- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.237
-
- Konu Sahibi kucukbikadin
Çok ciddi bir şey değil bence. Tabi uzmanı değilim ama. Uyaran eksikliği olabilir ya da tepki veriyor olabilir. İlgiyle varsa bir şey atlatır. Bakıcıya güveniyor musunuz?Bazen yapıyor çoğunlukla yapmıyor inatlaşiyor gibi ısrarcı olursan ağlıyo
Takıntısı yok
Anlıyorum seni hiç kimse çocuğunun toplum içinde zorlanacağı bir durum içinde bulunsun istemez . Hani kendim için hiçbir korkum yok yine benim tosunum o yine benim canımın en iç yeri. Gücüm yettiğince nefes bu candan çıkana kadar yine ellerini sıkı sıkı tutarım ama onun için onun açısından bakınca canım çok sıkılıyordu. sanatçı özgür un oğlu hep aklıma geliyordu. Down sendromlu ama iyi bir eğitim ile topluma kazandırılır duruma da geliyor. anne olunca her şeyi her ihtimali düşünüyor insan. İnşallah oğlun birden açılır sende benim gibi rahatlarsın.Merhaba canım hatırlıyorum seni tabiki.. ikiz bile olsa çocukların gelişimi nasıl da farklı oluyor birbirinden. Doktora gideceğiz bakalım kafayı yedirtecek bana bu durum yoksa
Güveniyorum yanlış bişey yapsa zaten görürüz kamera varÇok ciddi bir şey değil bence. Tabi uzmanı değilim ama. Uyaran eksikliği olabilir ya da tepki veriyor olabilir. İlgiyle varsa bir şey atlatır. Bakıcıya güveniyor musunuz?
İnşallah canım Allah razı olsun. Tabiki çocuğum başımın tacı lafı bile olamaz yaniAnlıyorum seni hiç kimse çocuğunun toplum içinde zorlanacağı bir durum içinde bulunsun istemez . Hani kendim için hiçbir korkum yok yine benim tosunum o yine benim canımın en iç yeri. Gücüm yettiğince nefes bu candan çıkana kadar yine ellerini sıkı sıkı tutarım ama onun için onun açısından bakınca canım çok sıkılıyordu. sanatçı özgür un oğlu hep aklıma geliyordu. Down sendromlu ama iyi bir eğitim ile topluma kazandırılır duruma da geliyor. anne olunca her şeyi her ihtimali düşünüyor insan. İnşallah oğlun birden açılır sende benim gibi rahatlarsın.
Gereksiz alinganlik yapiyosunuz.gayet yerinde bi yorumben zaten doktora gideceğimizi belirttim bu kadar sert bir üsluba gerek var mı kesin sorun var filan
İyi çok güzel o zaman. Şeyi düşünmüştüm hani darlayınca kızıyomuş ya bebe. Acaba bakıcı da öyle tepki verdi ondan mı öğrendi diye. Ama kamera varmış.Güveniyorum yanlış bişey yapsa zaten görürüz kamera var
Bir iyi bir kötü örnek vermem lazım.Merhaba, özellikle anneler ve bu yaşta tanıdığı çocuk olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Bir hafta sonra 2 yaşına girecek oğlum var, derdim konuşmaması.
Çok hareketli bir çocuk, bazen tamamen suskun oluyor, bazen kendisi söylemek isterse baba ve mama diyor bazen de benim adımı söyleme çalışıyor, camdan bakıyor dışardan araba geçiyorsa dırrrrr diye motor sesi çıkartıyor mesela, horoz görse ü ü ü diye taklit etmeye çalışıyor.
Adıyla seslendiğimizde çoğunlukla dönüp bakmıyor ve ısrarcı olursak sinirlenip ağlıyor. Birebir iletişim kuramıyoruz ağlarken konuşuyorum mesela şöyle yapalım böyle yapalım boş bakıyor beni anlamıyor. Sizce çocuğumda bir rahatsızlık var mıdır? Sizlerin çocuğu ne zaman konuştu tam olarak ne zaman iletişim kurabildiniz?
İnternet araştırması yaptım biraz çok kötü şeyler yazıyor içim içimi yiyor şu an düşüncelerinizi belirtir misiniz..
Tesekkur ederim. Bizim su sansimiz vardi ben oglumla gercekten cok zaman geciriyorum hepte oyleydi tv tablet vermedim vermiyorumda. 3yasinda ogrendik ve doktorlar gercekten cok cok hafif dedi tedaviyle 2 3 seneye duzelir dedi belirti kalirsada en fazla takinti falan kalir dedi ama 1 senedir tedavi de gercekten cok ilerledik yani kimse oglumda bi farkindalik oldugunu anlamiyor.Geçmiş olsun size de bu arada
Bır bebek cocuk ne kadar erken dısarı cıkar cocuklarla bir arada olursa o kadar gelişimine etki ederevet pandemi bebeği dışarı çıkmadı doğru düzgün yeni yeni başladı çıkmaya, bakıcı fazla çıkartmak istemiyor hareketli ve söz dinlemediği için başına bir şey gelmesinden korkuyor. ben işten döndüğümde hava güzelse parka çıkartıyorum
Soyle bırsey var 2 de cumle kurulmalı ımıs yano yanı baba geldı gıbı..1 yasından sonra tek kelimeler soylenmelı2 erken daha 2,5 ta konusmazsa o zaman biraz endiselenmekte haklisin derim
Benim cocuklarin hepsi farkli konustu.. kizlar erken konusur dedikleri halde en gec konusan o mesela.. 4,5 yasinda ama abileri gibi konusmuyor mesela.. yaklasik 2 senedir dil terapisine goturuyorum..Soyle bırsey var 2 de cumle kurulmalı ımıs yano yanı baba geldı gıbı..1 yasından sonra tek kelimeler soylenmelı
Çok sevindim bunu duyduguma canım.. peki konusmasi nasılTesekkur ederim. Bizim su sansimiz vardi ben oglumla gercekten cok zaman geciriyorum hepte oyleydi tv tablet vermedim vermiyorumda. 3yasinda ogrendik ve doktorlar gercekten cok cok hafif dedi tedaviyle 2 3 seneye duzelir dedi belirti kalirsada en fazla takinti falan kalir dedi ama 1 senedir tedavi de gercekten cok ilerledik yani kimse oglumda bi farkindalik oldugunu anlamiyor.
Babası ilgili oyunlar oynarlar parka cikartlar banyosunu babası yaptırır evdeyse nerdeyse benden daha çok ilgilenir diyebilirimOglum 2.5 yasında cumle kuruyor derdini anlatıyor sohbet edebiliyoruz ben bebeklıgınden resımlerı anlatırdım bebekken bile buyukle konusur gıbı anlatırdım sureklı dısarda park var her gun oynar baba ilgisi baba ile oyun cok cok onemlı olumlu etkisi cok fazla baba ilgilenir mı bu arada.cocukarla bol bol bır araya gelmelı oynamalı.
Kreşe mi versem bir an önceBır bebek cocuk ne kadar erken dısarı cıkar cocuklarla bir arada olursa o kadar gelişimine etki eder
Bılmıyom kı kızım 2 yasında 3 4 kelimelik cümleler kuruyordu oglum da ıkı yasında 2 kelımelı cumleler rahat kuruyordu ama ben yaz kıs park market yuruyus yesıllık pıknık hep çıkarırım dısarı oyun cocuk cocuklar ıcın hayattır.Bır de baba ıle pandemı de bile oyun evın ıcın de cok oynadılar.Baba ılgısı oyunu cok onemlı.Aslında tum cocuklar akıllı uyaran eksikliği farklı olabiliyor.Benim cocuklarin hepsi farkli konustu.. kizlar erken konusur dedikleri halde en gec konusan o mesela.. 4,5 yasinda ama abileri gibi konusmuyor mesela.. yaklasik 2 senedir dil terapisine goturuyorum..
2 yasinda sular seller gibi konusmasi gerekmez onu demek istemistim hic konusmuyorsa sknti tabii
Benım arkadasın cocugu var ıkı bucuk yasında tek kelımesı bıle yok annesı uzuluyordu bızımkıler saklambac oynar salıncak kavgası yapar cocuk hıc katılmaz bunlara.Annesı haftada iki gun dil terapistine goturecekmıs cocuk psikiyatrısıne de randevu almıs acaba sebebi ne arastırılacakmıs ozel kres 30 aydan once almıyormus zaten burda.Kreşe mi versem bir an önce
Normalde öyle önceden 2 yaşında çocuklar şakırdı ama şimdi etrafımda gördüğüm kadarıyla çocuklar geç konuşmaya başlıyor. Etrafımda gördüğüm 2 yaşın üstündeki çocuklar bile konuşamıyorSoyle bırsey var 2 de cumle kurulmalı ımıs yano yanı baba geldı gıbı..1 yasından sonra tek kelimeler soylenmelı