• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum takıntılı mı

Öncelikle kesinlikle pedagog ile görüşün takıntı olabilir durum ama bazen çocuk evde gördüğü bir şeyi çok da anlamadan aynalayabiliyor.
Evde maddiyattan sürekli bahsedildiği zaman da bu durum yaşanıyor olabilir. Çevremdeki çoğu memur çocuğunda vardı bu durum, 32 yaşına geldim hala bazen aşmak için kendimi çok zorluyorum 😅 anne babalar farkında olamıyor ama aman israf olmasın ya da masraf olmasın diye çocuğa o kadar sık söylemde bulunuluyor. En son komşumun çocuğuna çok güzel bir kurs varmış bak gitmek ister misin demiştim, çok masraf olur aileme gitmeyeyim dedi küçücük çocuk 😐 annesi bile şaşırdı yani.
yok hiç maddiyatla ilgili söylemlerde bulunmuyoruz ayrıca kalemliğinde 3 tane kullanılmamış kalem var o en küçüğü ile yazıyor yani bitacek de alacağız değil alınmışı var zaten

Bizim bir arkadasin eşi aşırı cimriydi mesela.
Çocuğu unide özel universite okumak yerine devleti tercih etti hem daha iyi bölümü elinin tersiyle itti.
Bir de bulunduğu yerde sürekli akrabalarına gitmek istiyormuş yemeğe para vermemek için.
Huydur geçer hesabi.
Kesin ya sizden ya da eşinizden birşeyleri örnek alıyordur .
Bir ara ablamın cocugu da sürekli para hesabı yapıyordu.
Anne o pahalı alma felan.
Aile gundeminizi degistirin.
öyle bi çocuk değil bi şeyler ister sürekli o pahalı alma ya da istemeyeyim durumu hiç yok

slm kızlar kafamı kurcalayan bi durum var ben mi kuruntu yapıyorum sizlerden fikir almak istedim..6,5 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlum var bazı konularda takıntılı olduğunu düşünüyorum..küçücük bir kalemi var onunla yazmak istiyor mesela daha büyük yeni aldıklarım ile yazmıyor bu bitmeyene kadar yenileri kullanmayacağım diyor aynı şekilde silgi için de aynısını yapıyor bu şekil küçük ve kirlenmiş silgisini attım diye ağladı..tabletinin şarjı yüz olmadan çıkarıp oynamaz mesela,yüz olmadan çıkardıysam çok kızar o zaman senin telefonunla oynayacağım der yani benim şarjımın bi önemi yok kendi tableti için durum bu..Bunlar normal mi,bilgisi ya da tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak isterim
Takıntılı değil mükemmeliyetçi bir çocuk. Aynından bende de var. Ben hayran oluyorum oğlumun bu özelliğine. Zamanla daha gevşiyorlar merak etme. Başarılı mı mesela? Benim oğlum MaşAllah başarılı 9 yaşında.
O nedenle takıntılı olduğunu düşünmüyorum. Takıntı yerinde saymak gibi birşey

Merhaba,
Bu davranışları sizden ve çevresinden öğrendiği konusunda hemfikirim ben de.
Bu şekliyle takıntılı, cimri bir davranış görmedim ben doğrusu. Çocuğu takıntılı olarak adlandırmamak ve bu davranışları çok da vurgulamamak önemli. Sizden biraz daha esnek olmayı öğrenmesi gerekiyor. Eşyalarımızı hakkı ile kullanıp kıymetini bilmemiz güzel bir şey tabii ki, yeni bir şey almanın ve bunu kullanmanın keyfini de görmesi gerekiyor. Kendi tableti önemli ise sizinkinin de önemli olduğunu belirtin.☺️ Biz çocuğumla, biten şeylere teşekkür ederek birlikte geri dönüşüme atıyoruz. Ona ait birşeyi sormadan da atmam. Hafızası, duyguları ve kararları olan bir canlı sonuçta 😊 Istemezse bir müddet daha saklarım.
Benimki de küçülen kalemlerini saklar ve zaman zaman kullanır. Küçülen kıyafetlerini "artık bunların başka bir kardeşe gitme zamanı geldi" diye birlikte ayırırız.
Arkadaşlarına bir şeyler ikram etmeniz, bir arkadaşına hediye almak ... vs çocuğun kendi kişilik gelişimi açısından da önemli etkinlikler. Miniğinize sevgiler😘

Eklentiler

• IMG_20230102_213051.webp
    IMG_20230102_213051.webp
    16,3 KB · Görüntüleme: 55
Bu duygusal bağ bendede var ama çok eskimiş ve bıkmışsam yada kullanılamayacak hale gelmişse siliveriyorum. 😅 O kalemini öyle seviyorsa bırakın yazsın. Herkesin eskide olsa en sevdiği bir kıyafet, en sevdiği bir tabak, bardak, kalem, kitap, ayakkabı yada film olabilir. Mesela lisede uğurlu ilan ettiğim uçlu kalemim, uğurlu ilan ettiğim takılarım vs vardı. Desenini beğendiğim bir türlü kırılmayan bardağım hala raftadır mesela. Uğurlu kalemimide saklarım. Bunada hastalık diyorlarsa hastayımdır. Vesselam 😏

Merhaba,
Bu davranışları sizden ve çevresinden öğrendiği konusunda hemfikirim ben de.
Bu şekliyle takıntılı, cimri bir davranış görmedim ben doğrusu. Çocuğu takıntılı olarak adlandırmamak ve bu davranışları çok da vurgulamamak önemli. Sizden biraz daha esnek olmayı öğrenmesi gerekiyor. Eşyalarımızı hakkı ile kullanıp kıymetini bilmemiz güzel bir şey tabii ki, yeni bir şey almanın ve bunu kullanmanın keyfini de görmesi gerekiyor. Kendi tableti önemli ise sizinkinin de önemli olduğunu belirtin.☺️ Biz çocuğumla, biten şeylere teşekkür ederek birlikte geri dönüşüme atıyoruz. Ona ait birşeyi sormadan da atmam. Hafızası, duyguları ve kararları olan bir canlı sonuçta 😊 Istemezse bir müddet daha saklarım.
Benimki de küçülen kalemlerini saklar ve zaman zaman kullanır. Küçülen kıyafetlerini "artık bunların başka bir kardeşe gitme zamanı geldi" diye birlikte ayırırız.
Arkadaşlarına bir şeyler ikram etmeniz, bir arkadaşına hediye almak ... vs çocuğun kendi kişilik gelişimi açısından da önemli etkinlikler. Miniğinize sevgiler😘
ayy çok tatlı biriktirmiş nasıl da 😁..işte her şey de yok bu durum o yüzden ikilemde kalıyorum,kıyafeti hiç önemsemez küçülenleri vermem ile ilgili ama oyuncak defter kitap kalem bunları aşırı korumacı

ayy çok tatlı biriktirmiş nasıl da 😁..işte her şey de yok bu durum o yüzden ikilemde kalıyorum,kıyafeti hiç önemsemez küçülenleri vermem ile ilgili ama oyuncak defter kitap kalem bunları aşırı korumacı
Şu anda oyuncak kırmızı çizgimiz😀 O teklif dahi edilemez.

Eşiniz de obsesyon varmış işte az biraz ondan geçmiştir.
Bende küçükken bırakın kalemi açtığım kalem çöplerini bile saklardim 🤣🤣🤣
Yediğim çikolata çöpü, sonraa bir gün kalemim düşmüş ara ara bulamamisim, öğretmenim üzülme artık demiş, ben ama annemle babamin parası gidiyor diye aglamisim 😁😁
İyi haber cimri de degili, obsesif de.
Yani siz yine gozlemleyin ama çocuk olduğunu ve çocukken hepimizin biraz değişik olduğunu da unutmayın 😌😌

Bana çok prensipli ve kırmızı çizgileri olan zıpır bir şeymiş gibi geldi :D
Şaka bir yana içiniz rahat etsin istiyorsanız bir uzmana götürün isterseniz.

Pedagoga götürün bence. Şimdiden önünü almış olursunuz. Babasında obsesiflik varsa, genetik yatkınlık olabiliyor. Arkadaşımın 3 yaşında kızında var obsesyon, babadan geçen.Fakat onunki daha belirgin sizinkine göre. Oğlunuzun davranışları çok da anormal değil.

slm kızlar kafamı kurcalayan bi durum var ben mi kuruntu yapıyorum sizlerden fikir almak istedim..6,5 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlum var bazı konularda takıntılı olduğunu düşünüyorum..küçücük bir kalemi var onunla yazmak istiyor mesela daha büyük yeni aldıklarım ile yazmıyor bu bitmeyene kadar yenileri kullanmayacağım diyor aynı şekilde silgi için de aynısını yapıyor bu şekil küçük ve kirlenmiş silgisini attım diye ağladı..tabletinin şarjı yüz olmadan çıkarıp oynamaz mesela,yüz olmadan çıkardıysam çok kızar o zaman senin telefonunla oynayacağım der yani benim şarjımın bi önemi yok kendi tableti için durum bu..Bunlar normal mi,bilgisi ya da tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak isterim
Çocuk tutumlu, düzenli ve kendine göre prensipleri var. Siz neden her şeye bu kadar müdahale edip karışıyorsunuz onu anlamadım. Çocuğa ait tableti neden tam dolmadan marjdan çıkarıyorsunuz? Silgisini kendi stabilir bittiyse? İstediği kalemle yazsın size ne? Cocuk son derece normal ama siz biraz işgüzârsınız gibi geldi.

Çocuk tutumlu, düzenli ve kendine göre prensipleri var. Siz neden her şeye bu kadar müdahale edip karışıyorsunuz onu anlamadım. Çocuğa ait tableti neden tam dolmadan marjdan çıkarıyorsunuz? Silgisini kendi stabilir bittiyse? İstediği kalemle yazsın size ne? Cocuk son derece normal ama siz biraz işgüzârsınız gibi geldi.
kalem küçücük eline zor sığıyor onunla yazmak istiyor,öğretmen veya arkadaşları bilinçli olarak almadığımızı düşünsünler istemiyorum

iyidir iyi benim nişanlım da böyle ahhahaha

evet kesinlikle prensipli bir çocuk. çocuğun hayat görüşüne ve yaşam tarzına müdahale etmeyin.

off tamam paylaşsın da o kadar da olmasın sonra daha haşere ve yapılı çocuklar minnakların mallarına çöküyor. mülkiyet haklarını öğretmek önemli çocuğa bence

cocuklar bazi gordugu duydugu seylerden etkilenip cok takinti yapiyor. Mesela benim buyuk oglum birkere babaannesiyle Parka gitmisti orda bir alman kadin ogluma cikolata vermis oda yemis babaanneside oglum herkesin verdigi seyi yeme o alman alman yerinden aliyor icinde domuz olabilir demis. Oglum 3 4 ay boyunca eve nekadar cikolata aldiysam bunun icinde domuz varmi dedi surekli ama takinti yapti.

Back
X