oğlum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizinle göz göze geliyor mu?

Birilerine el salla dediginiz zaman el sallıyor mu?

Takıntı yaptığı davranışları var mi?

Adına dönüp bakmaması neden olabilir? Mesela ismi ali olsun. Ali oğlum gel al çikolata ye derseniz de dönüp bakmaz mı?

Bakıcısı ya da siz oglunuzla sohbet ediyor mu?

Evde tartışma kavga ortamı var mı?

Sifir ekran haber bile izlemeyeceksiniz tlf saklanacak.2 3 ay sabir bol bol konusma farki goreceksiniz yemek yerken bile açmayın

Benim oğlum da dört yaşında konuştu.Biz de dil terapistine götürdük çok şükür şimdi on üç yaşında Türkçe dersi süper Ama adı söylenince bakardı,gelirdi söylediklerini dinlerdi...Sizdeki bu durum kafama takıldı.Bizde baba faktörü de vardı o da geç konuşmuş.

Oglum 4 bucuk yasinda anlattiginiz benzer durumlar vardi bizde. Atipik otizm tanisi aldik.ama.soyle bi durum var tv tlefon maruz kalan cocuklar da ayni davranisi sergiliyor.yani uyaran eksikliği.kurumumuzun psikoloğu anlatmisti seminerde. Otizmle uyaran eksikligi birbirine benzer.cocuk psikiyatriye gitmelisiniz

evde bakıcı ile tek ilk çocuk, doktora götüreceğiz
Benim kızım da böyle büyüdü. İki yaşına kadar pek konuşmazdı. Anne, baba,su anca.. Eşim de 2.5 yaşında konuşmuş problem falan olmaksızın sağlıklı bir çocukken. Kızım 2 yaşından sonra patladı. Her şeyi biliyormuş meğer. Canınızı sıkıyorsa bu durum bir uzmanla görüşün derim. Adını söyleyince bakmamak bunu yaşamadım. Kitap okumayı, şarkı söylemeyi, konuşmalı oyunları hiç bırakmayın

Benım kızım 2 yasında tam konusmaya basladı dıyebılırım yanı anlasılır sekılde derdinı anlatıyordu zaten o yuzden 24 aylık krese baslattık,derdini anlatıyor diye.
Ama yiğenım mesela 4 yasında tam anlamıyla konustu.Erkek o da.
Erkekler gec ilerliyor denır ama eger baska supheleriniz varsa dra göturun ınternete bakmayın.

karşılarına yazdım cevaplarını

bende bu otizm mi gelişim geriliğimi mi anlamak için götüreceğim doktora. size de çok geçmiş olsun

bakalım biz neler yaşayacağız, göz teması var ama adına karşı ilgisiz ama şöyle bir şey var ısrarla seslenirsem de sinirleniyor. yok bırakmayız asla inşallah zamanla açılır bizim de dilimiz teşekkürler yorumunuz için

Her çocuk kendine özeldir korkmayın mutlaka doktora götürün o yönlendirir ztn
Bakıcı dışarı çıkarıyor mu pandemi döneminde sanırım çok evde kaldı aslinda cokta anormal bulmuyorum
Ben o yaş döneminin dışarı çıkmasını çok önemsiyorum her gün çıkmalı kediyi agaci arabayı anlatın ne görseniz anlatın
Benim yeğenim kalabalık ortamda büyüyor 2.5 yaş- ekran kısıtlaması da çok fazla olmadı anne baba düzensiz çalışan ve hepimiz baktik anneanne teyze babaanne
Konusmasi çok iyi, malesef babaanne ekran olayına uymadı ona rağmen çok iyi bir dönem izlemesini dert etmeyin
Videolarimiz var 6 aylıkken muhabbet ediyormuşuz o agugugu yapıyor bizde ciddi ciddi cevap veriyoruz hep dışarıda büyüdü uyaran sayısı fazlaydi çok iyi etkilediğini dusunuyorum

evet doktora gideceğiz zaten
Konuşamaması her çocuga göre değişir oğlum çok erken kızım geç konuştu 3 yaşındayken konuştu

Ama ismine tepki vermemesi beni düşündürdü biraz siz daha fazla aklınız karışmadan en doğrusunu doktordan öğrenin

Bu süreç içinde cocugunuzu takip edin oyun oynarken dalıyordamı duymuyor yoksa ismine hiç mi tepki vermiyor

evet pandemi bebeği dışarı çıkmadı doğru düzgün yeni yeni başladı çıkmaya, bakıcı fazla çıkartmak istemiyor hareketli ve söz dinlemediği için başına bir şey gelmesinden korkuyor. ben işten döndüğümde hava güzelse parka çıkartıyorum

dalıyor onu rahatsız ettiğimi düşünüyor sanırım ısrar edersem ağlıyor ya da sinirleniyor

Ben bunun çok etkilediğini defalarca gördüm en büyük sebebi bu olabilir korkmayın çekin yağmurlugunu pantalonunu yağmurda bile cikin hiç çıkmıyorsaniz balkona çıkıp geçenleri anlatın sürekli konuşun evdeki herseyi tanıtın
Doktor ztn sizi yonlendirecektir korkmayın bakalım ne diyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…