- 31 Ocak 2020
- 1.093
- 1.181
- 28
-
- Konu Sahibi Pinterest35
Aynen var çok istiyorsan seninkine verebilirim dengesizSürmesi ve yeleği varsa hala olabilir. Geç kalınmış değil.
Yorumunuz sadece hanımefendiye değil benim gibi anneler içinde yol gösterici oldu. Kızım kızınız kadar değil de belki ikiz bebeğim olduğundan çok fazla üstüne gidemediğimden de olur benzer davranışlar sergiliyor. 22 aylık şuan 14 aylıkken üç yönergeli cümleleri anlayip uyguluyordu. Şöyle mesela ismini yazmayayım x hadi bana oyuncak odasından bebeğini getir. Senin beşiğine koyup sallayalim cümlesini aynen uyguladı. Koşarak gitti aldı geldi Beşiğe koydu. 2 aylıkken parmaklarıni keşfetti 2.5 aylıkken yastığını kaldırıyordu. Yastık yüzüne kusuntu alta geçmesin diye koyduğum bezi alıyordu. 3 ayı dolmadan dönmeye başladı. 10 ay 27 günlük yürüdü. Konuşması da bilinçli 5 kelimesi vardı yaşı dolmadan biri Allah. İlk söylediği kelimelerden biri oldu. Ezan okunmadan önce hoparlör sesini duyduğu anda ezan okunacagini anlıyordu pencereye bakıp Allah derdi. Şuan da asansör bizim katta durmadan önce tak diyr bir ses çıkarıyor. Oyun anında dahi o sesi duyduğu anda baba geldi diye kapıya gidiyor. Üç yaşındaki çocuk her şeyi anlıyor. Dolaptan atlet getir getiriyor. 14 aylıkken bütün dış organlarını biliyordu tırnak ve diş dahil bunlara. Şuan cümle kuruyor burds biraz yavaş kaldı ben ,17 18 aylık olunca başlar diyordum 21 aylıkken başladı. Bir defa sadece söylüyorum orda bitiyor her kelimeyi söylüyor unutmuyor. Ben üstün zekalı olduğunu düşünmüyorum dediğiniz gibi algısı çok açık. Birde bebekken ki gerçi halen bebek ama ben onu çocuk olarak görüyorum . Onunla ilgili olan şeyleri anlardi. Babasi ile kendi aramızda konuşurduk dediklerimizi anlıyordu. Burnuna serum yapalım derdi yok yok derdi. Eşimi yanında öperdim yanağından alttan alttan gülerdi. Kendine has bir kızım var. Oğlum daha normal bebek halenMerhaba. Benim kizim ustun zekali 4.5 yasinda su an. Oglum 15 aylik, ablasiyla benzer gelisim gosteriyor. Ablasinin 14 aylikken bilincli soyledigi 110 kelimesi vardi. Oglumun 130 kelimesi vardi. Iki kelimeli cumle kurmaya 13 aylikken basladi, ponponu attim dedi. Saymadim ama su an 250 kelimeden asagi konustugunu sanmiyorum. Her kelimeyi sadece bir kere soylerim ve ogrenir. Mesela bir kere irmik helvasi yedirirken tatli diyorsam, sonraki her helva gorusunde tatli der. Motosiklet, bisiklet, otomobil, otobus ve kamyonu birbirinden goruntusuyle ve sesiyle ayirt edip isimlerini soyler. Kendilerini gormese de sadece sesini duydugunda soyler. Bu ornekleri fikir edinmeniz icin verdim.
Ben hem alanda egitimli hem ustun cocuk sahibi biri olarak soyluyorum, cocugunuz ustun zekadan cok algilari acik bir bebege benziyor sadece. Siz yine merakini besleyin, bol bol disari cikarin ki kesif arzusu hep diri kalsin, hep takipte kalin ama ustun zeka mi degil mi sorusuna cevap arayarak yapmayin derim.
Ne kötü yazım oldu allah aşkına ???? Benim oğlum yataktan düştü, oyuncakla dilini kesti neler neler yaramazlar böyle ne yapalım ??? S SkyAsteR değil mi yaaaaNe kadar saçma bi yazı olmuş içinizin kötülüğü çıkmış ortaya ben yavruma dikkat ediyorum sizde dikkat edin Allah kimseyi düşürmesin hastanelere
Bence normal şeyler bunlar 16 aylık oglum var saydıklarınızı ve daha fazlasını yapıyor şuan rahat 30 kelimeden fazlasını biliyor agzımdan Bi kelime çıksa aynısını söyler dediginiz gibi çok hareketli poposunun üstünde 10 saniye ancak oturur duramaz yerinde evde oylaması çok zordu sürekli etkinlik kitap okuma vs yaparak oyalıyordum yemek yaparken bile tezgahın üstüne oturturum benimle beraber yapar gördügü herşeyi taklit eder bulaşık makinesini hep beraber boşaltırız alıp bana verir hepsini açıp çalıştırmayı ögrenmiş durumda çamaşır asarken benim gibi çırpıp verir, evi benim gibi alıp süpürmeye başlar hatta hergün o süpürge için bagırır ver ver diye, dış kapının şifresini girmeyi ögrenmiş dügmelere basar daha nice şeyler gördügü bizim yaptığımız herşeyi yapıyor babasının dükkanına gidince tornavida vs alıp tamir yapmaya çalışır bu aşırı hareketli durumu havalar ısınınca dışarı çıkararak çözdüm salıyorum yürüyoruz saatlerce bazen Bi toprak alan buluyorum taş toprak ile oynamaya bayılıyor çoraplarını çıkarır oturturum negatif enerji atsın diye.yani bence yaşına göre normal şeyler siz şimdi yaşıtlarından farklı diyorsunuz ama bu sizin çevrenizde gördükleriniz ile olan kıyaslama her çocugun gelişimi farklı bazıları ileride gidiyor bunun birçok nedeni olabilir genetik yada dogumdan şuana kadar olan süreçte aile içinde çocukla olan etkileşim hepsi etkiler yani maşallah çocugun gelişimi iyi ama bana üstün zeka demek biraz erken gibi geliyor oglum için de hiç böyle bişey aklıma gelmedi çocuk gelişimi okuyorum yani az çok bilgim var yinede için rahat etmezse Bi pedagog vs gidilebilir. Ama bence çocuk üstün zekadan çok hiperaktif Bi bebek ki benimki de aynı bende kilo verdim peşinde gezmekten siz şimdi anne olarak bazı şeyleri gözünüzde fazla büyütüyorsunuz evladını dogal olarak yüksekte görüyorsun. Saydığınız şeyler normal yapılan şeylerMerhaba arkadaşlar biraz uzun olacaks ama okursanız sevinirim15 aylık bir oğlum var . Aşırı hareketli 5 aylıkken beşiğine tutunup kaldırıyordu kendini 6 aylıkken emeklemeye koltuklara tutunup kalkmaya başladı 10 aylıkken yürüdü 4 aylıkken baba dedi ama şuan pek fazla konusmuyor baba dede gitti düştü hadi ve bi olay oldugu zaman aaa diye şaşırıyor ben bir iki üç diye saydığımda bir sdiyor sadece kelime dağarcığı bu kadar ama mesela ben parmak oyunları falan yaptıgımda beni taklit eder gibi bişeyelr söylüyor kendince benim ve eşimin fotoğraflarına bakarken baba hani diyince parmağıyla gösteriyor tv izlemeyi seviyor ama uzun süre odaklı kalmıyor cizgifilm acıkken bile evde dört dönüyor koltuk tepeleri altları ses sistemini yan yatırıp üstüne cıkıyor tv ünitesinin üstüne cıkıuor belki 150 defa alıyorum ordan susayınca elimden tutup mutfaga götürüyor ışık kapalıysa elimi ışığa doğru ittiriyor aç diye daha sonra bardak olan dolabı gösteriyor karnı açsa asla durmaz hiç birseyle oyalanmaz sürekli kim varsa mutfaga götürür yemeği pişene kadar yanımdan ayrılmaz mutfakta cekmece acar kepçe kaşık ne bulursa ocakta tencereye uzanıp içine sokup karıstırmaya calısır bu arada boyuda cok uzun 87 cm 15 aylık.
Daha aklıma gelmeyen o kadar cok sey var ki hiç bir yere gidip rahat 2 dakika oturamam milletin cocukları oyuncaklarla oyun kurup oynarken benim ki sürekli bi arayış içinde etrafa merakla dolaşır kumandayı alır tvye tutar klima kumandasını alır klimaya tutar anahtar görse kapıya takmaya calısır bu arada bu dediklerimi suan yapmaya baslamadı 1 yaşından beri böyle camasır makinasına camasırları koyar detarjanı bana işaret eder dök diye süpürgeyi görür görmez fişini takmaya calısır hemen alır eğilip koltuk altlarını üstlerini süpürür benden gördüğü gibi bana babasına ananesine cook düşkün kapı zili duydugu an koşar kapıya ayakkabı ve ceketini ister askılığı gösterip herseyi fırlatma huyu var koltukta masada hiç birsey olmucak bi yere gittiğimzde ilk işi her seyi yere atmak oluyor masada ve koltukta olan her seyi tek tek alıp yere atıyor insanlara karsı mahcup oluyorum gidemiyorum bi yere annem ve kaynanam hariç.
Yemek yerken basta hersey güzek sonra yemeğini kaşık çatak herseyi alıp yere atıyor parkta herkes oyun oynarken benim oğlum taş topluyor kuyu gbi olan yada derin bi yer yada su birikintisi bulup atar 1 saniye yerinde durmadan koşar salıncakta sallanmaz aniden korumalıgı kaldırıp kendini atar cok cabuk sıkılıyor yani daha aklıma gelmeyenler var ben çok ama çok yaramaz diye düşünürken aklıma üstün zeka geldi biraz arastırdım ama bilemiyorum sizce ne yapmam lazım 9 ayda 86 kilodan 61 kiloya düştüm gün içinde 1 saniye durmadan peşindeyim tek bırakmaya asla gelmiyor mutlaka bi iş getiriyor başına. Gece uykusu desen yok sabah 7de ayakta
Taklit ediyor cok gördüklerini birebir aynısını yapıyor hapşuruyoruz hemen oda hapşu diyor şaşırıuroz şaşırıyor yemek yerken banarak yersek hemen ekmek koparır banar oda bişeyler anlatırım oda anlatıyomıs gibi ben susunca taklit eder sizce ne yapmalıyım çooook ama çoook hareketli bi çocuk bir oyunla oyalanmayan dur durak bilmeyen yorulmak nedir bilmeyen bi cocuk . Şuan saat 5bucuk sabah. 2 saattir yatakta zıplıyor bi oraya bi buraya tavsiyelerinize ihtiyacım var
Teşekkür ederim cevabınız için gidicex en yakın zamandaBence normal şeyler bunlar 16 aylık oglum var saydıklarınızı ve daha fazlasını yapıyor şuan rahat 30 kelimeden fazlasını biliyor agzımdan Bi kelime çıksa aynısını söyler dediginiz gibi çok hareketli poposunun üstünde 10 saniye ancak oturur duramaz yerinde evde oylaması çok zordu sürekli etkinlik kitap okuma vs yaparak oyalıyordum yemek yaparken bile tezgahın üstüne oturturum benimle beraber yapar gördügü herşeyi taklit eder bulaşık makinesini hep beraber boşaltırız alıp bana verir hepsini açıp çalıştırmayı ögrenmiş durumda çamaşır asarken benim gibi çırpıp verir, evi benim gibi alıp süpürmeye başlar hatta hergün o süpürge için bagırır ver ver diye, dış kapının şifresini girmeyi ögrenmiş dügmelere basar daha nice şeyler gördügü bizim yaptığımız herşeyi yapıyor babasının dükkanına gidince tornavida vs alıp tamir yapmaya çalışır bu aşırı hareketli durumu havalar ısınınca dışarı çıkararak çözdüm salıyorum yürüyoruz saatlerce bazen Bi toprak alan buluyorum taş toprak ile oynamaya bayılıyor çoraplarını çıkarır oturturum negatif enerji atsın diye.yani bence yaşına göre normal şeyler siz şimdi yaşıtlarından farklı diyorsunuz ama bu sizin çevrenizde gördükleriniz ile olan kıyaslama her çocugun gelişimi farklı bazıları ileride gidiyor bunun birçok nedeni olabilir genetik yada dogumdan şuana kadar olan süreçte aile içinde çocukla olan etkileşim hepsi etkiler yani maşallah çocugun gelişimi iyi ama bana üstün zeka demek biraz erken gibi geliyor oglum için de hiç böyle bişey aklıma gelmedi çocuk gelişimi okuyorum yani az çok bilgim var yinede için rahat etmezse Bi pedagog vs gidilebilir
Ben annedir ona farklı anlamlar yükleme oluyor da dediğin gibi benim oğlanda tüpün üzerinden inmiyor günde belki otuz defa indiriyorum. Anahtarı deliğe sokma, fişi prize sokma gibi şeyleri yapıyor verdiği örneklerde olduğu gibi. Dili bizde de yavaş ben otizmli mı diye korkarken. Elini ısırma ve insanlardan korkma davranışlari sergiliyor çünkü. Hanımefendi üstün zekalı mı deyince ben bir rahatladım nedense
Arkadaşın hevesi kırıldı galiba ondan bu aşırı tepki sanırım. Kargaya yavrusu Şahin görünür derler gözünde evladını böyle üstün zeka olarak görmesi bana normal geldi ama çocuk gayet dogal yani sadece kendi çevresinde olanlara göre Bi tık ilerde galiba ondan konu sahibine farklı geliyor
Bu kisim kizimin bebekligine benzer. Ama soyle bir durum var. Bir bebek bir seyi ilgi cekici bulur. Anne baba bunu farkeder ve bebegin ilgisini o konuda isler. Bebegin ilgisi o konuda kalir ve dogal olarak algisi o konuda daha acik olur. Mesela asansor konusunda siz onu surekli uyanik tuttu iseniz ona dikkat kesilmesi normal. Ama siz hicbir mudahalede bulunmadiysaniz 15 aylik bebek icin hoparlor sesinden sonra ezan gelecegini, asansor sesinden sonra baba gelecegini anlamak degil ifade etmek cok normal degil. Ustun zeka eger islenmezse zamanla korelir, isledikce de keskinlesir tabi ki. Siz ustune dusseniz muhtemelen daha farkli olacakti ama 3 yas icin dedikleriniz normal geldi bana.Yorumunuz sadece hanımefendiye değil benim gibi anneler içinde yol gösterici oldu. Kızım kızınız kadar değil de belki ikiz bebeğim olduğundan çok fazla üstüne gidemediğimden de olur benzer davranışlar sergiliyor. 22 aylık şuan 14 aylıkken üç yönergeli cümleleri anlayip uyguluyordu. Şöyle mesela ismini yazmayayım x hadi bana oyuncak odasından bebeğini getir. Senin beşiğine koyup sallayalim cümlesini aynen uyguladı. Koşarak gitti aldı geldi Beşiğe koydu. 2 aylıkken parmaklarıni keşfetti 2.5 aylıkken yastığını kaldırıyordu. Yastık yüzüne kusuntu alta geçmesin diye koyduğum bezi alıyordu. 3 ayı dolmadan dönmeye başladı. 10 ay 27 günlük yürüdü. Konuşması da bilinçli 5 kelimesi vardı yaşı dolmadan biri Allah. İlk söylediği kelimelerden biri oldu. Ezan okunmadan önce hoparlör sesini duyduğu anda ezan okunacagini anlıyordu pencereye bakıp Allah derdi. Şuan da asansör bizim katta durmadan önce tak diyr bir ses çıkarıyor. Oyun anında dahi o sesi duyduğu anda baba geldi diye kapıya gidiyor.
Üstün zekadandırTers olan sizsiniz, insanlar istediklerinizi söylemiyorlar diye agresiflestiniz hemen
Zeka testi uygulayan bir kurumda teste sokmaniz gerek. 2 yasindan itibaren uygulanan zeka testleri var ama hem yaygin degil hem tercih edilmiyor cunku cocuga tani koydursaniz bile zaten taniya yonelik egitim aldirma gibi bir durum o yasta soz konusu degil. Anne baba olarak kendi yolunuzu erkenden planlamak adina tani koydurmayi onemsiyorsaniz ilgili testleri uygulayabilen psikolog, psikolojik danisman bulabilirsiniz. Cocugunuzu teste sokup size sonucu soylerler ama herhangi bir resmi gecerligi olmaz bu testin. Kurumlar 4 yasindan itibaren uyguluyor testi.Üstün zekalı olduğunu pedagog mu söylüyor anlattiklariniz kızıma benziyor da:)bi bucuk yasinda 3 kelimeli cümle kurardı. Cocuk dogdugunda agular mi 15gunluk falan agu gugu konusuyordu
Bence oglunuz yaramaz Allah kolaylık versin
Çünkü yaramazlık çekilmiyor en azından zeki diyince cenabı rabbil alemin bir güç veriyor sonuçta kucağında bir Einstein olabilirNeden şimdiki anneler hep çocuklarının üstün zekalı olduğunu düşünuyor
4 yasinda suan da ama sanmıyorum ben öyle bir durum oldugunu bakalim,)Zeka testi uygulayan bir kurumda teste sokmaniz gerek. 2 yasindan itibaren uygulanan zeka testleri var ama hem yaygin degil hem tercih edilmiyor cunku cocuga tani koydursaniz bile zaten taniya yonelik egitim aldirma gibi bir durum o yasta soz konusu degil. Anne baba olarak kendi yolunuzu erkenden planlamak adina tani koydurmayi onemsiyorsaniz ilgili testleri uygulayabilen psikolog, psikolojik danisman bulabilirsiniz. Cocugunuzu teste sokup size sonucu soylerler ama herhangi bir resmi gecerligi olmaz bu testin. Kurumlar 4 yasindan itibaren uyguluyor testi.
Maşallah Rabbim size bağışlasın inşallah..Merhaba arkadaşlar biraz uzun olacaks ama okursanız sevinirim15 aylık bir oğlum var . Aşırı hareketli 5 aylıkken beşiğine tutunup kaldırıyordu kendini 6 aylıkken emeklemeye koltuklara tutunup kalkmaya başladı 10 aylıkken yürüdü 4 aylıkken baba dedi ama şuan pek fazla konusmuyor baba dede gitti düştü hadi ve bi olay oldugu zaman aaa diye şaşırıyor ben bir iki üç diye saydığımda bir sdiyor sadece kelime dağarcığı bu kadar ama mesela ben parmak oyunları falan yaptıgımda beni taklit eder gibi bişeyelr söylüyor kendince benim ve eşimin fotoğraflarına bakarken baba hani diyince parmağıyla gösteriyor tv izlemeyi seviyor ama uzun süre odaklı kalmıyor cizgifilm acıkken bile evde dört dönüyor koltuk tepeleri altları ses sistemini yan yatırıp üstüne cıkıyor tv ünitesinin üstüne cıkıuor belki 150 defa alıyorum ordan susayınca elimden tutup mutfaga götürüyor ışık kapalıysa elimi ışığa doğru ittiriyor aç diye daha sonra bardak olan dolabı gösteriyor karnı açsa asla durmaz hiç birseyle oyalanmaz sürekli kim varsa mutfaga götürür yemeği pişene kadar yanımdan ayrılmaz mutfakta cekmece acar kepçe kaşık ne bulursa ocakta tencereye uzanıp içine sokup karıstırmaya calısır bu arada boyuda cok uzun 87 cm 15 aylık.
Daha aklıma gelmeyen o kadar cok sey var ki hiç bir yere gidip rahat 2 dakika oturamam milletin cocukları oyuncaklarla oyun kurup oynarken benim ki sürekli bi arayış içinde etrafa merakla dolaşır kumandayı alır tvye tutar klima kumandasını alır klimaya tutar anahtar görse kapıya takmaya calısır bu arada bu dediklerimi suan yapmaya baslamadı 1 yaşından beri böyle camasır makinasına camasırları koyar detarjanı bana işaret eder dök diye süpürgeyi görür görmez fişini takmaya calısır hemen alır eğilip koltuk altlarını üstlerini süpürür benden gördüğü gibi bana babasına ananesine cook düşkün kapı zili duydugu an koşar kapıya ayakkabı ve ceketini ister askılığı gösterip herseyi fırlatma huyu var koltukta masada hiç birsey olmucak bi yere gittiğimzde ilk işi her seyi yere atmak oluyor masada ve koltukta olan her seyi tek tek alıp yere atıyor insanlara karsı mahcup oluyorum gidemiyorum bi yere annem ve kaynanam hariç.
Yemek yerken basta hersey güzek sonra yemeğini kaşık çatak herseyi alıp yere atıyor parkta herkes oyun oynarken benim oğlum taş topluyor kuyu gbi olan yada derin bi yer yada su birikintisi bulup atar 1 saniye yerinde durmadan koşar salıncakta sallanmaz aniden korumalıgı kaldırıp kendini atar cok cabuk sıkılıyor yani daha aklıma gelmeyenler var ben çok ama çok yaramaz diye düşünürken aklıma üstün zeka geldi biraz arastırdım ama bilemiyorum sizce ne yapmam lazım 9 ayda 86 kilodan 61 kiloya düştüm gün içinde 1 saniye durmadan peşindeyim tek bırakmaya asla gelmiyor mutlaka bi iş getiriyor başına. Gece uykusu desen yok sabah 7de ayakta
Taklit ediyor cok gördüklerini birebir aynısını yapıyor hapşuruyoruz hemen oda hapşu diyor şaşırıuroz şaşırıyor yemek yerken banarak yersek hemen ekmek koparır banar oda bişeyler anlatırım oda anlatıyomıs gibi ben susunca taklit eder sizce ne yapmalıyım çooook ama çoook hareketli bi çocuk bir oyunla oyalanmayan dur durak bilmeyen yorulmak nedir bilmeyen bi cocuk . Şuan saat 5bucuk sabah. 2 saattir yatakta zıplıyor bi oraya bi buraya tavsiyelerinize ihtiyacım var
Hayır yazarken ifade yanlışlıklarim olmuş. 12 aylıkken ezanın okunacagini anlardı hiçbir müdahale olmadan. 15 16 Aydan sonra asansöru fark etti ve ben o anda sonrasında da aaa baba geldi demedim müdahale etmeden. 3 yaşındaki çocuk gibi diyeceğime üç yaşında demişim. 22 aylık olduk 4 gün önce. Renklerin hemen hemen hepsini biliyor. Mavi yeşil pembe mor siyah söylüyor ama renk olarak kırmızı sarı bunları da tanıyor. Rakamlari 10 a kadar sayıyor İngilizce 4 e kadar. Sadece ezbere saymıyor aldığım puzzle da bana 7 yi ver dediğim de veriyor bugün ona kadar hepsini sırayla istedim. Verdi. Küpleri 10 tane çok rahat diziyor. Şarkı sözlerini ezberliyor. Komutu çocuk şarkılarını 15 aylıkken yapıyor ellerim nerde şarkısı var biliyorsunuz belki gözlerim nerde sırayla o şarkıyı 15 aylıkken yapardı videosunu çekmiştim. Markası salla şarkısını bir ay önce tesadüfen açtığım da yaptığını fark ettim. Koş, dön, gibi komutları biliyor şarkı ile yukarıyi aşağıyi da öğrenmiş oldu. Öğretmenim eşimde öyle 20 ay bebeklerime kendim baktım. Elimden geldiğince hem fiziksel hem bilişsel gelişimlerini yerine getirmeleri için uğraşıyorum ama halen daha kızim belki tek bebek olsaydı durum çok daha ilerde olurdu diyorum. Hayvanların isimlerini söylüyor fil, kedi, köpek, aslan, maymun sesleriyle tanıyor. 12 aylıkken adım adım serisine abone olmuştum 15. Yada 16. Ay hayvanlardi. Ordaki hayvanların hepsini çok kolay öğrendi. Maymun at eşek aslan sesleriyle beraber. TLF ilgisi yok çocuk şarkıları değilde böyle marakasi salla gibi eğitsel şeylere ilgili. Bilmiyorum iki bebeğim birbirinden bayağı farklı aralarında 9 ay var gibi. Önde gidene mı ağırlık vereceğim geriden gelende iki üç davranış bozukluğu var onunla mı ilgilenmem gerekiyor kafa allak bullak. İkiz annesi olmak çok zormuşBu kisim kizimin bebekligine benzer. Ama soyle bir durum var. Bir bebek bir seyi ilgi cekici bulur. Anne baba bunu farkeder ve bebegin ilgisini o konuda isler. Bebegin ilgisi o konuda kalir ve dogal olarak algisi o konuda daha acik olur. Mesela asansor konusunda siz onu surekli uyanik tuttu iseniz ona dikkat kesilmesi normal. Ama siz hicbir mudahalede bulunmadiysaniz 15 aylik bebek icin hoparlor sesinden sonra ezan gelecegini, asansor sesinden sonra baba gelecegini anlamak degil ifade etmek cok normal degil. Ustun zeka eger islenmezse zamanla korelir, isledikce de keskinlesir tabi ki. Siz ustune dusseniz muhtemelen daha farkli olacakti ama 3 yas icin dedikleriniz normal geldi bana.
Zorluğu oldu mu üstün zekalı olmasının mesela benim bulduğum şehirde şuan bu yönde bir kurum yok. Arkadaşımın çocuğu üstün zekalı keşke olmasaydı diyor kendi öğretmen eşi doktor. Yaşadığın şehirde çocuğu bu yönde eğitecek bir okul, merkez yoksa dediğiniz gibi korelme durumu var.Bu kisim kizimin bebekligine benzer. Ama soyle bir durum var. Bir bebek bir seyi ilgi cekici bulur. Anne baba bunu farkeder ve bebegin ilgisini o konuda isler. Bebegin ilgisi o konuda kalir ve dogal olarak algisi o konuda daha acik olur. Mesela asansor konusunda siz onu surekli uyanik tuttu iseniz ona dikkat kesilmesi normal. Ama siz hicbir mudahalede bulunmadiysaniz 15 aylik bebek icin hoparlor sesinden sonra ezan gelecegini, asansor sesinden sonra baba gelecegini anlamak degil ifade etmek cok normal degil. Ustun zeka eger islenmezse zamanla korelir, isledikce de keskinlesir tabi ki. Siz ustune dusseniz muhtemelen daha farkli olacakti ama 3 yas icin dedikleriniz normal geldi bana.
HanfeOlabilir herkes aynı düşüncede olcak diye bir sey yok siz düşünmemiş olabilirsiniz ben düşünüyorum?
Bence sakın olun eğer ilk çocuğunuz sa zaten böyle düşünmeniz normal birde internette her yazılana inanmayın eğer çocuğunuz fazla hiperaktifse bunun için kitaplar var okuyup çocuğunuza yazılanları uygulayın ama yani şu zamanın çocukları hemen hemen hepsi bu şekilde benimde oğlum bazen öyle şeyler yapardı ki şaşırıyor kalıyordum gerçekten o yüzden ya bir uzmana yada dediğim gibi kitaplardan yardim alabilirsinizNe kadar kötü kalpli insanlarsınız ya yok sendroma yakalanmışsın yok bilmem ne size insan gibi birsey sordum artık bunaldığım ve başa cıkamadığım için internette arastırınca üstün zeka cocukların özelliklerine benzediğini düşündüm ama hepiniz o kadar ters cevaplar veriyosunuz ki anlamıs değilim ben cocugum üstün zekalı diye tutturmuyorum etrafındaki yaşıtlarına göre cok farklı ve hareketli oldugu için araştırma gereği duydum yaramaz olabilir hiperaktif olabilir yada baska bisey sadece burda fikir sordum