Oğlum üstün zekalı mı ?

Bu mesajınız için beğendim koydum yetmedi birde buradan teşekkür etmek istedim.

benim oğlum 1,5 yaşında cümle kuruyordu, şarkı söylüyordu,suan 2 yaş 2 aylık bülbül gibi şakıyor resmen, çokta hareketli, ultra üstün zekalı demek ki
Esim8n yeğeninin kızı 18 aylıkken düzgün cümle kurabiliyordu..eltimin kızı da 2 yaşında (18 aylık hatirlamiyorum) düzgün cümle kurardı.dil gelişimleri ileri idi.iki çocukta normal..benimki 4.5 yaşında anca konuştu

Oglum 13 ayliken 10 a kadar sayabiliyordu 7 rengi biliyordu ve yaklasik 10 tane hayvan sesi cikarabiliyordu hersey taklit ediyordu ve 15 18 aylikken de 2 3 kelimeli cumleler kuruyordu ..ben ustun zekali.oldugunu hic dusunmedim dogrusu ..usyun zeka baska bisey toplama cikarma
yapabiliyor sayilara cok merakli oluyorlar yada herseyi sorgulamaya ... simdiki cocuklar bence hemen hemen ayni algıları cok acık

Kiziniz zeki bir bebek gibi duruyor. Iki bebek mutlaka cok yorucudur. Ama ilgilenmeyi etkinlik kitaplari, egitici setler, ingilizce kelime ogretme seklinde algilamayin. Bu hem sizin icin yipratici hem cok yetersiz. Cocuk kitaplari alin, inanilmaz guzel kitaplar var tavsiyede bulunabilirim isterseniz. Evde kitap okuyun, resimleri inceleyin birlikte. Sık okudugunuz kitaplari bazi yerleri unutmus gibi yapip bekleyin o tamamlasin. Boya kalemleri ve resim defteri ulasabilecegi yerde olsun. Camdan ruzgar girip perdeyi havalandirdiysa, pencereyi kapatmaniz gerekiyorsa kalkip kapatmayin. Kizim gordun mu ruzgar cok guclu esti, perdemiz nasil da uctu, pencereyi kapatayim ki ruzgarin ucurdugu yapraklar tozlar evimize girip yerleri kirletmesin diyin. Bunun gibi cevrede yorumlanabilecek, hakkinda bilgi verilebilecek her seyi cpcugunuz icin hayatin dogal akisinda seslendirin. Kizim ruzgar eserse perde ucar, o yuzden cami kapatiriz degil asla. Anlatabildigimi saniyorum. Disari bol bol cikarmaya calisin. Ilgisi neye yoneliyorsa onun hakkinda sohbet edin, ilgilendigi seye odaklanip sizi duymuyorsa soh et etmeyin o sey hakkinda kendi fikrinizi soyleyin sessizce. Disarda tas, cali cirpi, kuru yaprak, bocek, karinca yuvasi ne gorseniz bir egitim materyalidir. Bunlari cocugunuzun farketmesini saglasaniz dahi cok guzel ilgilenmis olursunuz. Ayrica bol bol oyun oynayin. Oyunlari surekli siz kurmayin, etkinlik annesi olmayin, cocuklar edilgen hale geliyor yoksa zamanla.

Ben cocuga bir seyler ogretmek icin program olusturmayi sevmiyorum. Evi okula dondurmus oluyoruz cunku o zaman. Ama cocuk zaten okula gittiginde bu ezber seyleri ogrenecek ve her cocukta olmasini istedikleri standart kafayi sizin cocugunuzda da sekillendirmeye calisacaklar. Oysa okul oncesi donemde tamamen kendi hizinda kendi ilgi alanlarinda yogunlasarak tamamen dogal surecte mukemmel bir ogrenme sureci gecirebilir cocuklar. Cocuk icin ozgurluk anne icin kolaylik bu ilgilenme sekli bana kalirsa :)

Aslında büyük dert..ülkede üstün zekalı çocuklar için düzgün eğitim yok..
Çok doğru oğlum iki defa ilk okulda okul birincisi oldu yapılan sınavlarda dereceye girdi il genelinde bile derecesi var bilsem sınavında çok iyi derece aldı ve sonuç hiç bir değerlendirme yok özel okul sınavlarında 65 soruda sıfır hata yaptı yine bi değerlendirme yok ancak %35 burs verildi böyle algısı iyi Zeki çocukların ülkemizde niye hiç değeri bilinmiyor anlamıyorum

Maaşallah.. inşallah vatana millete hayırlı olur

Maaşallah.. inşallah vatana millete hayırlı olur
Amin inşallah Elinden tutmazlarsa körelecek diye tek üzüntüm ki nice böyle çoçuklarımız var öğretmeni bile okulda ki özel kurslara katmayıp kendi torpilli tanıdığı öğrencileri yolluyor bizimki niye gitmiyor diye sorunca gerek yok biliyor herşeyi diyor 10 yaşında çocuk yolun başında neyi biliyor zor ta bu ülkede torpil ilkokulda başlıyor

Elbette cok zor bir durum bu. Nasil ki normal zeka altindaki cocuklar zorsa normal ustu cocuklar da cok zor. Sadece konuya yabanci kisilere cocugun cok zeki olmasi sempatik geliyor, avantajli geliyor. Her cocugun zorluk derecesi elbette farklidir, ben kendi kizimdan ornek vereyim. Kizim ne ogrenecegini sadece kendi belirleyebilir. Ona ogretmek istedigim seyi hayatin dogal akisonda vermezsem, yani ona bir sey ogretmek istedigimi anlarsa mutlaka ve mutlaka reddeder. Kizimda sen yaptiramazsin ben istersem yaparim saplantisi vardir. Bazen kastim o olmasa bile bir seyleri ona zorla yaptigirmayi denedigimi dusundugu icin sinir krizine giriyor. Ogretmenlerini de ayni sekilde surekli reddediyor. Engellendigi zaman cok agresif, vuruyor, bagiriyor, yas tutar gibi kendini parcalayarak agliyor. Bunlari her cocuk zaman zaman yapar ama benim kizim surekli yapiyor. Surekli ona neyi nasil soylemem gerektigiyle ilgili plan yapiyorum. Yanlis bir kelime kullandigimda o ifadeye takiyor ve olay cikiyor. Bedeni konusunda cok cok hassas. Siz mesela ozlediginiz birine sarilsaniz o anda sadece sarilirsiniz. Benim kizim o insanin kokusunu, teninin dokusunu, kiyafetinin dokumasini, ele verdigi hissi, deterjan ya da parfum kokusu varsa onun detaylarini vs algilar. Cok caresiz hissettigim bir gun yasamistik. Kizim dustu, kotu dustu. Bir baska cocuk olsa kosar annesine sarilir, sadece aglar sarilir ve sevilmeyi bekler. Dustugunu gorunce ona sarilmak istedim ama nasil sarilsam rahatsiz olmaz bilmiyorum. Once yaklastim ah canim ah kizim vs ama kendimi ana birakamiyorum cunku tepkilerini gozlemleyip sonraki adimda ne yapmam gerektigini anlamak zorundayim. Yerinde beklemiyor bana dogru geliyor, demek ki fiziksel temasa ihtiyaci var dedim. Elimi basina koydum, beni itmedi, kafasini cekmedi. Elimi sirtina koydum bu sefer. Yine tepki vermedi. Sarilalim mi dedim evet dedi. Kucagima aldim kanguruya koyar gibi, oturdum sevmek icin. Daha cok agladi anne boyle cok rahatsiz oldum diye. Nasil oturalim kizim dedim. Sen bacagini uzat ben uzerine oturayim dedi ama hala salya sumuk agliyor. Bacagimi uzattim oturdu sandalyeye oturur gibi, bu seferde boynuma uzanmak icin uzak kalmis oldu. Yine de bana uzanip sarilmayi denedi, rahatca yapamadi. Anne bacagin altimdan kayiyor ama oturulmuyor diye daha cok agladi. Sonu yok, asla memnun olmayacak cunku hayal ettigi konforda bir sarilma sekli yok. Kizim sarilmak istiyorsan sarilalim, sarilirken rahat etmek cok onemli degil, sadece sarilmak onemli gibi bir sey soyledim. Mecburen sarildi ama hayal kirikligi ile uzunca sure sessiz sessiz agladi. Ben yapabilecegim her seyi yaptim ama kizim o ani aci duydugunda sakinlestirilmedigi sekilde kaydetti. Uc bes cumle ile ifade etmeye calistigim icin belki simarik cocuk izlenimi olustu ama simarik bir cocuk degil. Sadece her seyi algiliyor. Yikadiginiz bir meyveye mikroskopla baktiktan sonra yemeyi deneyin, yiyemezsiniz. Cunku baskalarinin algilamadigi seyleri algiladiniz ve gormezden gelemeyeceginiz seyler hepsi. Ustun cocuklar da boyle olabiliyor. Sizin icin cok onemsiz seyler, onlar icin birer saplanti olabiliyor. Ne kadar uzun yazmisim bir ornegi bile. Bir dokun bin ah isit durumu var bizde acikcasi. Keske kizim normal bir cocuk olsaydi.

Bir doktor, bazı Türk annelerin, üstün zekalı çocuk sahibi olmaya çok can attığını söylemişti. "Çocuk zekayı anneden alır." inancı ile çocuğu bir başarı ürünü olarak gostermek için.

Ama işin aslı çok başka.

Üstün zekalı çocuklar yaşıtlarından daha ileride olduklari için sıradan okullarda egitim alamiyorlar.Müfredat onlara yeterli gelmiyor.

Akranlariyla arkadas olamiyor, dışlanıyorlar.

Yüksek özgüven ve benlik saygısı taşıdıkları için, yani kendilerinin farkinda olduklari için arkadaslarini yetersiz görüp küçümseyebiliyorlar.

Bu yalnizlik, özgüven kırıklığına sebep olabiliyor, depresyona sürükleyebiliyor.

Daha pek çok olumsuz durumla karşı karşıya kaliyorlar.

Çocuğum üstün zekalı diye kendi kendinize teşhis koymak yerine gelişimini sağlıklı tamamlaması için eğitimler alıp kitaplar okuyup kendinizi geliştirmelisiniz.

Yavrum bu durumla başa çıkamıyor. Belli ki her şey fazla geliyor. Biran onun yerine kendimi koydum bende baş etmekte zorlanırdim. sende anne olarak yıpranıyorsundur. inşallah daha az olumsuz etkilerini göreceğiniz yaş dönemlerine gelirsiniz

Çok teşekkür ederim ben oğlum ayından geri mi kaldı acaba bu davranışı Soner mı gibi sorularla savaşırken kızımı ihmal ettiğimi fark ettim . Evi kreşe çevirdim diyebilirim bunların hepsini de kızım için yaptım ama dediğiniz gibi onun buna ihtiyacı yok ki zaten bu dediğim tarz şeyleri bensiz de öğrenebilir. Onu daha ileriye götürecek şeyler bunlar değil. Çok teşekkür ederim tekrardan. Verdiğiniz örnek gibi bir yaklaşım için kitap önerisi alabilirim.

Ev için değil ama dışarıda onun ilgisini çekecek ona farkındalık yaratacak yerleri tercih etmeye çalışıyorum. Tiyatro, at çiftliği, sosyal etkinlikler, oyun grupları elimden geldiğince farklı ortam görsün istiyorum. Oğlum salya sümük ağlasa da her dışarı çıkmamız bir işkenceye donsede yapacak bir şey yok tam gaz devam

Merhabalar; özellikle çocuğu ile her açıdan ilgilenen ebeveynlerde bu tarz erken gelişim evreleri gözlemlenebiliyor.
Çocuklar izleyerek taklit yolu ile öğrenir. O nedenle biz yetişkinler için şaşırtıcı gelse de çocuklar için bahsettiğiniz bazı olaylar normal gelişimin içinde yer alabiliyor. Bir de bahsettiğniz kadar hareketli bir çocuk ise DEHB açısından da değerlendirme gerekebilir. Eğer 3 yaşını doldurdu ise; bir Çocuk Gelişim Uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Çocuğu birebir görmesi sizi yönlendirmesi için daha doğru olacaktır

Çok güzel anlatmışsınız yaşadığınız olay ile süreci. Sadece eğitim açısından eksiklikler var gibi düşünülüyor ama tek sorun bu değil. Üstün zekalı ya da normal zekanın altında olan çocukların algı düzeyleri de çok farklı oluyor.bu algı frekansını tutturmak aile içinde hem zor hem de yıpratıcı olabiliyor. Verdiğiniz örnek için teşekkür ederim eminim okuyanlar için aydınlatıcı olmuştur

Benim erkek kardeşim 6 aylık olmadan baba, dede, gel, ver vb kelimeleri söylüyordu. 9 ayı biraz geçince yürüdü. O kadar erken konuşmaya başlamıştı ki herkes şaşırıyordu. Beş buçuk yaşında kendi kendine okuma yazma öğrenmişti hiçbir harf göstermemiştik. 8-10 kıtalık şiirleri çok kolayca ezberliyordu. Sonra ilkokula başladı ve aşırı sıkılmaya başladı. Kimseye zararı yoktu ama durduğu yerde duramayan bir özelliği vardı. Öğretmeninin yönlendirmesiyle kendisine çeşitli testler yapıldı. Kardeşim üstün zekalı ve hiperaktivite bozukluğu olan bir bireydi bunun yanında dikkat eksilikliği de vardı. Hem o zamanlar ekonomik şartlar gereği hem her şeye erişimin bu kadar kolay olmaması sebebiyle kardeşimi normal okulda okutmaya devam ettik. Tüm bu durumlarına rağmen sosyal ilişkisi çok iyi olan, iyi iletişim kuran, herkes tarafından çok sevilen genelde liderlik özelliği gösteren bir kişiliği olmuştur her zaman. Ancak gel gelelim hayat ona yetmiyordu, yaptığı her şeyden sıkılıyordu. İnanır mısınız o küçük yaşlarında (liseye başladığı dönem) bile bu hayata neden geldiğimi anlamadan ölüp gidicem herhalde diyordu. Liseyi son sınıfta bıraktı. Uyuşturucuya başladı. Uyuşturucudan kurtulsun diye yıllarca mücadele ettik şükür başardık. Hayatı yoluna girdi ama kendisi de biz de çok zorlandık.

Demem o ki her şeyin azı gibi fazlası da zarar olabiliyor bazen. Çocuğu normal olan bireylere göre daha fazla özveri isteyen bir süreç. Doğru yönlendirmek doğru eğitim almak çok önemli. Şimdi herkes biraz daha şanslı araştırma imkanı, erişim imkanı ve yönlendirme imkanı eskiye göre daha fazla. Tabi kardeşimin hiperaktivite bozukluğu ve dikkat eksikliği de belki olumsuz etkiledi onu. Çocuğum aşırı zeki olmasa da olur sağlıklı olsun, düzgün bir hayatı olsun, mutlu olsun yeter. Çocuklarınızı kimseyle yarıştırmayın sadece mutlu bir hayatları olsun diye dua edin ve bunun için uğraşın.

Ne kötü yazım oldu allah aşkına ???? Benim oğlum yataktan düştü, oyuncakla dilini kesti neler neler yaramazlar böyle ne yapalım ??? S SkyAsteR değil mi yaaaa
Yorumun kötü değil, yaşadığını yazmışsın. Kız seninki kurt bakışlı, insanın aklını alır

Benimki de 15 aylık, yürüyemiyor, anne, baba, düştü, acıdı diyebildiği kelimeleri. bir de aaaası var karga gibi 7/24. Yerde ne bulsa ağzında, şeytan gibi de gülüyor. Olmadı bu çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…