Oğluma bakamıyorum

Totosunu bir kere ısır hiçbir şeyi kalmaz annesi

Off yaa, annelik zor zanaat iste benmde yavrum bes aylik masAlalh durdugu yerde durmuyor.Patir kutur ayaklarini ana kucagina vuruyor.Altini degistirmek iskence,degistorene kadar hersey yerde. Iki dakka yalniz braktim yorgani yuzune cekmis bas bas bagiriyor saclarm beyazladi yaa smdiden.Rabbom saglik sihhat versin de saglicakla buyusnler..
Kayinvalinden de yani! Her cocuk bir mi.Sanki biz bile isteye isteye cocugu boyle yapiyoruz

Bende çok çektim büyük çocuğum sizin anlattığınız gibi dikiş izi eksik değil her hafta yaralanacak bişeyler bulur. Mesela hamileken çok zor geçti 3 ay serumla beslendim su içemezdim doğumu çok zor geçti doğdu gece hiç uyumazdı ve çok ağlardı çok zor sütten kestim wc eğitimi çok uzun sürdü genç anne olmuştum ve herkes bana akıl verip yetemediğimi söylerdi hala da öyle şuan ilkokula gidiyor ama hala aynı çok zorlar beni çok üzer psikologa gittim rehberlik servisi aldım kendime. Ben ona daha nasıl iyi bir ebeveyn olabilirim diye her gün daha da çok araştırıyorum. Ama şunu söyleyeyim benim içim rahattı çünkü evimde ona zarar verecek hiç bir şey yok diyebilirim bulsa yapar eminim. Koca çocuk oldu ama hala süs eşyalarım yok dümdüz bir ev yani. Camlar a çivi çaktı eşim sadece balkonlu olan camlar da sabit tel var ordan havalanıyor evim. Balkonlar çifter kilitli. koltuklar la camlar arasında 1 er metre ara koydum belki çok küçüldü evim ama olacaklar daha kötü. Büyüyünce düzelir derler ama huyları aynı inanın. Okulda da kendine arkadaşlarına zarar veriyor ve ben okulda da yanında gidiyorum öğretmen in isteği ile. Ondan daha geç yatıp ondan erken kalkmak zorundayım ve çok az uyuyor inanın 3 4 saat uyuyorum ben günlük. . Size tavsiyem tez zamanda pedagoga gidip bi yol çizin. Kreş çok mantıklı en azından kurallara uyan çocukları gördükçe onlarda uyuyorlar bize çok faydası oldu ama 1 dönem de 3 kreş değiştirdik haşere çocukları hiçbir özel okul istemiyor inanın biz hep atıldık kaba tabirle . Evde eğitim aldık sonra tekrar başladık filan bu konuda çok dertliyim . Allah kolaylık versin biz annelere ..

Amiin canim. Zaten kv görümcelerin bu lafları yuzunden asla yardımlarını da istemiyorum onlara kalsa bakarlar da burnumdan getirerek ama. Ben ev işi vs için çok parcalıyorum kendimi ama artık ayrılmayacağım başından çocuğumun en azından bi süre.. pis ortamda da büyümez cocuk ama ne yapayım cok kaptırıyorum kendimi .
Akşamda 12de yatar sabah 7-8 kalkar. Ne ara ne yapayim ben bilmiyorumm ki . Birazdan kalkıp temizlik ve yemek işini halledeyim diyorum uyuyamadım bari işe yarasin...

Canım benimde sen yaptın bu çocuğu böyle dediler inan diğer çocuğumuda ben yetiştiriyorum melek gibi. İki kardeş birbirinden aşırı farklılar sorun bende olsa oda öyle olurdu değil mi.. neyse sen kendine iyi bak iyi beslen aklını başına alıp o bana muhtaç ve ben anneyim ona iyi şeyler i öğretecek olan benim diyerek teselli ver. Kimseden fayda yok inanın. Daha geçen hafta banyo camına yumruk atıp elini parçaladı bundan önce de 4 cam daha kırmıştı hani akıllanır deriz ya kaç kere yapsa da düzelmedi benim oğlan.. yanlışı görüyor ama yapıyor yine de sebepsiz yere ..

Amiin Allah kolaylik versin cidden benim kide hiç uykuyu sevmiyor geç yatar erken kalkar 2 aydır memeden kestim ve yaralanmalar düşmeler cok arttı önceden 24 saat memede en azından duruyormuş yerinde yaa.. hiç zaptedemiyorum simdi.
aslinda bizim evde öyle salonda sadece koltuk takımı var mesela.. unite vs hiçbişey yok oturma odasında da koltuklar ve tv. Banyo ve mutfak karışık bizim oradan bulup alıyor bişeyler ..

Off çok geçmş olsun canim yaa cok haklısın bencede huy meselesi benim abim 40 yaşına geldi hâlâ sinirlenirse kafasında şişe ayna bardak kırar kendne zarar verir.. küçüklükten beri . diğer abimse o kadar sakin sessiz ki asla kardeş demezler sesini bile yükseltmez birbirinden aşırı farklılar aralarında 2 yaş var..

Aynen canım sen bundan sonrakiler için ondan önce düşünüp onda önce davranmalısın.. ben yemekleri onunla yapıyorum mesela patatesleri o yıkasın su oynasın onun tadına varsın. Su rahatlatır hem. Fasulye ver kırsın sende soğan doğra o sırada biraz seri hareket edip bitirmeye çalış eşin gelince de masayı hazırlarsın. Sen makinaya tutarken o bezle silsin yerleri toz alsın hem görev verirsen sorumluluk aldığında mutlu olur oda. Ben öyle yaptım ve hala da yapıyorum fazla detaycı olmazsan oda mutlu olur.

benim bir yakınımın cocuğu böyle her gün başına iş açardı. annesi azarlarken kör müsün derdi cocuğa.. gercekten de az görüyormuş çocuk. bir göz problemi olduğunu keşfettiler. Ameliyatla düzeldi. Şimdi normal her şey. Gözlemleyin bakalım çocukta anormallik var mı..

Hmm oralarada el atma zamanı gelmiş işe yaramayan şeyleri kaldırıp işe yarayanları da tepelere yerleştir kutularla. Böyle yazıyorum hep sana ama inan kendimi gördüm sende. Büyük dayısı dA öyleymiş ya oğlan dayısına çekmiş demekki bi önceki mesajda demişsin . Lavanta yağı sık yastığına uykuda geçişi hızlandırıyor. Sütten kesince daha asi oluyorlar evet rabbim kolaylık versin sana

Çok teşekkür ederim cnm ❤ öyle gerçekten yaa. Lavanta yagını da deneyeyim birde papatya cayı önermişlerdi de bulamadım buralarda

Sakin olup tehlikeli seyleri evden atın,kaldırıp baska yere koymak ise yaramıyor cünkü buluyorlar.
Camlara kilit takıp,onune koltukl cekebilirsiniz,cama atlamaması icin.
Cocuk düstü diye devlet elinizden almaz,kvde otursun kendi baksın ozman cok biliyosa.

Evi güvenli hale getirin.
orta sehpa, zigon sehpa falan evden gönderin.
yiyip içme, özellikle sıcak içecekleri mutlaka yemek masasında tüketin.
camlara kilit taktırın.
Varsa öyle bir şansınız odanın şeklini değiştirin,
Camın önünden alın koltuğu.
Dış kapınızı her zaman kilitli tutun.
İşiniz yoksa mutfak ve banyo kapısını kilitleyin.
Temizliği sadece eşiniz evdeyken yapın. Yemek yaparken bir yer örtüsüne tencere tava, yiyecek bir şeyler, çiğ makarna, kutu meyve vs önünü doldurun. Evet dağılacak ama oynayacak.
buzdolabınıza kilit takın.
koridor halılarınızın altına kaydırmaz alıp koyun.
elektrik prizlerini kapatın, fiş gibi takılan cocugun çıkartamadığı aparatlar var.
En önemlisi yağmur çamur kar kış demeden çoçuğunuzu dışarı çıkarın. Ki enerjisini atsın.

Yaşları yakın 3 küçük çocuğum var, ilkine 3 yaşına kadar doğal afet derdi çevremdeki herkes. Zamanla tedbiri ve kendini korumayı öğrendi. Yani geçecek merak etmeyin. Ama cocugu güvende tutmak sizin zorunluluğunuz.

ve kayınvalide haklı. Bu düşmelerin, dikişlerin sıklığı dikkat çekecek kadar fazlaysa doktor sosyal hizmetlere bildirir. Sizin suçunuz diye söylemiyorum, sadece herkesin önceliği cocugu korumak

Bence oğlunuza gayet iyi bakıyorsunuz dur kimse sizin gibi bakamaz. Ondan çok sizin canınız acıyordur siz onun annesisiniz. Ancaaak şu konuda KV haklı tehlikeli şeyler. Canım iki tane bebeğin olduğu evde dikine duran kırık aynanın ne işi var. Bu konuda biraz dikkatli olun.

Her zaman ortada durmuyor zaten bi anlık gözümün önünde nede olsa birşey olmaz hemen kaldırırm diye düşündüm ders oldu işte..

işte evde olmamalı mesela o ayna. Hepiniz için tehlikeli ki sizin hareketli bir çocuğunuz varmış. Evet dikkat etmekmlazım pencerelere alarm takmanız lazım. Tehlikeli her şeyi ayak altından en azından birkaç seneliğine çekmeniz lazım. Cama çıktığı halde neden kilit vs takmadınız mesela?
He bu tarz çocuklar her türlü belaya bulaşır. Atlar düşer bir yerini kırar. Benim kardeşim böyleydi. Kalabalıktık kaç kişi peşini kollardık yine sürekli dikişli alçılıydı. 12 yaşına kadar falan mahvetti bizi.
Kendinizi suçlamayın sürekli takip edemezsiniz ama evi biraz çocuğa uygun hale getirin.

Pedogagla görüşün hiperaktiflik vardır. Dikkat eksikliği vardır. Bence ne kadar erken tedavi ettirirseniz o kadar iyi olur. Okul çağında zorlanmazsınız.

Benim oğlumda böyleydi hergun başına bisey gelirdi hızını hiç alamazdı alabildiğine koşardı öyle oluncada kafa burun hep darbe alirdi bazen arkasına
Baka baka koşardı koltuklardan üstümüze dahi atladigini biliyorum
Dur demekten asla anlamazdı birde isin ilginç yani acisinida bilmezdi bi kere kafasını yardi dikiş atılırken ağlamıştı sadece
Bi kerede hastalanmışti ölmek üzereyken yatırdık hastaneye insan 1 hafta ağzına su bile koymazsa hareket edebilirmi inan kosturuyodu ne hastalık ne açlık ne susuzluk umrunda degildi inan geciyo zamanla yavaş yavaş farkediyor ama bitiyor insan iste
Sabırdan başka çaren yok maalesef
Odada sus eşyası bulundurma koltukları duvara daya sivri köşeleri kapat biz sungerle bantlamistik mesela
Bol bol koşmasına izin ver enerjisini atsin
Kendi kendine dusenede yapacak bise yok
Abur cubur cay vs kes bunlar gerçekten dahada hareketlendiriyo

evdeki tehlikeli şeyleri at
evet katılıyorum ayna masa ne varsa depo bodrum gibi yerlere kaldır yoksa öyle bir yer at hatta evladından kıymetli olamaz ben öyle yaptım kafam çok rahat hem çocuk enerjisini atar hem kafan rahat eder

Evi çocuk icin güvenli hale getirin oncelikle.
Dusmeler normal. Her cocuk duse kalka buyuyor.
Ama kirik aynanin ozellikle cocuklu bir evde isi yok. Bu ihmaldir yani. Allah korusun daha kötüsü olabilirdi.

çocugunuz baya hiperaktif eee malum böyle olunca da evi guvenli hale getirmek gerekiyor . . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…