oğlum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Supheleriniz varsa mutlaka doktora goturmelisiniz. Oglum cok konusken bir cocuk degildi ama tepki vermeme durumu hic olmadi. Kizim 1 ay sonra iki yas olacak . Herseyi soylemeye calisiyor ikili kelimelere basladi , ayrica tepki ve algilari acik. Burada care bulmazsiniz. Kimisi aman benim cocugumda öyleydi sonradan duzeldi dese bir umut der zaman kaybedersiniz . Asla zaman kaybetmeyin en iyi taniyi doktor koyar .

Umarım oğlumda birden bülbül olur bizde kivi ye vivi benim bebelerin ikiside ilk Allah dedi onu net diyor anne baba net. Araba teker. Bizde öğretmen ikizi. Kızım benden oğlum ikisinden öğreniyor. Şuan 15 20 kelimesi var ama bazıları net değil. Algısı gelişti. Geometrik şekiller yapbozunu çok seviyor altıgen e takmış durumda rakamlardan da 3 e
. Aslında kızımdan daha mutlu bir bebek. Kızım yaşından büyük gibi düşünceli stresli bir bebek bence bu kadarı ona fazla geliyor. Dışardan bakınca mutlu olan oğlum. Babası varsın yavaş konuşsun bebekligini sonuna kadar yaşıyor. Birde cadıya bak ergenlik triplerinde diyor anne baba olmak çok zormuş insan neden kendine bunu yaparki oğluma bakınca gözlerim dolardı. Eşim çocuğa kafandan tanı koyup şekillere girme seni hissediyor diyordu çok şükür iki aydır rahatladim. Rabbim herkesin yavrusunu korusun

Doktor degilim ama bu anlattiklarinizi birebir yasadim oglum hafif belirtili otizmli. Ha her oyle olan cocuk otizmlidir demiyorum bellki gec konusacak bellki birden acilacak ama bir doktora goturun derim.
Doktora gideceğiz canım 2 yaşını doldurmasını bekledim haftaya dolduruyor zaten

Bazen yapıyor çoğunlukla yapmıyor inatlaşiyor gibi ısrarcı olursan ağlıyo
Takıntısı yok

Üşenmiş tamamını söylemeye. Yerim onu.
O dönem çok takmıştım pedagog da bu yorumu yapmıştı. Siz her şeyi hemen anlayıp "ka" dediğinde "kamyon evet" dediğiniz için verici dil sıkıntılı. Neden zahmet edip cümle kursun böyle de anlaşılıyor nasıl olsa. Anlamamış gibi yapın konuşur demişti

Merhaba canım hatırlıyorum seni tabiki.. ikiz bile olsa çocukların gelişimi nasıl da farklı oluyor birbirinden. Doktora gideceğiz bakalım kafayı yedirtecek bana bu durum yoksa

Doktor degilim ama bu anlattiklarinizi birebir yasadim oglum hafif belirtili otizmli. Ha her oyle olan cocuk otizmlidir demiyorum bellki gec konusacak bellki birden acilacak ama bir doktora goturun derim.
Peki nasıl bir sürece girdiniz tedavisi var mı geçebilecek bir şey mi ne dedi doktor

Pratik davranıyor, çok akıllı.

evet maalesef fazla ilgilenemedik galiba 3 aylıktan itibaren babanneye bıraktım o da çok ekrana maruz bıraktı şu an bunun etkilerini görüyoruz sanırım
Ekran ile büyüyen çocuklarda bu durum çok fazla görülür zaten babaanne büyüttüyse o iş vs ile ilgilenmekten çocuga iletişim için gerekli ilgiyi vermemiştir eskilerin çocuk büyütme tarzı farklı onlara göre karnı doysun uyusun altı temiz olsun bitti ama çocuklar ne kadar ilgilenirsen o kadar gelişiyor siz buldugunuz her fırsatta bu iletişimi geliştirmeye çalışın mesela bize şekilleri yerine takma oyunu var bebegim henüz yapamıyorken bile alıp onunla oynattım ve oynarken sürekli "bu yıldız, rengi sarı." bu kare mor renkte "diye anlatarak oynadım büyük sorular kitabı var onu alın içinde hayvanlar vs oluyor ve çok güzel Bi kitap saatlerce oynanır orada resimleri gösterip tanıttım taklitlerini yaptım sizde işten geldiğinizde 1 saat çocuga ayırıp bu şekilde iletişim geliştirme oyunları oynayın yada iş yaparken yanınızda oluyorsa anlatarak yapın sabah kahvaltısı beraber hazırlarım oglumla tezgaha oturtup onunla konuşarak yapıyorum hadi domates dograyalım menemen yapalım diye anlatırım bunların bile çok etkisi var markete giderken beraber gideriz reyonları gezer o gösterir ben söylerim o turşu bu yumurta vs diye hayatın içinde normal akış halindeyken bile bunu Bi egitime çevirmek mümkün zamanınız yoksa sizde hayatı yaşarken bu yöntemi uygulayın inanın birkaç aya etkisini görürsünüz

Benim oğlumda 27 28. Ayda dil gelişimi birden hızlandı. Öncesinde oğlunuz gibi çok az kelimesi vardı. Ama adına bakardı. Kendince bir işaret dili vardı. O işaret diliyle yarım yamalak çıkardığı seslerle iletişim kuruyorduk. Takip eden dokktorumuza sorduğumda bize göz temasının olup olmamasını anne baba dede kim vs sorulduğunda gösteriyor mu ve verdiğimiz komutları yapıp yapmadığını sormuştu. Onları yapıyordu. Öyle olunca meraj etmeyin demişti. Dediği gibi de oldu 27.aydan sonra birden açıldı.

Canım ben kafayı yemek üzereyim eve geldikten sonra sadece onunla ilgileniyorum yatana kadar yemek bile yapmıyorum inan, TV tamamen hayatımızdan çıkarmaya çalışacağım

Ya tamamen tepkisiz değil adına ama bunun kararını en iyi doktor verecek bakalım

Ya tamamen tepkisiz değil adına ama bunun kararını en iyi doktor verecek bakalım
Kesinlikle en iyisini doktor görünce söyleyecektir. Yorumlarınızı okuduğum kadarıyla bence bir sorun yok. İçinizi ferah tutun

Canım ben kafayı yemek üzereyim eve geldikten sonra sadece onunla ilgileniyorum yatana kadar yemek bile yapmıyorum inan, TV tamamen hayatımızdan çıkarmaya çalışacağım
Stres yapmayın inanın çocuklar en ufak şeyi hissediyor sesindeki endişeyi titremeyi anında fark eder siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur eminim yapmaya da devam edin zamanla düzelir bide uzmana götürün ihmal etmeden bişey yoksa da içiniz rahat olsun, hayatta herşey kolay degil çocuk büyütmek çok çok zor ben bunun eğitimini almış biriyim buna ragmen yeri geliyor bende yanlış yapıyorum Bi yazı okumuştum iyiki mükemmel annelik yok diye o yazıda bizim yanlış yaptığımız şeyler bile çocuga bişey öğretiyor mükemmel olmak için zorlamayın kendinizi yıprqtmayın diyordu siz sadece kendi motivasyonunuzu yüksek tutun mutlu anne mutlu çocuk demektir herşey yolunu bulur çözülmeyecek dert degil sonuçta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…