• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma mektup (1)

canım çok selamlarımızı söyle kınalı kuzuna hepside bizim evlatlarımız Allaha emanet olsunlar

Yine sensiz geçen rutin günlerden biriydi kınalı kuzum.Seninle her gün telefonda görüşeceğimizi söyleselerdi belki ilk gittiğin gün bu kadar üzülmezdim.Çok acı çektiğim gerçek.Ama kabuk bağladı artık bu yara.Zaman her şeyin ilacı imiş kınalı kuzum.Artık acı vermiyor,özlemin var o kadar.ılk gittiğin gece en ufak kardeşin, bir koca rulo kağıt havlu ile yatağa girmişti.Tabii çok ağladı.O üzülmesin diye hiçbir hareketine ses çıkarmadık ilk zamanlarda ama çocuk huy değiştirdi.
Bir bağırıyor ki sesi tüm sokağı kaplıyor.Bu çocuk bizi kullanmaya başladı artık.
Herkes bana asker anası demeye başladı minik kuşum.Bir garip oluyorum öyle söylenince.Bu büyük bir şeref vatan sana emanet ya yavrum.....Yine de çok farklı bir his bu....
Bu gece fazla yazmayacağım.Sadece kalbimde,yüreğimde,dileğimde ve dilimdesin.Bunu bilesin istedim o kadar.
Seni çok seven ANNEN.....

kutsal görev bişey denemeniyorki gitme diye

Allah kavuştursun inşallah

Rabbim hayırlı teskereler nasip etsin inşallah

Sevgili minik kuşum.Sen şimdi yan odada yatmaktasın.Artık tam bir askersin.Ben duygularımı anlatmaya önceki günden başlayacağım.
Önceki akşam saat 22 30 da yola çıktık.Ankara üzerinden Konya.Yolculuğumuz mükemmel geçti diyebilirim.Yollar çok güzeldi.Bir de karanlık yollar olmasa mükemmel olacaktı.
Sabah saat 6.30 da senin olduğun yere vardık.Bizi içeriye aldılar.Ziyaretçi bölümünde isteyenlere ikramda bulundular.Komutanlar ne kadar müşfikti anlatamam.
ılk andan itibaren senin çok güzel bir yerde olduğun hissine kapıldım.
Sonrasında hava bozabileceği için kapalı spor salonuna alınan törene getirmek için otobüslere bindirdiler.
Biz salonda yerimizi almış törenin başlamasını beklerken,Komutanlarınızdan birisi"Henüz tören için epey vakit olduğunu,dilersek evlatlarımızla hasret giderebileceğimizi" söyleyince,salon koptu kınalı kuzum.
Anneler, babalar,nineler,dedeler,Herkeste bir telaş.Biz çıkmadan salona sizi saldılar.
O subay elbisesinin içinde ne de güzel asker olmuşsun.Sana ne de güzel yakışmış o şapka,o yeşil kıyafetler...
Deden sarıldı ağlaştınız.Sende ağladın kınalı kuzum gördüm.Sonra baban,O koca adamın ilk kez fütursuzca gözyaşlarını salmasına şahit oldum.Bencillik belki ama en son ben sarılmak istedim.Neden mi?
En fazla ben sarılayım diye.Ben ağladım,sen ağladın.Baban ağladı,deden ağladı,kardeşlerin ağladı,ağlaştık.Gözümü hafif kaydırınca bir baktımki,orada yalnızlığını derinden hisseden bir mehmetçik ağladı.Üzüldüm ona belki de ailesini hatırlattığım için üzüldüm.Üzgünüm Mehmetçik beni affet.
Sonra sizi geri çağırdılar..Tören başladı.O ne müthiş bir atmosferdi.O ne yürekten çağlayan seslerdi.ıki Türk bayrağının arasında büyük Atatürk'ün posterinin önünde yemin ettiniz.Sanki artık bu çocuklar Atatürk'ün çocukları sizin değil duygusu uyandı bende nedense.
Önce şehitlerimiziçin ve sel felaketinde yitirdiğimiz insanlarımız için saygı duruşu yapıldı.Sonrasında ıstiklal marşımız okundu.Ben zaten Her istiklal marşında gözyaşlarımı zor tutarım ama bu kez tutmadım.
Sonrasında yemin ettiniz.Ve en son onuncu yıl marşı,Koptum ben.Duygusal dünyam allak bullak oldu ağlamaktan.
Sonrasında seni aldık ve dışarıdayız.Bugün seninle birlikte Konya'yı gezeceğiz.
Ne demişler "Gez dünyayı,gör Konyayı."
ben gerçekten çok beğendim.Tam bir Avrupa şehri olmuş Konya.Gerçekten yaşanılası bir yer.
Görüşmek üzere günlüğüm..
Bugün Mevlana hazretlerini ziyaret edeceğiz inşallah.
Çok mutluyum.
SENı ÇOK SEVEN ANNEN..

Son düzenleme:
ne güzel canım çok sevindim......
benim ailemde Konya da oturuyor.....daha önce yazmıştım güzel yer
gidince için rahat eder diye.........benden de selam söyle Konya ya........
ewet yolları olsun şehirleşme düzeni evlerin kalitesi olsun yapılaşma
olarak çok güzel.......Ben Konya da ki şehirleşme kalitesini maalesef şu an bulunduğum yerde bulamadım...........
herşey gönlünüzce olsun canım.....

Teşekkürler Destina.Bugün hep gezdik.Gerçekten güzel,düzenli bir şehir.ıstanbul'un keşmekeşinden sonra ilaç gibi geldi....

Gün aydın,günün aydın olsun sevgili oğlum.Bugün ayrılık günü.Ne çabuk geçti üç gün.Sana doyamadan sana kanamadan.
Ama bu ayrılıkta hiç ağlamayacağıma sana söz veriyorum.Zaten ilk ayrılışımızda da görmemiştin ağladığımı.Şimdi de görmeyeceksin.Tek farkı boğazım düğümlenmeyecek.Çünkü geldim ve gördüm.Yaşadığın,eğitim yaptığın heryeri gösterdiler bize.Komutanların güler yüzlü.Belli ki içinin aydınlığı yüzlerine vurmuş.Seni önce Allah'a sonra onlara emanet ediyorum.Bugün yolculuk var evimize dönme zamanı geldi.Çok değil bir ay sonra eğer başka yere gidersen 15 gün dağıtım iznini kullanacağını söyledin.Bekliyorum.Zaman su misali....
Ben sana yazamadığım mektupları yazacağım.Senin haberin bile olmayacak.Sonra birgün terhis olup gelice belki paylaşacağız bu duygulu anları.O zaman ağlar mıyız bilmiyorum.Ama artık ağlamak istemiyorum.Sen olunabilecek en güzel yerdesin.Ve inanıyorum ki olunabilecek en güzel yerde olacaksın.
Sen beni asla incitmedin,asla kırmadın.Bir anne için olunabilecek en güzel evlat oldun.Ve ben senin için Rabbime şu mübarek şehirde yalvarıyorum."Allahım ben ondan razıyım sen de razı ol,onun işini hep rast getir,onu kötülerle karşılaştırma,onun her zor işini kolay eyle,onu hastalıkla,darlıkla terbiye etme"
AMıN
ışte böyle kınalı kuzum ayrılık vakti geldi çattı.Birazdan azıcık uykunun ardından seni birliğine teslim edeceğiz.Ve Ankara'ya doğru yola çıkacağız.Laf aramızda sayende bu yıl ikinci tatili de yaptık.Biraz da kardeşlerini bilinçlendirmek lazım.Onlara Gençlik parkını ve Anıt kabiri gezdirmek istiyoruz.

haydi abbas, vakit tamam;
akşam diyordun işte oldu akşam.
kur bakalım çilingir soframızı;
dinsin artık bu kalp ağrısı.
şu ağacın gölgesinde olsun;
tam kenarında havuzun.
aya haber sal çıksın bu gece;
görünsün şöyle gönlümce.
bas kırbacı sihirli seccadeye,
göster hükmettiğini mesafeye
ve zamana.
katıp tozu dumana,
var git,
böyle ferman etti cahit,
al getir ilk sevgiliyi beşiktaş'ta;
yaşamak istiyorum gençliğimi yeni baştan.

Cahit Sıtkı Tarancı

Dün yine ayrıldık minik kuşum.Sabah otelde kerdeşlerinle beraber son kahvaltınızı yaptıktan sonra acı gerçek suratımda şamar gibi şakladı.
Kardeşlerin üzülüyorlardı.Ben onlara "üzülmemelerini,sayılı günün çabuk geçeceğini" söyleyip,ağlamayı dahi yasakladım.
Çünkü; dedim ya,gözümle görmek rahatlığını anlamama yetti.
Sonra senden ayrıldık.Son fotoğrafını çekip vedalaşıp,yola koyulduk.Hava muhalefetinden dolayı,güzergah değiştirip,Eskişehir üzerinden gelmek zorunda kaldık.Bari dedik çocuklar Eskişehir'i görsünler.
Girmez olaydık.Bir ıstanbul tabelası bulamadık.Merkezde resmen kaybolduk.Velhasıl'ı Eskişehir'i sevmedim.Nasıl bir belirsizlik anlayamadık.ınsan bir Adapazarı ya da ıstanbul tabelası koymaz mı bir yere?
Sora sora,iki üç kez merkezde dolana dolana zorla yolu bulduk.
Neyse kazasız belasız eve vardık.Ama karayolları çok güzel çalışmış.Takdir etmek de lazım doğrusu.Ülkemde çok güzel yollar yapmışlar.Ama Afyon,Bilecik güzergahında kilometrelerce hummalı bir yol yapımı var ki müthiş.Kaç tane dağı delmişler,arka arkaya,kaç tane viyadük var..Bayıldık doğrusu.
Neyse iftara yetişemedik.Pamukova'da açtık orucumuzu.
Eve vardığımızda külçe gibiydik artık.Bazen 130,bazen de 140 ile geldik.Hiç aşağı düşmedik diyebilirim.Yine de gece saat 10' da evdeydik.Sen bizi yol boyunca defalarca aradın.
Bundan sonrası ya kısmet.En çok da senin bizlere yakın bir yere dağıtım olmanı diliyorum yüce mevladan.Anayım işte ne yapayım.Gönlüm hep hafta sonları seni görmekten yana.
Ama yine de rabbim hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin.Tüm askerlerimize, Rabbim sıhhat ve afiyet versin.Hayırlısı ile teskere almalarını nasip etsin.
Bugünlük bu kadar kınalı kuzum.
Seni çok seven ANNEN...

Son düzenleme:
Selam minik kuşum.Dün yine sıradışı bir gün yaşattın bana.Tam iftar hazırlıklarına başlayacağım sırada aradın.
Sürpriz diye buna derler.Geliyorsun işte!...
En sevdiğin yemekleri yapacağım,en güüzel yerleri gezeceğiz beraber.ıki-üç gün de olsa tekrar beraberliğin tadını çıkaracağız inşallah.Hayırlı yolculuklar yavrum.....
Seni çok seven ANNEN....

Oğlunun gelmesi ne güzel bir haber Realistçiğim..Allah kavuştursun herşey gönlünce olsun inşallah.

Karadutum,çatalkaram...Yolculuk var bu akşam.....
Nihayet evine geleceksin inşallah..Yokluğuna alışmaya çalışırken,düşündüm de,bir ay içinde ikinci kez birlikte olacağız.Bu bayramı sensiz geçirmemize izin vermediğin için teşekkürler..
Yarın sabah inşallah birlikteyiz.Askerliğe alışamadan tatile alıştın bakıyorum.
Neyse fazla yazmayacağım.Bugün duygusal günümde değilim.Çok yorgunum minik kuşum.Sabah sabah herkes uyurken s.......'ya ilaç yazdırmaya gittim gözler için.Neyse çok beklemedim.
Gelince de bira çamaşıriortalık derken,kışlık domates ve biber yaptım kavanozlara makarna sosu için.
Sen çok seversin bilirim.Ama dağıtımın inşallah yakın yere çıkar da hafta sonları birlikte yeriz niyeti ile yaptım..
Bir de baktım ki iftara bir saat kalmış.Koştura koştra yemekleri yaptım.Ama yorulmuşum.Şimdiden uykum geldi.Bira istirahat zamanı.Öpüyorum.Yarın görüşmek üzere.......
Seni çok seven annen....

asker anasına hayırlı teskereler diliyorum,inşallah biz de o günleri görürüz.oğluşum bire başlayacak bu sene,askerliğine daha zaman var ama yazılanları okuyunca daha şimdiden kederlendim,ayrılık vakti gelince ne yaparım bilemiyorum..allah bütün askerleri korusun

turkbayragi
turkbayragi
turkbayragi
turkbayragi

Niayet evindesin.Dinlenmektesin.Bu süre zarfında yazmayacağım....Mümkün olduğu kadar seninle vakit geçirmeye çalışacağım.Senin de aynı şeyi düşündüğünü biliyorum.Seni seviyorum......

Ben seni hic sevmedim ki
yorgun aksamlarda soyledigimiz sarkilari sevdim
bir cicege gulmeni bir gule benzemeni sevdim
bir de yildizlari sevdim
eylul aksamlarinda gelip gozlerinde durdular
Ben seni hic sevmedim ki

beni yola kodugunda ayrilmayi sevdim
kursunlari sevdim beni vurdugunda
aglamayi sevdim beni unuttugunda
aglamayi sevdim yanliz oldugumu anladigimda
ayakta kalmami sevdim
yikilmami sevdim seni her hatirladigimda
ekmegi sever gibi sevdim sensizligi
su gibi ozledim temmuz gunesinde sesini
ikindide yagmur gibi
geceleyin ruzgar gibi sevdim seni sevdigimi
Ben seni hic sevmedim ki

kuslara sarkilar ogretmeni sevdim
menekseyle konusmani
nisana hatirlatmani
baharin adinda yanlizlik olmadigini
dustugum zaman kanayan yanlarimi
ve tuhafligimi usudugum zaman
sakiz satan cocuklari yeni cikan sarkilari
her kaybettiginde kazanan yanlarini sevdim
denize dusmus gul gibi dustum atese
ben yangini sevdim
ben yandigim zaman boyle iste
Ben seni hic sevmedim ki

bir gece ceylan indi dagdan kalbine
bir gece siir gibi kibrit alevinde
alemin ortasinda kimsesizligin sesinde
bugusunda sabahin
acimasizliginda ahin
aglayan yuzunde isanin
ferahlatan gucuyle duanin
korkutan yaniyle narin

gulun ustune
tutundugum umudun ustune
korkunun ustune
senin ustune
hepsinin ustune
ben seni hic sevmedim ki

gittigin zaman
gitmeni sevdim
evreni sevdim geldigin zaman
kalmani sevdim
urkuyordum sana sana alismaktan
yinede sevdim gulumsemeyi
mendilimi sallarken seni goturen trenin arkasindan
kirlara ilk kar dustugu zaman
olumun en guzel oldugunu sevdim
seni icimde oldurdugum zaman

her kaybettigimde kazanan yanlarini sevdim
denize dusmus gul gibi dustum atese
ben yangini sevdim
yandigim zaman boyle iste
ben seni hic sevmedim ki
ben sevdim mi adam gibi severim

Son düzenleme:
Gittin yine ardında sevenlerini bırakarak.Tam yokluğuna alışmışken varlığına alıştırıyorsun.Ben alıştım ama küçük S... dün yine için için ağladı seni uğurladıktan sonra.
Güzel bir bayram geçirdik minik kuşum..En son iftarı birlikte yaptık.Bayrama birlikte girdik.Misafirlerimizi beraber ağırladık.En son dün sabah A...... 'nın çaldığı gitara heğimiz birden eşlik ederken,ne kadar çok şeye sahip olduğumu hissedip,rabbime şükrettim.
Pırıl pırıl dört tane evlat.Çok şükür ki hepiniz sağlıklısınız.Sonra sizlere hayatını sunmuş bir anne ve baba....
ıçinden mutluluk şarkıları yükselen bir ev ve yuva......
Ayağımızı yerden kesen bir araba....
Geçinebilecek kadar bir gelir...
Ve de en önemlisi hepimizin sağlığı...
Bunlar Rabbimin bir kuluna verebileceği en güzel hediyeler diye düşündüm dün.
Varsın ayrı olalım..Nasılsa geçici bir süre zaman çabuk akıyor..
Çok şükür Allahım bana bu güzellikleri yaşattığın için...
Şu an senden haber bekliyorum.Otobüsten iner inmez arayacaktın...Umarım hayırlısı ile varırsın Konya'ya...
Mektuplarıma devam edeceğim.
1,5 ay sonra kur'a çekeceksin.Hakkında hayırlısı ne iseo olsun.Dualarım hep senden yana.Nerede olursan ol Rabbim seni korusun....
Seni çok seven annen......

Çok şükür vardığının haberrini verdin minik kuşum.Gönlüm rahat.HOŞÇAKAL....

Kınalı kuzum.Bu mektup da sana.Dün yoğun bir gün geçirdim.Evdi,pazardı derken kardeşlerinin okul telaşı da birbirine karıştı.E...sabahçıydı,olaysız tamamladı güne.S.... öğlenciydi.Bir gitti pir gitti.ıkinci sınıf ya bu sene biraz ağabeyilik vasfındaydı.
Öğretmeni sormuş o anlatmış.Koca yaz nerelere gittiğini ne yaptığını.Boşuna dememişler çocuktan al haberi diye!...
Sonrasında da okuma yarışması yapmışlar,pekiyi almış.
-Bir de bana kızıyordun çalışmıyorum diye!... Şeklinde söylenerek geldi eve.Ablası aldı onu.Ona da kızdı.
-yarın ben kendim geleceğim... dedi.
Bakalım bugün kendisi gelsin..
Bir de öğretmeni tatil kitaplarını istemiş."Ben yapıp bitirince annem çöpe attı demiş"
Öğretmeni de "tamam" demiş.
"Peki,sana aldığımız test kitabını da söyledin mi?" dedim
-Onu söyler miyim hiç!...Sonra herkes aynısını alır da beni geçerler,ben sınıfın birincisi olmak istiyorum.... demesin mi!...
Neyse şimdiE...'yı uyandıracağım.Velhasılı benim de 20 yıllık askerliğim hiç bitmiyor.
Ayrıca dün dayın da aradı.Ama yalan, ama sahi iki lafın arasında iki tane de kız torunu olduğunu söyledi....Onlar yanında değillermiş Fransa'dalarmış.Zaten yeğenimi hiç görmedim,çocuğunu nasıl görürüm hiç bilmiyorum.Geleceklerini söyledi ama ne derece doğru bilemem.Dayın bu bir ayak üzerinde kırk senaryo yazıyor...
Neyse bu artık benim günlüğüm oldu neredeyse.Hadi seni öpüyorum.
Seni çok seven ANNEN

8 yaşına yeni giren bir oğlum var .o her ne kadar ben askere gitmiycem anne ya şehit olursam desede ben ona askerliğin ve şehitliğin kutsallığını anlatıp Allaha dua ediyorum onun askere gidişini görmeyi nasip etsin diye, mektuplarınız beni çok duygulandırdı. Ne güzel onu büyütüp, yetiştirip asker annesi olmuşsunuz. Dilerim hayırlısı ile teskere alıp evlendiğini ve torunlarınızıda görürsünüz. Şimdiden hayrılı teskereler. Sevgilerimle.

Kara gözlüm, efkarlanma gül gayri!
ıbibikler, öter ötmez ordayım.
Mektubunda diyorsun ki: ´Gel Gayri! ´
Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım.

Ah çekerim resmine her bakışta!
Bir mahzunluk var o boyun büküşte.
Emin ol ki, her sigara yakışta,
Sanki, duman tüter tütmez ordayım...

Mor dağlara, karargahlar kurulur;
Eteğinde bölük bölük durulur...
On dakika istirahat verilir;
Tüfekleri çatar çatmaz ordayım! ..

Dağlar taşlar bu hasretlik derdinde;
Sabır, sebat etmez gönül yurdunda!
Akşam olur, tepelerin ardında,
Daha güneş batar batmaz ordayım...

Aramıza dağlar girmiş koskoca!
Meraklanma, gönlüm dağlardan yüce...
Bir gün değil, beş gün değil, her gece,
Yatağıma yatar yatmaz ordayım...

Bahar geldi; koyun, kuzu koklaştı,
ıki aşık, senelerdir bekleşti...
Kara gözlüm, düğün dernek yaklaştı;
Vatan borcu biter bitmez ordayım!

Daha ne diyebilirim ki Seyrancığım.Ellerine sağlık.ıçim rahatladı..

Back