Bebek Beslenmesi Oğlum Yemek Yemediği Zaman Kendimi Yiyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tosdik

oğluşum abi oluyor
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
449
0
116
Ankara
1 yaşındaki oğluma genelde zorla yemek yediriyorum
artık bıktım usandım
bazen kolaylıkla ve iyi yiyor
yemediği zaman çok çok ama moralim bozuluyor
hayat sanki anlamsızmış gibi geliyor
saçma ama öyle
diyorum öyle böyle büyüyecek
ama bu sorunu bir türlü çözemedim

canim benim kizimda 9,5 aylik ayni senin oglun gibi ac oldugunu bliyorum ama bazen inadi tutuyor.
o yemediginde bende bisiler eksikmis gibi,yarimmis gibi hissediyorum artik annelik icgüdüsü galiba.
sevdigi seyleri yap canim bide yemek araliklarini uzat bide öyle dene.
üzülme canim aynen öyle yada böyle büyüycekler.

hiççç uğraşmayın peşinde de gezmeyin
benim 21 aylık bir oğlum var acıkınca paçalarıma yapışıyo o talep ediyo zorlamayın onlar isteyince verin ben çözümü böyle buldum tamam annelik yürek dayanmıyo inanın zoruda denedim kendi canı istemeden hiçbirşeyi yapmıyo kendinizi boşuna yıpratmayın

Bakın çocuğunuz kendinizinde söylediği gibi daha bir yaşında ve acıktığı zaman zaten iç güdüsel olarak yemek yiyecektir. Yani buna üzülmeyin ve inatlaşıp yedirmeye çalışmayın, bu çocuğunuzu olumsuz etkiler, yemek yedirmeyi bırakıp başka bir şeye yoğunlaşın, bebeklerinde huzursuz ve iştahsız zamanları olabileceğini unutmayın. Yemiyorsa açlıktan ölecek hali yok. Acıktığında size bunu belli edecektir. Lütfen moralinizi bozmayın. Hatta çocuklarınıza hiçbir yaşta yemediği için kızmayın. Başımdan geçen bir olayı paylaşayım bu konuyla ilgili. 20 li yaşlarda bir danışanım vardı ve sürekli kustuğundan ve midesi bulandığından bahsetti. Stresli durumlarda bunu çok sık yaşadığını söyledi. Konuşma derinleştikçe annesinin zorla yemek yedirdiğine geldi olay ve kusma olaylarının tepkisel olduğunu fark ettik. Demem o ki sizin şimdiki davranışlarınız bile çocuğunuzun davranışlarını tepkilerini etkiliyor.

Bak şimdi herkes sana zorlama diyecek :) Daha önce ben açmıştım böyle bir konu.Benim de kızımla problemim.

23 aylık ve çok iştahsız.Zorlama diyorlar ewet ama inan zorlamasam akşama kadar hiç bir şey yemeden durabiliyo...

Yemeyen çocuk çok zor canım çokkkkk

Aslında şimdiye kadar zorladığınız için yemek yemiyor.
Kızıma hangi yemeği yemes için zorladılarsa şimdi onu yemiyor.
Lütfen ısrar etmeyin
Ve mutlaka bu konuyu hekiminizle konuşun
Takviye gerekiyor mu

Bende çocukken hiç yemezdim ama açıkınca eninde sonunda yiyor insan.
Ölmez açlıktan ben ölmedim sadece yediğim yemek isede elma püresiymiş
Şuan da gayet balık ettli hatunum vitaminlerimde tam .
Annem çok üzülürmüş yemiyorum diye.
Ama bi şey olmaz çocuklukta herkesin başına gelir bunlar.
Rahat bırakın yoksa bilinç altına yerleşebiliyor bu zorlamalar.

Ne dersek diyelim canım
Sen yine de yiyeceksin kendini...
Kendimden biliyorum...
Çözümü yok canım...
Sinir küpü olup çıkacaksın nihayetinde

yemezse yemesin
hiç bir insan aç duramaz
çok acıkınca eninde sonunda ne verseniz yiyecek zaten
üstüne gittikçe daha kötü oluyo
inada biner sonra olay

Cnm oğlum yemek yemiyor demişsin geçen sene..şimdi düzeldimi bide abi oluyormuş sanırım allah yardımcın olsn zor çocuk bakmak.bnmde oğlum var ve aynı zor yiyor ağzını mıhlıyor bazen.seninki düzldimi büyüdükçe..bana tavsiyelerin varmı..bazen yiyor bi kaç kaşık bazende açmıyo ağzını hiç..acıkıncada emmek istiyo..hala emziriyorm..insan cidden yıpranıyooda..

Ah canim ya,,ayni dertten bende muzdaripim..bu linkte konu acmistim 17 aylik oglum hicbirsey yemiyor diye....ewet cok zor bir durum ben grcekten sinir hastasi oldum ciktim oglumun yememelerinden.....kolay gelsin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…