- 27 Ekim 2015
- 3.110
- 5.727
-
- Konu Sahibi kucukbikadin
bunu doktor bilir şüpheleriniz varsa doktora götürün ...Merhaba, özellikle anneler ve bu yaşta tanıdığı çocuk olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Bir hafta sonra 2 yaşına girecek oğlum var, derdim konuşmaması.
Çok hareketli bir çocuk, bazen tamamen suskun oluyor, bazen kendisi söylemek isterse baba ve mama diyor bazen de benim adımı söyleme çalışıyor, camdan bakıyor dışardan araba geçiyorsa dırrrrr diye motor sesi çıkartıyor mesela, horoz görse ü ü ü diye taklit etmeye çalışıyor.
Adıyla seslendiğimizde çoğunlukla dönüp bakmıyor ve ısrarcı olursak sinirlenip ağlıyor. Birebir iletişim kuramıyoruz ağlarken konuşuyorum mesela şöyle yapalım böyle yapalım boş bakıyor beni anlamıyor. Sizce çocuğumda bir rahatsızlık var mıdır? Sizlerin çocuğu ne zaman konuştu tam olarak ne zaman iletişim kurabildiniz?
İnternet araştırması yaptım biraz çok kötü şeyler yazıyor içim içimi yiyor şu an düşüncelerinizi belirtir misiniz..
Kuzenim 4 yaşında hala cümle kuramıyor. Babası da geç konuşmuş genetiktir diyorlar.Merhaba, özellikle anneler ve bu yaşta tanıdığı çocuk olanlar yorum yaparsa çok sevinirim.
Bir hafta sonra 2 yaşına girecek oğlum var, derdim konuşmaması.
Çok hareketli bir çocuk, bazen tamamen suskun oluyor, bazen kendisi söylemek isterse baba ve mama diyor bazen de benim adımı söyleme çalışıyor, camdan bakıyor dışardan araba geçiyorsa dırrrrr diye motor sesi çıkartıyor mesela, horoz görse ü ü ü diye taklit etmeye çalışıyor.
Adıyla seslendiğimizde çoğunlukla dönüp bakmıyor ve ısrarcı olursak sinirlenip ağlıyor. Birebir iletişim kuramıyoruz ağlarken konuşuyorum mesela şöyle yapalım böyle yapalım boş bakıyor beni anlamıyor. Sizce çocuğumda bir rahatsızlık var mıdır? Sizlerin çocuğu ne zaman konuştu tam olarak ne zaman iletişim kurabildiniz?
İnternet araştırması yaptım biraz çok kötü şeyler yazıyor içim içimi yiyor şu an düşüncelerinizi belirtir misiniz..
doktora gideceğim öncesinde sizlerin deneyimini öğrenmek istedimbunu doktor bilir şüpheleriniz varsa doktora götürün ...
evet doktora gideceğiz zatenKuzenim 4 yaşında hala cümle kuramıyor. Babası da geç konuşmuş genetiktir diyorlar.
Ama şuan konuşma terapistine götürüyorlar..
Ama her çocuk farklıdır bence doktora gözükün bir sorun varsa erken teşhis önemli.
evde bakıcı ile tek ilk çocuk, doktora götüreceğizHer çocuğun gelişimi ozeldir. 3 yaşında konuşmaya başlıyor çoğu erkek çocukları.
Erken konusan çoğu zaman abi ablası olanlar.
Yine de takıntı yaptım derseniz bir gelişim uzmanına gösterin. İçiniz rahat etsin
doktora götürdünüz mü, ne dedi?
Bakıcı sadece çocuğunuzla mi ilgileniyor yoksa ev isleri de yapıyor mu?evde bakıcı ile tek ilk çocuk, doktora götüreceğiz
evet hep böyle ısrarla adını söylersem sinirlenip ağlıyorKonuşmamasindan ziyade adına bakmaması dikkatimi çekti aslında. Hep mi böyleydi?
Sadece çocukla ilgileniyor, sürekli oyun oynatıyorBakıcı sadece çocuğunuzla mi ilgileniyor yoksa ev isleri de yapıyor mu?
Bu süreçte karşılıklı iletişimi arttirmalarini önerin.
Dikkatini çekecek muhakkak oyunlar konuşmalar vardır.
Hayvan sesleri araba taşıt sesleri çıkarınca ne tepki veriyor?
Tlf ve tv ile arası nasıl?evet hep böyle ısrarla adını söylersem sinirlenip ağlıyor
bir dönem babannesi baktı ve maalesef sabahtan aksama aksamdan sabaha çizgi film izletti su an çok az sadece yemek yedirmekte zorlanırsak acıyoruz yemek bıttıgınde kapanıyorTlf ve tv ile arası nasıl?
Ah..bir dönem babannesi baktı ve maalesef sabahtan aksama aksamdan sabaha çizgi film izletti su an çok az sadece yemek yedirmekte zorlanırsak acıyoruz yemek bıttıgınde kapanıyor
takip eden doktoru bir sorun görmedi ama göz teması var hatta ona bakmıyorsam elleriyle yuzumu çevirir gözüme bakarTakip eden doktoru bir şey demiyor mu? Her çocuğun gelişimi özeldir elbette ama size bakmıyorsa, göz teması yoksa mutlaka bir uzmandan destek alın.
Başka bir sebepten bebeğim çocuk nörologu tarafından takipli. Bize söylediği hep 4 yaşa kadar ekrandan uzak tutun onunla bol bol konuşun oluyor.bir dönem babannesi baktı ve maalesef sabahtan aksama aksamdan sabaha çizgi film izletti su an çok az sadece yemek yedirmekte zorlanırsak acıyoruz yemek bıttıgınde kapanıyor