üslübum sert geldiyse kusura bakmayın.Ama eşinizmi haklı siz mi haklı onu düşüneceğinize bebeğinize birdaha vurmayıverin!
ne desem bilemedim...ama bence de oğluna vurma canım..annesi o daha bi melek...o sana vurunca kayıtsız kal umursama onu...sonra sımsıkı kucakla...sabiha paktuna keskin hiç birşey yapamadığınız sabrınızın tükendiği anlarda sadece çocuğunuza sarılın demişti bi programda...ben uygulamaya çalışıyorum...2 yaş sendromunu böylelikle daha yumuşak atlatıyoruz....eşinle de konuş...bazen sabrım tükeniyor istemeden oldu haklısın vurmamalıyım de mesela...yada alt değiştirirken yardım iste..oyunla açın altını babasıyla birlikte giydirin...yada sadece babaya ver bu görevi...bakalım o nasıl başedecek...aklıma gelen çözümler bunlar...ama oğluna bol bol sarıl..sımsıkı...daha güzel olacak herşey göreceksin...
yapilan bilimsel arastirmalara gore eger cocugunuz sizin istemediginiz hareketi yapiyorsa sizde tepkiyle (bagirarak vurarak) cvp veriyorsaniz o harekete devam edicektir siz o hareketi dikkatinizi ve enerjinizi vererek o hareketi odullendiriyorsunuz.
diyelimki size vurdu sizde yarim dakika baska odaya gidin, ona iyice dikkatinizi vermediginizi gosterin hem sizinde sinirleriniz yatisicaktir boyle yaparak hem hareketi odullendirmiyorsunuz. bir deneyim bakalim.
Esinizide alinmayin sonucta butun gun cocukla o ilgilenmiyor eminim sizi bu yuzden anlamiyordur.
cnm benim önerin için çok teşekkürler haklısın vurmamam gerekirdihala düşündükçe içim acıyo ama inan o an elimde olmadı çok kötüydüm sürekli bana vuruyo bazen öyle anlar yaşıyoruz ki ağlıcam nerdeyse dün gözüme oyuncağını vurdu emin ol 5 dakika gözümün göremiceni sandım napıcam nasıl anlatıcam bu çocuğa vurmaması gerektiğini ben eşimden biraz destek bekliyorum yani tamam hklı vurmamalıyım ama o da biliyo oğlumuzun böyle olduğunu en azından sende haklısın çok acı çekiyosun ama yapmamalıydın deseydi haklıydı ama direk kreşe vermekten bahsediyo ben bakamıyomuşum bi anneye söylencek en kötü sözlerden biri beni çok üzdü
Sizi üzmek istemem ama siz oğlunuza vurduğunuz için ona vurmanın kötü birşey olduğunu, vurulmaması gerektiğini anlatmanız İMKANSIZ. Çocuklar sözlere inanmaz, davranışlara inanır. Siz yapmasını istmediğiniz hareketi yaparsanız o hareketi yapmasına engel olmazsınız. Daha da vahimi size olan güveni sarsılır. "Annem vurmak kötü diyor ama vuruyor; ya yalan söylüyor ya kendisi de kötü birşey yapıyor."
2 yaş sendromu ile ilgili birşeyler okumanızı tavsiye ederim.
yardımınız için teşekkürler haklısınız hiç bi şekilde yaptığım iyi bişi diil şu an düşündükçe daha da kötü oluyorum galiba sabrımı zorlayıp hiç bi şekilde ona zarar vermemeliyim 2 yaş sendromunu okudum ama o an hiç bişi düşünemedim
bundan öncesini düşünüp üzülmenin ne sana ne de oğluna faydası var..önüne bak artık..bundan sonra ne yapabilirim de...kendini de üzme...annelerimiz bize vurmadımı hiç bi kaç kez de olsa...canavara dönüşmedik..aksine anne olduk şevkatli ve bilinçli...bi daha vurmazsın o da unutur vurmayı zamanla...sevgiyle sarıl oğluna benim için...
arkadaşım seni çok iyi anlıyorum 2 yaş sendromunu çok kötü atlatıyolar hem anne hem baba hemde çocuk çok etkileniyo benimde dayanamadığım noktalar oldu poposuna vurduğumda oldu kızıp bağırdığımda oldu..böyle zmanlarda odayı terkedip aradan bi süre geçince tekrar gelip yanına hadi gel barışalım sen beni üzdün bende seni üzdüm öpelim birbirimizi bidaha yapmayalım dedim...kızım 4 yaşında şuan yapma dediğim zaman hayır dediğim zaman benim niye hayır dediğimi anlıyabiliyo sebep sonuç ilişkisi kurabiliyo...erkek çocuklar daha hırçın oluyo...hareketlerinde kesin ve tutarlı ol cnm..mesela dinlemiyo vuruyo çok sevdiği oyuncağını al deki yaparsan artık oyun yok...kendini hırpalasın atsın kırsın ama inatlaş..senin kararlı olduğunu gördükçe inadı kırılmaya başlıyo...
gelelim eşinin konusuna bende az çok aynı şeyleri duydum offf bakamıyoruz ne yapcaz annemmi gelse falan gibi ...
hiç birisini duyma hatta alınma bile bende çok ağladım ben iyi bi anne diilim niye böyle oluyo diye sonra dedimki yaaa herkes anasının karnındamı öğreniyo...yooo...iyide olsa kötüde benim çocuğum...herkes ayrı bişi söyler muhtar kesilir başına sen çocuğunla ilgilen...bu zamanlarda geçicek sıkma canını..sonra büyüdüğünde gülersin neler yaşamışım diye.....
Eşin sana iyi bir öneri yapmış aslında, madem oğlunla iletişim kurmak da güçlük çekiyorsun yarı zamanlı bir kreşe ya da oyun grubuna verebilirsin. Hem senin tahammülün sabrın artar, hemde oğlunun davranışları daha da düzelir. Çocuğun sana vuruyorsa senin ona vurman onun bu davranışını daha da pekiştirir, sana vururken kolunu tutup engelleyebilir ağlaması geçtikten sonra vurmanın kötü bir şey olduğunu anlatabilirsin. Şu an tam 2 yaş sendromu zamanı, inan 4 yaş sendorumu ondan daha beter oluyor, dahda sabırlı olman gerekiyor...
eşim oğluma vursa tepkim sizin eşinizden de fazla olur anasınıfı öğretmeniyim okulda 20 öğrenci evdede 2 yaşında oğlum var şimdi tam dönemi ben bir bireyim mesajını böyle dediklerinizin tam tersini yaparak gösterirler onun kişilik gelişiminede çok zarar verirsiniz böyle davranırsanız ileride ya çok hırçın yada tam tersi pasif bir birey olur bu dönem çocuğa hiç bir şey zorla yaptırılmamalı ve onunla inatlaşılmamalı ilişkiniz çok zazar görür böyle davranırsanız hem çocukla hemde eşinizle yani...bez olayını hallettikten sonra sabırlı bir insan değilseniz güvenilir bir kreşi düşünebilirsiniz kendinize zaman ayırıp oğlunuzla olduğunuz zamanı daha sabırlı daha kaliteli yaşayabilirsiniz.Ben dayağa inanılmaz karşıyım heleki bu yaşta lütfen kakasıyla kalsın daha az zarar görür inanın.
içim sızladı... herşeyden önce tabiki anne sizsiniz ve annesiniz.... doğru iletişim kuramazsak onu iyice anlayamazsak hırçınlaşacak, öfkesini birşekilde birşeyden çıkaracak... ben size çocuğunuz büyürken hangi dönemlerden geçiyor araştırmanızı öneririm... 2,5 yaş BEN dönemi.... kişiliğini koyacak, kendi karar vermek isteyecek, inatlaşacak vs vs.... uzun zamandır burada Sabiha paktuna'yı öneriyorum... öneriyorum, çünkü söylediklerini uyguladığımda çocuğumla olumlu anlar yaşıyoruz... onun faceteki sayfasından hem takip etmenizi hemde kitaplarını edinmenizi öneririm... daha yolun çok başındayız, öğrenecek o kadar çok şey varki.... ve ricam herkes gibi, lütfen birdaha asla el kaldırmayın, bağırmayın... bol şans.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?