oğlum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba canım hatırlıyorum seni tabiki.. ikiz bile olsa çocukların gelişimi nasıl da farklı oluyor birbirinden. Doktora gideceğiz bakalım kafayı yedirtecek bana bu durum yoksa
Anlıyorum seni hiç kimse çocuğunun toplum içinde zorlanacağı bir durum içinde bulunsun istemez . Hani kendim için hiçbir korkum yok yine benim tosunum o yine benim canımın en iç yeri. Gücüm yettiğince nefes bu candan çıkana kadar yine ellerini sıkı sıkı tutarım ama onun için onun açısından bakınca canım çok sıkılıyordu. sanatçı özgür un oğlu hep aklıma geliyordu. Down sendromlu ama iyi bir eğitim ile topluma kazandırılır duruma da geliyor. anne olunca her şeyi her ihtimali düşünüyor insan. İnşallah oğlun birden açılır sende benim gibi rahatlarsın.

İnşallah canım Allah razı olsun. Tabiki çocuğum başımın tacı lafı bile olamaz yani

Bir iyi bir kötü örnek vermem lazım.

Bir akrabamızın erkek oğlu 4 yaşına kadar anne, baba , mana vb 7-8 kelime (sıralı cümle değil) konuşuyordu. 5 yaşından sonra susturamıyoruz. Non-stop konuşup duruyor. Millet bıktı bir konuyu uzun uzun anlatmasından.

Yada çocuğunuzda internette gördüğünüz gibi sorunlar olabilir. Bence Derhal çocuk doktoruna götürün. Allah sağlık versin.

Akrabamız olan çocukta doktor gözlerine baktı. Çekik gözlü mü diye, burnuna baktı basık mı, küçük mü diye ve ellerine baktı. Tek çizgi var mı diye. Hiçbiri yoktu. Gen testi yaptırdı. O da sağlam çıktı.

Çocuk belki bir şeyden etkilenip psikolojik olarak tepki vermiyordur. İnternetten çocuğunuzdaki olası problemler ile ilgili tanıları kontrol edin,hangileri uyuyor diye.

Allah bağışlasın,tez zamanda konuşur inşallah

Geçmiş olsun size de bu arada
Tesekkur ederim. Bizim su sansimiz vardi ben oglumla gercekten cok zaman geciriyorum hepte oyleydi tv tablet vermedim vermiyorumda. 3yasinda ogrendik ve doktorlar gercekten cok cok hafif dedi tedaviyle 2 3 seneye duzelir dedi belirti kalirsada en fazla takinti falan kalir dedi ama 1 senedir tedavi de gercekten cok ilerledik yani kimse oglumda bi farkindalik oldugunu anlamiyor.

Oglum 2.5 yasında cumle kuruyor derdini anlatıyor sohbet edebiliyoruz ben bebeklıgınden resımlerı anlatırdım bebekken bile buyukle konusur gıbı anlatırdım sureklı dısarda park var her gun oynar baba ilgisi baba ile oyun cok cok onemlı olumlu etkisi cok fazla baba ilgilenir mı bu arada.cocukarla bol bol bır araya gelmelı oynamalı.

Bır bebek cocuk ne kadar erken dısarı cıkar cocuklarla bir arada olursa o kadar gelişimine etki eder

Soyle bırsey var 2 de cumle kurulmalı ımıs yano yanı baba geldı gıbı..1 yasından sonra tek kelimeler soylenmelı
Benim cocuklarin hepsi farkli konustu.. kizlar erken konusur dedikleri halde en gec konusan o mesela.. 4,5 yasinda ama abileri gibi konusmuyor mesela.. yaklasik 2 senedir dil terapisine goturuyorum..

2 yasinda sular seller gibi konusmasi gerekmez onu demek istemistim hic konusmuyorsa sknti tabii

Çok sevindim bunu duyduguma canım.. peki konusmasi nasıl

Babası ilgili oyunlar oynarlar parka cikartlar banyosunu babası yaptırır evdeyse nerdeyse benden daha çok ilgilenir diyebilirim

Bılmıyom kı kızım 2 yasında 3 4 kelimelik cümleler kuruyordu oglum da ıkı yasında 2 kelımelı cumleler rahat kuruyordu ama ben yaz kıs park market yuruyus yesıllık pıknık hep çıkarırım dısarı oyun cocuk cocuklar ıcın hayattır.Bır de baba ıle pandemı de bile oyun evın ıcın de cok oynadılar.Baba ılgısı oyunu cok onemlı.Aslında tum cocuklar akıllı uyaran eksikliği farklı olabiliyor.

Kreşe mi versem bir an önce
Benım arkadasın cocugu var ıkı bucuk yasında tek kelımesı bıle yok annesı uzuluyordu bızımkıler saklambac oynar salıncak kavgası yapar cocuk hıc katılmaz bunlara.Annesı haftada iki gun dil terapistine goturecekmıs cocuk psikiyatrısıne de randevu almıs acaba sebebi ne arastırılacakmıs ozel kres 30 aydan once almıyormus zaten burda.

Soyle bırsey var 2 de cumle kurulmalı ımıs yano yanı baba geldı gıbı..1 yasından sonra tek kelimeler soylenmelı
Normalde öyle önceden 2 yaşında çocuklar şakırdı ama şimdi etrafımda gördüğüm kadarıyla çocuklar geç konuşmaya başlıyor. Etrafımda gördüğüm 2 yaşın üstündeki çocuklar bile konuşamıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…